[178 ιερείς για διάφορες μητροπόλεις με υπογραφή Φίλη και με το χαρακτήρα του επείγοντος]
178 ιερείς για αρκετές Μητροπόλεις της χώρας προσλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Οι 160 ιερείς θα υπηρετήσουν, σύμφωνα με την απόφαση που έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος, σε διάφορες θέσεις για την Εκκλησία της Ελλάδος, οι 10 στην Εκκλησία της Κρήτης ενώ 8 ιερείς θα υπηρετήσουν τη Μητρόπολη Δωδεκανήσου.
Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο σάιτ της Διαύγειας και έχει ως ημερομηνία την 16η Οκτωβρίου του 2015, λίγο μετά δηλαδή τη συνάντηση του κ. Φίλη με τον Αρχιεπίσκοπο, όπως και του Πρωθυπουργού με τον κ. Ιερώνυμο.
Αυτο μόνο το Εβραιοπροσκυνημένο νεοελληνικό κράτος μπορούσε να το κάνει!!Είναι σαν να λέμε Ferarri με σήμα BMW!!Είναι απίθανο αυτό που σκέφτηκαν οι ανθέλληνες πολιτικοί !!Έδωσαν στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το όνομα του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη αλλά απαξίωσαν την μορφή του και έβαλαν σήμα κατατεθέν στο πανεπιστήμιο τον Ρωμαίο αξιωματικό Δημήτριο!!Το γεγονός αυτό προσβάλει βάναυσα την μνήμη του Αριστοτέλη!!Μπορούσε κάλλιστα το ανθελληνικό κράτος να βγάλει το πανεπιστήμιο Δημητράκειο!!Δεν θέλουν με τίποτα οι εβραιοχριστιανοι να έχουμε μνήμες από τους ένδοξους προγόνους μας και κάνουν τα αδύνατα δυνατά γι' αυτό!!
Μια βόλτα στις μεγάλες πόλεις τής πατρίδας μας αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τον ανθελληνισμό του νεοελληνικού κράτους αφού απουσιάζουν σχεδόν παντελώς οι μορφές σε έργα τέχνης των ενδόξων προγόνων μας ενώ ασφυκτιούν από εβραιοχριστιανικες εκκλησίες!!Και να σκεφτεί κανείς οτι ο Δημητρακης ηταν ένας Ανθέλληνας Ρωμαίος Στρατιώτης!!ΑΙΣΧΟΣ!! Υ.Γ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ???
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!!
Αποσπάσματα από τον Επιτάφιο λόγο που εκφώνησε ο Περικλής στην Αθήνα, για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού Πολέμου (-431, -404). Θουκυδίδου Ιστορία Β'. Έκδοση- απόδοση "ΚΑΚΤΟΣ"
ΛΟΓΙΑ ΣΤΙΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ ΚΑΘΕΤΙ ΜΙΚΡΟΥ, ΜΙΖΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟΥ "ΑΓΑΘΟΥ" ΚΑΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Παρακολουθήστε το βίντεο και συγκρίνετε την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων του σήμερα σε σχέση με την λαμπρή και καθαρή εικόνα, την αλήθεια και το αγέρωχο πνεύμα των Αρχαίων Ελλήνων.
Παρακολουθήστε το βίντεο και συγκρίνετε την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων του σήμερα σε σχέση με την λαμπρή και καθαρή εικόνα, την αλήθεια και το αγέρωχο πνεύμα των Αρχαίων Ελλήνων.
ΠΗΓΗ ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ
Θουκυδίδης, Επιτάφιος
35. «Οι περισσότεροι απ όσους έχουν μιλήσει ως τώρα απ αυτό το βήμα επαινούν τον νομοθέτη που συμπλήρωσε τη συνηθισμένη τελετή μ' αυτό τον λόγο, με τη σκέψη ότι είναι ωραίο να εκφωνείται πάνω στον τάφο των νεκρών του πολέμου. Εγώ όμως θα ήμουν της γνώμης πως είναι αρκετό, για άντρες που αποδείχτηκαν γενναίοι με έργα, με έργα να τους αποδίδονται τιμές, σαν κι αυτές που βλέπετε να συνοδεύουν αυτή την ταφή, κι όχι να κρέμεται η αναγνώριση του ηρωισμού πολλών από έναν άντρα, που ο λόγος του μπορεί να είναι ωραίος, μπορεί και κατώτερος. Γιατί είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς μ επιτυχία, εκεί που με κόπο εξασφαλίζεται η εντύπωση ότι λέει την αλήθεια. Κι αυτό, γιατί ο ακροατής που ξέρει καλά τα γεγονότα και τ' ακούει μ' ευνοϊκή διάθεση, ίσως θα σχημάτιζε τη γνώμη ότι τα λεγόμενα είναι κάπως κατώτερα, σε σύγκριση μ' αυτά που και θέλει ν' ακούει και τα ξέρει καλά' όμως, αυτός που δεν τα γνώρισε, θα σχημάτιζε τη γνώμη πως πρόκειται για υπερβολές, επειδή νιώθει φθόνο, αν τυχόν ακούσει κάτι που ξεπερνά τη δική του δύναμη. Γιατί μόνο ως εκείνο το σημείο ανέχεται ο άνθρωπος ν' ακούει επαίνους που λέγονται για άλλους, ως εκεί που κι ο καθείς πιστεύει ότι είναι ικανός να κατορθώσει κάτι απ όσα άκουσε' όμως, για καθετί που ξεπερνά τη δύναμη του, κυριεύεται απ' την πρώτη στιγμή από φθόνο, κι έτσι δεν δίνει πίστη. Αλλά, επειδή οι παλιότεροι δοκίμασαν στην πράξη το έθιμο χι έκριναν ότι έχει καλώς, έχω κι εγώ την υποχρέωση να συμμορφωθώ με τον νόμο και ν' ανταποκριθώ όσο γίνεται πιο πολύ στην επιθυμία και τις πεποιθήσεις του καθενός σας!!
36. Θα μιλήσω πρώτα για τους προγόνους μας. Γιατί είναι δίκαιο, αλλά συγχρόνως και πρέπον, σε μια τέτοια περίσταση, όπως η σημερινή, να τους απονέμεται η τιμή αυτή να μνημονεύονται πρώτοι. Γιατί την χώρα αυτή, οι ίδιοι πάντα κατοικώντας από γενεά σε γενεά μέχρι των ημερών μας, χάρις στην ανδρεία τους μας την παράδωσαν ελεύθερη. Και εκείνοι λοιπόν είναι άξιοι επαίνου αλλά ακόμη περισσότερο οι πατέρες μας. Γιατί, μαζί με όσα κληρονόμησαν, αφού απέκτησαν όση εξουσία έχουμε με πολλούς κόπους τη κληροδότησαν σε μας τους σημερινούς. Τους περισσότερους τομείς εμείς οι ίδιοι που είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ, οι οποίοι βρισκόμαστε ακόμη σε αυτήν ακριβώς την ηλικία μας, αυξήσαμε και προετοιμάσαμε την πόλη μας με όλα τα πράγματα, ώστε και για πόλεμο και για ειρήνη να είναι αυταρκέστατη. Από όλα δε αυτά εγώ όσα αναφέρονται σε πολεμικά κατορθώματα, με τα οποία έγινε η κάθε μια κατάκτηση, ή αφορούν τον τρόπο, με τον οποίο αποκρούσαμε πρόθυμα, είτε εμείς είτε οι πρόγονοί μας, κάποιον βάρβαρο ή Έλληνα επιτιθέμενο εχθρό, θα τα παραλείψω, γιατί δεν επιθυμώ να απεραντολογώ ενώπιον ανθρώπων, οι οποίοι τα γνωρίζουν. Αλλά με ποιον τρόπο φθάσαμε στο σημείο αυτό της δύναμης που είμαστε σήμερα, και με ποια μορφή πολιτεύματος και με ποιες συνήθειες έγινε μεγάλη η δύναμή μας, όλα αυτά θα αναπτύξω πρώτα, και έπειτα θα προχωρήσω στο εγκώμιο αυτών εδώ των νεκρών, γιατί νομίζω ότι δεν είναι ανάρμοστο να λεχθούν αυτά και για την παρούσα περίσταση, και δεν είναι ανώφελο να τα ακούσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι, αστοί και ξένοι.
37. Έχουμε δηλαδή πολίτευμα, το οποίο δεν αντιγράφει τους νόμους άλλων, μάλλον δε εμείς οι ίδιοι είμαστε υπόδειγμα σε μερικούς παρά μιμούμαστε άλλους. Και ονομάζεται μεν δημοκρατία, γιατί η διοίκηση είναι στα χέρια των πολλών και όχι των ολίγων. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα έναντι δε των νόμων στις ιδιωτικές τους διαφορές, ενώ ως προς την θέση τους στον δημόσιο βίο κάθε ένας, ανάλογα με την επίδοση σε κάποιο τομέα, προτιμάται για ένα από τα δημόσια αξιώματα, και όχι από την πολιτική του παράταξη όσο από την αρετή του, ούτε εξαιτίας της φτώχειας, ενώ έχει την ικανότητα να παράσχει κάποια υπηρεσία στην πατρίδα του, εμποδίζεται από το γεγονός ότι είναι άγνωστος. Ζούμε ελεύθερα, και ως πολίτες στον δημόσιο βίο και ως άτομα στον ιδιωτικό, στις επιδιώξεις μας της καθημερινής ζωής, κατά τις οποίες δεν κοιτάμε ο ένας στον άλλον με καχυποψία, δεν θυμώνουμε με τον γείτονά μας, όταν κάνει σύμφωνα με την ευχαρίστησή του, ούτε παίρνουμε μια φυσιογνωμία σκυθρωπή, η οποία μπορεί να μην βλάπτει τον άλλο, πάντως όμως είναι δυσάρεστη. Ενώ δε στην ιδιωτική μας ζωή συναναστρεφόμαστε χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλον, στην δημόσιά μας ζωή από σεβασμό προ πάντων δεν παραβαίνουμε τους νόμους, υπακούμε σε όσους κάθε φορά έχουν τα αξιώματα και στους νόμους, και περισσότερο σε εκείνους από τους νόμους, που έχουν θεσπιστεί για ωφέλεια των αδικούμενων, και σε άλλους, οι οποίοι αν και άγραφοι, η παράβασή τους φέρνει πανθομολογούμενη ντροπή.
38. Αλλά και για το πνεύμα μας έχουμε εφεύρει πολλούς τρόπους να το ανακουφίζουμε από τους κόπους, με γιορταστικούς αγώνες και θυσίες, που έχουμε καθιερώσει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, και με ευπρεπή ιδιωτικά οικήματα, η ευχαρίστηση που καθημερινά απολαμβάνουμε από όλα αυτά, διώχνει την μελαγχολία. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κατοίκων της πόλης μας εισάγονται σε αυτήν προϊόντα όλου του κόσμου, και συμβαίνει να απολαμβάνουμε έτσι τα προϊόντα των άλλων χωρών με όση οικειότητα καταναλώνουμε τα δικά μας.
