Quantcast
Channel: ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ: ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Viewing all 8271 articles
Browse latest View live

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ:ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΦΑΓΕΣ!!!!


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ!!ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!

$
0
0

alt Οι Κατασκευασμένοι  θάνατοι των Αποστόλων..ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

1. Peter (aka Simon, Cephas).

"Αποκεφαλίστηκε από Nero;" Όχι δεν είναι πραγματικά. Αυτός ο μύθος ήταν επινόηση από τα μέσα του 2ου αιώνα Πάπας Anicetus (156-166), όταν εγκλωβίστηκε σε μια σύγκρουση με τη σεβάσμια Πολύκαρπος Σμύρνης. Πολύκαρπος είχε προσπαθήσει να κερδίσει το επιχείρημα (πάνω από τη χρονολόγηση του Πάσχα), επιμένοντας ότι μίλησε με την αρχή του αποστόλου Ιωάννη.Σε απάντηση, Anicetus στοιχηματίσει μια αξίωση στον Πέτρο, και Peter, «Πρίγκιπα των Αποστόλων», ατού Ιωάννη.

2ο κείμενα αιώνα γνωστή ως «Κλημεντίνες» είχε κάνει ο Πέτρος ο "πρώτος Επίσκοπος της Ρώμης" και την εφεύρεση του 3ου αιώνα έδωσε ένα δογματίσει 25 ετών - που είναι ένα αγοράκι δύσκολο γι 'αυτόν να έχουν πεθάνει στα χέρια του Νέρωνα, αλλά, έκανε hey , αυτό είναι "παράδοση".

3ος αιώνας Εκκλησία Πατέρα Ωριγένης ονειρευτεί ένα πολύχρωμο άνθηση: Peter, νιώθοντας τον εαυτό του ανάξιο να σταυρωθεί με τον ίδιο τρόπο όπως ο Λόρδος του, επέλεξε την επιλογή «Β» - σταύρωση ανάποδα!

2. Απόστολος Ιάκωβος (Ιακ της Ευρύτερης;)

Πράξεις 12.1,2 λέει απλά:

"Τώρα, περίπου εκείνη την εποχή ο βασιλιάς Ηρώδης άπλωσε τα χέρια του για να πικάρω ορισμένες της εκκλησίας. Και σκότωσε τον James τον αδελφό του Ιωάννη με το σπαθί."

Αργότερα θρύλος προσθέτει το πραγματικά εξαιρετικό ανοησία ότι ο Ρωμαίος αξιωματικός φύλαξη James μετατρέπεται επί τόπου και εξέλεξε να αποκεφαλιστεί δίπλα του! Ακόμα αργότερα κατασκευή έχει James traipsing γύρω από τη βόρεια Ισπανία πριν παύλες πίσω στην Ιουδαία για το μαρτύριο.

3. Ιωάννης, γιος του Ζεβεδαίου.

Αυτός ο τύπος πρέπει να διατηρηθεί στη ζωή αρκετό καιρό για να αναλάβει τη φροντίδα της Μαρίας, να οδηγήσει την εκκλησία στην Έφεσο, να γράψει το βιβλίο της Αποκάλυψης και να γράψει τη δική του ευαγγελίου του. Μάλιστα επιβιώνει να βράσει σε λάδι και δίνεται από φυσικό θάνατο!

Στην πραγματικότητα, ο John μπαρ Ζεβεδαίου εξαφανίζεται από το νήμα στις Πράξεις ταυτόχρονα τον αδελφό του James αφαιρείται πιο δραματικά από την ιστορία. Η τελευταία αναφορά στον Ιωάννη είναι επίσης ο στίχος 12.2. Από Πράξεις 12.12 και μετά έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο John "του οποίου το επώνυμο ήταν ο Mark" - ένα ελαφρύ χαρακτήρα που, ωστόσο, πιστώνεται με την πατρότητα του πρώτου ευαγγελίου.

Η επικείμενη υποβιβασμό των αδελφών βροντή είναι στην πραγματικότητα προεικονίζεται στο Ευαγγέλιο του Μάρκου (και είναι διακοσμημένος στο Κατά Ματθαίον, όπου η κ Ζεβεδαίου κάνει την ομιλία). Τα αγόρια ρωτήσω για τα μπροστινά καθίσματα στο εξής. JC έχει τίποτα από αυτά:

"Και ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, οι γιοι του Ζεβεδαίου, έρχονται σ 'αυτόν, λέγοντας: Δάσκαλε, θα κάναμε ότι εσύ shouldest κάνει για εμάς απολύτως θα επιθυμούν. Και είπε προς αυτούς, Τι θα υμείς ότι πρέπει να κάνω για σένα; Είπαν σ 'αυτόν, δώσε μας ότι μπορεί να καθίσει, ένα στο δεξί σου χέρι, και το άλλο στο αριστερό σου χέρι, στη δόξα σου.

"Ο Ιησούς είπε σ 'αυτούς ... να καθίσει στο δεξί μου χέρι και στο αριστερό μου χέρι δεν είναι δικό μου να δώσω? Αλλά πρέπει να δοθεί σε αυτούς για τους οποίους έχει προετοιμαστεί και όταν το δέκα το άκουσε, άρχισαν να είναι πολύ. δυσαρέστησε με Ιάκωβο και τον Ιωάννη. " - Mark 10: 35-41.

Έτσι, ενώ η επίγεια καριέρα του Ιησού σε περίοπτη θέση τα αδέλφια Ιάκωβος και ο Ιωάννης, «οι γιοι του κεραυνού» (Μαρκ 3.7), η ιστορία της πρώτης εκκλησίας διαθέτει ένα νέο James, «τον αδελφό του Ιησού», και ένα νέο John, ένα sidekick στον Παύλο και Βαρνάβα (βλέπε παρακάτω). Γνωρίζουμε λίγα πράγματα για είτε, αν ο θάνατος του James bar Damneus (Ιώσηπος,Αρχαιοτήτων 20,9) παρέχει μια βάση για την πολύχρωμη μαρτύριο του αδελφού του James αγαπημένη του Christian απολογητές.

4. Ανδρέας, ο αδελφός του Πέτρου.

Ευσεβείς εφεύρεση δίνει Andrew μια υπέροχη καριέρα καλύπτει παντού από τη Σκυθία στην Ελλάδα, από τη Μικρά Ασία στη Θράκη. Αυτός ο τύπος, όπως φαίνεται, πήρε την επιλογή «C» από το μενού σταύρωση: σε ένα x σε σχήμα σταυρού. Προφανώς αυτό του επέτρεψε να συνεχίσει το κήρυγμα για 2 ημέρες.

5. Φιλίππου.

Fable μέρη αυτός ο τύπος στη Φρυγία, την Καρχηδόνα και τη Μικρά Ασία. Το παραμύθι έχει ανθύπατο σταυρώνοντας αυτόν για τη μετατροπή της συζύγου του. Ίσως η αγάπη γιορτή πήρε ένα κομμάτι από το χέρι.

Κάπως συγκεχυμένα, στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο Philips. Η αρχική απόστολος εξαφανίζεται από την ιστορία μετά από μάρτυρες του Ιησού ανέλθει στον ουρανό από το Όρος των Ελαιών. Φίλιππος και το υπόλοιπο της επιστροφής συμμορία στο υπερώο στις Πράξεις 1.13. Αλλά στις Πράξεις 6.5 ένα δεύτερο Philip επιλέγεται ως ένα από τα επτά αναλάβει την ευθύνη για τη σίτιση χήρες

6. Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ)

Τι ένας ταξιδιώτης - Ινδία, την Περσία, την Αρμενία, την Αιθιοπία και τη νότια Αραβία! Ως εκ θαύματος κατάφερε να πάρει τον εαυτό σταυρώθηκε (έγδαρε ζωντανό και αποκεφαλίστηκε!) Τόσο στην Ινδία όσο και στην Αρμενία. Αρκετά εντυπωσιακό πράγματα. Ακόμα και όταν τα νεκρά κομμάτια του πήρε περίπου: μια εκκλησία στη Ρώμη υποστήριξαν οι περισσότεροι από το πτώμα του, αλλά του 11ου αιώνα Canterbury έκανε ένα εμπόριο βρυχηθμού με το χέρι του! Έμβλημα του είναι το μαχαίρι εκδορά. Δροσερός.

7. Κατά Ματθαίον (Levi Αλφαίου)

Αυτός ο τύπος πρέπει να διατηρηθεί στη ζωή αρκετό καιρό για να γράψει το Ευαγγέλιό του - τουλάχιστον 20 χρόνια μετά την υποτιθέμενη θάνατο του Χριστού. Πιστώνεται με 15 χρόνια στην Ιερουσαλήμ, στη συνέχεια, αποστολές στην Περσία και την Αιθιοπία και, φυσικά, το μαρτύριο και στα δύο μέρη. Σύμφωνα με την μεσαιωνική εικονογραφία που φοριούνται γυαλιά, τόσο το καλύτερο για να μετρήσει τα χρήματα των φορολογουμένων του.

Αν Ματθαίος, γνωστός και ως Levi, είναι γιος του Αλφαίου (Μάρκος 2,14), τότε προφανώς είναι επίσης ο αδελφός του Ιακώβου του Αλφαίου (Μάρκος 3,18); Και όμως μας λένε το μικρότερο James είναι ο γιος της Μαρίας, αδελφής της Υπεραγίας Θεοτόκου και η σύζυγός του Cleophas (Ιωάννη 19,25). Σε αυτή την περίπτωση, ο ευαγγελιστής Ματθαίος είναι ξάδελφος του ο ίδιος ο Ιησούς! Ωστόσο, Πράξεις 1.13 μας λέει ότι το μικρότερο James έχει έναν αδελφό που ονομάζεται Ιούδα (aka Ιούδα), ενώ ο Mark (15.40) και το "δικό του ευαγγέλιο» του Ματθαίου (27,56) και οι δύο λένε ότι ο James έχει έναν αδελφό που ονομάζεται Ιωσή. Έτσι τώρα έχουμε μια κανονική ταινία των αδελφών: James, Ιωσή, ο Ιούδας - συν Matthew / Levi ... που έρχεται δυνατά κοντά στο υποτιθέμενο τέσσερα αδέλφια του ο ίδιος ο Ιησούς!

"Δεν είναι αυτός ο γιος του ξυλουργού; Δεν είναι η μητέρα του που ονομάζεται Μαρία; και οι αδελφοί του, ο James και Ιωσή, και Simon, και Ιούδας;"

- Ματθαίος 13,55.

8. Θωμάς ο Δίδυμος (το Twin) γνωστός και ως ο Ιούδας Θωμάς ή Ιούδας Θωμάς

Ένα άλλο μεγάλο ταξιδιώτη, παντού από την Παρθία στην Κεράλα στη νότια Ινδία. 4ο εφεύρεση αιώνα, αρκετά κατάλληλα, δίνει αυτό το «δίδυμο» δύο μαρτύρια, ένα στην Περσία και ένα στην Ινδία. Παίρνει ακόμη και μια ταφή στη Συρία για την εκκίνηση! Ακόμα ένα χώρο ανάπαυσης, Mylapore, ζητήθηκε από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Πιο διάσημο για "αμφιβολία" του, Τόμας ενέπνευσε μια ολόκληρη σειρά από ευσεβείς flimflam: τις Πράξεις του Θωμά (έχτισε ένα παλάτι για μια ινδική βασιλιά, θα πιστεύετε), την Αποκάλυψη του Θωμά, το Ευαγγέλιο του Θωμά, και τοΒρέφος Ευαγγελίου του Θωμά.

Τώρα, έχετε ακόμα έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία ...;

9. Ιάκωβος ο Μικρός (James το λιγότερο - ή είναι ο James το Just;)

Οι μύθος ιθύνοντες πραγματικά να πάει στην πόλη για αυτόν τον τύπο. Ρίχνονται κάτω, πάνω από 100 πόδια από την κορυφή του Ναού από το "γραμματείς και Φαρισαίοι", που στην πραγματικότητα επέζησε μόνο για να λιθοβολούνται, έχουν μυαλό του διαψεύστηκαν με μια λέσχη πληρέστερη και έχει το σώμα του «κομμένου σε κομμάτια» - όλα αυτά στην ηλικία της 90!

Φυσικά, αν δεν συγχέουν James το λιγότερο με τον James ο αδελφός του Ιησού (μια αναγνώριση από τον Jerome και αργότερα Καθολικούς) όλα αυτά χάος ανήκει με τους δίκαιους James και η μοίρα του μικρότερου James είναι άγνωστη.

Ίσως αυτό είναι το να πριονισμένη κατά το ήμισυ η οποία προκαλεί τη σύγχυση;

10. Jude / Thaddeus / Λεββαίος / Daddaeus

Είτε μια σοβαρή clubbing ή σταύρωση για αυτό αναμειγνύονται τύπος στην πόλη της Έδεσσας και της Περσίας. Προφανώς fan-club του υπέστη επειδή το όνομά του ακούγεται πάρα πολύ σαν τον Ιούδα.

Jude ο απόστολος συχνά συγχέονται με Ιούδα τον αδελφό του Ιησού, αλλά και με Jude ο συγγραφέας της επιστολής του Ιούδα (προσοχή, θα υπάρξει μια δοκιμή). Ωστόσο, Jude (η επιστολή συγγραφέας) αναγνωρίζει τον εαυτό του ως τον αδελφό της James και ως υπηρέτης του Ιησού, δεν τον αδελφό του (Jude 1.1). Μιλά επίσης για τους αποστόλους στο παρελθόν τεταμένη, όχι σαν να ήταν ένας από αυτούς (στίχος 17), οπότε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα "δώδεκα", είτε.

11. Σίμων ο χαναανιτική / η Ζηλωτών.

Εφεύρεση ήρθε αργά για αυτόν τον τύπο. Όταν το έκανε, ήταν μια ομορφιά - σταύρωση στην Περσία, αλλά και σταύρωση χιλιάδες μίλια μακριά στη Βρετανία. Κατόρθωσε επίσης να κηρύξουν στην Αφρική. Αρκετά μια πράξη που θα ακολουθήσει.

12. Matthias.

Φαντασία στέλνει αυτός ο τύπος στη Συρία, την Καππαδοκία, στις ακτές της Κασπίας και την «Πόλη του κανίβαλοι» (Πράξεις των Ανδρέα και Matthias). Θάνατος από την καύση. Επίσης θάνατο στην Ιερουσαλήμ δια λιθοβολισμού - και αποκεφαλισμό. Πραγματικά ακριβώς κάνει τους αριθμούς, μερικές φορές τη συγχώνευσή της με τον Matthew και μερικές φορές ανταλλαχθούν έξω για να αφήσει Paul σε «δώδεκα».

13. Ο Ιούδας, γιος (ή είναι ότι ο αδελφός;) του Τζέιμς.

Τίποτα ακόμη. Αίσθημα ενέπνευσε;

14. Levi, γιος του Αλφαίου.

Ανατρέξτε στο alter ego του Ματθαίου.

Mark (John Mark).

Αν και ούτε ο Κλήμης Αλεξανδρείας (; 153 έως 215), ούτε ο Ωριγένης από την Αλεξάνδρεια (182 έως 251), φαίνεται να έχουν παρατηρήσει, ο Ευσέβιος Καισαρείας (c.263-339) αναμεταδίδει την είδηση ότι ο απόστολος Μάρκος ήταν "πρώτος επίσκοπος" της Αλεξάνδρεια και είχε υποστεί το μαρτύριο του «όγδοο έτος της Nero." Αυτό θα ήταν 61 μ.Χ. - καθιστώντας τον απόστολο νεκρό πριν από το θάνατο του Πέτρου του οποίου τα απομνημονεύματα Mark υποτίθεται ότι έγραψε ως το Ευαγγέλιο του Μάρκου. "Σέρνεται μέχρι θανάτου», ή ίσως όχι. Οστά του - καλά, τα οστά κάποιου - εμφανίστηκε στο 9ο αιώνα στη Βενετία.

Λουκά.

"Κρεμασμένος σε ένα δέντρο ελιάς." Ή, "έζησε μέχρι την ηλικία των 84 και πέθανε άγαμος." Μέρη του σώματος υποστήριξε τόσο από την Πάντοβα και την Κωνσταντινούπολη.

Παύλος.

"Αποκεφαλίστηκε από τον Νέρωνα." Όχι, όχι πραγματικά , αλλά μύθος μας λέει ο ίδιος μοιράστηκε την ίδια τύχη με τον Πέτρο, ακόμη και πεθαίνει την ίδια ημέρα. Ευσεβείς μυθιστορήματα γραμμένα μεταξύ του 2ου και του 4ου αιώνα - Πράξεις του Παύλου, η Αποκάλυψη του Παύλου, το Μαρτύριο του Παύλου και τις Πράξεις του Παύλου και της Θέκλας - παρέχει όλες τις μυθικό ανοησίες θα μπορούσε ποτέ να επιθυμείτε.

Πολλαπλές θάνατοι - ένα βιβλικό μοτίβο για να διασφαλίσουμε τους κακούς πάρει πολύ άσχημα

Οι 4 πολύ διαφορετικές θανάτους για το βασιλιά Σαούλ.
Σαμουήλ (31: 4) λέει ότι ο Σαούλ "Πήρε ένα σπαθί και έπεσε πάνω του".
Σαμουήλ (1: 2-10), λέει ο Σαούλ, με αίτησή του, σκοτώθηκε από έναν Αμαληκιτών.
Αργότερα σε 2 Σαμουήλ (21:12) διαβάζουμε ότι ο Σαούλ σκοτώθηκε από τους Φιλισταίους για Gilboa.
Στη συνέχεια, όμως σε 1 Χρονικών (10: 13-14) μαθαίνουμε ότι ο Σαούλ σκοτώθηκε από το Θεό!

Ιούδας ο Ισκαριώτης.

alt
Αχ, αυτό το δυσάρεστο χαρακτήρα που αναζητούν μοιάζει με ένα Ιούδα

Οι πολλαπλές θάνατοι του Ιούδα Ισκαριώτη -

Αν οι εβραϊκές αρχές, με τα δικά τους μέσα, πραγματικά ήθελε να συλλάβει τον Ιησού, που υποτίθεται ότι ένα γκουρού αντλώντας τεράστια πλήθη, σίγουρα δεν θα έπρεπε να προσλάβει ένα εσωτερικό πληροφοριοδότη για τον προσδιορισμό της χαρισματικός ηγέτης. Ούτε είναι αξιέπαινη ότι «πολλά λεφτά» θα έχουν καταβληθεί για (όλων των πραγμάτων) ένα φιλί της καταδικασμένη μεσσία (Μάρκος 14,44). Το θεολογικό συμβολισμό είναι τόσο προφανής όσο η ιστορία είναι ψεύτικες.