39. Υπερέχουμε δε από τους αντιπάλους μας και στην πολεμική προετοιμασία κατά τα εξής: Την πόλη μας την παρέχουμε ανοιχτή, και ποτέ δεν αποκλείουμε κανέναν διώχνοντας τους ξένους από οποιοδήποτε μάθημα ή θέαμα, από το οποίο, αν δεν το κρατήσουμε μυστικό και το δει κανείς από τους εχθρούς μας, είναι δυνατόν να ωφεληθεί, γιατί πιστεύουμε όχι τόσο στις προετοιμασίες και τα στρατηγήματα όσο στην έμφυτη γενναιότητά μας στα έργα. Στο ζήτημα δε πάλι της αγωγής, ενώ εκείνοι υποβάλλονται από την νεαρή τους ηλικία σε επίπονη άσκηση, με την οποία επιδιώκουν να γίνουν γενναίοι, εμείς ζούμε με όλες τις ανέσεις και όμως είμαστε εξ ίσου πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους μεγάλους κινδύνους. Και η απόδειξη: ενώ οι Λακεδαιμόνιοι εκστρατεύουν με όλους τους συμμάχους τους κατά της χώρας μας και ποτέ μόνοι, εμείς εισβάλλουμε κατά των άλλων εντελώς μόνοι, και τις περισσότερες φορές νικάμε χωρίς δυσκολία τους αντιπάλους μας, αν και εκείνοι μάχονται για την πατρίδα τους, εμείς δε είμαστε σε ξένο έδαφος. Και κανείς από τους εχθρούς μας δεν αντιμετώπισε μέχρι σήμερα τις δυνάμεις μας ενωμένες, γιατί από τη μία φροντίζουμε ταυτόχρονα για το ναυτικό μας, και από την άλλη στέλνουμε τις δυνάμεις μας σε πολλά σημεία της γης. Αν δε κάπου με μέρος μόνο της δύναμής μας συμπλακούν οι εχθροί μας, τότε, αν νικήσουν, καυχώνται ότι μας νίκησαν όλους, αν νικηθούν, διακηρύσσουν ότι νικήθηκαν από όλους. Και βέβαια, αν εμείς αντιμετωπίζουμε με πολλή προθυμία τους κινδύνους, περισσότερο με μια αφροντισιά και άνεση παρά μετά από επίπονη άσκηση, και με ανδρεία που οφείλεται όχι τόσο στην επιβολή των νόμων όσο στην φυσική μας ευψυχία, έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν κουραζόμαστε προκαταβολικά για δεινά, που ανήκουν ακόμα στο μέλλον, και, όταν φθάσουμε στα δεινά αυτά, ότι αποδεικνυόμαστε ότι δεν είμαστε λιγότερο τολμηροί από εκείνους που μοχθούν συνεχώς. Δεν είναι η πόλη μας άξια μόνο σε αυτά αλλά και σε πολλά ακόμη.
40. Γιατί αγαπούμε το ωραίο με απλότητα, και αγαπούμε τη σοφία χωρίς μαλθακότητα. Μεταχειριζόμαστε τον πλούτο περισσότερο σαν μια ευκαιρία έργων παρά σαν αφορμή κομπορρημοσύνης, το να ομολογεί δε κανείς την φτώχεια του δεν είναι ντροπή, είναι όμως αισχρότερο να μην προσπαθεί να την αποφύγει με την εργασία. Επί πλέον, οι ίδιοι εμείς είμαστε σε θέση να φροντίζουμε ταυτόχρονα για τις ιδιωτικές μας υποθέσεις και για τις υποθέσεις της πόλης μας, και ενώ ασχολούμαστε με διαφορετικά επαγγέλματα κατέχουμε καλά τα πολιτικά ζητήματα. Γιατί είμαστε ο μόνος λαός που αυτόν που δε μετέχει στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο, και οι μόνοι που ή κρίνουμε ή διαμορφώνουμε σωστές γνώμες για τα πράγματα, γιατί δεν θεωρούμε τους λόγους εμπόδιο των έργων, αλλά μάλλον θεωρούμε εμπόδιο να μην έχουμε κατατοπισθεί προφορικά σε όσα έχουμε να κάνουμε, πριν καταπιαστούμε με αυτά. Γιατί υπερέχουμε από τους άλλους και ως προς αυτό, ότι δηλαδή εμείς οι ίδιοι τολμούμε να υπολογίσουμε για όσα πρόκειται να επιχειρήσουμε. Σχετικά μ΄ αυτό στους άλλους η αμάθεια φέρνει θράσος, ενώ η σκέψη τους κάνει να διστάζουν. Πιο γενναιόψυχοι όμως πρέπει να θεωρούνται όσοι γνωρίζουν με σαφήνεια τις συμφορές και τα ευχάριστα, και όμως η γνώση αυτή δεν τους κάνει να αποφεύγουν τους κινδύνους. Αλλά και στα ζητήματα της αρετής διαφέρουμε από τους πολλούς. Γιατί εμείς αποκτάμε τους φίλους τους περισσότερο ευεργετώντας παρά ευεργετούμενοι από αυτούς. Σταθερότερος δε φίλος είναι αυτός που ευεργέτησε, γιατί είναι φυσικό να προσπαθεί να διατηρεί την ευγνωμοσύνη του ευεργετημένου με τη συμπάθεια που του δείχνει. Ενώ αντιθέτως αυτός που οφείλει την ευεργεσία είναι απρόθυμος, γιατί γνωρίζει, ότι πρόκειται να ανταποδώσει την καλοσύνη σαν χρέος και όχι για να εξασφαλίσει την ευγνωμοσύνη του άλλου. Και είμαστε οι μόνοι που βοηθάμε τον άλλο χωρίς δισταγμό, όχι τόσο από υπολογισμό του συμφέροντος, όσο από την πίστη μας στη ελευθερία.
41. Συνοψίζοντας θεωρώ ότι η όλη πόλη είναι σχολείο της Ελλάδας και ότι, μου φαίνεται, ο καθένας από εμάς μπορεί να παρουσιάσει τον εαυτό του αυτάρκη σε πάρα πολλές δραστηριότητες με χάρη και επιδεξιότητα. Και ότι αυτά είναι μάλλον η αλήθεια και όχι απλή κομπορρημοσύνη, κατάλληλη για την παρούσα περίσταση, το αποδεικνύει η ίδια η δύναμη της πόλης, την οποία αποκτήσαμε με τους τρόπους αυτούς. Γιατί είναι η μόνη πόλη από τις σημερινές που όταν δοκιμάζεται αποδεικνύεται ανώτερη της φήμης της, και η μόνη, η οποία ούτε στον εχθρό που της επιτίθεται, δίνει αφορμή να αγανακτήσει με όσα παθαίνει από τέτοιους αντιπάλους, ούτε στους συμμάχους της δίνει αφορμή για παράπονα, γιατί τάχα εξουσιάζονται από ανάξιους. Αφού παρουσιάσαμε τη δύναμή μας με μεγάλες αποδείξεις, και μαρτυρίες θα μας θαυμάζουν οι σύγχρονοί μας και οι επόμενοι, και μάλιστα χωρίς να χρειαζόμαστε τον Όμηρο να μας επαινεί, ούτε κανέναν άλλο που με λόγια θα μας ευχαριστήσει προς στιγμήν, όμως την ιδέα που θα σχηματιστεί για τα έργα μας θα τη βλάψει η αλήθεια, αλλά εξαναγκάσαμε με την τόλμη μας ολόκληρη τη θάλασσα και την ξηρά να γίνει προσιτή, ιδρύσαμε παντού αιώνια μνημεία και των συμφορών μας και των επιτυχιών μας. Για μια τέτοια πόλη και αυτοί εδώ λοιπόν πολεμώντας γενναία πέθαναν, για να μη τη στερηθούν, και είναι φυσικό ο καθένας από όσους απομένουν να θέλει να μοχθήσει γι' αυτήν.
42. Γι' αυτόν μακρηγόρησα για όσα αφορούν την πόλη, αφ' ενός γιατί ήθελα να σας δείξω, ότι εμείς δεν αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό, που αγωνίζονται όσοι δεν έχουν κανένα από αυτά τα πλεονεκτήματα σε ίσο βαθμό με μας, και αφ' ετέρου γιατί με αυτόν τον τρόπο ήθελα να κάνω φανερό με αποδείξεις το εγκώμιο των ανδρών, για τους οποίους μιλάω τώρα. Και έχουν ειπωθεί τα κυριότερα σημεία αυτού του εγκωμίου.Γιατί οι αρετές αυτών και των ομοίων τους έκαναν στολίδια όσα ύμνησα για την πόλη, και άρα για λίγους από τους Έλληνες όπως ακριβώς γι' αυτούς ο λόγος θα μπορούσε να φανεί ισάξιος με τα έργα τους. Έχω η γνώμη, ότι ο θάνατος αυτών εδώ των νεκρών παρέχει το μέτρο της αξίας ενός ανθρώπου, είτε είναι ο πρώτος που τη φανερώνει, είτε ο τελευταίος που την επισφραγίζει. Γιατί και εκείνοι ακόμη που υστερούν κατά τα άλλα, δικαιούνται να προβάλλουν την ανδραγαθία, που επέδειξαν κατά τους πολέμους, μαχόμενοι υπέρ της πατρίδας. Γιατί εξαφάνισαν το κακό με το καλό, και με τον κοινό αγώνα για το γενικό συμφέρον ωφέλησαν περισσότερο απ' όσο έβλαψαν με τυχόν σφάλματά τους στην ιδιωτική τους ζωή. Από αυτούς εδώ κανείς δεν δείχθηκε δειλός μπροστά στον θάνατο εξ αιτίας του πλούτου του, δεν προτίμησε δηλαδή να συνεχίσει την απόλαυσή του, ούτε απέφυγε τον κίνδυνο εξ αιτίας της φτώχειας του, από την ελπίδα ότι μπορεί να την αποφύγει επί τέλους και να γίνει πλούσιος. Αντίθετα, πόθησαν την τιμωρία των εχθρών τους περισσότερο από όλα τα αγαθά, και συγχρόνως έκριναν αυτό τον κίνδυνο σαν τον πιο ωραίο από τους κινδύνους, και για αυτό αποφάσισαν να τον αντιμετωπίσουν, να εκδικηθούν τους εχθρούς τους, και για να επιδιώξουν την απόκτηση των αγαθών αυτών΄ την αβεβαιότητα δηλαδή της επιτυχίας την εμπιστεύθηκαν στην ελπίδα, ως προς τον κίνδυνο του θανάτου που βρισκόταν μπροστά τους κατά την μάχη ήταν αποφασισμένοι να στηριχθούν στον εαυτό τους και μόνο. Και μέσα στη μάχη θεώρησαν πάντα προτιμότερο να αντισταθούν και να βρουν τον θάνατο παρά να σωθούν υποχωρώντας, και γι' αυτό απέφευγαν την αισχρή φήμη της δειλίας, και υπέβαλαν τα σώματά τους σε όλα τα δεινά της μάχης, σε μια κρίσιμη στιγμή, που ήταν στα χέρια της τύχης, στο ύψος της δόξας μάλλον παρά του τρόμου, βρήκαν τον θάνατο.
43. Αυτοί εδώ λοιπόν, σαν γνήσια παιδιά της πόλης, αυτό το φρόνημα έδειξαν. Όσοι όμως μένετε, έχετε καθήκον να εύχεστε το φρόνημά σας απέναντι στους εχθρούς να σας βάλει σε μικρότερο κίνδυνο, αλλά να μη καταδεχτείτε να είναι λιγότερο τολμηρό, λογαριάζοντας όχι μόνο με τα λόγια τις ωφέλειες - κάτι που θα μπορούσε ν' αναπτύξει κάποιος διεξοδικότερα σε σας, που κι από μόνοι σας τις ξέρετε εξίσου καλά, απαριθμώντας πόσα καλά εξασφαλίζει η αντίσταση στον εχθρό-, καλύτερα όμως προσηλώνοντας καθημερινά το βλέμμα σας στα έργα, που δείχνουν τη δύναμη της πόλης μας, κι έτσι να την αγαπήσετε με πάθος. Κι όταν αντιληφτείτε το μεγαλείο της, βάλτε στο νου σας ότι τη δύναμη αυτή την απέκτησαν άντρες τολμηροί που είχαν συνείδηση του καθήκοντος και με φιλότιμο την ώρα του αγώνα' και που, κάθε φορά που αποτύχαιναν σε κάποιο εγχείρημά τους, δεν επέτρεπαν βέβαια στον εαυτό τους να στερήσει την πόλη απ' τη δική τους ανδρεία, αλλά πρόσφεραν σ' αύτή την πιο ωραία συνεισφορά' γιατί, δίνοντας όλοι μαζί τη ζωή τους, έπαιρναν ο καθείς τους ξεχωριστά τον αγέραστο έπαινο και τον πιο περίλαμπρο τάφο: όχι τόσο τον τάφο, στον οποίο κείτονται, αλλά εκείνον όπου η δόξα τους επιζεί, για να μνημονεύεται αιώνια σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, είτε για λόγο είτε για δράση. Γιατί τάφος των ενδόξων αντρών είναι η γη ολόκληρη, και τη μνήμη τους δεν τη διασώζει μόνο η επιγραφή μιας στήλης στην πατρίδα τους, αλλά και στα ξένα μέρη φωλιάζει στην Ψυχή του καθενός άγραφη η ανάμνηση όχι τόσο των ανδραγαθημάτων τους, όσο του φρονήματός τους. Εσείς λοιπόν να έχετε αυτούς εδώ πρότυπα και να θεωρήσετε θεμέλιο της ευτυχίας την ελευθερία και θεμέλιο της ελευθέριας τη δυνατή Ψυχή' κι έτσι μη δειλιάζετε μπροστά στους κινδύνους της μάχης. Γιατί δεν έχουν σοβαρότερο λόγο ν' αψηφούν το θάνατο οι απόκληροι της ζωής, που δεν έχουν να ελπίζουν καλύτερες μέρες, αλλά εκείνοι που, στη ζωή που τους απομένει, υπάρχει φόβος να μεταβληθεί ριζικά η καλή τύχη τους' αυτοί, αν κάπου σκοντάψουν, έχουν να χάσουν περισσότερα από κάθε άλλον. Γιατί, για έναν άντρα με υψηλό φρόνημα, είναι πιο πικρή η εξαθλίωση που φέρνει η δειλία παρά ο θάνατος που έρχεται χωρίς να τον νιώσει, σε στιγμή έξαρσης της δύναμής του και της κοινής ελπίδας.
44. Γι' αυτό και τους γονείς αυτών που ενταφιάζoυμε τώρα, όσοι βρίσκεστε εδώ, δε τους κλαίω, πιο πολύ θα προσπαθήσω να ελαφρώσω τον πόνο τους. Γιατί το ξέρουν καλά πως η ζωή τους πέρασε μέσ' από κάθε λογής μεταπτώσεις της τύχης' κι ότι ευτυχισμένοι είναι, όπως οι σημερινοί νεκροί μας, εκείνοι που η μοίρα τους χάρισε τον πιο ένδοξο θάνατο, και, όπως εσείς, για το τιμημένο πένθος σας, κι εκείνοι που κανονίστηκε το τέλος της ζωής τους να συμπέσει με το τέλος της ευτυχίας τους. Γνωρίζω βέβαια ότι είναι δύσκολο να πείσω εσάς, αφού θα σας φέρνουν ζωντανή τη θύμηση αυτών που χάσατε οι ευτυχίες των άλλων γονιών που κι εσείς κάποτε τις χαρήκατε' και θλίβεται ο άνθρωπος όχι επειδή του λείπουν αγαθά που δεν τα δοκίμασε, αλλά για όσα, ενώ είχε συνηθίσει να τα' απολαμβάνει, τα έχασε. Πρέπει όμως να δείχνετε εγκαρτέρηση, με την ελπίδα άλλων παιδιών, όσοι ακόμα είστε σε ηλικία ν' αποχτήσετε παιδία' γιατί, για τα άτομα, τα παιδιά που θα τους έρθουν στον κόσμο από δω και πέρα θα κάνουν πόλους να ξεχάσουν εκείνους που χάθηκαν, ενώ, για την πόλη, θα είναι διπλό το όφελος: και δε θα ερημώσει και θα έχει ασφάλεια' γιατί δεν είναι δυνατό να έχει την ίδια αξία ή να είναι το ίδιο δίκαιη η γνώμη για τα δημόσια πράγματα όσων δεν μπαίνουν στον ίδιο κίνδυνο, ρίχνοντας σ' αυτόν τα παιδιά τους. Κι όσους πάλι σας πήραν τα χρόνια, να θεωρήσετε κέρδος το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας, που το περάσατε ευτυχισμένοι, και ότι το μέρος της που απομένει θα είναι σύντομο, κι ας κάνει ελαφρότερο το πένθος σας η δόξα αυτών εδώ. Γιατί το μόνο που δεν γερνά είναι ο πόθος για τιμές, και στην ηλικία που ο άνθρωπος δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε, δεν είναι, όπως λεν μερικοί, το κέρδος που δίνει τη μεγαλύτερη τέρψη, αλλά οι τιμές.
45. Τώρα, τα παιδιά των νεκρών μας, όσα βρίσκεστε εδώ ή τ' αδέρφια τους, βλέπω ότι έχετε μεγάλον αγώνα μπροστά σας (γιατί ο καθείς συνηθίζει να επαινεί αυτόν που δε βρίσκεται στη ζωή), και πολύ δύσκολα, ακόμη κι αν δείξετε μοναδικό ηρωισμό, θα σας κρίνουν κάπως κατώτερους - ποτέ το ίδιο ανδρείους! Γιατί οι ζωντανοί νιώθουν φθόνο για τον ανταγωνιστή τους' αντίθετα, όποιον δεν αντισκόφτει το δρόμο τους, τον τιμούν με αδιαφιλονίκητη εύνοια. Κι αν είμαι υποχρεωμένος ν' αναφέρω κάτι για την αρετή που ταιριάζει στη φύση της γυναίκας, θα δηλώσω, για όσες τώρα θα μείνουν χήρες, με μια σύντομη παραίνεση όλη μου τη σκέψη: δηλαδή, μεγάλη η δόξα σας, αν δεν φανείτε κατώτερες απ' τη γυναικεία φύση, όπως κι η δόξα εκείνης, που τ' όνομά της θ' ακουστεί λιγότερο, επαινετικά ή περιγελαστικά, ανάμεσα στους άντρες.
46. Έχετε ακούσει κι από μένα, με την επιβαλλόμενη από το νόμο αγόρευσή μου, όσα είχα κατάλληλα, και με έργα αυτοί που θάβονται έχουν κιόλας πάρει τις τιμές τους΄ εξάλλου, από σήμερα τα παιδιά τους θα τ' αναθρέψει με δημόσια δαπάνη η πόλη ως την εφηβεία τους, προβάλλοντας ως βραβείο τέτοιων αγώνων και γι' αυτούς εδώ και για όσους επιζούν, ένα στεφάνι που πιάνει τόπο. Γιατί, όπου έχουν θεσμοθετηθεί τα πιο μεγάλα βραβεία ανδρείας, εκεί ζουν ως πολίτες άντρες με τη μεγαλύτερη αρετή. Και τώρα, αφού ο καθένας αποτέλειωσε το θρήνο για τον δικό του, να πάτε στο καλό. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος στον Ναό Κοιμήσεως (προσοχή μην την ξυπνήσετε και μας ζητούν πνευματικά δικαιώματα οι Εβραίοι!!)της Θεοτόκου Βασιλικού την Ζώνη της Εβραίας "Παναγίας" που έφερε ο υπόδικος ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ από το Άθλιο Όρος σήμερα το απόγευμα... !!Οι Έλληνες φορολογούμενοι οι οποίοι είναι στα όρια της πείνας συνεχίζουν να πληρώνουν τις Εβραιοχριστιανικές φιέστες!!Ο Ελληνικός στρατός διασύρεται σε ειδωλολατρικές φιέστες των ρασοφόρων!!Ένας στρατός ο οποίος έχει μεταβληθεί σε Φιλιπινέζα της εκκλησίας κουβαλώντας λείψανα ,εικόνες και κτίζοντας ...εκκλησίες!!Μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικα του Αλλεξη Τσίπρα!!Αυτα να τα βλεπουν καποιοι που το παιζουν ...Αθεοι και στηριζουν με φανατισμο τον!!
Να παρακαλάμε να μην γίνει πόλεμος διότι οι στρατιώτες της Ρωμιοσύνης αντι να τρέξουν να πάρουν όπλα θα πάνε στις εκκλησίες να προσευχηθούν!!ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!!
ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΣΟΦΟΡΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ??ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!ΛΕΣ??
ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ!!
Το θανάσιμο μυστικό του Βατικανού και του Αγίου Όρους ΠΗΓΗ..Α'- B'
Τα τεκμήρια που θα παρουσιάσουμε είναι αρκετά για να απορριφθούν, τόσο κατά γράμμα όσο και κατά πνεύμα, οι απόψεις που προσπαθούν εντέχνως να «περάσουν» κάποιοι πολέμιοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Τα επιχειρήματα των παπικών και των ΑΔΕΡΦΩΝ τους, των Ορθοδόξων,
είναι ρυπαρότερα, απαισιότερα, ανηθικότερα και εγκληματικότερα που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα.