Τα μυθικά «Ιούδα» ήταν ένα Τζεντίλε / Ελληνιστική δημιουργία του στις αρχές του 2ου αιώνα, ένας επώνυμος εστίασης για την αντι-Ιουδαϊσμό και τον αντισημιτισμό της πρώτης Εκκλησίας. "Ισκαριώτης" φαίνεται να έχουν ληφθεί από το όνομα μιας ομάδας ανταρτών που ονομάζεται Sicarii , εβραϊκή δολοφόνοι που sicae (μικρά μαχαίρια) που χρησιμοποιούνται, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό εξοντώθηκαν λίγο πριν από το πρώτο εβραϊκό πόλεμο.

Ιγνάτιος, γράφοντας επιστολές του περίπου 115, δεν έκανε καμία αναφορά ενός Ιούδα Ισκαριώτη, αλλά στη συνέχεια, ούτε ο ίδιος αναφέρει τυχόν «μαθητές» (Πέτρου και Παύλου ονομάζονται «απόστολοι», δηλαδή, οι ιεραπόστολοι - όπως και ο ίδιος).

Αλλά με μια θεολογικά απαραίτητη προδοσία από «έναν Εβραίο / των Εβραίων» η θεία σωτήρας περνά, το σώμα και την ψυχή, στην κατοχή των εθνών.

Στη διάθεσή τους του Ιούδα, η δύσμοιρη προδότης του Κυρίου - πώς θα μπορούσε να βοηθήσει, είχε εισαχθεί από τον Σατανά ?! (Λουκάς 22.3) - οι χριστιανικές scribblers πάρει αρκετά παρασυρόμαστε Παπίας στα 130 πήρε την μπάλα τροχαίο..

ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ !

$
0
0

ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΑΔΑ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΗ ΔΙΟΣ!!!!!!ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ ΛΕΩ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ!!

athina.jpg  

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΖΕΙ!!!ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!

$
0
0

Φεστιβάλ παρθενίας» από Ορθόδοξους Χριστιανούς-Την χαρακτηρίζουν θέμα εθνικής σημασίας - 

altΈνα "φεστιβάλ παρθενίας" θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους,

 στους πρόποδες του βουνού Elbrus με στόχο την ενίσχυση την αποχή από τις προγαμιαίες σχέσεις.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!- See more at: http://www.ekklisiaonline.gr/ellada/item/16827-festival-parthenias-apo-orthodoksous-xristianoys-tin-xaraktirizoun-thema-ethnikis-simasias#sthash.cbWTLb65.dpuf

ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ!!

$
0
0

alt

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 

Στις 11 π.μ. ακριβώς "σηκώθηκε" ο Άγιος της Συγγνώμης για τη θερινή εορτή Του.

 

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ:ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ!!

$
0
0

alt ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΟ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ!!ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΝΟΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ!!ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ!!  alt

ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ!!ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!  ΚΟΣΙ.png

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΠΡΟΣ ΡΩΜΙΟΥΣ!ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

$
0
0

ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ:Δεν είστε Έλληνες,γιατί το λέει ο ΠατροΚοσμάς σας! 

Τι έχετε να πείτε ιουδαιοχριστιανοι   τώρα μήπως είναι ψέματα??Το ιερατείο ήταν στο πλευρό των Τούρκων και ενάντια στην Ελληνική επανάσταση του 1821  εκτελώντας την διαταγή του αφέντη τους  ΙΗΣΟΥ!!!!!!!!!!

O Agios Kosmas Didason

 ΔΙΔΑΧΗ Γ';   --------

Η δουλεία του Γένους

Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν· και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον· διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις!!Αυτός ήτα ν προδότης Κοσμάς ο Αιτωλός!!Εννοεί ότι τότε οι Έλληνες άρχισαν να ξυπνούν και επέστρεφαν στις προγονικές τους ρίζες και ο ανθέλληνας Ιησούς κατά τον ΠατροΚοσμά μας έστειλε τους Τούρκους να μας συνετίσουν!!

 

 

alt  

«Αδελφοί μου, έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες,

δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ' είσθε ορθόδοξοι χριστιανοί...»

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

Εσείς τι είστε;

Εσείς τι είστε;   «Δεν θα έλεγα αυτά τα λόγια, αν δεν φρόντιζα υπερβολικά για όλη την Ελλάδα εν γένει, γιατί και εγώ είμαι Έλληνας από παλαιά και δε βαστά η ψυχή μου να βλέπω την Ελλάδα υποδουλωμένη αντί ελευθέρας» Είπε ο Αλέξανδρος Α', βασιλιάς της Μακεδονίας, πριν από τον Μ. Αλέξανδρο, πριν από τον Φίλιππο. «Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε , φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας. Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην. Αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι, απαντώ Χριστιανός είμαι.» (Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος)ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΔΕΝ ΔΥΝΑΣΘΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΣΑΟΥΛ:Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ!!

$
0
0
http://goddesslight.files.wordpress.com/2008/09/melchizedek.jpg alt Κεφάλαιο 7 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Mελχισεδέκ - ποιος ήταν

1Γιατί πράγματι αυτός ο Mελχισεδέκ ήταν βασιλιάς της Σαλήμ και ιερέας του Ύψιστου Θεού. Kι αυτός ήταν που συνάντησε τον Aβραάμ, καθώς εκείνος επέστρεφε από την εκστρατεία του μετά που κατατρόπωσε τους βασιλιάδες, και τον ευλόγησε. 2Kαι σ' αυτόν ο Aβραάμ έδωσε μερίδιο το ένα δέκατο απ' όλα τα λάφυρα που αποκόμισε. Kαι τ' όνομά του σημαίνει πρώτα, "Bασιλιάς της Δικαιοσύνης", κι έπειτα, "Bασιλιάς της Σαλήμ", δηλαδή "Bασιλιάς της Eιρήνης". 3Oύτε πατέρα αναφέρεται να έχει ούτε μητέρα ούτε γενεαλογία ούτε αρχή στις μέρες του ούτε τέλος στη ζωή του. Eξομοιωμένος, έτσι, με το Γιο του Θεού, παραμένει ιερέας παντοτινά.

4Kαταλαβαίνετε, επομένως, πόσο μεγάλος ήταν αυτός, αφού ακόμα και ο Aβραάμ ο πατριάρχης τού έδωσε το ένα δέκατο από τα λάφυρα. 5Kι εκείνοι, βέβαια, που γίνονται ιερείς από τους απογόνους του Λευί, έχουν την εντολή σύμφωνα με το νόμο να παίρνουν το ένα δέκατο από τα εισοδήματα του Iουδαϊκού λαού, δηλαδή από τους αδελφούς τους, παρόλο που προέρχονται κι αυτοί από τον Aβραάμ. 6Aυτός, όμως, που δεν προέρχεται από το δικό τους γένος πήρε τα δέκατα από τον Aβραάμ, και ευλόγησε αυτόν ο οποίος ήταν αποδέκτης των υποσχέσεων του Θεού. 7Kαι αναντίρρητα, ο μικρότερος ευλογείται από τον μεγαλύτερο. 8Kαι στη δική μας περίπτωση, βέβαια, τα δέκατα τα παίρνουν άνθρωποι που είναι θνητοί, ενώ σ' εκείνη την περίπτωση τα πήρε αυτός για τον οποίο υπάρχει η μαρτυρία ότι ζει. 9Σαν συμπέρασμα, μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε πως και ο ίδιος ο Λευί που παίρνει τα δέκατα, έχει δώσει τα δέκατά του στο Mελχισεδέκ μέσω του Aβραάμ, 10γιατί βρισκόταν ακόμα στα σπλάχνα του προπάτορά του, του Aβραάμ, όταν τον συνάντησε ο Mελχισεδέκ.

11Aν, λοιπόν, ήταν πράγματι κατορθωτή η τελειότητα μέσω της λευιτικής ιεροσύνης ― γιατί ο νόμος που δόθηκε στο λαό σ' αυτήν την ιεροσύνη είχε στηριχθεί ― τότε γιατί να υπήρχε η επιπρόσθετη ανάγκη να παρουσιαστεί ένας διαφορετικός ιερέας κατά τον τύπο του Mελχισεδέκ, και να μην αρκούσαν αυτοί που ονομάζονταν ιερείς κατά τον τύπο της ιερατείας του Aαρών; 12Στην πραγματικότητα, όταν αλλάζει η ιεροσύνη, τότε αναγκαστικά γίνεται αλλαγή επίσης και του νόμου. 13Γιατί, εκείνος για τον οποίο λέγονται τα πράγματα αυτά, συμπεριλήφτηκε σε άλλη φυλή, από την οποία κανένας δεν έχει υπηρετήσει το θυσιαστήριο.

14Kαι είναι, βέβαια, πολύ γνωστό ότι ο Kύριός μας έχει γεννηθεί από τη φυλή του Iούδα, για την οποία ο Mωυσής δεν έκανε κανένα λόγο σχετικά με ιεροσύνη.ΤΙ ΒΟΜΒΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ??ΚΑΛΑ ΠΑΥΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΓΙΑΧΒΕ-ΜΑΡΙΑΜ??ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ???

O Mελχισεδέκ τύπος του Iησού

15Kι αυτό γίνεται ακόμα πιο καταφανές από το γεγονός ότι παρουσιάζεται ένας διαφορετικός ιερέας όμοιος με το Mελχισεδέκ, 16που έγινε αρχιερέας, όχι με βάση κάποια νομική διάταξη που αφορά την πρόσκαιρη ανθρώπινη ζωή, αλλά με βάση τη δύναμή του να δίνει ζωή ακατάλυτη. 17Aφού το μαρτυρεί η Γραφή, που λέει: "Eσύ είσαι ιερέας αιώνιος κατά τον τύπο του Mελχισεδέκ". 18Kαταργείται, επομένως, η προγενέστερη διάταξη του νόμου, επειδή ήταν ανίσχυρη και ανώφελη - 19αφού ο νόμος δεν τελειοποίησε τίποτε - και εισάγεται μια υπέρτερη ελπίδα μέσω της οποίας πλησιάζουμε το Θεό.

20Kαι μάλιστα αυτός δεν έγινε αρχιερέας χωρίς όρκο - σαν τους άλλους που έγιναν ιερείς χωρίς όρκο - 21αλλά με όρκο, σύμφωνα με τα λόγια εκείνου που του λέει: "Oρκίστηκε ο Kύριος, και δε θα αλλάξει γνώμη: Eσύ είσαι ιερέας αιώνιος κατά τον τύπο της ιερατείας του Mελχισεδέκ". 22Kι έγινε έτσι εγγυητής μιας τόσο ανώτερης διαθήκης ο Iησούς. 23Eπίσης και ο αριθμός εκείνων που έχουν γίνει ιερείς είναι μεγάλος, επειδή ήταν αδύνατο να παραμένει μόνιμα κανείς εξαιτίας του θανάτου. 24Aυτός όμως, επειδή παραμένει αιώνια, η ιεροσύνη που κατέχει είναι αμεταβίβαστη. 25Γι' αυτό κι έχει τη δύναμη να σώζει για πάντα όσους προσέρχονται στο Θεό μέσω αυτού, αφού ζει πάντοτε, έτσι ώστε να μεσιτεύει γι' αυτούς.

26Kαι πράγματι, ένας τέτοιος αρχιερέας μας χρειαζόταν: Όγιος, άκακος, αμόλυντος, που ξεχωρίζει απόλυτα από τους αμαρτωλούς ανθρώπους, που έχει ανέβει ψηλότερα και από τους ουρανούς, 27και ο οποίος δεν έχει ανάγκη, όπως οι αρχιερείς, να προσφέρει καθημερινά θυσίες, πρώτα για τις δικές του αμαρτίες κι έπειτα για τις αμαρτίες του λαού. Γιατί αυτό το έκανε μια για πάντα προσφέροντας θυσία τον ίδιο τον εαυτό του. 28O νόμος, λοιπόν, τοποθετεί ως ιερείς ανθρώπους που έχουν ατέλειες, ενώ το γεγονός του όρκου που δόθηκε ύστερα από το νόμο, αναδείχνει αιώνιο αρχιερέα το Γιο, ο οποίος είναι τέλειος. [αρχή] ΕΞΑΘΛ1.jpg

H μοναδικότητα της αρχιερατείας του Iησού

1Tο επιστέγασμα, λοιπόν, των όσων λέμε είναι ότι έχουμε έναν αρχιερέα τέτοιου κύρους, που κάθισε στα δεξιά του θρόνου της Mεγαλοσύνης στους ουρανούς 2ως λειτουργός στα Όγια των Aγίων και στην αληθινή Σκηνή, την οποία έστησε όχι άνθρωπος, αλλά ο ίδιος ο Kύριος! 3Γιατί, βέβαια, ο κάθε αρχιερέας ορίζεται με σκοπό να προσφέρει δώρα και θυσίες. Γι' αυτό ήταν αναγκαίο να έχει κι αυτός κάτι να προσφέρει. 4Όλλωστε, αν ήταν στη γη ούτε καν θα ήταν ιερέας, αφού υπάρχουν ήδη οι ιερείς που προσφέρουν τα δώρα σύμφωνα με το νόμο, 5οι οποίοι και τελούν τη λατρεία σαν σκιώδη απομίμηση αυτής που γίνεται στους ουρανούς, όπως έχει αποκαλυφθεί σύμφωνα με τη θεία εντολή στο Mωυσή, όταν επρόκειτο να κατασκευάσει τη Σκηνή. "Πρόσεχε", του είπε, "να τα εκτελέσεις όλα σύμφωνα με το πρότυπο που σου υποδείχτηκε πάνω στο βουνό". 6Tώρα, όμως, ο Iησούς έχει αναλάβει μια τόσο ανώτερη ιερατική υπηρεσία, όσο πιο υπέρτερη είναι η διαθήκη της οποίας είναι μεσίτης, και η οποία έχει νομοθετηθεί με βάση υπέρτερες υποσχέσεις.

7Kαι βέβαια, αν η πρώτη εκείνη διαθήκη δεν ήταν ανεπαρκής, δε θα χρειαζόταν να αντικατασταθεί από μια δεύτερη. 8Γιατί πράγματι, κατηγορώντας τους ο Λόγος του Θεού λέει: "Δείτε, έρχονται μέρες, λέει ο Kύριος, που θα συνάψω με το λαό Iσραήλ και με το λαό του Iούδα μια καινούργια διαθήκη.

ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΜΙΛΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!! 9Aυτή δε θα είναι σαν τη διαθήκη που σύναψα με τους προπάτορές τους, τότε που τους πήρα από το χέρι για να τους βγάλω από τη χώρα της Aιγύπτου, καθότι αυτοί δεν παρέμειναν σταθεροί στη διαθήκη μου, κι εγώ τους παραγκώνισα, λέει ο Kύριος. 10Γι' αυτό, η διαθήκη που θα συνάψω με το λαό Iσραήλ, ύστερα από τις μέρες εκείνες, είναι τούτη, λέει ο Kύριος: Θα μεταδώσω τους νόμους μου στη διάνοιά τους και πάνω στις καρδιές τους θα τους εγχαράξω. Tότε θα είμαι ο Θεός τους και αυτοί θα είναι ο λαός μου. 11Kαι δε θα διδάσκει πια ο καθένας το συμπολίτη του και τον αδελφό του λέγοντάς του: Γνώρισε τον Kύριο, γιατί όλοι θα με γνωρίζουν, από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερό τους. 12Γιατί θα τους δείξω έλεος για τις αδικίες τους, και τις αμαρτίες τους καθώς και τις παρανομίες τους δε θα τις θυμηθώ πια". 13Kαι με τη χρησιμοποίηση της λέξης "καινούργια", έχει κηρύξει παλιωμένη πια την πρώτη. Kι όταν ένα πράγμα παλιώνει και γερνάει, βρίσκεται κιόλας κοντά στον αφανισμό.


ZIO-NAZI- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 120.000 ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!!!

$
0
0

ZIO-NAZI - ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 120.000 Εβραίους Στρατιώτες 

(μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμοι) τους οποίους είχε ο Χίτλερ στο ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ;;

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Daily Mail, της Daily Telegraph, και άλλων εφημερίδων του Εξωτερικού, έγινε ΕΡΕΥΝΑ DNA  σε 39 Συγγενείς, και απογόνους του Χίτλερ. Τα αποτελέσματα ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ. Βρέθηκε Εβραϊκό DNA ... ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ....
Τι έχουν να πούν επ'αυτού οι κύριοι του ΚΙΣ που Μαίνονται για να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τον Αντιρατσιστικό νόμο; "Οι Εβραίοι φοβούνται τον Αντισημιτισμό" γράφουν στην ιστοσελίδα τους .... Ποιοί είναι τελικά οι ρατσιστές και ποιοί οι "Αντιρατσιστές" ;;; Οι εβραίοι στο στρατό του Χίτλερ είναι οι "αντιρατσιστές" και όσοι ΓΡΑΦΟΥΝ για τα εγκλήματα των Εβραίων στην Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία, είναι οι "Ρατσιστές"; ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΘΟΤΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!
HITLER DNA FROM PERIOUS Telegraph
κλικ στη φωτό
  Οι σύνδεσμοι ΕΔΩ και ΕΔΩ  Ποιός ήταν ο Χίτλερ; ποιά η Σχέση του με το Σιωνισμό; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 120.000 Εβραίους Στρατιώτες (μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμοι) τους οποίους είχε ο Χίτλερ στο ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΦΑΖΑΝ και ΕΛΛΗΝΕΣ (Είναι γνωστό ότι Έλληνες και ΡΩΣΟΙ από τους ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ λαούς πολέμησαν ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ στον ΒΠΠ και είχαν τις περισσότερες "ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ" απώλειες .... μετά έρχονται από τους συμμάχους οι Άγγλοι ...) Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΣΑΣ : (κλικ για να δείτε Εβραίους Αξιωματούχους στο Χιτλερικό Στρατό) (έψαχνε τις ρίζες του στη Γερμανία, και έπεσε πάνωσε Εβραίους Στρατιώτες του Χίτλερ ....)Tο βιβλίο που συνέγραψε είναι αυτό:

alt

  Με πολλά ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, Φωτογραφίες, και ΟΝΟΜΑΤΑ ..... (Κανείς ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ δεν ενδιαφέρθηκε να το μεταφράσει στην Ελλάδα ε; Αφήστε σου λέει, τα γκοίμ τους Έλληνες στη μοίρα τους, δεν ειναι ανάγκη ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ .... ότι τους έσφαζαν ΕΒΡΑΙΟΙ στην ΚΑΤΟΧΗ ... ) Σύμφωνα με τα ευρήματά του, Υψηλόβαθμοι ΕΒΡΑΙΟΙ στα SS ήταν : 2 Στρατάρχες (Field Marshals) 15 Στρατηγοί 2 Στρατηγοί εν ενεργεία (Full Generals) 8 Αντιστράτηγοι 5 Αρχιστράτηγοι (με 100.000 άνδρες υπό τις διαταγές τους) Σε 20 Εβραίους έχει απονεμηθεί το ύψιστο βραβείο του Γερμανικού Στρατού: Ο Σταυρός των Ιπποτών ... Το σχετικό Βίντεο ΕΔΩ:
 
 
Καταλάβατε κε Εισαγγελεύ; Υπήρχαν ΕΒΡΑΙΟΙ που ΕΣΦΑΖΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ, και στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ του Β'ΠΠ. Αλλά αυτά δεν θα τα λαβετε υπόψιν .... Μόνο η "Ιστορία" της κας Ρεπούση υπάρχει πλέον ... astikosmythos πηγη thesecretrealtruth
b Πηγή: diadrastiko: ZIO-NAZI - ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 120.000 Εβραίους Στρατιώτες (μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμοι) τους οποίους είχε ο Χίτλερ στο ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ;; http://diadrastiko.blogspot.com/2013/10/zio-nazi-120000.html#ixzz2gt1xtuWM

"ΑΓΙΟΣ"ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ: Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΕΛΑΦΙ!!ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ!!

$
0
0
ΠΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΣΤΕ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΑΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΝΟΜΟΙΌΤΥΠΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ!!ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΟ ΕΛΑΦΙ-ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ??ΤΩΡΑ  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΑ ΖΩΑ!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΛΑΦΙΑ!!
alt

Όταν κάποτε κυνηγούσε ένα ελάφι, είδε στα κερατά του να φέρει σταυρό και άκουσε το ελαφι να του μιλαει με  την φωνή του Ιησου και  τον καλεσε στην ορθή πίστη. Έτσι πίστεψε και βαπτίστηκε με το όνομα Ευστάθιος από Πλακίδας που ονομαζόταν πριν, καθώς επίσης και η γυναίκα του Τατιανή σε Θεοπίστη, αλλά και τα δυο τους παιδιά Αγάπιος και Θεόπιστος.   ελαφι.png

ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΑΔΑ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΗ ΔΙΟΣ!!!ΕΡΩΣΘΕ!!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΣ!

$
0
0
Νέο θαύμα. Ο Ιησούς Χριστός εμφανίστηκε σε φωτογραφίες προσκυνήτριας!!Με αυτά τα ψεύτικα θαύματα προσπαθούν οι απατεώνες να μαζέψουν κόσμο στα χριστιανικά μπλοκς και να γεμίσουν τα παγκαρια!!Υπακούσουν βέβαια τις εντολές της Ορθόδοξης εκκλησίας οι οποία με ψευτοθαύματα προσπαθεί να σωθεί και να γεμίσει τα θησαυροφυλάκια της εκκλησίας!!Στην Ελλάδα υπάρχουν Εισαγγελείς να μαντρώσουν όλους αυτούς τους απατεώνες??? ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΖΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΨΕΥΤΟΘΕΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΨΕΥΤΟΘΑΥΜΑΤΑ!!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ν' ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ!!
alt
Τι μπορείς να κάνεις για να γίνει το νέο σου blog, γνωστό; Να φτιάξεις ένα θαύμα και να δημοσιεύσεις σαν αποκλειστικό. Για να δούμε τι γράφει στην ανάρτηση ο θαυματοποιός.
Μεγάλο πρόσφατο θαύμα στούς "αγίους" Τόπους!
Μία Ελληνίδα προσκυνήτρια, επισκέφθηκε πρόσφατα τούς αγίους Τόπους. έβγαλε διάφορες φωτογραφίες μέσα στό Ναό τΖς ναστάσεως καί σέ λλα προσκυνήματα. Όταν γύρισε στήν Ελλάδα, έδωσε τό φίλμ γιά εμφάνιση. Κατά τήν διάρκεια των φωτογραφήσεων, δέν παρατήρησε νά γίνεται κάτι ιδιαίτερο στίς λήψεις πού κανε. έβλεπε κανονικά τούς χώρους, τά αντικείμενα καί τά πρόσωπα πού εστίαζε μέ τήν φωτογραφική της μηχανή. Κατά τήν εμφάνιση Όμως το φίλμ στό φωτογραφείο, σέ μία πό τίς φωτογραφίες (οι πληροφορίες αναφέρονται μέσα στό Ναό τής Αναστάσεως), Όπως βλέπετε....εμφανίστηκε ο Χριστός! αν προσέξετε καλά, θά δείτε τά σημάδια μέ αίμα στίς παλάμες Του, από τήν Σταύρωσή Του. (Δυστυχώς στήν φωτοτυπία καί στήν σάρωση, χάνονται λεπτομέρειες καί ! ζωντάνεια χρωμάτων τής πρωτότυπης φωτογραφίας). φωτογραφίας αυτή εγινε ανάρπαστη. Τό θαύμα αυτό, τό γνωρίζουν πλέον αρκετοί λαϊκοί, Πατέρες καί Γέροντες.  απέναντί από ντό Ναό τής Αναστάσεως στά Ιεροσόλυμα, βρίσκεται τό Μετόχι τής Γεθσημανής μέ τήν αγία εικόνα του σκηνώματος τής Παναγίας πό τήν Κοίμησή Της. Οπατήρ Νεκτάριος καί φύλακας του συγκεκριμένου προσκυνήματος, χει αναρτημένη αυτήν τήν εικόνα σέ να ταμπλώ μαζί μέ άλλες φωτογραφίες, μέσα στό εκκλησάκι απέναντι πό τήν πόρτα Όπως εισερχόμαστε στό ναΐσκο.  σας αξιώσει ο  Κύριος νά προσκυνήσετε στούς αγίους Τόπους, μπορετέ νά τήν δείτε... Θεώρησα χρέος μου νά σας δημοσιεύσω αυτό τό θαύμα καί αυτήν τήν σπάνια φωτογραφία του Χριστού, ελπίζοντας νά εμπνεύσει ολους σας τούτες τίς αγιες μά καί δύσκολες μέρες πού διανύουμε (εθνικά καί παγκόσμια),  μετάνοια, μετάνοια, μετάνοια  καί  αγάπη, αγάπη, αγάπη στόν Κύριό μας καί Θεό μας. alt alt http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3184.html ------------------------------------ Θα ξεκινήσουμε από αυτά που θα πρέπει να μας παραξενεύσουν, στο αποκλειστικό θαύμα και στο τέλος θα δούμε την απόδειξη της απάτης. 1ο. Όπως διαβάζουμε η προσκυνήτρια όταν φωτογράφιζε εστίαζε κανονικά στα θέματα που φωτογράφισε και δεν παρατήρησε τίποτα ιδιαίτερο. Αλλά όταν έδωσε το φιλμ για εμφάνιση.... Ποιο έδωσε; Φιλμ; Ο θαυματοποιός έχει μείνει αρκετά χρόνια στο πηγάδι και εκτός από το πολυτονικό, έχει μείνει στα φίλμ και στις εμφανίσεις τι στιγμή που ακόμη και τα κινητά τραβάνε μεγάλης ανάλυσης φωτογραφίες και βίντεο. 2ο. Στη φωτοτυπία και στη σάρωση χάνονται λεπτομέρειες και η ζωντάνια των χρωμάτων. Οι σαρωτές, ακόμη και οι πιο απλοί πια, σαρώνουν σε μεγάλες αναλύσεις, και για ποία φωτοτυπία ομιλεί ο ποιητής; Στην αρχή δεν μας έγραψε για πρόσφατο θαύμα και φωτογραφία που τράβηξε η προσκυνήτρια; Ποιο άθλια ανάλυση δύσκολα θα βρείτε όσο και να ψάξετε. 3ο Στη φωτογραφία τι τραβούσε η προσκυνήτρια, τον τοίχο με τα κάδρα ή τον κύριο που κάθετε; Ότι και να τραβούσε, τη μορφή του Χριστού μια χαρά την κεντράρισε στη φωτογραφία και ο Χριστός έχει πάρει μια πολύ ωραία πόζα. Σα να βλέπουμε σκηνή από ταινία με την ανάσταση του. 4ο Πιο κάτω διαβάζουμε ότι ο πατέρας Νεκτάριος έχει αναρτημένη αυτή την εικόνα σε ένα ταμπλό. Για πρόσφατη επίσκεψη δεν μας μιλούσε στην αρχή ο θαυματοποιός; και αν είναι αναρτημένη η εικόνα σε ταμπλό, πως την έβγαλε φωτοτυπία ο θαυματοποιός; Την πήρε σε φωτοτυπία; Την πήρε από την προσκυνήτρια; Αν την πήρε από την προσκυνήτρια γιατί δεν του έδωσε μια κανονική φωτογραφία; Αν την είδε ο ίδιος ο θαυματοποιός αναρτημένη στο ταμπλό γιατί δεν την έβγαλε μια φωτογραφία; Του την έστειλαν με email; Γιατί δεν μας αναφέρει πως βρέθηκε στα χέρια του και αφού έγινε ανάρπαστη!!!!! γιατί ο θαυματοποιός την έχει σε αυτή την άθλια ανάλυση; Λίγο ακόμη και δεν θα φαινόταν τίποτα από την κανονική φωτογραφία, παρά μόνο ο Χριστός. 5ο Το θεώρησε χρέος του να μας δημοσιεύσει αυτή την σπάνια φωτογραφία του Χριστού. Τι είπε; Μισό λεπτό να συνέλθω... δηλαδή.... μισό λεπτό... για να καταλάβω..... εεεε... μισό λεπτό..... κάτσε λίγο. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του χριστού, αλλά αυτή είναι σπάνια; Και γιατί είναι σπάνια; ωχχχ... πραγματικά πόνεσαν τα μάτια μου με ότι βλέπω. Η απόδειξη της απάτης.
Ο θαυματοποιός που κάνει τα πρώτα βήματα στο θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας, αγόρασε ένα σκάνερ και με αυτό βρήκε τρόπο να κατασκευάσει το θαύμα. Πήρε μια διαφάνεια, εκτύπωσε σε αυτή την εικόνα του Χριστού και μετά έβαλε την διαφάνεια μπροστά από την φωτογραφία και την σκανάρισε. Για να κεντράρει τη μορφή του Χριστού στη φωτογραφία έκοψε τη διαφάνεια με ψαλίδι όπως μπορούμε να δούμε στην παρακάτω εικόνα. Προσέξτε την άκρη της διαφάνειας και το στραβό ,κυματοειδές κόψιμο. alt Να σημειώσουμε ότι το αποκλειστικό θαύμα μπορεί να μην το κατασκεύασε ο ιδιοκτήτης του blog αλλά είναι πολύ πιθανό να του το στείλανε. Όπως και να έχει θα πρέπει να του θυμίσουμε, ότι η εντολή, ου ψευδομαρτυρήσεις, δεν μιλάει για τα δικαστήρια. Το θαύμα φυσικά, θα αναπαράγεται από δω και πέρα από γνωστές και μη σελίδες και επειδή κάποιοι κατάλαβαν ότι η διαφάνεια φαίνεται, έκοψαν την εικόνα, για να μην το καταλάβουμε. Είσαστε φοβεροί/σοκαριστικοί/απίστευτοι/κτλ. alt www.pentapostagma.gr alt www.agioritikovima.gr alt http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Την αποκάλυψη άλλης μιας ιντερντετικής απάτης την πήραμε από τα ellinikahoaxes

ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Η ΝΑΖΑΡΕΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!

$
0
0

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Η ΝΑΖΑΡΕΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!

jesusdonut.gif Ένα άλλο μυστήριο αποτελεί η πόλη Ναζαρέτ, από την οποία λέγεται ότι καταγόταν ο Ιησούς. Η προσαγόρευση Ναζωραίος για τον Ιησού αναφέρεται στην Καινή Διαθή δώδεκα φορές. Για παράδειγμα, στο Ματθαίος 2,23 αναγράφεται: «και ελθών κατώκησεν εις πόλιν λεγόμενην Ναζαρέτ, όπως πληρωθεί το ρηθέν δια των προφητών, ότι Ναζωραίος κληθήσεται». Επίσης, στο σταυρό που θανατώθηκε υπήρχε η επιγραφή «Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς των Ιουδαίων» (Ιωάννης 19,19)! Πέρα απ' αυτό, ως Ναζωραίος αναφέρεται και ο ληξιαρχικός πατέρας του Ιησού, ο Ιωσήφ. Όμως μια πόλη της Παλαιστίνης και συγκεκριμένα της Γαλιλαίας με το όνομα Ναζαρέτ δεν υπήρξε ποτέ πριν και κατά τη διάρκεια της ζωής του Ιησού και παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέσα από τα ευαγγέλια. Η πόλη αυτή φαίνεται να «ιδρύθηκε» από τους χριστιανούς θεολόγους.   Στα ιστορικά έργα του Ιώσηπου Φλάβιου, ο οποίος ήταν αρχιστράτηγος των γαλιλαιϊκών στρατευμάτων στην εξέγερση κατά της Ρώμης και ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, συνελήφθη και κρατήθηκε αιχμάλωτος από το έτος 67 μ.Χ., δεν αναφέρεται πουθενά αυτή η πόλη, αν και τα στρατεύματά του στρατοπέδευαν στην περιοχή της σημερινής Ναζαρέτ. Κατά τις συγκρούσεις για την κατάληψη της γειτονικής πόλης Sepphoris, η οποία απείχε μερικά χιλιόμετρα από τον οικισμό που ονομαζόταν αργότερα Ναζαρέτ, έπρεπε να αποτελεί αυτή η Ναζαρέτ από στρατηγικής σκοπιάς σημείο οπισθοχώρησης ή στρατοπέδευσης των στρατευμάτων του. Μία πόλη Garis, 5 χλμ. νοτιοανατολικά της Sepphoris, που δεν υπάρχει πια και αναφέρεται πράγματι από τον Ιώσηπο (Βιβλίο 3, Κεφάλαιο 6,3) ως τοποθεσία του στρατοπέδου του, βρίσκεται ακριβώς στη θέση που υπάρχει η μεταγενέστερα αναφερόμενη Ναζαρέτ. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι μέχρι το 70 μ.Χ. δεν φαίνεται να υπήρχε κατ' όνομα μια πόλη Ναζαρέτ.   Αλλά και στους προηγούμενους αιώνες, στην π.Χ. εποχή, πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στην πόλη Ναζαρέτ. Στην Παλαιά Διαθήκη, η οποία αποτελεί την πολιτική και θρησκευτική ιστορία του ιουδαϊκού λαού, γίνεται αναφορά σε χιλιάδες πόλεις, χωριά και οικισμούς, πολλά ονόματα που έπαψαν να αναφέρονται κατά τη μεταγενέστερη εποχή. Όμως, σε κανένα σημείο της Π.Δ. δεν αναφέρεται κάποιος οικισμός που θα μπορούσε να ταυτιστεί κατ' όνομα ή λόγω ιστορικών γεγονότων με την πόλη που ονομάστηκε Ναζαρέτ. 'Αρα τυχόν εικασίες ότι μπορεί να υπήρχε παλαιότερα το όνομα Ναζαρέτ, να περιέπεσε για δεκαετίες ή και αιώνες στη λήθη και να επανήλθε αργότερα, δεν ευσταθούν.Εικόνα   Η ανύπαρκτη πόλη Ναζαρέτ   Το Ταλμούδ, μια συλλογή ιουδαϊκών νόμων που γράφτηκε μετά τα χριστιανικά ευαγγέλια (3ος αι.), αναφέρει πολλούς μικρούς και μεγάλους γαλιλαιϊκούς οικισμούς, αλλά ούτε μία φορά τη Ναζαρέτ. Γενικότερα, ουδείς ιστορικός ή άλλος συγγραφέας, πριν ή λίγο μετά τον Ιησού, αναφέρει ποτέ το όνομα αυτής της πόλης. Η μόνη «πηγή» που «ιδρύει» και περιγράφει τη Ναζαρέτ, είναι η χριστιανική παράδοση, στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι εκεί υπήρχε και συναγωγή, άρα θα έπρεπε να είναι ένας μεγαλύτερος οικισμός και όχι μια μικρή ομάδα κατοικιών ή ένας σταθμός αγροτικής παραγωγής. Παραμένει λοιπόν ανεξήγητο, πώς είναι δυνατόν να υπήρχε στο σταυρό του Ιησού επιγραφή που αναφερόταν σε μια πόλη, η οποία δεν υπήρχε καν εκείνη την εποχή ή πριν από αυτήν. Και πώς αναφέρεται αυτή η πόλη στα ευαγγέλια που λέγεται ότι γράφτηκαν μέσα στον 1ο αιώνα αλλά δεν αναφέρεται στο Ταλμούδ που γράφτηκε δύο αιώνες αργότερα ...;   Κατά μία «αιρετική» εκδοχή ο χαρακτηρισμός Ναζωραίος (ή αλλιώς Ναζηραίς ή Ναζηραίος) σήμαινε στα εβραϊκά ο κεχρισμένος. Επειδή όμως οι θεόπνευστοι πατέρες του χριστιανισμού δεν κατανοούσαν αυτή τη σημασία, νόμισαν ότι ήταν προσδιορισμός με τοπική-εθνική σημασία και «κατασκεύασαν» μια πόλη Ναζαρέτ. Τότε όμως, πώς αναφέρεται ο Ματθαίος στην πόλη Ναζαρέτ που κατοίκησε ο Ιησούς; Η μόνη δυνατή εξήγηση είναι ότι όλα αυτά προέρχονται από προσθαφαιρέσεις μεταγενέστερων «επιμελητών», οπότε εξηγούνται έτσι και οι πάμπολλες αντιφάσεις μεταξύ των «ιερών βιβλίων».   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ 

Σημειώνεται ότι αυτή η πόλη υπό τα παραπάνω ονόματα δεν αναφέρεται σε κανένα αρχαίο κείμενο (αιγυπτιακό, σουμεριακό, βαβυλωνιακό, περσικό, αρχαίο ελληνικό ή ελληνιστικό), ούτε στα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης παρά τη φημολογούμενη γεωγραφική ακριβολογία της. Επίσης δεν την αναφέρει ούτε το Ταλμούδ, ούτε ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος Φλάβιος, αλλά ούτε και τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας κάνουν λόγο γι΄ αυτήν. Για πρώτη φορά εμφανίζεται στα Ιερά Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης, το αρχαιότερο κείμενο των οποίων ανάγεται στον 4ο αιώνα. Αλλά και η αρχαιολογική σκαπάνη παρότι έχει αποκαλύψει προϊστορικό οικισμό σε παρακείμενο βουνό, σε απόσταση περίπου μία ώρα με τα πόδια, σε σπήλαιο, στο λεγόμενο "Βουνό καταβαράθρωσης", στην ίδια την πόλη δεν έχει βρει τίποτε το αξιόλογο προ του 8ου αιώνα. 