Επί 2000 χρόνια οι Χριστιανοί λοιδορούν εντέχνως τον Έλληνα κοσμοκράτορα Αλέξανδρο Φιλίππου. Με τη συγκατάθεση μερικών σύγχρονων "Εθνικών", τους δίνεται η ευκαιρία να τον παρουσιάζουν ως σφαγέα των λαών.
Δηλαδή, υπάρχουν σήμερα κάποιοι "Εθνικοί"ΨΕΥΤΟ «δωδεκαθεϊστές», οι οποίοι ισχυρίζονται πως από τη στιγμή που ο Φίλιππος ο Β' νίκησε του Αθηναίους στη Χαιρώνεια, χάθηκε και ο ελληνικός πολιτισμός. Λησμονούν όμως πως ο ελληνικός πολιτισμός εξαπλώθηκε και με την μεγάλη συμβολή του γιού του Φιλίππου, τον Μέγα Αλέξανδρο, σε όλη την Οικουμένη ...!!!
Η δυσμενής αυτή προπαγάνδα άρχισε από το 1960, όταν κάποιοι έμμισθοι-από το Μπρούκλιν-δωδεκαθεϊστές βοήθησαν εδώ στην Ελλάδα το επίδοξο σχέδιο των ΠΑΠΙΚΩΝ και των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.
Όπως γνωρίζουμε από την Ιστορία, ο ψευτοστωικός φιλόσοφος της Ρώμης Σένεκας ήταν ένας κακός μιμητής της ελληνικής φιλοσοφίας και στενός Φίλος του Σαούλ ή Σαύλου, που αργότερα μετονομάστηκε σε Παύλος, ενώ οι Αρειανιστές ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, όπως και οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, τον ονόμασαν «Ο Απόστολος των Εθνών» ...
Ο Σένεκας μιλούσε καλά τα ελληνικά κι χρησιμοποιούσε φράσεις και νοήματα της αττικής διαλέκτου, προσθέτοντας και ψήγματα της στωικής φιλοσοφίας. Ο Λατίνος αυτός γνώριζε για τα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι δόκιμοι μύστες ντύνονταν με δέρματα ζώων. Πέρα απ' αυτό, μελέτησε τον παρσισμό, γιατί και αυτοί στις ιεροτελεστίες τους φορούσαν δέρματα ζώων. Εννοείται πως οι παρσιστές ιερείς, «που μιμούνταν του Έλληνες της Ελευσίνας» φορούσαν τα δέρματα των ζώων για να πάρουν τη δύναμή τους.
Ο μιμητής των Ελλήνων Σένεκας έγραψε:
«ντύσου με το πνεύμα ενός μεγάλου ανθρώπου».
Και ο Σαούλ-Σαύλος-Παύλος αντέγραψε:
«ενδύσασθε τον Κύριον Ιησούν Χριστόν». Επιστολή προς Ρωμαίους 13.4.
Ο Σενέκας ήταν «όπου φυσούσε ο άνεμος», διότι ενώ ήταν φίλος και σύμβουλος του αυτοκράτορα Νέρωνα, εν τούτοις πήρε μέρος στη δολοφονία του. Πέρα από αυτό, ο Σενέκας είχε άγνοια για την ιστορία της Μακεδονίας, όπως επίσης και για τους αγώνες του Ισοκράτη να ενώσει όλους τους Έλληνες.
Το ότι ο Σενέκας είχε παντελή άγνοια για την ιστορία της Μακεδονίας και ιδίως για την ευεργεσία του Μ. Αλέξανδρου σε όλη οικουμένη, το αναφέρει ο ίδιος ο ψευτοφιλόσοφος, γεγονός που αποδεικνύεται μέσω μιας επιστολής του προς τον Παύλο:
« Ο Σενέκας προς τον Παύλο. Χαίρε. Σε χαιρετώ αγαπητέ μου φίλε Παύλε. Πιστεψέ με .... μέχρι να έλθει ο καιρός της ευτυχίας και να βάλει ένα τέρμα σε όλα αυτά ο κόσμος υποφέρει από τους ισχυρούς ..... πάρε παράδειγμα του αρχαίους, που τόσο υπέφεραν από τον Μακεδόνα το Γιό του Φιλίππου ...»
Από την αλληλογραφία του Σενέκα με τον Παύλο, Lipsius: Acta Apostolum Apocrypha, Τόμος Ι.
Ο Παύλος είχε κι αυτός άγνοια για την ένδοξη ιστορία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου- προφανώς δεν τον είχε «ΑΓΓΙΞΕΙ» ακόμα το ....ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ...!!!
Είχε πλήρη άγνοια ακόμη και για τους αγώνες για την ελευθερία της Ελλάδος του Φιλίππου του Ε', όπως και για τη θυσία του Περσέα, του τελευταίου βασιλιά της Μακεδονίας.
Εάν ο Σαύλος-Παύλος είχε τις στοιχειώδεις γνώσεις για το ένδοξο ιστορικό παρελθόν της Μακεδονίας, τότε το βέβαιο είναι ότι θα διαμαρτυρόταν, έστω χαλαρά. Αλλά το ότι δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν διαφώνησε με τον φίλο του Σενέκα σημαίνει ότι ήταν διπλωμάτης και πολιτικάντης, ενώ η θεοπνευστία του είχε πάει περίπατο στην Ταρσό.
Το θανάσιμο μυστικό που «Καίει» το Βατικανό και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, βρίσκεται μέσα στα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας.
Συγκεκριμένα, το 1947 βρέθηκαν τα χειρόγραφα των ανθρώπων του Κουμράν της Νεκρής Θάλασσας. Οι πάπυροι του Κουμράν έχουν ζωή 2000 ετών. Αναφέρονται στον δίκαιο Δάσκαλο Πολεμιστή που θα επιστρέψει μία μέρα στη ζωή και θα τιμωρήσει τους κακούς «Μάριος Βερέττας: Τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας».
Όμως ... ... ....!!!!!!!!!!!!!!!!
Μετά το 1947 που αποκαλύφθηκαν οι πάπυροι του Κουμράν ή τα χειρόγραφα της Νεκρής θάλασσας, κάποια χειρόγραφα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ μυστηριωδώς. Επειδή, κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, θα εισχωρήσουμε στα άδυτα του Βατικανού, ή της Αγίας ....Μαφίας, όπως αποκαλείται από τον Γάλλο συγγραφέα ζαν Σαρλιέ, ό οποίος έγραψε το βιβλίο ΒΑΤΙΚΑΝΟ, η ΑΓΙΑ ΜΑΦΙΑ.
Επόπτης εκεί είναι ο Γκιουζέπε Γκαροφάνο, ο οποίος εξαφάνισε τα επίμαχα κομμάτια. Το Βατικανό έχει αυτό το χόμπι, να εξαφανίζει,-να πληρώνει και να εξαγοράζει ότι μπορεί να κατεδαφίσει το οικοδόμημα που λέγεται ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-. Ότι λοιπόν μπορεί να προκαλέσει υποψίες στο πλατύ κοινό, όπως έπραξε με τον Γάλλο συγγραφέα - Ερευνητή Ρομπερ Αμπελέν**** για μια άλλη υπόθεση.
Τα αγορασμένα από το Βατικανό χειρόγραφα έγραφαν ότι ο δίκαιος άνθρωπος ή δίκαιος Δάσκαλος-Πολεμιστής ήταν ο Αλέξανδρος Φιλίππου!
Μερικοί εξέφρασαν τη γνώμη ότι τα χειρόγραφα εννοούσαν τον Ιησού, αλλά ο Γαλιλαίος δεν ζούσε την εποχή στην οποία αναφέρονται.
Ωστόσο, στην Ευρώπη υπάρχουν, μερικές χιλιάδες καθηγητές Πανεπιστημίων, οι οποίοι τυγχάνει να είναι ελληνιστές. Μερικοί λοιπόν, από αυτούς που ανέλαβαν την αποκρυπτογράφηση των χειρογράφων, έβγαλαν μερικά φωτοαντίγραφα και, αφού πήραν και τέσσερα κανονικά χειρόγραφα του Κουμράν, αποφάσισαν να έλθουν στην ΕΛΛΑΔΑ.
Ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωστοποιηθεί το γεγονός ότι τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας πλέκουν το εγκώμιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ συγχρόνως δινόταν η ευκαιρία να γίνει πλέον γνωστό ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ είχε πλήρη άγνοια για την ΙΣΤΟΡΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Στις 24 Ιουλίου 1971, ξεκίνησαν για την Ελλάδα οι ελληνιστές Ευρωπαίοι καθηγητές για να γνωστοποιήσουν το περιεχόμενο των χειρογράφων, με το ελληνικό φέρι-μποτ «ΕΛΕΑΝΝΑ», αλλά δεν ήταν γραφτό τους να φτάσουν ζωντανοί, επειδή το Βατικανό, οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ αξιωματούχοι ΙΕΡΕΙΣ, οι Μοναχοί του Άθω και ο Τίτο είχαν διαδώσει στους ορθόδοξους κύκλους ότι οι Ευρωπαίοι έρχονταν στην Ελλάδα έχοντας ως απώτερο σκοπό να ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΝ την ΟΡΘΟΔΟΞΗ Εκκλησία και να κάνουν τους νέους της να στρέψουν το ενδιαφέρων τους σε άλλα, πιο ουσιώδη θέματα. Φοβήθηκαν ότι θα έχαναν το Ποίμνιο, τα ζώα που έχουν σταβλίσει, και θα έχαναν τα δισεκατομμύρια που μαζεύουν για 2000 χιλιάδες χρόνια ....
Το βρώμικο κόλπο ΕΠΙΑΣΕ. Οι ΠΑΠΑΔΕΣ έπεισαν τους αφελείς ότι έρχονται στην Ελλάδα οι πρόδρομοι του Αντιχρίστου ...
Αυτό ήταν !!!! Το «Ελεάννα» πήρε ΦΩΤΙΑ. Αλλά ας δούμε τι ακριβώς έγραψαν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες:
LE MOND:
«Επί πολλές ημέρες οι Ορθόδοξοι ιερείς και Καλόγεροι του Αγίου Όρους έλεγαν πως δεν πρέπει να έλθουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα γιατί θα οδηγήσουν τους νέους σε λάθος δρόμο. Και πράγματι δεν τους επέτρεψαν να έλθουν. Διότι το φέρι-μποτ «Ελεάννα» πήρε φωτιά, ενώ οι ναυαγοσωστικές βάρκες δεν κουνήθηκαν από τον τόπο τους. Ο πλοίαρχος και οι αξιωματικοί έδειξαν μία ανεξήγητη αδιαφορία, και έφυγαν κρυφά με μία βάρκα, ενώ οι τουρίστες βρήκαν οικτρό θάνατο .....» Le Mond, 25 Ιουλίου 1971..
Σημείωση: **** Ρομπερ Αμπελέν: έγραψε τρία βιβλία.
1) Ιησούς ή το Θανάσιμο Μυστικό των Ναϊτών
2)Γολγοθάς και τα βαριά Μυστικά του
3)Οι τρείς Πάπισσες και Οι Υιοί του Δαβίδ
αλλά το Βατικανό πλήρωσε για τα δύο βιβλία τον Ρομπερ Αμπελέν με ένα κτήμα πολλών στρεμμάτων και έναν πύργο πολλών δωματίων, εκί στο Βέλγιο, όπως επίσης και με αρκετά εκατομμύρια δολάρια.
Τα δύο αυτά βιβλία δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας...
Συνεχίζεται ....
Provencal du Dimanche: 25/7/1971
«Οι Ευρωπαίοι Φιλέλληνες ήλθαν να προσκηνήσουν την Ελληνική Γη και ιδιαίτερα την Μακεδονία. Ξαφνικά όμως το πλοίο «Ελεάννα» που τους μετέφερε, πήρε φωτιά. Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι τουρίστες κάηκαν ζωντανοί, όπως και μικρά παιδιά, επειδή έτσι θέλησαν οι Ιερείς της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ο πλοίαρχος με τους αξιωματικούς του εξαφανίστηκαν με μία βάρκα, ενώ οι άλλες σωσίβιες βάρκες έμειναν αχρησιμοποίητες ..... Οι Έλληνες μοναχοί είναι τώρα ικανοποιημένοι».
Τίποτα δεν υπάρχει μέσα σ' αυτούς του αξιωματούχους των χριστιανικών ΔΟΓΜΑΤΩΝ που να είναι αληθινό, ελεύθερο και νόμιμο.
Μέσα στις σάπιες καρδιές τους υπάρχουν πολύ κακά ένστικτα. Όλες οι σκέψεις των Καθολικών και των Ορθοδόξων αποτελούν μία εκούσια απάτη. Αυτά του δίδαξε η ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, αυτά κάνουν ....
Επί δύο χιλιάδες χρόνια η ΕΛΛΑΔΑ προδόθηκε απ' αυτούς αμέτρητες φορές. Ανταλλάχτηκε, ρημάχτηκε, ανασκάφτηκε συθέμελα, υποθηκεύτηκε, αλλά, δυστυχώς γι' αυτούς, η ΕΛΛΑΔΑ είναι «καταδικασμένη» να ξαναγίνει ο φάρος του κόσμου ...!
Μέχρι εδώ ήταν όμως. Από εδώ και στο εξής, η ζωή τους θα είναι σαν όνειρο, το οποίο θα τους φαίνεται ωραίο, αλλά μόλις ξυπνήσουν, αυτό που θα αντικρίσουν θα είναι ζωντανό και ανυπόφορα πραγματικό.
(Αυτή η σύγχυση επικρατεί στους ισχυρούς. Φοβούνται αλλήλους, φοβούνται και την ανθρωπότητα, η ανθρωπότητα φοβάται τους παραπάνω..! η Αμερική φοβάται το Βατικανό, το Βατικανό φοβάται την Αμερική, φοβάται και την Ευρώπη, η Ευρώπη φοβάται την Αμερική. Οι τρείς αυτοί φοβούνται αλλήλους, φοβούνται και την ανθρωπότητα, η ανθρωπότητα φοβάται και τους τρείς. Ένας φαύλος κύκλος ....
Ο Αμερικανοσιωνιστής δεν ξέρει τα μελλοντικά σχέδια του πιστού Ρώσου στρατιωτικού, ο Πάπας δεν ξέρει τι ακριβώς σκέφτεται ο Ρώσος, ο Ρώσος δεν ξέρει τις σκέψεις του Αμερικανοσιωνιστή, η Ιστορία δεν ξέρει αν θα παραμείνει αναλλοίωτη. Οι τέσσερεις αυτοί φοβούνται αλλήλους, φοβούνται και τη μελλοντική Ελλάδα, η μελλοντική Ελλάδα, όμως δεν φοβάται κανέναν .....!!) ...
Αφού λοιπόν ο Σενέκας και ο φίλος του Παύλος αγνοούσαν πως Μέγα Αλέξανδρος σεβάστηκε όλες τις θρησκείες και όλους τους λαούς , έκριναν και έβγαλαν το συμπέρασμα πως ο Αλέξανδρος ήταν ο βασανιστής της Ελλάδος και του υπόλοιπου πληθυσμού της Γης. Έτσι φτάνουμε στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, όπου ο Τίτο με τον Μάρκο Βαφειάδη δήλωσαν τα εξής:
«Εφόσον η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας δεν έβγαλε μιλιά για όλα όσα είπαν ο Σενέκας και ο Απόστολος Παύλος, τότε όσοι περισσεύουν στα νότια της Σερβίας θα τους ονομάσουμε Μακεδόνες και θα τους παρουσιάσουμε ως απογόνους τοτ Αλέξανδρου» ...!!!! Γιαίτσε, Δεκέμβριος 1943.
Όλα γενικά τα «ανεμομαζώματα» της νότιας Γιουγκοσλαβίας δεν ε'ιχαν εθνική συνείδηση, ιδίως αυτοί που κατοικούσαν στα Σκόπια. Οπότε, θα έπρεπε να βρεθεί ένα έθνος να τους υιοθετήσει.
Να γιατί ο Τίτο τους έδωσε ένα έθνος, τη Μακεδονία, ενώ στην πραγματικότητα Μακεδονο-Βούλγαροι, Μακεδονο-Σέρβοι, Μακεδονο-Κροάτες και Μακεδονο-Αλβανοί δεν υπήρξαν ποτέ. Έτσι, το Δεκέμβριο του 1943, ο Τίτο ανακήρυξε τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στη συνδιάσκεψη του Γιαίτσε.
Θα μπορούσαν όμως οι αξιωματούχοι της Ορθοδοξίας να το αποτρέψουν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με αρχές της δεκαετίας του 1970. πως όμως θα έκαναν μία τέτοια ανατροπή, τη στιγμή που τους βαραίνει ένα ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ με το «Ελεάννα»;
Αυτός ήταν και έιναι ο ρόλος ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ -ΙΟΥΔΑΪΚΗΣ- ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ , να εξαφανίσει των ΕΛΛΗΝΩΝ το ΓΕΝΟΣ από το ΑΙΓΑΙΟ .....
Αγνοούν σκοπίμως οι σύγχρονοι επικριτές του Μεγάλου Αλεξάνδρου ότι όλες οι χώρες που βρέθηκαν υπό την κατοχή άλλων λαών υπέφεραν τα πάνδεινα. 'Όπως εδώ και 2000 έτη, υποφέρουν οι Έλληνες από τον ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ..
Οι Ρωμαίοι για παράδειγμα, όταν ένιωθαν ανία, ΈΣΦΑΖΑΝ για να περάσουν την ώρα τους. Αλλά όσοι το κάνουν αυτό, χάνουν τελικά τον εαυτό τους. Το ίδιο έγινε και με το Τζέγκινς Χαν, τον Ναπολέοντα , τον ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΟΥΡΚ και τον ΧΙΤΛΕΡ.
Με τον Αλέξανδρο, όμως κανένας λαός δεν βάδισε στη λεωφόρο της απόγνωσης,ούτε στην ατραπό της στέρησης, μα ούτε στην πύλη της αγωνίας. Αντιθέτως, έζησαν πολύ καλύτερα απ' ότι ζούσαν. Κανένας λαός της Ανατολής δεν δέχεται κακόπιστη κριτική για τον Έλληνα στρατηλάτη, εκτός από έναν, του Ιουδαίους ....!
Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Θεοδόσιος Ά ονομάστηκε «Μέγας» λόγω της σύνδεσης του ονόματός του με τον τελικό θρίαμβο του χριστιανισμού. Γεννήθηκε το 347 και βασίλεψε από το 379 μέχρι το 395. Αυτός ο ισπανικής καταγωγής αυτοκράτορας πέθανε πριν γίνει πενήντα ετών από υδρωπικία και δεν είχε πάει ποτέ στη Ρώμη ή ίσως σύμφωνα με κάποια πηγή, μια φορά! Σίγουρα, δεν ήταν μεγάλος αυτοκράτορας αλλά καλός: νομοταγής και τίμιος, αν και κάπως θεοσεβούμενος, λίγο φοβητσιάρης, ευγενής αλλά με αργά αντανακλαστικά και υπερβολικός στο ζύγισμα των αποφάσεών του.
Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Ι με άλω, σε σύγχρονο αργυρό δίσκο (Βασιλική Ακαδημία Επιστημών, Μαδρίτη)
Το 392 εξέδωσε ένα διάταγμα με το οποίο χαρακτήριζε ως «ειδωλολατρική δεισιδαιμονία» την παλιά θρησκεία και αυτό αποτέλεσε τον «επικήδειο ύμνο» των εθνικών. Ο χριστιανισμός πλέον ήταν και νομικά η επίσημη θρησκεία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Επιπρόσθετα, το 393 ήταν η τελευταία χρονιά διεξαγωγής των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων, τους οποίους και κατάργησε επιφέροντας ένα ακόμα τρομερό χτύπημα στους ήδη παραζαλισμένους οπαδούς της αρχαίας θρησκείας. Επομένως, φυσιολογικά προκύπτει ο χαρακτηρισμός «Μέγας» που του απόδωσε η εκκλησία, αν και οι διωγμοί που εξαπέλυσε εναντίον των αιρετικών χριστιανών και των ειδωλολατρών ήταν σκληροί και μεγάλης κλίμακας.
Ο Θεοδόσιος, αν και πιστός χριστιανός, ήρθε σε μεγάλη ρήξη με έναν από τους διακεκριμένους ηγέτες της Εκκλησίας της Δύσεως, τον Επίσκοπο Μεδιολάνων Αμβρόσιο, που είναι από τους πιο σημαντικούς αγίους της Καθολικής Εκκλησίας και σ' αυτόν λέγεται πως όφειλε και την ανάρρησή του στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης. Ο Θεοδόσιος και ο Αμβρόσιος είχαν τελείως αντίθετες απόψεις για τη ρύθμιση των σχέσεων εκκλησίας και κράτους. Ο πρώτος πίστευε στην υπεροχή του κράτους, ενώ ο δεύτερος επέμενε ότι η εκκλησία δεν έπρεπε να υποταχτεί σε μια κοσμική εξουσία. Η διαμάχη μεταξύ των δυο είχε ως κύρια αφορμή τις σφαγές της Θεσσαλονίκης.
Απ' τους εκκλησιαστικούς ιστορικούς μόνο ο Σωζομενός και ο Θεοδώρητος κάνουν λόγο για τη σφαγή των Θεσσαλονικέων το 390. Ο δεύτερος, μάλιστα, προσπαθεί να αποκαταστήσει ηθικά τον αυτοκράτορα μετά το λουτρό αίματος που διέπραξε και προσπαθεί να εξάρει την ευπείθεια και την μετάνοιά του! Ευτυχώς, για το ίδιο γεγονός έχουν γράψει ο Ιωάννης Μαλάλας και ο Θεοφάνης ο Ομολογητής και έχουμε μια κάπως ξεκάθαρη εικόνα του τρομερού αυτού γεγονότος.