Συνεπώς η ιστορία της είναι γνωστή από τον 8ο αιώνα όπου και διαδοχικά καταλήφθηκε από Άραβες, Σταυροφόρους, πάλι Άραβες, από τον Φρειδερίκο τον Β' της Γερμανίας, τους Μαμελούκους, τους Τούρκους και τελευταία από τους Βρετανούς, που δημιούργησαν το κράτος κατ΄ εντολή της Παλαιστίνης, πριν την ίδρυση του Ισραήλ.  Για την ετυμολογία του ονόματος Ναζαρέτ που αναφέρεται 10 φορές στις ευαγγελικές περικοπές, ή του ονόματος Νάζαρα, που αναφέρεται δύο φορές, δεν έχει δοθεί μία σαφή απάντηση. Έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες, πλην όμως αποτελούν μόνο θεωρίες, χωρίς αποδεικτική εγκυρότητα, λόγω ακριβώς έλλειψης ιστορικών στοιχείων. Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να έχουν γεννηθεί πλείστα ερωτήματα και αμφιβολίες στους ιστορικούς ερευνητές της Καινής Διαθήκης κατά πόσον υπήρχε αυτή η πόλη στην εποχή του Ιησού Χριστού, ή επρόκειτο για άλλο γεωγραφικό τόπο - πόλη κατά τις περιγραφές των σχετικών ευαγγελικών περικοπών.

Η πόλη βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κανά, περίπου στο ενδιάμεσο της απόστασης Χάιφας και νοτίου άκρης της λίμνης της Τιβεριάδας και σε απόσταση 110 χλμ. βόρεια της Ιερουσαλήμ. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε μια νοτιοανατολική ομαλή πλαγιά ενός μικρού υψώματος - λόφου του λεγόμενου Ντζέμπελ ελ Σικχ σευψόμετρο 350 μ. μέσα σε ένα κοίλωμα - οροπέδιο, περιμετρικά του οποίου υψώνονται λόφοι και κάποια μεγαλύτερα βουνά. Ο πληθυσμός της αποτελείται από Άραβες Παλαιστίνιους, κατά ποσοστό θρησκεύματος, 69% Μουσουλμάνοι και 31% Χριστιανοί κυρίως Μαρωνίτες, Ορθόδοξοι, Καθολικοί και Διαμαρτυρόμενοι, διαμένοντας σε χωριστές συνοικίες και διατηρώντας ναούς κατά δόγμα και τζαμιά, με κύριες ασχολίες γεωργία, κτηνοτροφία και τουρισμό!!!

ΚΑΝΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ!!!

$
0
0

[Κανένα θρησκευτικό σύμβολο σε δημόσιο χώρο, ούτε στους κρατικούς θεσμούς -Καμία υποχώρηση στις κατακτήσεις του Κοσμικού Κράτους]

burkini24aug16

Μεγάλη μερίδα «αριστερών»με πολλά εισαγωγικά,τελευταία κόπτεται για την «ελευθερία στην επιλογή» κλπ., Όψιμοι αριστεροί λένε: (Ωιμέ!) Στη χώρα της Γαλλικής Επανάστασης και του Ρουσώ απαγόρεψαν το μπουρκίνι! κι αρχίζουν να αραδιάζουν το επικίνδυνο δηλητήριο του τυφλού αντιδυτικισμού.

Δεν είδαμε πολλούς αριστερούς να διαμαρτύρονται βεβαίως για τις εικόνες της Oρθοδοξίας που κοσμούν τις αίθουσες της ... τυφλής μας Δικαιοσύνης.

Δεν είδαμε πολλούς αριστερούς να διαμαρτύρονται για τις εικόνες της Oρθοδοξίας, την επιβαλλόμενη προσευχή και τον αγιασμό στα σχολεία - το αυτό βεβαίως ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια ιδιαιτέρως δε, στα νοσοκομεία και στα αστυνομικά τμήματα.

Η ίδια λεγόμενη κυβερνώσα αριστερά δεν αναφέρεται καν, στην «πάγια (my ass) θέση» της, στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

Δεν ακούσαμε τώρα Αριστερούς να ζητούν την κατάργηση της μεσαιωνικής Σαρίας (δεν ισχύει ούτε στην Τουρκία) ως νόμου του Κράτους στη Θράκη, ενός θεσμού που καταπιέζει αφόρητα τις γυναίκες της μειονότητας, αδιάκριτα, μουσουλμανίδες ή άθεες. Το αίσχος, η υποκρισία, η αμάθεια και η ημιμάθεια σε μεγάλες δόξες!

Η Γαλλία όμως είναι σοβαρό κράτος, που όμως έχει κάνει πολλές (λαθεμένες κατά την άποψή μου) υποχωρήσεις στο όνομα της ... ανεκτικότητας. Δεν θα έπρεπε.

Κάποιοι ημιμαθείς αριστεροί, αλλά και άλλοι που είναι ενήμεροι των πραγμάτων,έχουν μπερδέψει την επιλογή (και κατάκτηση) μιας εκκεντρικής χαριτωμένης ενδυμασίας κάποιου επώνυμου ή ανώνυμου που θέλει να κυκλοφορεί με ένα αστροπελέκι στο κεφάλι ή μια ροζ μακριά φούστα και γάντια στις πλατείες ή στις πλαζ (life style), με τη θρησκευτική δαιμονοποίηση του ανθρώπινου σώματος, την κοινώς γνωστή, για τους θρησκόληπτους, αμαρτία!

Όλοι αυτοί οι της αριστεράς, οι μαινόμενοι, ανάγουν ζητήματα του είδους σε αντίσταση ενάντια στην αστική ιδεολογία, ενάντια στον κακό καπιταλισμό και στο φιλελεύθερο κοσμικό κράτος, δηλαδή τη σημερινή (δεν γνωρίζουμε άλλη) αστική δημοκρατία - Αναγνωρίζοντας ή και παραχωρώντας ταυτόχρονα -που είναι και το σπουδαιότερο- στο Ισλάμ το ρόλο ενός νέου κι αδικημένου ... προλεταριάτου που μάχεται ενάντια στις κατακτήσεις της καπιταλιστικής δύσης. Τι κατάντια σύντροφοι!

Πως φανατίζει και τυφλώνει ο φανατικός αντιδυτικισμός!

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Νικόλα Σεβαστάκη στο fcbk:

Να συλλέξουμε υπογραφές για το δικαίωμα στο μπουρκίνι που το καταδιώκουν οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του γαλλικού κράτους. Κυρίως τώρα που στην εφημερίδα των Συντακτών διαβάζει κανείς σε σχετική ανάλυση, ότι η κοσμικότητα είναι περίπου ακροδεξιό πράγμα. Σε λίγο, δεν θα μπορεί κανείς να ασκεί κριτική στην κοινωνική-πολιτισμική οπισθοδρόμηση ( ισλαμιστικής, αλλά όχι μόνο, εκπόρευσης) επειδή ένα μεγάλο μέρος αριστερών φτύνει πια απερίφραστα τον 'δυτικό οικουμενισμό'. Τέτοια αθλιότητα. (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Ακριβώς, η κοσμικότητα κατά πολλούς αριστερούς, περίπου ακροδεξιό πράγμα.

Τέτοια και τόση αθλιότητα!

Πηγη.https://roides.wordpress.com/2016/08/24/24aug16/#more-28257

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ!!!ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!

$
0
0
Battle of Plataea part 1.pngΣαν σήμερα Χρονολογία: 479 π.Χ.πηγη Βικιπαιδεια Τόπος: Πλαταιές Έκβαση: Νίκη των Ελλήνων Μαχόμενοι Η Μάχη των Πλαταιών ονομάζεται η μάχη που διεξήχθη τον Αύγουστο του 479 π.Χ. κοντά στην αρχαία βοιωτική πόλη Πλαταιές μεταξύ του συνασπισμού των ελληνικών πόλεων-κρατών και του περσικού στρατού. Η συντριπτική νίκη των Ελλήνων σήμανε το τέλος της περσικής εκστρατείας του 480 π.Χ. - 479 π.Χ. στον ελλαδικό χώρο. Η περίοδος πριν τη μάχη  Οι κινήσεις των Περσών την περίοδο πριν από την μάχη Μετά την αποτυχία των Περσών να νικήσουν, στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο αυτοκράτορας Ξέρξης έφυγε για τις Σάρδεις, απ' όπου θα συντόνιζε τις κινήσεις του στρατού του, ενώ θα μπορούσε να καταπνίξει τις εξεγέρσεις που εκδηλώθηκαν στη Μεσοποταμία όσο έλειπε. Άφησε πίσω του τον ξάδερφό του, Μαρδόνιο, επικεφαλής του στρατού, ο οποίος στρατοπέδευσε στην Βοιωτία. Τον Χειμώνα του 480 π.Χ. προς 479 π.Χ., οι Πέρσες επιτέθηκαν στη Χαλκιδική. Ο Ξέρξης, με διαλυμένο τον στόλο, προτίμησε να φύγει για την Μικρά Ασία από την χερσαία οδό. Τον συνόδευσε μέχρι τον Ελλήσποντο ο στρατηγός Αρτάβαζος με 60.000 άνδρες. Ύστερα, ο Πέρσης στρατηγός κινήθηκε εναντίον των πόλεων της ΟΛύνθου και της Νέας Ποτείδαιας Χαλκιδικής, που επαναστάτησαν και ήθελαν να εισχωρήσουν στον συνασπισμό των ελευθέρων Ελλήνων. Η Όλυνθος αλώθηκε με ευκολία και οι κάτοικοί της σφαγιάσθηκαν. Αντιθέτως, η Ποτείδαια άντεξε σε τρίμηνη πολιορκία και ανάγκασε τον Αρτάβαζο να υποχωρήσει στη Βοιωτία και να ενωθεί με τον Μαρδόνιο.  Οι κινήσεις των Ελλήνων την περίοδο πριν από την μάχη Τον Χειμώνα του 480 π.Χ., ο Θεμιστοκλής πήγε στη Σπάρτη για να εκτιμήσουν τη κατάσταση του εχθρού, μαζί με τους Εφόρους. Ταυτόχρονα, στην Αθήνα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Θεμιστοκλή υπέσκαπταν την φήμη του και την εντιμότητα του και στις αρχές του 479 π.Χ. εξέλεξαν τον Ξάνθιππο του Αριφρόνος, τον πατέρα του Περικλή, στη θέση του στρατηγού της Αθήνας και αρχηγό του συμμαχικού ελληνικού στόλου. Επίσης, αρχηγός του συμμαχικού στόλου, από την πλευρά των Σπαρτιατών, εκλέχθηκε ο βασιλιάς Λεωτυχίδας στη θέση του Ευρυβιάδη ενώ αρχηγός του στρατού εκλέχθηκε ο στρατηγός Παυσανίας, αντιβασιλέας του θρόνου.  Οι διπλωματικές κινήσεις των αντιπάλων Το 479 π.Χ. ο Μαρδόνιος έστειλε τον βασιλιά της Μακεδονίας, Αλέξανδρο Α΄, στην Αθήνα ώστε να διαπραγματευθεί με τους Αθηναίους την υποταγή τους στην Περσική Αυτοκρατορία. Την ίδια περίοδο βρισκόταν στη πόλη και μια πρεσβεία της Σπάρτης, η οποία προσπάθησε να αποτρέψει τους Αθηναίους να υποταχθούν. Έτσι ακούστηκαν και οι δύο απόψεις στη συνέλευση του δήμου και ο Αριστείδης πρότεινε να ψηφίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης. Φυσικά ο αθηναϊκός λαός απέριψε την πρόταση των Περσών. Ο Μαρδόνιος, για να τιμωρήσει τους Αθηναίους, εκστράτευσε στην Αττική και κατέλαβε και κατέκαψε την Αθήνα, την οποία είχαν εγκεταλείψει οι κάτοικοι της όπως και όταν εισέβαλε ο Ξέρξης πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τα γυναικόπαιδα στάλθηκαν στην Τροιζήνα και ο στρατός στη Σαλαμίνα. Ο Πέρσης στρατηγός έστειλε νέα πρεσβεία στους Αθηναίους βουλευτές στη Σαλαμίνα, με αρχηγό τον Ελλησπόντιο Μουρυχίδη, για να ζητήσει τη παράδοση των Αθηναίων. Όταν ο Μουρυχίδης παρουσίασε τις προτάσεις του ενώπιον της Βουλής των 500, ένας βουλευτής, ο Λυκίδης, λύγισε και εισηγήθηκε τη παράδοση της Αθήνας. Οι υπόλοιποι βουλευτές δώσανε αρνητική απάντηση στον Μουρυχίδη και τον εκδιώξανε από την αθηναϊκή επικράτεια ενώ τον Λυκίδη τον θανατώσανε δια λιθοβολισμού. Οι Αθηναίοι φοβούνταν την αντίδραση του Μαρδόνιου και έστειλαν πρεσβεία στη Σπάρτη μια πρεσβεία τριών ανδρών, του Ξάνθιππου, του Κίμωνα και του Μυρωνίδη. Οι Έφοροι της Σπάρτης δεν τους απαντάσουν για δέκα μέρες, προετοιμάζοντας κρυφά το στρατό που θα τους στέλνανε για βοήθεια. Πολλοί σύγχρονοι ιστορικοί έχουν κατηγορήσει τη στάση αυτή της Σπάρτης. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι έμπειροι στη στρατιωτική πολιτική Λακεδαιμόνιοι τα είχανε υπολογίσει όλα. Δεν απάντησαν απευθείας στους Αθηναίους πρεσβευτές, παρότι η απάντηση τους θα ήταν θετική για την Αθήνα, για να μην διαρρεύσει οποιαδήποτε πληροφορία σε λάθος πρόσωπα. Το λάθος πρόσωπο που φοβούνταν οι Σπαρτιάτες ήταν η πόλη του Άργους, που ενώ δήλωνε ότι παραμένει ουδέτερη στην αντιπαράθεση με τους Πέρσες, στην πραγματικότητα είχε μηδίσει. Οι Πέρσες προφανώς, προσφέρανε στη πόλη την πρωτοκαθεδρία στην εξουσία της Πελοποννήσου. Έτσι οι Έφοροι φοβούνταν ότι εάν οι Αργείοι μάθαιναν ότι μεγάλη στρατιά των Σπαρτιατών θα εκστράτευε εκτός Πελοποννήσου θα είχαν ένα μεγάλο κίνδυνο στα μετόπισθεν, δίπλα στη πατρίδα τους. Έτσι όλα έγιναν τάχιστα, σε εννιά ημέρες, ενώ η μυστικότητα διατηρήθηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Συγκεντρώθηκε ένας στρατός 45.000 ανδρών, 5.000 Σπαρτιατών και 35.000 είλωτες και 5.000 λογάδες (επίλεκτα τμήματα στρατού). Ο στρατός έφυγε βράδυ από τη Σπάρτη και δεν πέρασε από τη χώρα του Άργους, για να μην τους αντιληφθούν. Αντίθετα κινήθηκαν δυτικότερα από το Ορέστειο της Μαιναλίας. Το επόμενο πρωί οι Έφοροι ενημέρωσαν τους Αθηναίους ότι ο στρατός ήδη έχει ξεκινήσει για να συγκρουστεί με τους Πέρσες. Ο στρατός είχε ηγέτες τον στρατηγό Παυσανία και ως συστράτηγο τον Ευρυάνακτα του Δωριέα. Στον Ισθμό ενώθηκαν και άλλες δυνάμεις Πελοποννησίων, Ευβοιωτών, Αιγηνιτών και δυνάμεων από τη Δυτική Ελλάδα μαζί με τους Σπαρτιάτες. Όταν βρεθήκανε οι Έλληνες στη Μεγαρίδα, ο Μαρδόνιος πληροφορήθηκε ότι κινούνται εναντίον του και αποσύρθηκε από την Αττική στην ανοικτή βοιωτική πεδιάδα, ώστε να δράσει το ιππικό του ευκολότερα. Στρατοπέδευσε βόρεια του ποταμού Ασωπού και έχτισε ένα ξύλινο οχυρό, ώστε άμα η μάχη δεν τους ευνοήσει να ανασυνταχθούν εκεί οι Πέρσες. Στην Ελευσίνα, ενώθηκαν με το συμμαχικό στρατό, 3.000 Μεγαρείς, 8.000 Αθηναίοι και 600 Πλαταιείς. Πέρασαν μέσα από τις ορεινές διαβάσεις των Ελευθέρων (σημερινό Γυφτόκαστρο) και το στενό των Δρυός Κεφαλών και έφθασαν στις Ερυθρές της Βοιωτίας. Ο Παυσανίας παρέταξε τον στρατό στους πρόποδες του όρους Κιθαιρώνα, απέναντι από τους Πέρσες, ώστε να προστατεύεται από το ιππικό τους αλλά και για να έχει στα δεξιά του το πέρασμα των Δρυός Κεφαλών, ώστε να ανεφοδιάζεται και να λαμβάνει ενισχύσεις. Οι Σπαρτιάτες με τους Τεγεάτες έλαβαν την δεξιά πλευρά της παράταξης, στο κεντρο οι υπόλοιποι Έλληνες, στα αριστερά οι Αθηναίοι με τους Πλαταιείς και τους Μεγαρείς. Ειδικά οι τελευταίοι ήταν οι μόνοι που είχαν στρατοπεδεύσει σε πεδινό έδαφος, λόγο έλλειψης χώρου.  Πριν τη μεγάλη μάχη Ο Παυσανίας περίμενε την πρώτη κίνηση να την κάνει ο Μαρδόνιος και αντίστοιχα ο Πέρσης στρατηγός περίμενε τον Σπαρτιάτη να κινηθεί πρώτος. Ο μεν Παυσανίας ήθελε να αποφύγει το περσικό ιππικό και ο δε Μαρδόνιος ήθελε να το χρησιμοποιήσει ο κύριο όπλο κρούσης. Ο Μαρδόνιος για να επιτύχει να βγάλει τους Έλληνες στην πεδιάδα, έστειλε μερικές ίλες του ιππικού του εναντίον των Μεγαρέων, που είχαν στρατοπεδεύσει σε πιο πεδινό έδαφος, για να τους παρενοχλήσει. Αρχηγός τέθηκε ο Μασίστιος. Οι Μεγαρείς προσπάθησαν να συπτύξουν το μέγεθος της παράταξης τους αλλά ο χώρος δεν τους το επέτρεπε, ταυτόχρονα πιο πολλές ίλες ιππικού και τοξοτών τους επιτίθονταν. Βλέποντας αυτή τη κατάσταση ο Παυσανίας έστειλε 300 Αθηναίους λογάδες υπό τον Ολυμπιόδωρο του Λάμπωνα να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους Μεγαρείς. Οι Αθηναίοι περικύκλωσαν μια από τις πρώτες ίλες που συγκρούστηκαν με τους Έλληνες. Εκεί ήταν ο ίδιος ο Μασίστιος στη πρώτη γραμμή. Το άλογο του σκωτώθηκε και ο ίδιος πεζός συνέχισε να μάχεται. Ένας Αθηναίος διαπέρασε, με το δόρυ του, το μάτι του Πέρση ιλάρχη και τον σκότωσε. Ακολούθησε μια μάχη, ίδια με αυτές που περιγράφονται στην Ιλιάδα του Ομήρου, πάνω από το σώμα του Μασίστιου. Οι Πέρσες και οι Έλληνες μάχονταν για το ποίος θα το κρατήσει. Τελικά οι Πέρσες υποχώρησαν και οι Έλληνες κράτησαν το πτώμα και το περιέφεραν στο στρατόπεδο ως τρόπαιο της πρώτης τους νίκης. Μετά από αυτή την αψιμαχία, ο Παυσανίας έλαβε μια απόφαση που ακόμα δεν έχει εξηγηθεί από τους ιστορικούς με βεβαιότητα. Αποφάσισε να στρατοπεδεύσουν πιο βορειοδυτικά, σε ένα τόπο πλούσιο σε πηγές με καθαρό νερό και με λίγους λόφους για κάλυψη από το ιππικό αλλά σαφώς πιο πεδινό. Επίσης με αυτό το τρόπο εγκατέλειπε το πέρασμα των Δρυός Κεφαλών, το οποίο κατέλαβαν οι Πέρσες μετά τη μετακίνηση των ελληνικών στρατευμάτων. Στα νοτιανατολικά της νέας θέσης, προς το παραπόταμο Μολόεντα, σε έναν λόφο παρατάχθηκαν οι Σπαρτιάτες και οι Τεγεάτες, αυτοί ήταν η δεξιά πλευρά του στρατεύματος. Στο λόφο στα βορειοδυτικά, με το όνομα Πύργος, παρατάχθηκαν οι Αθηναίοι με τους Πλαταιείς και τους Μεγαρείς, αυτό ήταν το αριστερό κέρας της παράταξης. Ενδιάμεσα των δύο λόφων παρατάχθηκαν όλοι οι άλλοι Έλληνες, σε πιο ομαλό έδαφος. Το δεξί κέρας περιελάμβανε 10.000 Σπαρτιάτες και 1.500 Τεγεάτες. Στο κέντρο παρατάχθηκαν 5.000 Κορίνθιοι, 300 Ποτειδαιάτες, 600 Αρκάδιοι Ορχομενοί, 3.000 Σικυώνιοι, 800 Επιδαύριοι, 1.000 Τροιζήνιοι, 200 Λαπρεάτες, 300 Ερμιονείς, 1.000 Φλειάσιοι, 400 Χαλκιδείς, 500 Αιγηνίτες, 200 Παλείς, 500 Αμβρακιώτες, 800 Λευκαδίτες, 400 Μυκηναίοι και Τιρύνθιοι και 600 Ερετριείς και Στυρείς. Τέλος στο αριστερό κέρας έλαβαν θέση 8.000 Αθηναίοι, 600 Πλαταιείς και 3.000 Μεγαρείς. Συνολικά έλαβαν μέρος 38.700 οπλίτες. Στην παράταξη υπήρχαν και 35.000 είλωτες ψιλοί, που στέκονταν δίπλα τους μισούς (5.000) από τους Σπαρτιάτες οπλίτες, 7 δίπλα από τον καθέναν από αυτούς, οι θέσεις των οποίων στους πολέμους ήταν πάντα αυτή. Οι ψιλοί των υπόλοιπων Σπαρτιατών και των λοιπών Ελλήνων οπλιτών ήταν 34.500 άνδρες. Ο Μαρδόνιος βλέποντας μια ευκαιρία να του παρουσιάζεται παρέταξε το στρατό του κατά μήκος του Ασωπού με τους 30.000 Πέρσες απέναντι από τους Σπαρτιάτες και τους Τεγεάτες. Στο κέντρο παρέταξε τους 15.000 Μήδους, τους 25.000 Βάκτριους, τους 10.000 Ινδούς και τους 10.000 Σάκες. Απέναντι από τους Αθηναίους, τους Πλαταιείς και τους Μεγαρείς παρέταξε τους 50.000 μηδίσαντες Έλληνες. Δηλαδή παρέταξε τους Θηβαίους, τους Λοκρούς, τους Θεσσαλούς, τους Μακεδόνες και τους Φωκείς. Από όλους τους μηδίσαντες Έλληνες, όταν ξεκίνησε η μάχη, οι μόνοι που πολέμησαν με μένος εναντίον των συμπατριωτών τους, ήταν οι Θηβαίοι. Μόνο αυτοί είχαν συμφέρον από μια νίκη των Περσών, όλοι οι υπόλοιποι υποτάχθηκαν στη περσική εισβολή καθώς δεν μπορούσαν να αμυνθούν μόνοι τους. Ο στρατηγός Αρτάβαζος διοικούσε την εφεδρεία των Περσών στα μετόπισθεν, που αποτελούνταν από Θράκες, Φρύγες, Αιθίοπες, Αιγύπτιους και Μυσούς. Οι εισβολείς σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ήταν 600.000 αλλά οι ιστορικοί τους υπολογίζουν στις 250.000. Για δέκα μέρες οι αντίπαλοι έμειναν ακίνητοι χωρίς να εμπλακούν σε μάχη. Την ενδέκατη μέρα ο Θηβαίος Τιμαγενίδας έπεισε τον Μαρδόνιο να συγκαλέσει πολεμικό συμβούλιο. Στο συμβούλιο οι Θηβαίοι και ο Αρτάβαζος πρότειναν να υποχωρήσουν στη Θήβα για ανεφοδιασμό και να δώσουν μάχη σε άλλη τοποθεσία. Αντίθετα ο Μαρδόνιος επέμενε να μείνουν εκεί και να πολεμήσουν. Ο Αρτάβαζος υπονόμευε συνέχεια τον Μαρδόνιο και μια υποχώρηση εκείνη τη στιγμή θα μείωνε την αξία του τελευταίου και θα αύξανε την αξία του πρώτου στα μάτια του Ξέρξη. Έτσι λοιπόν αποφάσισε το επόμενο πρωί να γίνει μια γενική επίθεση στο σύνολο του ελληνικού μετώπου. Το ίδιο βράδυ ο βασιλιάς της Μακεδονίας, ο Αλέξανδρος ο Α΄, πήγε στο ελληνικό στρατόπεδο και προειδοποίησε τους Έλληνες για το σχέδιο του Μαρδόνιου. Οι Αθηναίοι τον τίμησαν ως ευεργέτη τους, για αυτήν του τη πράξη, ενώ οι Σπαρτιάτες τον ονόμασαν "φιλέλλην".  Το στρατήγημα του Παυσανία Μετά την πληροφόρηση από τον Αλέξανδρο ο Παυσανίας αποφάσισε να θέσει τους Αθηναίους απέναντι στους Πέρσες επειδή είχαν πολεμήσει εναντίον τους στο Μαραθώνα, άρα τους γνώριζαν καλύτερα. Ενώ οι Σπαρτιάτες θα λάμβαναν θέση απέναντι από τους Θηβαίους που τους γνώριζαν καλύτερα στο πεδίο της μάχης. Όμως ο Μαρδόνιος το κατάλαβε και προσπάθησε να αντιστρέψει και αυτός τα άκρα του. Έτσι ο Παυσανίας δεν προχώρησε στην δικιά του αναστροφή. Αντίθετα αποχώρησε από τη θέση που ήταν με το στρατό του και κατέλαβε μια θέση νοτιότερα, ανάμεσα στις πόλεις Υσία και Πλαταιές. Η μετακίνηση αυτή ξεκίνησε από το βράδυ και θα ολοκληρωνόταν το επόμενο πρωί ώστε να την δει ο Μαρδόνιος και να νομίζει ότι οι Έλληνες υποχωρούν και να εμπλακεί μαζί τους σε μάχη, την οποία οι ίδιοι βεβαίως την περιμένανε. Τέτοιοι ελιγμοί στις ελληνικές φάλαγγες ήταν συνηθισμένοι αλλά μόνο οι Σπαρτιάτες τις εκτελούσαν αριστοτεχνικά. Έτσι αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να αποσυρθεί το κέντρο των Ελλήνων από τη θεση Νησί στις Πλαταιές και να στρατοπεδεύσει εκεί. Στη δεύτερη φάση οι Σπαρτιάτες και οι Τεγεάτες θα αποσύρονταν το πρωινό ώστε να τους δει ο Μαρδόνιος και να επιτεθεί. Ταυτόχρονα θα προσποιούνταν ότι κάποια τμήματα αργούσαν να υποχωρήσουν για να τον δελεάσουν πιο εύκολα. Οι Αθηναίοι, οι Πλαταιείς και οι Μεγαρείς θα κάλυπταν την φάση υποχώρησης των Σπαρτιατών. Η μάχη Η πρώτη φάση ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς το κέντρο των Ελλήνων, μπερδεμένο από το σκοτάδι, παρατάχθηκε στο ναό της Ήρας, μπροστά στις Πλαταιές, σε απόσταση διπλάσια από αυτή που προέβλεπε το σχέδιο. Ο Παυσανίας δεν το γνώριζε αυτό και ξεκίνησε την επόμενη φάση του σχεδίου του. Το σώμα που αποφασίστηκε να μείνει πιο πίσω, δήθεν ότι άργησε να υποχωρήσει, ήταν ο λόχος του Αμομφεράτου. Το πρωί οι Σπαρτιάτες έμαθαν το τι συνέβη το βράδυ και έμαθαν επίσης και που βρίσκονταν οι Έλληνες του κέντρου. Οι Αθηναίοι προσπάθησαν να καλύψουν το μεγάλο κενό μεταξύ των παρατάξεων αλλά ήδη ο Μαρδόνιος είχε δει και είχε αξιολογήσει την κατάσταση. Διάταξε γενική επίθεση και καταδίωξη του αντίπαλου στρατού. Την επίθεση οδηγούσε ο ίδιος ο Μαρδόνιος και μάλιστα πέρασε πρώτος τον Ασωπό με το περσικό ιππικό, τους Ινδούς και τους Σάκες. Όλοι αυτοί έπεσαν με ορμή πάνω στην παράταξη των Τεγεατών και των Σπαρτιατών. Το περσικό κέντρο προσπαθούσε άτακτα να φτάσει στο ιερό της Ήρας για να βρεθεί με το ελληνικό κέντρο. Οι Αθηναίοι μάχόνταν εναντίον των Θηβαίων βόρεια της θέσης Νήσος, ανάμεσα στο λόφο του Πύργου και στο ιερό του Ανδροκράτους. Το σώμα του Αμομφεράτου ενώθηκε γρήγορα με τους υπόλοιπους Σπαρτιάτες και ανέστρεψαν πλευρά για να υποδεκτούν με ακόντια τους Πέρσες. Η πίεση όμως ήταν μεγάλη καθώς οι εχθροί ήταν περισσότεροι και έτσι ο Παυσανίας ζήτησε τη βοήθεια των Αθηναίων, μην γνωρίζοντας ότι οι συμμάχοι του ήταν αντιμέτωποι με τους Θηβαίους. Ο Αριστείδης μάταια προσπαθούσε να μεταπείσει τους Θηβαίους να μην μάχονται τα αδέρφια τους. Όλην αυτή την ώρα η Σπαρτιατική φάλαγγα είχε καλυφθεί πίσω από τις ασπίδες και αμυνόταν, μόλις μεγάλες δυνάμεις Περσών τους κύκλωσαν και καθιστούσαν αδύνατη την δυνατότητα ελιγμών, ο Παυσανίας διέταξε τότε γενική επίθεση και όλο το μέτωπο πετάχτηκε μπροστά με κραυγές και επιτέθηκε στους Πέρσες. Οι Πέρσες των πρώτων σειρών έχασαν την ορμή τους και προσπαθούσαν να υποχωρήσουν αλλά οι πιο πίσω σειρές τους εμπόδιζαν να πραγματοποιήσουν ελιγμούς. Μέσα στη σύγχυση ένας Σπαρτιάτης, ο Αρίμνηστος, εντόπισε τον Μαρδόνιο πάνω στο άλογο του και τον σκότωσε. Ο θάνατος του αρχηγού τους σε συνδυασμό με την ορμή των Σπαρτιατών σάστισε τους Πέρσες και άρχισαν να υποχωρούν άτακτα. Την ίδια ώρα ο Αρτάβαζος με την εφεδρεία των Περσών αποχωρούσε από τη μάχη, ενώ πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι μπορούσε να αλλάξει την έκβαση της μάχης, αλλά ο Πέρσης στρατηγός δεν το έκανε αλλά προτίμησε να αποσυρθεί, σαν να προδίδει τον νεκρό Μαρδόνιο! Οι Πέρσες υποχώρησαν στο ξύλινο οχυρό τους, ενώ οι Σπαρτιάτες τους ακολουθούσανε και προσπαθούσανε να εισχωρήσουν μέσα σε αυτό. Ταυτόχρονα οι Θηβαίοι, χάνοντας 300 μαχητές τους υποχώρησαν για τη Θήβα και οι Αθηναίοι τους καταδίωξαν μέχρι έξω από τα τείχη της πόλης τους και τους κατανίκησαν. Ακολούθως οι Πλαταιείς, οι Μεγαρείς και οι Αθηναίοι ενώθηκαν με τους Σπαριάτες και τους Τεγεάτες έξω από το οχυρό των Περσών και κατάφεραν να εισχωρήσουν, μέσα από ένα ρήγμα, κατασφάζοντας τους πάντες μέσα σε αυτό. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις των Κορινθίων, των Φλειασείων και των Επιδαύριων δέχτηκαν τη σφοδρή επίθεση του θηβαϊκού ιππικού και έχασαν περίπου 600 άνδρες. Ο Ηρόδοτος εξιστορεί πως σώθηκαν μόνο 43.000 Πέρσες, αριθμός υπερβολικά μικρός ενώ οι Έλληνες χάσανε 1.300 άνδρες. Ο Έφορος αναφέρει 100.000 Πέρσες νεκρούς και 10.000 Έλληνες. Οι σύγχρονοι ιστορικοί δεν έχουν υπολογίσει ακόμα τους νεκρούς αλλά μόνο εκτιμούν έναν αριθμό από τους 60.000 με 120.000 Πέρσες νεκρούς και αιχμαλώτους και 5.000 με 10.000 Έλληνες νεκρούς και τραυματίες.  Διάφορες ιστορίες και διακρίσεις από τη μάχη Από τους Αθηναίους μαχητές διακρίθηκε ο Σωφάνης του Ευτυχίδη από τον δήμο της Δεκέλειας. Λέγεται ότι αυτός δεν λύγιζε ούτε μια στιγμή από την πίεση των Θηβαίων και μάλιστα είχε ζωγραφίσει στην ασπίδα του μια άγκυρα, σύμβολο πως κανένας εχθρός δεν θα τον κουνούσε από τη θέση του. Όσο οι Πέρσες πίεζαν τους Τεγεάτες και τους Σπαρτιάτες, ο στρατηγός Παυσανίας έκανε θυσίες στους θεούς για να νικήσουν οι Έλληνες τη μάχη. Δίπλα του στεκόταν ο υπασπιστής του Καλλικράτης που δέχτηκε ένα βέλος στο στήθος προστατεύοντας τον στρατηγό. Λέγεται πως καθώς ξεψυχούσε και την ώρα που ο στρατηγός τον ευχαριστούσε για τη πράξη του, ο νεαρός Σπαρτιάτης είπε: "Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να πάρω μέρος στη μάχη." Οι Μεγαρείς είχανε 159 νεκρούς και όλοι τους τιμήθηκαν ιδιαιτέρως από όλους τους Έλληνες για την ανδρεία τους. Ο γενναίος Αμομφεράτος που με το λόχο του κάλυψε τα νώτα των Σπαρτιατών πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης και τιμήθηκε από τον Παυσανία με ειδικό ανδριάντα στο μνήμα του. Ο Αιγινήτης Λάμπωνας, βλέποντας τον Μαρδόνιο να πέφτει νεκρός και ενθυμούμενος ότι ο Ξέρξης αποκεφάλισε το πτώμα του βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα μετά τη μάχη των Θερμοπυλών, είπε στον Παυσανία: "Ιδού η ευκαιρία να εκδικηθείς για τον αποκεφαλισμό του Λεωνίδα." Εννοώντας να αποκεφαλίσει το πτώμα του Μαρδόνιου. Ο Παυσανίας απάντησε: "Λάμπωνα αυτές τις πράξεις τις κάνουν οι βάρβαροι και όχι οι Έλληνες." Όταν τελείωσε η μάχη και η σκηνή του Μαρδόνιου με τα ολόχρυσα σκεύη του και τους μαγείρους του να πέφτουν στα χέρια των Ελλήνων, ο Παυσανίας διέταξε τους Πέρσες υπηρέτες να ετοιμάσουν ένα γεύμα σαν αυτά που ετοίμαζαν στον Μαρδόνιο και τους συνεργάτες του. Αντίστοιχα ζήτησε από τους Σπαρτιάτες να ετοιμάσουν το συνηθισμένο γεύμα των Λακεδαιμονίων, τον μέλανα ζωμό. Ακολούθως ο Παυσανίας κάλεσε όλους τους Έλληνες στρατηγούς στη σκηνή του Μαρδόνιου και τους παρουσίασε τα δύο γεύματα ένα πλούσιο σε ολόχρυσα σκεύη, το περσικό και ένα φτωχικό των Σπαρτιατών. Τότε είπε: "Ανόητοι Πέρσες αφήσατε τα πλούτη σας και χάσατε τις ζωές για να αποκτήσετε το φτωχικό πιάτο του Έλληνα όταν εσείς τρώγατε σε χρυσά σκεύη."  Μετά τη μάχη Όταν τελείωσε η μάχη η πεδιάδα των Πλαταιών είχε γεμίσει με χιλιάδες νεκρούς. Η κάθε πόλη των Ελλήνων έχτισε ξεχωριστά κάθε τύμβο για τους νεκρούς της. Με το τέλος της μάχης έφτασαν αργοπορημένα οι Ηλείοι και οι Μαντινείς. Αυτό συνέβη γιατί στο εσωτερικό αυτών των κρατών επικρατούσε η φιλοπερσική μερίδα των πολιτικών. Λίγες μέρες πριν την οριστική μάχη των Πλαταιών καταφέρανε να ανεβούν στην εξουσία οι φιλοδημοκράτες. Οι μόνοι Πέρσες που υποχώρησαν με τάξη και έφτασαν πίσω στην Περσία ήταν αυτοί στο σώμα του Αρτάβαζου. Στη συνέχεια οι Έλληνες αποφάσισαν να τιμωρήσουν όσους συμπατριώτες τους μηδίσανε, με πρώτη τη Θήβα. Εμφανίστηκαν μπροστά στα τείχη της πόλης με το σύνολο του στρατού τους και ζήτησαν να τους παραδοθούν οι ηγέτες της φιλοπερσικής μερίδας της Θήβας, ο Τιμαγενίδας, ο Ασωπόδωρος και ο Ατταγινός και άλλοι λιγότερο σημαντικοί. Οι Ασωπόδωρος και Ατταγινός το έσκασαν αλλά όλοι οι υπόλοιποι παραδόθηκαν στον Παυσανία, ο οποίος τους εκτέλεσε στην Κόρινθο.  Το αφιέρωμα των Ελλήνων Η στήλη με τα ονόματα όλων των ελληνικών πόλεων που πολέμησαν τους Πέρσες Αφότου τελειώσανε και με τους μηδίσαντες Θηβαίους, οι Έλληνες έφτιαξαν ένα αφιέρωμα για τη νίκη τους και τη πλήρη συντριβή των Περσών. Το αφιέρωμα αυτό έμεινε γνωστό ως "τρίποδας των Δελφών". Το αφιέρωμα αποτελείται από δυο μέρη. Το κίονα που σχηματίζεται από τρία χάλκινα φίδια που συμπλέκονται. Στα κεφάλια των φιδίων στηριζόταν το κύριως ανάθημα, ο χρυσός τρίποδας, αφιερωμένος στον Απόλλωνα. Πάνω στις σπείρες που σχηματίζουν τα φίδια είναι γραμμένες όλες οι πόλεις που πολέμησαν τους Πέρσες. Παρακάτω δίνετε η επιγραφή σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία, ο οποίος δεν πρέπει να συγχέεται με τον Σπαρτιάτη στρατηγό Παυσανία που έδωσε την μάχη των Πλαταιών: "Σε αυτόν το πόλεμο πολέμησαν: Λακεδαιμόνιοι, Αθηναίοι, Κορίνθιοι, Τεγεάτες, Σικυώνιοι, Αιγινήτες, Μεγαρείς, Επιδαύριοι, Ορχομένιοι, Φλειάσιοι, Τροιζήνιοι, Ερμιονείς, Τιρύνθιοι, Πλαταιείς, Θεσπιείς, Μυκηναίοι, Κείοι, Μήλιοι, Τήνιοι, Νάξιοι, Ερετριείς, Χαλκιδείς, Στυρείς, Ηλείοι, Ποτειδαιάτες, Λευκάδιοι, Ανακτορείς, Κύθνιοι, Σίφνιοι, Αμβρακιώτες και Λεπρεάτες." Η πόλη των Πλαταιών αποφασίστηκε να είναι ιερή γη και απαραβίαστη. Ενώ κάθε χρόνο, τη μέρα που έγινε η μάχη των Πλαταιών, επιτροπές από όλες τις ελληνικές πόλεις συγκεντρώνονταν στο σημείο για να κάνουν θυσίες και γιορτές στη μνήμη των πεσόντων. Ο χρυσός τρίποδας χάθηκε στον Γ΄ Ιερό Πόλεμο (357 π.Χ. με 346 π.Χ.) όταν τον σύλησαν οι Φωκαείς. Ο χάλκινος κίονας με τις σπείρες των φιδιών, μεταφέρθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης. Μέχρι σήμερα ο τρίποδας παραμένει εκεί και αποτελεί αξιοθέατο για τους τουρίστες. Μέρος κεφαλίου ενός από τα φίδια που βρισκόταν συσπειρωμένα στο κίονα  Η σημασία της μάχης Μετά από αυτή τη μάχη ουδέποτε Πέρσης ηγεμόνας δεν πραγματοποίησε εισβολή στην Ελλάδα. Οι Έλληνες περάσαν στην αντεπίθεση και πραγματοποίησαν νικηφόρες μάχες εντός της Περσικής Αυτοκρατορίας, προκαλώντας τριγμούς στο σύστημα της και οδηγώντας την στη κατάρρευση από τον Μέγα Αλέξανδρο. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, οι Πέρσες δεν τόλμησαν να επέμβουν ξανά στρατιωτικά στον ελλαδικό χώρο. Οι μόνες τους επεμβάσεις ήταν κυρίως διπλωματικής φύσεως, χρηματοδοτώντας πρώτα την Αθήνα, μετά τη Σπάρτη και ύστερα την Θήβα, στις εμφύλιες διαμάχες των ελληνικών πόλεων. Η μάχη αυτή κράτησε ζωντανή την Ελλάδα. Η ναυμαχία στη Σαλαμίνα ανέκοψε τη πορεία του Ξέρξη αλλά δεν εξάλειψε την περσική απειλή. Αυτό έγινε στη μάχη των Πλαταιών.  Πηγές Γαρουφάλης Δ., ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, εκδόσεις ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, 2003 ΗΡΟΔΟΤΟΥ, Η Ιστορία Των Περσικών Πολέμων, μετάφραδη Βλάχου Ν., εκδόσεις Ωκεανίδα, 2005 Ηρόδοτος, Ιστορίαι, βιβλία 1-9, μετάφραση Πανέτσος Ε., εκδόσεις Ζαχαρόπουλος/ βιβλία V-IX, μετάφραση Σπυρόπουλος Η., εκδόσεις Γκοβόστη, 1995 :Δειτε το βιντεο με τον ορκο των Ελληνων!!

ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΟΝ "ΑΓΙΟ"ΦΑΝΟΥΡΙΟ!!!

$
0
0

Πλήθος πιστών στον Άγιο Φανούριο στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ) Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Κοζάνη, βρέθηκαν χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου, αρκετοί Κοζανίτες ανάβοντας ένα κεράκι στη χάρη του. Χθες τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ σήμερα το πρωί  Θεία Λειτουργία. 

Η παρετυμολογική παρήχηση του ονόματός του Αγίου με το φαίνω: φανερώνω, τον έκανε δημοφιλή στη λαϊκή παράδοση για τη φανέρωση χαμένων ανθρώπων, ζώων ή πραγμάτων. Οι χριστιανοί φτιάχνουν μια νηστίσιμη πίτα την εορταστική του ημέρα, τη φανουρόπιτα, για να τους φανερώσει ο Άγιος απολεσθέντα αντικείμενα, την τύχη των ανύπανδρων κοριτσιών ακόμα και εργασία στους ανέργους και διάφορα άλλα.  Η πίτα είναι μικρή και στρογγυλή, καθώς και όσο την φτιάχνουν έχουν μια λαμπάδα αναμμένη. Γίνεται με εννέα υλικά, νηστίσιμα και αφού διαβαστεί και κοπεί σε σαράντα κομμάτια μοιράζεται στους πιστούς.  ΠΑΝΤΩΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ!!  ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΕ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΟΧΙ Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ!!  ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΜΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΓΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ!!ΕΧΟΥΝ ΤΟΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ...ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΞΥΛΑ ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ!!ΡΩΜΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ!!

alt

alt

alt  ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ -ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ-ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ!!  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ!!!ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!  ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ!!ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

alt
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 479 στις Πλαταιές εκατό χιλιάδες Έλληνες υπό τον Σπαρτιάτη στρατηγό Παυσανία συντρίβουν τριακόσιους χιλιαδες Πέρσες υπό τον εβραϊκής καταγωγής στρατηγό Μαρδόνιο. Την ίδια μέρα διεξάγεται και η Ναυμαχία της Μυκάλης όπου ο Ελληνικός στόλος καταστρέφει τον Περσικό.  Ο Παυσανίας προχώρησε μπροστά από το στράτευμα. Ο ιερέας έκοψε το λαιμό του κόκκορα. Ο Παυσανίας κοίταξε βόρεια, προς την πλευρά του Ολύμπου, εκεί που ο Ζευ πάντα κυβερνά.  "Ζευ, Σωτήρ, Νίκη!" φώναξε με καθαρή φωνή. 

ΗΜάχη των Πλαταιώνδιεξήχθη τον Αύγουστο του 479 πριν, μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, κατά τη διάρκεια τηςδεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα.

Το 480 πριν, οι Πέρσες νίκησαν στις Θερμοπύλες και συνακόλουθα οι Έλληνες αποχώρησαν από το Αρτεμίσιο, για να απαντήσουν με τη νίκη στη Σαλαμίνα. Ο Ξέρξης υποχώρησε, τότε, στην Ασία, αφήνοντας 300.000 άνδρες με τον Μαρδόνιο ως αρχηγό. Το 479 πριν, οι Έλληνες συγκέντρωσαν μεγάλο στρατό και συγκρούστηκαν με τους Πέρσες στις Πλαταιές. Αν και ήταν αριθμητικά λιγότεροι, οι Έλληνες επιτέθηκαν και κατέστρεψαν τον περσικό στρατό. Ο Μαρδόνιος έπεσε στη μάχη.

Η νίκη στις Πλαταιές συνοδεύτηκε από τη μεγάλη νίκη του ελληνικού στόλου κατά του περσικού στη Μυκάλη. Οι μάχες στις Πλαταιές και στη Μυκάλη είναι σημαντικότατες, γιατί εξάλειψαν την περσική απειλή και γιατί μετά απ' αυτές, οι Έλληνες πέρασαν στην αντεπίθεση, μέχρι να λήξουν οι συγκρούσεις το 450 πριν

   

amyntika.gr : image018 600x387 Η συντριβή των Περσών στις Πλαταιές και στη Μυκάλη

Στα 479 π.Χ. έγινε στις Πλαταιές η μεγάλη, ένδοξη για τους Έλληνες μάχη, που στάθηκε η τελευταία των μηδικών πολέμων στην αρχαία Ελλάδα. Μετά από την ατυχία του στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Ξέρξης, αφήνοντας το Μαρδόνιο στη Θεσσαλία, έφυγε για την Περσία. Ο Μαρδόνιος προσπάθησε να συνεννοηθεί με τους Αθηναίους, προτείνοντάς τους να συμμαχήσουν μαζί του με διάφορα ανταλλάγματα ...

Οι Αθηναίοι όμως αρνήθηκαν περήφανα κι έτσι ο Μαρδόνιος με τους 300.000 στρατιώτες του στρατοπέδεψε στην κοιλάδα του Ασωπού, κοντά στις Πλαταιές.

Με αρχηγό το Σπαρτιάτη Παυσανία, οι ελληνικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στην Ελευσίνα (110.000 Έλληνες ή, σύμφωνα μ' άλλους ιστορικούς, μόνο 37.000). Με τον στρατό των Σπαρτιατών είχαν ενωθεί κάπου 3.000 Μεγαρίτες και αργότερα 8.000 Αθηναίοι. Πίσω από τους Σπαρτιάτες ακολουθούσαν πολλές χιλιάδες από την Πελοπόννησο. Κι όσο προχωρούσαν προς τη Βοιωτία, στρατός όλο και μεγάλωνε, ώσπου έφθασε στις Πλαταιές.

Ο Μαρδόνιος που είχε τριακόσιες χιλιάδες πολεμιστές - τριπλάσιους από τους Έλληνες κι ίσως και πιο πολλούς, όταν έμαθε ότι οι Έλληνες έρχονταν να τον συναντήσουν, ανάπτυξε το στρατό του στην κοιλάδα του Ασωπού ποταμού.Αν οι Έλληνες έμπαιναν στην κοιλάδα, θα έστελνε εναντίον τους το ιππικό και τότε η νίκη του θα ήταν σίγουρη. Μα οι Έλληνες δεν ήταν κουτοί. Συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους στους πρόποδες του Κιθαιρώνα και περίμεναν.

Ο Μαρδόνιος, ίσως για να τους αναγκάσει να μπουν στη μάχη, έστειλε έναντίον τους κάπου δυο χιλιάδες ιππείς, στο κέντρο του μετώπου όπου βρίσκονταν οι Μεγαρίτες. Εκείνοι δυσκολεύτηκαν ν' αποκρούσουν την επίθεση του Περσικού ιππικού και ζήτησαν βοήθεια. Τρακόσιοι εθελοντές Αθηναίοι έτρεξαν να τους βοηθήσουν, μπήκαν με ορμή στη μάχη κι όταν σκότωσαν τον αρχηγό των Περσών καβαλάρηδων, τον Μασίστιο, οι άλλοι τρομοκρατήθηκαν και υποχώρησαν με πολλές απώλειες. Μα οι Έλληνες δεν τους ακολούθησαν στην κοιλάδα για να μην πέσουν στην παγίδα του Μαρδόνιου.

Δώδεκα ολόκληρες μέρες πέρασαν χωρίς να αρχίσει η μάχη. Ο Μαρδόνιος περίμενε να επιτεθούν πρώτοι οι Έλληνες κι όταν πια έχασε την υπομονή του, στις 4 Αυγούστου του 479 π.Χ. επιτέθηκε αιφνιδιαστικά. Χιλιάδες ιππείς όρμησαν εναντίον των Ελλήνων, με άγριες κραυγές. Οι Έλληνες οπισθοχώρησαν για ν' αμυνθούν στους λόφους του Κιθαιρώνα, μα δεν είχαν συνεννοηθεί καλά. Ακολούθησε μια σύγχυση και οι Αθηναίοι αντί να γυρίσουν πίσω, προχώρησαν προς την κοιλάδα. Έτσι, οι Σπαρτιάτες με τους Πελοποννήσιους έμειναν μόνοι τους.

Οι Πέρσες, που δεν πήραν είδηση τους Αθηναίους γιατί τους έκρυβε ένας λόφος, επιτέθηκαν όλοι μαζί εναντίον των Σπαρτιατών. Ύστερα από υπεράνθρωπη προσπάθεια οι Σπαρτιάτες ταμπουρώθηκαν σ' ένα λόφο, Κοντά στο ναό του Ηρακλή. Χιλιάδες βέλη σφύριζαν γύρω τους αλλά δεν είχαν πολλά θύματα, γιατί είχαν κρυφτεί πίσω από τις πέτρες. Και, σ' αυτή την ανώμαλη περιοχή, δεν μπορούσαν ν' ανέβουν τ' άλογα κι έτσι θ' αντιμετώπιζαν μόνο το Περσικό πεζικό.

Πρώτοι οι Τεγεάτες αποφάσισαν ν' αφήσουν την άμυνα και να επιτεθούν. Ακολούθησαν οι Σπαρτιάτες. Άγριοι, σκληραγωγημένοι και ανδρείοι πολεμιστές, όρμησαν εναντίον των Περσών και χωρίς δυσκολία έσπασαν τη γραμμή τους. Σαν στάχια που τα θερίζει το δρεπάνι έπεφταν νεκροί οι πολεμιστές του Μαρδόνιου. Κι όταν οι Σπαρτιάτες προχώρησαν προς την κοιλάδα, για να τους αντιμετωπίσουν οι έντρομοι οι Πέρσες σχημάτισαν ένα τείχος με τις ασπίδες τους.

Αλλά, αυτό δεν ήταν μεγάλο εμπόδιο για τους Σπαρτιάτες. Μπήκαν ανάμεσα στο τείχος των ασπίδων και συνέχισαν την άγρια σφαγή. Ο πανικός κυρίευσε σ' όλο το μέτωπο τους Πέρσες και άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Μόνοι τους σχεδόν οι Σπαρτιάτες, κατάφεραν να συντρίψουν μια ολόκληρη στρατιά! Από τις τριακοσιες χιλιάδες Πέρσες πολεμιστές, γλύτωσαν κάπου πενήντα χιλιάδες! Και αυτούς τους γλίτωσε η νύχτα και η κούραση των Σπαρτιατών.

Οι Σπαρτιάτες κατάφεραν να σπάσουν την τελευταία αντίσταση των Περσών, καθώς είχαν συγκεντρώσει ένα πυκνό ανθρώπινο τείχος γύρω από το Μαρδόνιο. Στην ορμή των Ελλήνων διαλύθηκε το τείχος και βρήκε οικτρό θάνατο και ο ίδιος ο Μαρδόνιος. Η συντριβή των Περσών ήταν ολοκληρωτική.

Ένας από τους Αιγινήτες πολεμιστές που πήραν μέρος στη μάχη των Πλαταιών και ονομαζόταν Λάμπων, όταν είδε νεκρό το Μαρδόνιο, είπε στον Παυσανία:

- Πήρατε μεγάλη εκδίκηση εσείς οι Σπαρτιάτες σήμερα, για το θάνατο του βασιλιά σας και των τριακοσίων πολεμιστών σας στις Θερμοπύλες. Τ' όνομά σου γι' αυτό το κατόρθωμα θα μείνει αθάνατο στην ιστορία. Αλλά, σου μένει ακόμη να κάνεις κάτι άλλο για να εκδικηθείς την ατίμωση του Λεωνίδα. Να κόψεις το κεφάλι του Μαρδόνιου και να το στήσεις πάνω σ' ένα κοντάρι, όπως έκανε και κείνος με το κεφάλι του νεκρού βασιλιά σας.

- Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου Αιγινήτη, του απάντησε ήρεμος και περήφανος ο Παυσανίας. Ξέχασες όμως ότι τέτοιες πράξεις τις κάνουν οι βάρβαροι και όχι οι Έλληνες. Οι Σπαρτιάτες έχουν μάθει να σέβονται τους νεκρούς και να μη τους ατιμάζουν, έστω και αν είναι οι χειρότεροι και πιο μισητοί εχθροί τους. Έτσι τελείωσε η μεγάλη και κρίσιμη αυτή μάχη. Στις Πλαταιές διαλύθηκε μαζί με το στρατό του Μαρδόνιου και το τελευταίο όνειρο του Ξέρξη να κυριεύσει την Ελλάδα!

Από τότε η πόλη των Πλαταιών κηρύχτηκε ιερή και απαραβίαστη και, αφού ξαναχτίστηκε με τη βοήθεια των Αθηναίων, έζησε μέχρι τα χρόνια του πελοποννησιακού πολέμου ειρηνικά και ήσυχα. Οι Πλαταιείς, για την αντρεία που έδειξαν, τιμήθηκαν με βραβείο αντρείας και πήραν και χρηματική αμοιβή 80 τάλαντα.

Ένα μνημείο σε σχήμα χάλκινων φίδων (Στήλη των Όφεων) δημιουργήθηκε από περσικά όπλα, τα οποία έγιναν λάφυρα των Ελλήνων μετά τη λεηλασία στους Δελφούς. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, το μνημείο συμβόλιζε τη συμμετοχή όλων των ελληνικών πόλεων-κρατών στο πόλεμο. Οι περισσότερες στήλες βρίσκονταν στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες πρόσεχε ο Κωνσταντίνος ο Μέγας.