Υπάρχουν δυο βασικές απόψεις και αρκετές εκτιμήσεις για τα επεισόδια που ξεκίνησαν σε μια από τις σημαντικότερες πόλεις του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους. Η θέση των εκκλησιαστικών ιστορικών είναι πως οι Θεσσαλονικείς ξεσηκώθηκαν εναντίον του στρατιωτικού διοικητή της πόλης, του Γότθου Βουδέριχου. Τα αίτια αυτής της εξέγερσης ήταν η σύλληψη ενός δημοφιλούς ηνιόχου τις παραμονές επίσημων ιπποδρομιών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ομοφυλοφιλία. Στη λαϊκή απαίτηση να απελευθερωθεί ο ηνίοχος για να συμμετάσχει στις ιπποδρομίες, ο διοικητής κώφευσε, οπότε το πλήθος επαναστάτησε. Στη διάρκεια των ταραχών έχασε τη ζωή του και ο ίδιος ο Βουδέριχος. Ας σημειωθεί, κατ' αντιστοιχία με τους σύγχρονους ποδοσφαιρικούς αστέρες, οι ηνίοχοι ήταν τότε διάσημοι και είδωλα για τους οπαδούς τους.
Πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη
Από την άλλη, πολύ πιο προσεγμένη και αξιόπιστη η θέση του χρονογράφου Ιωάννη Μαλάλα, που απέδωσε τα αίτια της εξέγερσης στη λαϊκή αγανάκτηση που προκλήθηκε από την παρουσία στην πόλη αυτοκρατορικών στρατευμάτων, για τη συντήρηση και τη στέγαση των οποίων, σύμφωνα με τον θεσμό του μητάτου(επίταξη), επιβαρύνονταν οι πολίτες.
Επίσης, και ο Θεοφάνης ο Ομολογητής κάνει λόγο για παρουσία Γότθων φρουρών που με αγενή και ανίκανο διοικητή προκαλούσαν το δημόσιο αίσθημα με την βίαιη συμπεριφορά τους. Η φυλάκιση του ηνιόχου (βάσει ενός πρόσφατου διατάγματος του Θεοδοσίου κατά των ομοφυλοφίλων) έδωσε προφανώς την αφορμή για τα αιματηρά επεισόδια. Ο Θεοφάνης είναι απόλυτος: η πόλη ξεσηκώθηκε λόγω της βιαιότητας των στρατιωτικών, της επίταξης των αγαθών των πολιτών και ότι η σύλληψη του ηνιόχου ήταν απλώς η αφορμή.
Από τα Μεδιόλανα (Μιλάνο), όπου βρισκόταν ο Θεοδόσιος, διέταξε την εφαρμογή αντιποίνων και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Εν τω μεταξύ, στο άκουσμα νέων αρματοδρομιών ο λαός της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε ανύποπτος στον ιππόδρομο, όπου απλώς σφαγιάστηκε από τον στρατό, δίχως να γίνει διάκριση φύλου ή ηλικίας!
Ο Θεοδόσιος προσφέρει δάφνινο στεφάνι στον νικητή. Βαθύ ανάγλυφο στη βάση του οβελίσκου του ιππόδρομου (Κωνσταντινούπολη)
Ο αριθμός των θυμάτων κατά τους εκκλησιαστικούς ιστορικούς ανέρχεται σε 7.000 χιλ., ενώ οι άλλες πηγές τους ανεβάζουν σε 15.000 χιλ. Η εξέγερση των Θεσσαλονικέων τοποθετείται στα μέσα Μαΐου του 390 και οι σφαγές του ιπποδρόμου τον Αύγουστο του ιδίου έτους.
Στην είδηση των αιματηρών γεγονότων, ο επίσκοπος Μεδιολάνων Αμβρόσιος καταδίκασε τις σφαγές δηλώνοντας στον αυτοκράτορα εγγράφως ότι δεν θα ιερουργήσει ενώπιόν του, εάν δεν μετανοήσει δημοσίως. Σημειώσαμε πως ο Θεοδόσιος βρισκόταν στα Μεδιόλανα και υπέκυψε στις απαιτήσεις του Αμβρόσιου. Ταπεινώθηκε δημόσια, αφού αφορίστηκε και του απαγορεύτηκε η είσοδος στην εκκλησία, ώσπου να αναγνωρίσει δημόσια το σφάλμα του. Ο Θεοδόσιος εκτέλεσε ταπεινά την τιμωρία που του επέβαλε ο Επίσκοπος, ο οποίος μάλιστα του απαγόρευσε να φοράει τα αυτοκρατορικά εμβλήματα κατά την διάρκεια της εξιλεώσεώς του! Ήταν ο θρίαμβος της πνευματικής πάνω στην εφήμερη κοσμική εξουσία και για να τιμηθεί το γεγονός, γράφτηκε ένας ειδικός ύμνος: το teDeumLaudamus.
Στις πρόσφατες εργασίες της κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με εκατοντάδες οστά. Εικάζεται πως είναι των εξεγερθέντων και σφαγιασμένων Θεσσαλονικέων του 390.
Ενδεικτική βιβλιογραφία
Α.Α. Vasiliev, Ιστορία της βυζαντινής αυτοκρατορίας, Εκδ. Πάπυρος
Απόστολος Καρπόζηλος, Βυζαντινοί ιστορικοί και χρονογράφοι, Εκδ. Κανάκη
http://www.panoramio.com/photo/4724327
Δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Ηαγιογραφίατου τα λέει όλα. Εμφανίζεται να σκοτώνει ΕΛΛΗΝΑ. Άξιος ο «μισθός» του από την Εκκλησία και το φωτοστέφανο που του φορά, πόσο μάλλον όταν αυτός που σκοτώνει, «ομοιάζει» και με Εθνικό. Αν και δεν χρειάζεται βέβαια μια αγιογραφία, για να καταλάβει κάποιος, πως ο Ρωμαίος Δημήτριος, σαν στρατιωτικός, είναι σχεδόν βέβαιο ότι είχε βάψει τα χέρια του και το σπαθί του με αίμα. Αξίζει φυσικά να επισημανθεί, ότι ο Άγιος Δημήτριος αναφέρεται με το συνοδευτικό «Μυροβλύτης», επειδή ο τάφος του ευωδιάζει. Το ότι το «άγιο μύρο» δεν εκλύεται από τον τάφο του Αγίου Δημητρίου, αλλά ρέει τεχνηέντως μέσω αγωγού στο μνήμα του, είναι φυσικά μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια ...;
Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι για το
Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι για τοΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος θεωρήθηκε καταλληλότερος ως έμβλημα, ακόμα κι από τον Αριστοτέλη, του οποίου το όνομα φέρει. Ελλάς το μεγαλείο σου ...;Ο Δημητρακης έγινε "άγιος" από τους ιουδαιοχριστιανους γιατί κατά την χριστιανική μυθολογία βοήθησε τον χριστιανό Νέστορα να νικήσει σε αγώνα..πάλης τον Έλληνα Λυαιο!!Ο ανθελληνισμός των εβραιοχριστιανων στο μεγαλείο του!!
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟΛΟΓΗΤΩΝ !!
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ!!ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΨΙΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΟΧΙΜ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΙΗΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΑΔΑ!!!ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΒΑΡΕΜΕΝΑ!!ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ!!ΕΜΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!!!ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!Υ.Γ..ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ!!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ο ΟΡΟΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!!
Στη σύλληψη 5 ατόμων (ενός 52χρονου από την Καλαμάτα και 4 νεαρών ατόμων από τη Δράμα) που κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα, τα ξημερώματα της Παρασκευής, προχώρησε η αστυνομία της Μεσσηνίας.
Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν και πυροδοτήθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον ΜυστράΠρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο και ίσως διπλό χτύπημα, καθώς σε χρονικό διάστημα δύο ωρών τα ξημερώματα της Παρασκευής άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Και τα δύο χτυπήματα έφεραν ως υπογραφή το δελφικό Έψιλον, ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο που ταυτίζεται με τη φημολογούμενη «Ομάδα Έψιλον».
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Μυστρά Λακωνίας, προκλήθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε πλατεία, η οποία είχε ως συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών σε άγαλμα που βρίσκεται σε αυτή. Πρόκειται για το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που βρίσκεται στην Πλατεία του Μυστρά. Ο μηχανισμός είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει το αριστερό χέρι του αγάλματος, αλλά αυτό που κάνει εντύπωση είναι το «σύνθημα» που γράφτηκε στο μάρμαρο.
Παρόμοια επίθεση σε τράπεζα στην Καλαματά
Περίεργη και πολύ ιδιαίτερη, σε συνδυασμό με το παραπάνω γεγονός, είναι και η περίπτωση έκρηξης μικρού αυτοσχέδιου μηχανισμού σε πλαϊνή βοηθητική είσοδο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα τα ξημερώματα της Παρασκευής, δύο ώρες νωρίτερα από το περιστατικό στη Λακωνία. Η έκρηξη στην Καλαμάτα ανησύχησε τους κατοίκους του κέντρου, αλλά ήταν μικρής ισχύος και δεν προκάλεσε ιδιαίτερες ζημιές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς πάνω από την γκαραζόπορτα υπάρχει μια κάμερα ασφαλείας, και από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας ερευνήθηκαν τα βίντεο κάθε κάμερας που μπορεί να έδωσαν και τα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών και ακολούθως στη σύλληψή τους.
Πάντως δεν κρίθηκε απαραίτητο να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή άλλο κλιμάκιο ειδικής υπηρεσίας τη διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Λίγες ώρες μετά ήρθαν και οι πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας Τρίπολης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έναν μεταλλικό σωλήνα γεμισμένο με πυρίτιδα - δηλαδή ένα βαρελότο σαν αυτά που φτιάχνουν το Πάσχα.
Η μυστήρια υπογραφή
Είναι εμφανές ότι πρόκειται για έμβλημα της «ομάδας Έψιλον» και η λέξη που δύσκολα διακρίνουμε είναι «Έψιλον ευ». Αυτή η δράση δεν είναι πρωτοφανής, αφού και στο παρελθόν, υπάρχουν παρόμοιες αναφορές ανά την Ελλάδα, όπως το παράδειγμα σε ναό του χωριού Λυγαριά της Κρήτης, όπου και τότε (2013) άγνωστοι βεβήλωσαν το ναό και έγραψαν πάνω από το σήμα της «ομάδας Έψιλον» «όταν καίγατε αρχαίους ναούς ήταν καλά; Ιουδαίοχριστιανοί»!