Η νίκη στη ναυμαχία της Μυκάλης

Την ίδια μέρα που οι Πέρσες ηττήθηκαν στις Πλαταιές, υπέστησαν άλλη μια ήττα στη Μυκάλη της Ιωνίας. Ενώ ο ελληνικός στόλος, κάτω από τις διαταγές του Σπαρτιάτη Λευτυχίδη βρισκόταν στη Δήλο, τρεις άνδρες έφτασαν από τη Σάμο με ένα μήνυμα· οι άνδρες αυτοί ήταν ο Λάμπωνας, γιος του Θρασυκλή, ο Αθηναγόρας, γιος του Αρχεστρατίδη, και ο Ηγησίστρατος, γιος του Αρισταγόρα, που είχαν σταλεί από τους Σαμίους κρυφά από τους Πέρσες και το Θεομήστορα, το γιο του Ανδροδάμαντα, τον οποίο είχαν ορίσει οι Πέρσες τύραννο. Αυτοί, λοιπόν, παρουσιάστηκαν στους διοικητές του στόλου κι ο Ηγησίστρατος τους έκανε έκκληση με κάθε είδους επιχειρήματα, δηλώνοντας ότι η θέα και μόνο του ελληνικού ναυτικού θα ήταν αρκετή ενθάρρυνση, για να εξεγερθούν οι Ίωνες κι ότι οι Πέρσες δε θα τολμούσαν να αντισταθούν ή, αν το έκαναν, θα έδιναν στους Έλληνες ένα έπαθλο πιο πολύτιμο απ' οποιοδήποτε είχαν ελπίδα να κερδίσουν ποτέ. Έπειτα, στο όνομα όλων των κοινών Θεών, τους παρότρυνε να σώσουν τους Ίωνες, που είχαν ίδιο αίμα μ' αυτούς, από τη σκλαβιά και να διώξουν τον ξένα. Και πρόσθεσε:«Θα είναι αρκετά εύκολο, γιατί τα περσικά πλοία είναι αδέξια και πολύ κατώτερα από τα δικά σας. Επιπλέον, αν μας υποψιάζεστε για προδότες, είμαστε πρόθυμοι παραδοθούμε ως όμηροι και να πλεύσουμε μαζί σας».

Το καλοκαίρι του 479 π.Χ., οι Έλληνες συνάντησαν τον στρατό του Μαρδόνιου στη μάχη των Πλαταιών. Παράλληλα, ο ελληνικός στόλος έπλευσε στη Σάμο, όπου κατέστρεψε τα απομεινάρια του περσικού στόλου. Οι Πέρσες μετέφεραν, τότε, τον στόλο τους στη Μυκάλη, όπου υπήρχε περσικό πεζικό. Ο Λεωτυχίδης, αρχηγός του ελληνικού στόλου, αποφάσισε να επιτεθεί στους Πέρσες. Αν και οι Πέρσες πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση, οι βαριά τεθωρακισμένα Έλληνες οπλίτες αποδείχθηκαν ανώτεροι στον αγώνα, και ανάγκασαν τους Πέρσες να υποχωρήσουν στο στρατόπεδό τους. Τότε οι Ίωνες επιτέθηκαν στο Περσικό στρατόπεδο και κατέσφαξαν τους Πέρσες ενώ τα περσικά πλοία καταλήφθηκαν και πυρπολήθηκαν από τον ελληνικό στόλο.

Η καταστροφή του περσικού στόλου στη Μυκάλη, σε συνδυασμό με την ήττα του Μαρδόνιου στις Πλαταιές, η οποία έγινε την ίδια μέρα, έφεραν το τέλος της περσικής εισβολής στην Ελλάδα. Μετά τη μάχη των Πλαταιών και τη ναυμαχία της Μυκάλης αρχίζει μια νέα φάση των Περσικών πολέμων,

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΟΝ "ΑΓΙΟ"ΦΑΝΟΥΡΙΟ!!!

$
0
0

Πλήθος πιστών στον Άγιο Φανούριο στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ) Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Κοζάνη, βρέθηκαν χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου, αρκετοί Κοζανίτες ανάβοντας ένα κεράκι στη χάρη του. Χθες τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ σήμερα το πρωί  Θεία Λειτουργία. 

Η παρετυμολογική παρήχηση του ονόματός του Αγίου με το φαίνω: φανερώνω, τον έκανε δημοφιλή στη λαϊκή παράδοση για τη φανέρωση χαμένων ανθρώπων, ζώων ή πραγμάτων. Οι χριστιανοί φτιάχνουν μια νηστίσιμη πίτα την εορταστική του ημέρα, τη φανουρόπιτα, για να τους φανερώσει ο Άγιος απολεσθέντα αντικείμενα, την τύχη των ανύπανδρων κοριτσιών ακόμα και εργασία στους ανέργους και διάφορα άλλα.  Η πίτα είναι μικρή και στρογγυλή, καθώς και όσο την φτιάχνουν έχουν μια λαμπάδα αναμμένη. Γίνεται με εννέα υλικά, νηστίσιμα και αφού διαβαστεί και κοπεί σε σαράντα κομμάτια μοιράζεται στους πιστούς.  ΠΑΝΤΩΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ!!  ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΕ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΟΧΙ Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ!!  ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΜΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΓΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ!!ΕΧΟΥΝ ΤΟΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ...ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΞΥΛΑ ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ!!ΡΩΜΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ!!

alt

alt

alt  ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ -ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ-ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ!!  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ!!!ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!  ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ!!ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

alt
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 479 στις Πλαταιές εκατό χιλιάδες Έλληνες υπό τον Σπαρτιάτη στρατηγό Παυσανία συντρίβουν τριακόσιους χιλιαδες Πέρσες υπό τον εβραϊκής καταγωγής στρατηγό Μαρδόνιο. Την ίδια μέρα διεξάγεται και η Ναυμαχία της Μυκάλης όπου ο Ελληνικός στόλος καταστρέφει τον Περσικό.  Ο Παυσανίας προχώρησε μπροστά από το στράτευμα. Ο ιερέας έκοψε το λαιμό του κόκκορα. Ο Παυσανίας κοίταξε βόρεια, προς την πλευρά του Ολύμπου, εκεί που ο Ζευ πάντα κυβερνά.  "Ζευ, Σωτήρ, Νίκη!" φώναξε με καθαρή φωνή. 

ΗΜάχη των Πλαταιώνδιεξήχθη τον Αύγουστο του 479 πριν, μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, κατά τη διάρκεια τηςδεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα.

Το 480 πριν, οι Πέρσες νίκησαν στις Θερμοπύλες και συνακόλουθα οι Έλληνες αποχώρησαν από το Αρτεμίσιο, για να απαντήσουν με τη νίκη στη Σαλαμίνα. Ο Ξέρξης υποχώρησε, τότε, στην Ασία, αφήνοντας 300.000 άνδρες με τον Μαρδόνιο ως αρχηγό. Το 479 πριν, οι Έλληνες συγκέντρωσαν μεγάλο στρατό και συγκρούστηκαν με τους Πέρσες στις Πλαταιές. Αν και ήταν αριθμητικά λιγότεροι, οι Έλληνες επιτέθηκαν και κατέστρεψαν τον περσικό στρατό. Ο Μαρδόνιος έπεσε στη μάχη.

Η νίκη στις Πλαταιές συνοδεύτηκε από τη μεγάλη νίκη του ελληνικού στόλου κατά του περσικού στη Μυκάλη. Οι μάχες στις Πλαταιές και στη Μυκάλη είναι σημαντικότατες, γιατί εξάλειψαν την περσική απειλή και γιατί μετά απ' αυτές, οι Έλληνες πέρασαν στην αντεπίθεση, μέχρι να λήξουν οι συγκρούσεις το 450 πριν

   

amyntika.gr : image018 600x387 Η συντριβή των Περσών στις Πλαταιές και στη Μυκάλη

Στα 479 π.Χ. έγινε στις Πλαταιές η μεγάλη, ένδοξη για τους Έλληνες μάχη, που στάθηκε η τελευταία των μηδικών πολέμων στην αρχαία Ελλάδα. Μετά από την ατυχία του στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Ξέρξης, αφήνοντας το Μαρδόνιο στη Θεσσαλία, έφυγε για την Περσία. Ο Μαρδόνιος προσπάθησε να συνεννοηθεί με τους Αθηναίους, προτείνοντάς τους να συμμαχήσουν μαζί του με διάφορα ανταλλάγματα ...

Οι Αθηναίοι όμως αρνήθηκαν περήφανα κι έτσι ο Μαρδόνιος με τους 300.000 στρατιώτες του στρατοπέδεψε στην κοιλάδα του Ασωπού, κοντά στις Πλαταιές.

Με αρχηγό το Σπαρτιάτη Παυσανία, οι ελληνικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στην Ελευσίνα (110.000 Έλληνες ή, σύμφωνα μ' άλλους ιστορικούς, μόνο 37.000). Με τον στρατό των Σπαρτιατών είχαν ενωθεί κάπου 3.000 Μεγαρίτες και αργότερα 8.000 Αθηναίοι. Πίσω από τους Σπαρτιάτες ακολουθούσαν πολλές χιλιάδες από την Πελοπόννησο. Κι όσο προχωρούσαν προς τη Βοιωτία, στρατός όλο και μεγάλωνε, ώσπου έφθασε στις Πλαταιές.

Ο Μαρδόνιος που είχε τριακόσιες χιλιάδες πολεμιστές - τριπλάσιους από τους Έλληνες κι ίσως και πιο πολλούς, όταν έμαθε ότι οι Έλληνες έρχονταν να τον συναντήσουν, ανάπτυξε το στρατό του στην κοιλάδα του Ασωπού ποταμού.Αν οι Έλληνες έμπαιναν στην κοιλάδα, θα έστελνε εναντίον τους το ιππικό και τότε η νίκη του θα ήταν σίγουρη. Μα οι Έλληνες δεν ήταν κουτοί. Συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους στους πρόποδες του Κιθαιρώνα και περίμεναν.

Ο Μαρδόνιος, ίσως για να τους αναγκάσει να μπουν στη μάχη, έστειλε έναντίον τους κάπου δυο χιλιάδες ιππείς, στο κέντρο του μετώπου όπου βρίσκονταν οι Μεγαρίτες. Εκείνοι δυσκολεύτηκαν ν' αποκρούσουν την επίθεση του Περσικού ιππικού και ζήτησαν βοήθεια. Τρακόσιοι εθελοντές Αθηναίοι έτρεξαν να τους βοηθήσουν, μπήκαν με ορμή στη μάχη κι όταν σκότωσαν τον αρχηγό των Περσών καβαλάρηδων, τον Μασίστιο, οι άλλοι τρομοκρατήθηκαν και υποχώρησαν με πολλές απώλειες. Μα οι Έλληνες δεν τους ακολούθησαν στην κοιλάδα για να μην πέσουν στην παγίδα του Μαρδόνιου.

Δώδεκα ολόκληρες μέρες πέρασαν χωρίς να αρχίσει η μάχη. Ο Μαρδόνιος περίμενε να επιτεθούν πρώτοι οι Έλληνες κι όταν πια έχασε την υπομονή του, στις 4 Αυγούστου του 479 π.Χ. επιτέθηκε αιφνιδιαστικά. Χιλιάδες ιππείς όρμησαν εναντίον των Ελλήνων, με άγριες κραυγές. Οι Έλληνες οπισθοχώρησαν για ν' αμυνθούν στους λόφους του Κιθαιρώνα, μα δεν είχαν συνεννοηθεί καλά. Ακολούθησε μια σύγχυση και οι Αθηναίοι αντί να γυρίσουν πίσω, προχώρησαν προς την κοιλάδα. Έτσι, οι Σπαρτιάτες με τους Πελοποννήσιους έμειναν μόνοι τους.

Οι Πέρσες, που δεν πήραν είδηση τους Αθηναίους γιατί τους έκρυβε ένας λόφος, επιτέθηκαν όλοι μαζί εναντίον των Σπαρτιατών. Ύστερα από υπεράνθρωπη προσπάθεια οι Σπαρτιάτες ταμπουρώθηκαν σ' ένα λόφο, Κοντά στο ναό του Ηρακλή. Χιλιάδες βέλη σφύριζαν γύρω τους αλλά δεν είχαν πολλά θύματα, γιατί είχαν κρυφτεί πίσω από τις πέτρες. Και, σ' αυτή την ανώμαλη περιοχή, δεν μπορούσαν ν' ανέβουν τ' άλογα κι έτσι θ' αντιμετώπιζαν μόνο το Περσικό πεζικό.

Πρώτοι οι Τεγεάτες αποφάσισαν ν' αφήσουν την άμυνα και να επιτεθούν. Ακολούθησαν οι Σπαρτιάτες. Άγριοι, σκληραγωγημένοι και ανδρείοι πολεμιστές, όρμησαν εναντίον των Περσών και χωρίς δυσκολία έσπασαν τη γραμμή τους. Σαν στάχια που τα θερίζει το δρεπάνι έπεφταν νεκροί οι πολεμιστές του Μαρδόνιου. Κι όταν οι Σπαρτιάτες προχώρησαν προς την κοιλάδα, για να τους αντιμετωπίσουν οι έντρομοι οι Πέρσες σχημάτισαν ένα τείχος με τις ασπίδες τους.

Αλλά, αυτό δεν ήταν μεγάλο εμπόδιο για τους Σπαρτιάτες. Μπήκαν ανάμεσα στο τείχος των ασπίδων και συνέχισαν την άγρια σφαγή. Ο πανικός κυρίευσε σ' όλο το μέτωπο τους Πέρσες και άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Μόνοι τους σχεδόν οι Σπαρτιάτες, κατάφεραν να συντρίψουν μια ολόκληρη στρατιά! Από τις τριακοσιες χιλιάδες Πέρσες πολεμιστές, γλύτωσαν κάπου πενήντα χιλιάδες! Και αυτούς τους γλίτωσε η νύχτα και η κούραση των Σπαρτιατών.

Οι Σπαρτιάτες κατάφεραν να σπάσουν την τελευταία αντίσταση των Περσών, καθώς είχαν συγκεντρώσει ένα πυκνό ανθρώπινο τείχος γύρω από το Μαρδόνιο. Στην ορμή των Ελλήνων διαλύθηκε το τείχος και βρήκε οικτρό θάνατο και ο ίδιος ο Μαρδόνιος. Η συντριβή των Περσών ήταν ολοκληρωτική.

Ένας από τους Αιγινήτες πολεμιστές που πήραν μέρος στη μάχη των Πλαταιών και ονομαζόταν Λάμπων, όταν είδε νεκρό το Μαρδόνιο, είπε στον Παυσανία:

- Πήρατε μεγάλη εκδίκηση εσείς οι Σπαρτιάτες σήμερα, για το θάνατο του βασιλιά σας και των τριακοσίων πολεμιστών σας στις Θερμοπύλες. Τ' όνομά σου γι' αυτό το κατόρθωμα θα μείνει αθάνατο στην ιστορία. Αλλά, σου μένει ακόμη να κάνεις κάτι άλλο για να εκδικηθείς την ατίμωση του Λεωνίδα. Να κόψεις το κεφάλι του Μαρδόνιου και να το στήσεις πάνω σ' ένα κοντάρι, όπως έκανε και κείνος με το κεφάλι του νεκρού βασιλιά σας.

- Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου Αιγινήτη, του απάντησε ήρεμος και περήφανος ο Παυσανίας. Ξέχασες όμως ότι τέτοιες πράξεις τις κάνουν οι βάρβαροι και όχι οι Έλληνες. Οι Σπαρτιάτες έχουν μάθει να σέβονται τους νεκρούς και να μη τους ατιμάζουν, έστω και αν είναι οι χειρότεροι και πιο μισητοί εχθροί τους. Έτσι τελείωσε η μεγάλη και κρίσιμη αυτή μάχη. Στις Πλαταιές διαλύθηκε μαζί με το στρατό του Μαρδόνιου και το τελευταίο όνειρο του Ξέρξη να κυριεύσει την Ελλάδα!

Από τότε η πόλη των Πλαταιών κηρύχτηκε ιερή και απαραβίαστη και, αφού ξαναχτίστηκε με τη βοήθεια των Αθηναίων, έζησε μέχρι τα χρόνια του πελοποννησιακού πολέμου ειρηνικά και ήσυχα. Οι Πλαταιείς, για την αντρεία που έδειξαν, τιμήθηκαν με βραβείο αντρείας και πήραν και χρηματική αμοιβή 80 τάλαντα.

Ένα μνημείο σε σχήμα χάλκινων φίδων (Στήλη των Όφεων) δημιουργήθηκε από περσικά όπλα, τα οποία έγιναν λάφυρα των Ελλήνων μετά τη λεηλασία στους Δελφούς. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, το μνημείο συμβόλιζε τη συμμετοχή όλων των ελληνικών πόλεων-κρατών στο πόλεμο. Οι περισσότερες στήλες βρίσκονταν στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες πρόσεχε ο Κωνσταντίνος ο Μέγας.

Η νίκη στη ναυμαχία της Μυκάλης

Την ίδια μέρα που οι Πέρσες ηττήθηκαν στις Πλαταιές, υπέστησαν άλλη μια ήττα στη Μυκάλη της Ιωνίας. Ενώ ο ελληνικός στόλος, κάτω από τις διαταγές του Σπαρτιάτη Λευτυχίδη βρισκόταν στη Δήλο, τρεις άνδρες έφτασαν από τη Σάμο με ένα μήνυμα· οι άνδρες αυτοί ήταν ο Λάμπωνας, γιος του Θρασυκλή, ο Αθηναγόρας, γιος του Αρχεστρατίδη, και ο Ηγησίστρατος, γιος του Αρισταγόρα, που είχαν σταλεί από τους Σαμίους κρυφά από τους Πέρσες και το Θεομήστορα, το γιο του Ανδροδάμαντα, τον οποίο είχαν ορίσει οι Πέρσες τύραννο. Αυτοί, λοιπόν, παρουσιάστηκαν στους διοικητές του στόλου κι ο Ηγησίστρατος τους έκανε έκκληση με κάθε είδους επιχειρήματα, δηλώνοντας ότι η θέα και μόνο του ελληνικού ναυτικού θα ήταν αρκετή ενθάρρυνση, για να εξεγερθούν οι Ίωνες κι ότι οι Πέρσες δε θα τολμούσαν να αντισταθούν ή, αν το έκαναν, θα έδιναν στους Έλληνες ένα έπαθλο πιο πολύτιμο απ' οποιοδήποτε είχαν ελπίδα να κερδίσουν ποτέ. Έπειτα, στο όνομα όλων των κοινών Θεών, τους παρότρυνε να σώσουν τους Ίωνες, που είχαν ίδιο αίμα μ' αυτούς, από τη σκλαβιά και να διώξουν τον ξένα. Και πρόσθεσε:«Θα είναι αρκετά εύκολο, γιατί τα περσικά πλοία είναι αδέξια και πολύ κατώτερα από τα δικά σας. Επιπλέον, αν μας υποψιάζεστε για προδότες, είμαστε πρόθυμοι παραδοθούμε ως όμηροι και να πλεύσουμε μαζί σας».

Το καλοκαίρι του 479 π.Χ., οι Έλληνες συνάντησαν τον στρατό του Μαρδόνιου στη μάχη των Πλαταιών. Παράλληλα, ο ελληνικός στόλος έπλευσε στη Σάμο, όπου κατέστρεψε τα απομεινάρια του περσικού στόλου. Οι Πέρσες μετέφεραν, τότε, τον στόλο τους στη Μυκάλη, όπου υπήρχε περσικό πεζικό. Ο Λεωτυχίδης, αρχηγός του ελληνικού στόλου, αποφάσισε να επιτεθεί στους Πέρσες. Αν και οι Πέρσες πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση, οι βαριά τεθωρακισμένα Έλληνες οπλίτες αποδείχθηκαν ανώτεροι στον αγώνα, και ανάγκασαν τους Πέρσες να υποχωρήσουν στο στρατόπεδό τους. Τότε οι Ίωνες επιτέθηκαν στο Περσικό στρατόπεδο και κατέσφαξαν τους Πέρσες ενώ τα περσικά πλοία καταλήφθηκαν και πυρπολήθηκαν από τον ελληνικό στόλο.

Η καταστροφή του περσικού στόλου στη Μυκάλη, σε συνδυασμό με την ήττα του Μαρδόνιου στις Πλαταιές, η οποία έγινε την ίδια μέρα, έφεραν το τέλος της περσικής εισβολής στην Ελλάδα. Μετά τη μάχη των Πλαταιών και τη ναυμαχία της Μυκάλης αρχίζει μια νέα φάση των Περσικών πολέμων,

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΜΩΥΣΗ ΤΟΝ ΑΙΘΙΟΠΑ!!!

$
0
0

Εορτή του Οσίου Μωυσέως, του Αιθίοπος

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!!ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ....ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!

Ο όσιος Μωυσής ήταν αγορασμένος δούλος κάποιου πλούσιου κτηματία. 

Είχε χαρακτήρα σκληρό και δύστροπο και καθημερινά δημιουργούσε πολλά προβλήματα, ώσπου το αφεντικό του αγανάκτησε και τον πέταξε στον δρόμο. Ο Μωυσής βρήκε καταφύγιο σε μια ληστοσυμμορία και με την τεράστια σωματική του δύναμη δεν άργησε να επιβληθεί και να γίνει ο αρχηγός της. Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΟΥ -ΜΑΟΥ!!

Μνήμη του Οσίου Μωϋσή του Αιθίοπα (28 Αυγούστου) Κάποτε, κυνηγημένος από τα όργανα της εξουσίας, για τα πολλά του εγκλήματα, πήγε να κρυφτεί βαθειά στην έρημο όπου ζούσαν οι πιο ονομαστοί ασκητές.  Η συναναστροφή του με τους αγίους τον έκανε σιγά - σιγά να ημερεύσει.

Τον επισκίασε η Χάρη του Θεού, γιατί η μετάνοια είναι ώρα Χάριτος, μαλάκωσε η καρδιά του, μετανόησε πραγματικά και ζήτησε την λύτρωση. Η αλλαγή του ήταν ριζική και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε στα μέτρα των μεγάλων Πατέρων της ερήμου. Μετά το βάπτισμα αξιώθηκε να λάβει και την Χάρη της Ιεροσύνης.

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από την πρόσκαιρη αυτή ζωή με τρόπο βίαιο και μαρτυρικό. Ειδωλολάτρες ληστές (ΚΑΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ???)εισέβαλαν στο σπήλαιο που ασκήτευε και τον σκότωσαν με μαχαίρια. Άλλο χαρακτηριστικό περιστατικό που φανερώνει την ταπείνωση του Οσίου είναι και το ακόλουθο: «Την ημέρα που τον χειροτονούσε Πρεσβύτερο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και μάλιστα την ώρα που του φορούσε τα ιερά άμφια του είπε φιλικά ότι έγινε λευκός σαν περιστέρι. Ο Μωυσής ερώτησε ταπεινά τον Πατριάρχη αν κρίνει από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, επειδή και τα άμφια ήσαν λευκά.ΧΑΧΑΑΑΑ!!Χριστιανοί εισε για το ΔΑΦΝΙ!!

Ο Πατριάρχης θέλοντας να τον δοκιμάσει αν έχει πραγματική ταπείνωση, είπε κρυφά στους κληρικούς να τον διώξουν από το σκευοφυλάκιο. Έτσι, όταν παρουσιάστηκε εκεί μετά την θεία Λειτουργία, τον έδιωξαν βρίζοντας τον.

Ο Μωυσής έφυγε αμέσως χωρίς καμιά αντιλογία. Ένας από αυτούς, που τον ακολούθησε κρυφά για να δει αν του κακοφάνηκε, τον άκουσε να μονολογεί μεμφόμενος τον εαυτό του: "Καλά σού κάνανε, σποδόδερμε μελανέ". Αφού δεν είσαι άνθρωπος, τί γυρεύεις με τους ανθρώπους;» (Γεροντικόν, σελ. 252 -253).

Η Ορθόδοξη Εκκλησία με τον τρόπο ζωής που προσφέρει μεταμορφώνει και μετασκευάζει τα τσακάλια και τους λύκους σε πρόβατα και αρνιά άκακα. Μεταβάλλει τους υπερήφανους σε ταπεινούς, τους πόρνους και μοιχούς σε σώφρονες, τους φονιάδες, τους τρομοκράτες και τους ληστές σε Οσίους.

Σημείωση: Σύμφωνα με τον Συναξαριστή του Άγιου Νικόδημου, ο Όσιος Μωυσής απεβίωσε ειρηνικά.  ΕΔΩ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!  alt

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!ΠΟΡΝΗ ΡΩΜΗ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ

$
0
0

Αποτέλεσμα εικόνας για Μία εκκλησία στην πόλη Περούτζια τις Ιταλία καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό.

Μία εκκλησία στην πόλη Περούτζια της Ιταλία καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό.Η πόρνη Ρώμη είναι υπεύθυνη για την καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού και την επικράτηση του σκοταδιστικού Εβραιοχριστιανισμού στην ανθρωπότητα!!Η πόρνη Ρώμη βύθισε την ανθρωπότητα στο σκοτάδι!!Η πόρνη Ρώμη δολοφόνησε εκατομμύρια Έλληνες στο όνομα του ανύπαρκτου Γέσουα!!

 alt

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, η ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Ρώμη και σε άλλες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ??ΜΠΕΕΕ ΡΕ!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΟ ΤΣΕΜΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΑΣ!!!

$
0
0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ 1940? ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ?? ΟΡΘΟΔΟΞ.png ΚΑΜΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!! Πως καθιερώθηκε η γιορτή της αγίας Σκέπης. Στα χρόνια του βασιλέως Λέοντος του Μεγάλου (457-474 μ. Χ.) ζούσε στην Κων/πολη ο όσιος Ανδρέας, ο κατά Χριστόν σαλός. Σαλός είναι ο τρελλός και κατά Χριστόν σαλοί ονομάζονται κάποιοι άγιοι, οι οποίοι κάνανε κάποια περίεργα και παράλογα πράγματα, με απώτερο σκοπό να τους θεωρούν παλαβούς ή παλιανθρώπους και να μη τους τιμούν οι άνθρωποι‡ και έτσι αυτοί να ζουν εν ταπεινώσει και αφανεία. Μια νύχτα που γινότανε αγρυπνία στο ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, ο όσιος Ανδρέας μαζί με τον μαθητή του Επιφάνιο, που έγινε αργότερα πατριάρχης Κων/πόλεως (520-536 μ. Χ.), είδαν την Υπεραγία Θεοτόκο οφαλμοφανώς, όχι σε όραμα, να μπαίνει από την κεντρική πύλη του ναού. Την συνόδευαν οι παρθένοι Ιωάννης ο Πρόδρομος και Ιωάννης ο Θεολόγος και πλήθος αγγέλων. Αφού μπήκε μέσα στο ναό προχώρησε στον σολέα. Εκεί γονάτισε και προσευχήθηκε πολλή ώρα με θερμά δάκρυα υπέρ της σωτηρίας των πιστών, ενώ την βλέπανε μόνο ο Ανδρέας και ο Επιφάνιος. Αφού προσευχήθηκε για πολύ η Θεοτόκος σηκώθηκε και μπήκε μέσα στο ιερό, όπου φυλασσόταν το μαφόριο της δηλαδή το τσεμπέρι της, το πήρε στα χέρια της και βγαίνοντας έξω το άπλωσε πάνω από τους πιστούς, για να δείξει ότι τους σκέπει και τους προστατεύει.

Η Αγία Σκέπη Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες!! 

ΚΑΜΙΑ ΕΒΡΑΙΑ |ΠΑΝΑΓΙΑ" ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΗΡΩΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΜΕ ΨΕΥΤΟΘΑΥΜΑΤΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.   Μέχρι και ο μεγαλύτερος εχθρός μας αναγνώρισε το ηρωϊκό πνεύμα των Ελλήνων.  
Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945
Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945   "Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οί Ελληνες, εξ' όλων τών αντιπάλων οί οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον.."   (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 4 Μαίου 1941 στό Ράιχσταγκ.)
[28oktwbrioy1940ja7.jpg]   ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ   Ελλάς: 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 [Η υπερδύναμη της εποχής]
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Δανία 0 μέρες [Οι Δανοί παραδώθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων, ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στον Χίτλερ.......]
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0  
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ  
Οι νεκροί Ελληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά την διάρκεια των 219 ημερών στους 13.676
Κατά την διάρκεια της τετραπλής κατοχής που ακολούθησε τα κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν :
Αλβανοί: 1165 (Πάργα , Μαργαρίτιο, Παραμυθία)
Ιταλοί: 8000
Boύλγαροι: 25000
Γερμανοί: 50000
Συνολικες απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες)
Ελλάς 10% (750.000)
Σοβ. Ενωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2%
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%  
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ  
Πηγή: Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας, Μενελάου Παγουλάτου
Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970   Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο   "Αδυνατώ νά δώσω τό δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι γιά τήν ηρωική αντίσταση τού Λαού καί τών ηγετών τής Ελλάδος."   (Από ομιλία του στό Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά τήν λήξη τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.)
Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992   Υπουργός των εξωτερικων τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974   "Η Ελλάδα είναι τό σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης.Ποτέ μιά ήττα δέν υπήρξε τόσο τιμητική γιά κείνους πού τήν υπέστησαν"   (Από μήνυμά του πού απηύθηνε από τό BBC τού Λονδίνου στούς υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στίς 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ό Χίτλερ κατέλαβε τήν Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι καί έξι εβδομάδων κάτα τού Χίτλερ.)
Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953   Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από τό 1924 έως 1953   "Λυπάμαι διότι γηράσκω καί δέν θά ζήσω επί μακρόν διά νά ευγνωμονώ τόν Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τόν 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον."   (Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας τήν 31 Ιανουαρίου 1943 μετά τήν νίκη τού Στάλιγκραντ καί τήν συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)
Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός   "Επολεμήσατε άοπλοι καί ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων.Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διοτι εκερδίσαμε χρόνο γιά να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι καί ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε".   (Οταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ
Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974   Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού   "Εάν ό Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στίς πόρτες τής Μόσχας, νά συγκρατήσει καί νά ανατρέψει τόν Γερμανικό χείμαρρο, τό οφείλει στόν Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τίς Γερμανικές μεραρχίες όλον τόν καιρό πού θά μπορούσαν νά μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε τό κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς."   (Απόσπασμα από τά απομνημονεύματά του γιά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)
Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945   Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945
"Ο πόλεμος μέ τήν Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δέν είναι ακλόνητον είς τά στρατιωτικά πράγματα καί ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις."   (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 10/5/1941.)
Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945   Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945
"Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οί Ελληνες, εξ' όλων τών αντιπάλων οί οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον.."   (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 4 Μαίου 1941 στό Ράιχσταγκ.)
Σέρ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977   Υπουργός Πολέμου καί Εξωτερικών της Βρεταννίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρεταννίας 1955-1957   "Ασχέτως πρός ότι θα πούν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο τό οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στόν Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στήν Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε τούς Γερμανούς στό ηπειρωτικό έδαφος καί στήν Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε τήν χρονολογική σειρά όλων τών σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου καί έτσι έφερε γενική μεταβολή στήν όλη πορεία τού πολέμου καί ενικήσαμε."   (Από λόγο του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 24/09/1942.)
Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965   Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο   "Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δέν αποδίδει τό ελάχιστο εκείνων τών πράξεων αυτοθυσίας τών Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα τών εθνών, κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διά τήν ανθρώπινη ελευθερία καί αξιοπρέπειαν."   "Εάν δέν υπήρχε η ανδρεία τών Ελλήνων καί ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β' Παγκόσμιο Πολέμου θά ήταν ακαθόριστη."   (Από ομιλία του στό Αγγλικό κοινοβούλιο στίς 24 Απριλίου 1941.)   "Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οί Ελληνες πολεμούν σάν ήρωες. Τώρα θά λέμε: Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες."   (Από λόγο πού εκφώνησε από τό BBC τίς πρώτες ημέρες τού Ελληνοιταλικού πολέμου.)   "Μαχόμενοι οί Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θά μοιρασθούν μαζί μας τά αγαθά τής ειρήνης."   (Από λόγο πού εξεφώνησε στίς 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής Ελλάδας.)
Σέρ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969   Βρετανός Στρατάρχης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο   "Δέν θά ήταν υπερβολή νά πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε τό σύνολο τών σχεδίων τής Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν νά αναβάλει γιά έξι εβδομάδες τήν επίθεση κατά τής Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποιά θά ήταν ή θέση τής Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς τήν Ελλάδα."   (Από ομιλία του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 28 Οκτωβρίου 1941.)
Γεώργιος ΣΤ' (1898-1952)   Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952   "Ο μεγαλοπρεπής αγών τής Ελλάδος, υπήρξε ή πρώτη μεγάλη καμπή τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου."   (Από λόγο του στο κοινοβούλιον τόν Μάιον 1945.)
Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945   Πρόεδρος τών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945   "Εις τήν Ελλάδα παρασχέθη τήν 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών διά ν'αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά καί τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία νά παρείχετο, ή απάντησις θά ήτο ή ίδια."   "Οί Έλληνες εδίδαξαν δία μέσου τών αιώνων τήν αξιοπρέπειαν. Οταν όλος ό κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ό Ελληνικός λαός ετόλμησε νά αμφισβητήσει τό αήττητον τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας τό υπερήφανον πνεύμα τής ελευθερίας."   (Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στίς 10/6/1943.)   "Ο ηρωικός αγών τού ελληνικού λαού.κατά τής επιθέσεως τής Γερμανίας, αφού τόσον παταγωδώς ενίκησε τούς Ιταλούς στήν απόπειρά τους νά εισβάλλουν στό ελληνικό έδαφος, γέμισε μέ ενθουσιασμό τίς καρδιές τού αμερικανικού λαού καί εκίνησε τήν συμπάθειά του. Πρό ενός καί πλέον αιώνος, κατά τόν πόλεμον τής ελληνικής ανεξαρτησίας, τό εθνος μας.εξέφρασε τήν φλογερή του συμπάθεια γιά τούς Ελληνες καί ευχότανε γιά τήν ελληνική νίκη."   (Δήλωσή τουστό Υπατο Συμβούλιο τής Αχέπα στίς 25/04/1941, πού μεταδώθηκε ραδιοφωνικά από τόν Λευκό Οίκο.)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: "10 Απριλίου 1941, μετά τήν Συνθηκολόγηση μέ τήν Γερμανία παραδίδονται τά οχυρά Παλιουριώτες καί Ρούπελ. Οί Γερμανοί εκφράζουν τόν θαυμασμό τους στούς Ελληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή καί υπερηφάνεια τό ότι είχαν σάν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό καί ζητούν από τόν Ελληνα διοικητή νά επιθεωρήση τόν Γερμανικό στρατό ώς ένδειξι τιμής καί αναγνωρίσεως! Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά τήν πλήρη αποχώρηση τού Ελληνικού Στρατού.   "Ενας Γερμανός αξιωματικός τής αεροπορίας εδήλωσε στόν διοικητή τής ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας αντιστράτηγον Δέδεν ότι ό Ελληνικός Στρατός ήταν ό πρώτος στρατός στόν οποίον τά στούκας δέν προκάλεσαν πανικό. "Οι στρατιώται σας'' είπε, ''αντί νά φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν είς τήν Γαλλία καί τήν Πολωνία, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των.''
Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, τεύχος Απριλίου 2003."

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ??ΚΑΘΟΤΙ Η "ΠΑΝΑΓΙΑ" ΣΑΣ, ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ  ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ??ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΩΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΠΟΛΗ???1940!!

πανα1.jpg   Ή Παναγία σώζει τη Λίμνη από τους γερμανούς.

Ένα συγκινητικό θαύμα συνέβη στίς ήμερες της γερμανικής κατοχής, τον Ιούνιο του 1944. Το γερμανικό απόσπασμα, πού κατέστρεψε το Δίστομο (10 Ιουνίου '44) κι έσφαξε μέσα σε δύο ήμερες πάνω από εξακόσιους κατοίκους, περνά τώρα απέναντι στην Εύβοια. Σκοπός του ή ολοσχερής καταστροφή της Λίμνης. Ή φάλαγγα έφθασε στην είσοδο της πόλεως. Τότε ακριβώς βλέπει ό γερμανός διοικητής στη μέση του δρόμου ένα χέρι να εμποδίζει τη διάβαση των στρατιωτών, κι ακούει μια φωνή να του λέει:

- Αυτός ό τόπος είναι δικός μου. Δεν θα τον πειράξετε!

Ό διοικητής φοβισμένος κατεβαίνει στη Λίμνη καί συναντά τίς αρχές. Ζητά γεμάτος αγωνία να μάθει ποια είναι ή Προστάτιδα της πόλεως. 

-Ή Παναγία ή Λιμνιά, αποκρίνονται οι προύχοντες. Έχουμε εδώ τη θαυματουργή της εικόνα, ή οποία βρέθηκε μέσα στη θάλασσα.

- Μόνο θεϊκή δύναμη θα μπορούσε ν' ανατρέψει τα σχέδια μου, ομολόγησε ό διοικητής, κι έφυγε από τη Λίμνη άπρακτος.   ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ: ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΛΑ Η ΜΑΡΙΑΜ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ, ΤΟΥΣ ΕΞΑΚΟΣΙΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ???ΛΕΩ ΕΓΩ??ΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΗ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΠΑΡΑ!!

Viewing all 8271 articles
Browse latest View live