Γύρω από το "Ε" έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια πολλές μεταφυσικές θεωρίεςΣτην περίπτωση του ναού της Κρήτης, η αστυνομία υποπτεύθηκε ως δράστες δωδεκαθειστικές ή σατανιστικές ομάδες. Στην περίπτωση του αγάλματος στο Μυστρά, ο Κ. Παλαιολόγος θεωρείται ένα από τα σύμβολα του Χριστιανισμού. Τον Οκτώβριο του 1443 ανέλαβε «Δεσπότης του Μυστρά». Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος το 1435 παίρνει σαφή θέση υπέρ της Ένωσης των Χριστιανικών Εκκλησιών και της Δύσης, διαβλέποντας τον επερχόμενο κίνδυνο από τους Οθωμανούς.
Το Δελφικό Έψιλον είναι ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο (κλείδα) που σχετιζόταν με τη μύηση του ανθρώπου στο φως. Για το λόγο αυτό βρισκόταν στο Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, όπου τελούνταν η λατρεία του Ήλιου (ο Απόλλωνας ήταν θεός του Ήλιου). Συγκεκριμένα, είχε τοποθετηθεί τρεις φορές (ξύλο, χαλκός, χρυσός) στην κορυφή του αετώματος της κεντρικής ανατολικής πύλης του ναού, μαζί με το "ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ" στην κάτω αριστερή γωνία και το "ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ" στην κάτω δεξιά του ιδίου αετώματος. Η προέλευση του συμβόλου και των φράσεων αποδιδόταν στους επτά σοφούς.
Στην Αρχαία Ελλάδα συμβόλιζε: -ως σχήμα: την ένωση και την τριαδικότητα (τρεις παράλληλες γραμμές ενωμένες). -ως αριθμός: τα 5 κοσμογονικά στοιχεία Γη, Αέρας, Νερό, Πυρ και Αιθέρας (πεμπτουσία). Η μοναδική πληροφορία για το Δελφικό Έψιλον προέρχεται από τον Πλούταρχο, ο οποίος ήταν Ιερεύς δια βίου του Απόλλωνος. Στο "Περί του Ει εν Δελφοίς", ο Πλούταρχος παραθέτει στους διαλόγους διάφορες εξηγήσεις, με την καλύτερη να δίνει ο Αμμώνιος (δάσκαλός του), ως προσφώνηση έκπληξης και σεβασμού στον Θεό, δηλαδή Εί (σαι), που μεταφράζεται ως μόνο εσύ υπάρχεις, το μόνο σίγουρο που υπάρχει αιώνια, σε αντίθεση με το «γνώθι σεαυτόν», που αποτελεί υπόμνηση στο θνητό ον, με τη μεταβλητή φύση του, που υπόκειται σε γέννηση και φθορά.
Γύρω από το "Ε" έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια πολλές μεταφυσικές θεωρίες στις οποίες εμπλέκονται ... εξωγήινοι πολεμιστές από την Ανδρομέδα και το Σείριο, Ελοχίμ, Νεφελίμ και οι "Ελ". Οι οπαδοί αυτών των θεωριών συνήθως είναι φανατικοί εθνικιστές που στρέφονται μεταξύ άλλων κατά του καπιταλισμού, του χριστιανισμού και του Βυζαντίου. Κανένας όμως αυτή τη στιγμή δεν ξέρει ακόμα αν οι βομβιστές είναι όντως δωδεκαθεϊστές εθνικιστές, αν το "Ε" γράφτηκε για να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές ή αν είναι απλώς μια ανόητη φάρσα κάποιων νεαρών.
Στο αυτόφωρο ο αυτόκλητος «σωτήρας» Αρτέμιος Σώρρας! Ο κατά δήλωσή του κροίσος που θα έσωζε με 600 δισεκατομμύρια δολάρια την Ελλάδα, ψάχνει, τώρα, ο ίδιος τρόπο να σωθεί.
Πληροφορίες από ροδιακές ιστοσελίδες θέλουν τον πατρινό «τρισεκατομμυριούχο» Αρτέμη Σώρρα να περνάει συνοδεία αστυνομικών την είσοδο του τμήματος Ρόδου, το βράδυ της Κυριακής. Ο Σώρρας μόλις είχε ολοκληρώσει μία από αυτές τις «πύρινες» ομιλίες του σε καφετέρια του σμαραγδένιου νησιού.
Αστυνομικοί που περίμεναν στην είσοδο του καταστήματος προχώρησαν στη σύλληψη του αυτοανακηρυσσόμενου «κροίσου», με την αυτόφωρη διαδικασία. Σε βάρος του, αλλά και σε άλλους τρεις συνεργάτες του, υποβλήθηκε μήνυση, για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου από τον ροδιακό αρθρογράφο Ελευθέριο Ρήνο. Σήμερα το μεσημέρι ο Αρτέμιος Σώρρας θα εμφανιστεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, για να αποφασιστεί αν θα δικαστεί ή αν θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο. Στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση στην καφετέρια «Ακταίον», στην οποία παραβρέθηκαν πάνω από 100 άτομα, ο «κατά φαντασία τρισεκατομμυριούχος» φέρεται να έταξε πάλι ... λαγούς με πετραχήλια: Ποσό 20.000 ευρώ σε κάθε έναν που θα ψηφίσει το υπό ίδρυση κόμμα του, με το οποίο θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, με στόχο να τις κερδίσει και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση... Ανδρέας Μορφόπουλος
Ο 15χρονος Δημήτρης Χατζής βρίσκεται μεταξύ των έξι makers παγκοσμίως στην κατασκευή του ρομποτικού ανθρωποειδούς «InMoov».
Χρειάστηκε ένας χρόνος συστηματικής και καθημερινής ενασχόλησης, 475 εκτυπωμένα κομμάτια, περισσότερο από ένα χιλιόμετρο πλαστικού ABS (πρώτη ύλη) και πάνω από 1.400 ώρες εκτύπωσης, συναρμολόγησης, προγραμματισμού και πειραματισμού για να συμπεριλάβουν τον 15χρονο μαθητή της Α' Λυκείου Δημήτρη Χατζή, στον μικρότερο κατασκευαστή ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα, με ανθρώπινες διαστάσεις και εξ ολοκλήρου εκτυπωμένο από αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή ή αλλιώς σε έναν κατασκευαστή «InMoov», όπως είναι η επίσημη επιστημονική ονομασία του ρομπότ.
Σχετκό Περιεχόμενο
Νέες απολύσεις στην Microsoft - Καταργεί 1.000 θέσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
5 άρθρα
Η κατασκευή όμως του «InMoov» με την κωδική ονομασία «Troopy», όπως το βάφτισε ο Δημήτρη Χατζής, συμπεριέλαβε αυτόματα τον 15χρονο μαθητή σε μια ξεχωριστή κοινότητα αποτελούμενη από έξι makers (κατασκευαστές) όσοι δηλαδή και οι δημιουργοί του συγκεκριμένου τύπου ρομπότ στον κόσμο.
Ο Δημήτρης Χατζής με την κατασκευή του κατάφερε να συμπεριλάβει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και την Ελλάδα σε μια διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης, αποδεικνύοντας ότι όταν βάζεις στόχους στη ζωή σου μπορεί να τους επιτύχεις με υπομονή, επίμονη, πίστη και μεθοδικότητα.
Στην ομάδα των κατασκευών «InMoov» συμμετέχουν μέχρι σήμερα ένας Γάλλος γλύπτης και designer ο Gael Langevin (που το 2012 δημιούργησε το πρώτο ρομποτικό ανθρωποειδές δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά από ποικίλα projects), δυο Ρώσοι, ένας Ιταλός, ένας Γερμανός και πλέον ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Χατζής. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτή την ομάδα κανένας από τις ΗΠΑ ή την Ασία.
MEDIA GALLERY
8 φωτογραφίες
Με όλους αυτούς, ο 15χρονος Καβαλιώτης μαθητής έχει συνομιλήσει έχει ανταλλάξει ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες και νιώθει ισότιμος συμμέτοχος μιας νέας τεχνολογικής οικογένειας από την οποία μόνο κέρδος και όφελος μπορεί ν' αποκομίσει.
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάθε ένας από τους makers ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στην αρχική μορφή του «InMoov» ανάλογα με το τι θα ήθελε να παρουσιάσει. Άρα, γίνεται αντιληπτό, ότι κάθε ένα από τα ρομποτικά ανθρωποειδή αποτελεί και ένα εξελιγμένο μοντέλο του αρχικού. Για τον λόγο αυτό, δεν έχει λάβει ακόμα την τελική του μορφή, μιας και εξελίσσεται συνεχώς με μοναδικά όρια την ικανότητα και την φαντασία των makers.
Η ταυτότητα του «InMoov»
Το «InMoov» είναι ένα project που έχοντας σαν κεντρική ιδέα τις έννοιες του sharing και community, έδωσε και δίνει τη δυνατότητα να αναπαραχθούν με βάση αυτό, αμέτρητα έργα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, έχει οδηγήσει στην δημιουργία του συγκεκριμένου ρομπότ με ύψος 1,85μ. αποτελούμενο από 28 servo κινητήρες, ηχεία, κάμερα, xbox kinect και φτιαγμένο με πάνω από 10 κιλά φυσικού ABS. Μπορεί να μιμηθεί άψογα σχεδόν όλες τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, λόγω των ανεξάρτητων κινήσεων που υποστηρίζει και να επικοινωνήσει στην αγγλική γλώσσα με τον κατασκευαστή του ανάλογα με τον προγραμματισμό που του έχει γίνει.
Όντας λοιπόν ένας από τους λιγοστούς κατασκευαστές «InMoov» στον κόσμο και ταυτόχρονα ο μικρότερος από αυτούς επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση
Maker Faire Berlin 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις αρχές του μήνα ύστερα από πρόσκληση του κατασκευαστή «InMoov» Gael Langevin και την οικονομική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Με αυτή τη μεγάλη διάκριση και εμπειρία στις βαλίτσες του, ο μαθητής της Α' τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας συμμετείχε στο 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που διοργανώθηκε στο Καβάλα και στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» κερδίζοντας επάξια το πρώτο βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που μαζί με το ΤΕΙ Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και το Δήμο Καβάλας ήταν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.
Η καταξίωση, όμως, του Δημήτρη Χατζή δεν ήρθε τόσο ξαφνικά και για την μικρή κοινωνία της Καβάλας το όνομά του σχεδόν διαδόθηκε σαν αστραπή, όταν για πρώτη φορά πέρυσι, στη λήξη των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής όταν κλήθηκε να παραλάβει το 2ο βραβείο.
Η αμηχανία των παριστάμενων και ή έκπληξη του ιδίου έδωσαν τη θέση τους στο θαυμασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα. Και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού ο Δημήτρης ήταν μόλις 14 ετών, φοιτούσε τότε στην τρίτη τάξη του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά όταν ήταν έντεκα χρονών και πριν από έναν χρόνο είχε καταφέρει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, άνοιξε τα φτερά του για να ακόμα μεγαλύτερες κατακτήσεις στον απαιτητικό κόσμο της τεχνολογικής εξέλιξης και δεν κρύβει τη χαρά και την περηφάνια του που κατάφερε να συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής με τον αγαπημένο του «Τρούπι».
Από μικρός στη ρομποτική
«Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τους μικροελεγκτές ARDUINO» θυμάται ο Δημήτρης Χατζης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνεχίζει: «Ήμουν στην Ε' τάξη του Δημοτικού Σχολείου όταν έφτιαξα τα πρώτα μου project, όπως να ανάβω ένα led, όταν σκοτεινιάζει το δωμάτιό μου, να ελέγχω την κίνηση ενός μοτέρ κ.ά. Μόλις στην έκτη τάξη του Δημοτικού, ένιωθα πως ήμουν ένας περήφανος κατασκευαστής ρομποτικού βραχίονα. Στα τέλη του 2013 όμως, εμπνευσμένος από την ταινία "Real Steal" (όπου γιγάντια ρομπότ πάλευαν με την βοήθεια ανθρώπινων χειρισμών), αποφάσισα να ασχοληθώ με την κατασκευή ενός λειτουργικού ρομπότ. Το κυριότερο εργαλείο για να επιτύχει το εγχείρημα αυτό ήταν να αποκτήσω τον δικό μου 3D εκτυπωτή, μια συσκευή που έφτιαχνε πλαστικά κομμάτια από το μηδέν και είχε κάνει την εμφάνισή της μόλις μερικούς μήνες νωρίτερα.
Πράγματι, τον Μάρτιο του 2014, ένα τεράστιο κουτί από την Ολλανδία, με χιλιάδες κομμάτια και βίδες, έφτασε στο σπίτι μου και μέσα σε λίγες μέρες η λειτουργία του 3D εκτυπωτή μου ήταν πραγματικότητα. Επειδή, όμως, η ποιότητα εκτύπωσης δεν ήταν αυτή που ήθελα για τις εργασίες μου, αποφάσισα σαν πρώτο στόχο να πετύχω την βελτίωση αυτής της τόσο χρήσιμης συσκευής. Μετά από επίμονες προσπάθειες και πολλές ώρες εργασίας κατάφερα τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου να φτιάξω τον προσωπικό τρισδιάστατο εκτυπωτή μου (φτιαγμένο κομμάτι - κομμάτι από μένα και τον αρχικό 3D εκτυπωτή), με όλες τις βελτιώσεις που ήθελα, για να πετύχω ένα άψογο αποτέλεσμα. Με αυτόν τον 3D εκτυπωτή έλαβα μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2014 και κέρδισα τις διακρίσεις του μικρότερου εκθέτη και το 2ο βραβείο του καλύτερου εκθέματος για το 2014».
Στήριγμα οι γονείς του
Η επαγγελματική ιδιότητα του πατέρα του Γιώργου που εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στην ΔΕΥΑ Καβάλας, τον βοήθησε να κατανοήσει πολλά σημεία της επιστημονικής αναζήτησης. Ο Γιώργος Χατζής είναι σήμερα ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα δίπλα στον Δημήτρη, τον στηρίζει οικονομικά και ηθικά σε κάθε βήμα του, τον εμψυχώνει και τον βοηθάει με τις δικές του γνώσεις στην άρτια παρουσίαση κάθε project που δημιουργεί ο Δημήτρης.
Η συνεχής παρότρυνση της μητέρας του, που εργάζεται ως καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τον οδήγησε να παρακολουθεί σεμινάρια ρομποτικής και να συμμετάσχει σε εκθέσεις όπως το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Και οι δυο γονείς του, έδωσαν στον 15χρονο Δημήτρη εκείνα τα εφόδια ώστε να μην εγκαταλείψει την προσπάθειά του, να ζήσει το όνειρό του και μέρα με την ημέρα να το δει να γίνεται πραγματικότητα.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ρομποτική είναι μάλλον ένα ασυνήθιστο χόμπι για τα παιδιά της ηλικίας του αλλά ο ίδιος επιμένει σε αυτό. Οι γνώσεις που απέκτησε από με τη μέχρι σήμερα ενασχόλησή του τον βοήθησαν να αναζητάει μέσω του facebook άτομα μεγαλύτερα απ' αυτόν, όπως φοιτητές και επαγγελματίες, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και να ανταλλάσουν σκέψεις και ιδέες. Αντιλαμβάνεται, ωστόσο, ότι σε αυτό το στάδιο της ζωής του η ρομποτική είναι ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό χόμπι που όμως δεν του αρκεί να μείνει εκεί.
Σκοπεύει μόλις τελειώσει το λύκειο να φύγει για σπουδές, πιθανότατα στη Γερμανία, σε κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο με εξειδικευμένα τμήματα νανοτεχνολογίας και ρομποτικής. Οι συγγενικοί δεσμοί που έχει από τη μεριά της μητέρας του στη Γερμανία και η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας που ξεκίνησε από καιρό είναι τα πρώτα εφόδιά του.
Στην εποχή της κρίσης και της έλλειψης ευκαιριών, ο Δημήτρης νιώθει πως είναι μάλλον προνομιούχος, αφού μπορεί να θέτει στόχους για επαγγελματική σταδιοδρομία κάπου στο εξωτερικό και δυστυχώς όχι στην Ελλάδα. Δεν χαίρεται που θα αναγκαστεί να την εγκαταλείψει αλλά το παράπονό του είναι πως «στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και αυτό που υπάρχει σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χρίζει ακόμα μεγάλης βελτίωσης».
Βλέπει το μέλλον του κάπου εκτός της χώρας μας να εργάζεται πάνω στο αντικείμενο που αγαπάει και οι δημιουργίες του να στοχεύουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των σύγχρονων ανθρώπων.
To Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής
Περισσότεροι από 3.500 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και από σχολεία των Σερρών, του Κιλκίς και περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν φέτος το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο οποίο συμμετείχαν συνολικά σαράντα σχολεία με συνολικά σαράντα δυο εκθέματα. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Α.Μ.Θ., το ΤΕΙ Α.Μ.Θ. με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και του Δήμου Καβάλας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Κέντρου καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που στοχεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανικής πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεών της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.
«Η ανάπτυξη μιας τέτοιας δράσης», συνεχίζει ο κ. Πογαρίδης, «δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας ώστε να αμβλυνθεί η τεχνοφοβία».
Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν καινοτόμες προτάσεις και όλα αυτά σε συνδυασμό με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
"Ο Τάφος του ινδού εεεεε του Ιησού!!
Κτίστηκε από την Αθλία και φονισα Ελένη το 326 μετά
Για τους περισσότερους ΕβραιοΧριστιανούς, η επίσκεψη στον Πανίερο αυτό Ναό αποτελεί όνειρο και πόθο μιας
ολόκληρης ζωής μιας καις εδώ στήθηκε όλο το παραμύθι του Ιησού.
Ο Ναός της Αναστάσεως δεν είναι ένα ενιαίο κτήριο, αλλά πολλά και διάφορα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους.
Ο εσωτερικός χώρος του Ναού περιλαμβάνει εκκλησίας, παρεκκλήσια, προσκυνήματα, υπνοδωμάτια, μπαλκόνια, διαδρόμους, βοηθητικούς χώρους. Ο Ναός έχει καταστραφεί πολλές φορές, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ!!ενώ στην σημερινή του μορφή βρίσκεται μετά την επισκευή του από τις μεγάλες δυνάμεις του 1800 (Ρωσία, Γαλλία, Τουρκία) αλλά και αργότερα με δαπάνες του Ελληνικού δημοσίου. Οι δαπάνες αυτές από το ελληνικό κράτος συνεχίζονται μέχρι σήμερα.Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι λαμπάδες και τα ακοίμητα καντήλια που μετρήθηκαν το 1877 ανέρχονται σε 150 ενώ σε στιγμές μεγάλων εορτών ανέρχονται σε 3.000.Οι μαθητές της Σχολής της Αγίας Σιών εκκλησιάζονται κάθε Σαββατοκύριακο και όλες τις μεγάλες εορτές στον Π.Ν. της Αναστάσεως.
Ο Ναός της Αναστάσεως είναι το Ιερότερο προσκύνημα όλου του ΕβραιοΧριστιανικού κόσμου. Είναι κτισμένος επάνω στο λόφο του Γολγοθά.Απουσιάζει ο περίφημος βράχος που μετακινήθηκε από τους ......αγγέλους!!Καλά το πνεύμα του Ιησού δεν μπορούσε να περάσει μέσα από τον βράχο τι σοϊ πνεύμα είναι αυτό??Εδώ περνάει μέσα από τους τοίχους των Χριστιανόπληκτων και εμφανίζεται στα σπίτια τους δεν μπορούσε να βγει ΈΞΩ από τον τάφο του??Για την ιστορία οι Ρωμαίοι πέταγαν τους νεκρούς σε λάκκους όλους μαζί δεν τους έβαζαν σε ατομικούς τάφους!!Όπως θα είδατε και παραπάνω η ιστορία του Εβραίου μαραγκού στοιχίζει ακριβά στον Έλληνα πολίτη!!
Η "προφητεία" του παπα-ΠΑΟΚ για το χθεσινό ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)
Το είχε προβλέψει ο γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ, ο ιερεάς παπα-Χρήστος, το αποτέλεσμα του χθεσινού ντέρμπι της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.... Τώρα Ρωμιε ξέρεις πριν παίξεις στοίχημα ρώτα τον πνευματικό σου για σίγουρη επιτυχία!!Δείτε το βίντεο:
Μια σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η σκαπάνη του Jack L. Davis και της Sharon R. Stocker, από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati, στην Πελοπόννησο.
Ασύλητος, πλούσια κτερισμένος, λακκοειδής τάφος ανακαλύφθηκε το καλοκαίρι από διεθνή ομάδα αρχαιολόγων, πλησίον του μυκηναϊκού ανακτόρου του Νέστορος, στον Άνω Εγκλιανό, στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ο τάφος, ο οποίος ανήκε σε πολεμιστή, χρονολογείται περίπου το 1500 πριν (Υστεροελλαδική ΙΙ περίοδος) και αποτελεί την πιο εντυπωσιακή περίπτωση επίδειξης προϊστορικού πλούτου σε ταφικά μνημεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας, που έχει έρθει στο φως τα τελευταία εξήντα πέντε χρόνια.
Δίπλα στον πολεμιστή είχαν εναποτεθεί: χάλκινο σπαθί με επιχρυσωμένη ελεφαντοστέινη λαβή, χρυσά σφραγιστικά δακτυλίδια και κύπελλα, σπάνια χρυσή αλυσίδα, ασημένια κύπελλα -ορισμένα με χρυσά χείλη-, χάλκινα αγγεία και κύπελλα, χάλκινος αμφορέας, χάλκινες πρόχοι, καθώς και χάλκινες λεκανίδες, περισσότεροι από πενήντα σφραγιδόλιθοι τεμάχια ελεφαντοστού με εγχάρακτες παραστάσεις και περισσότερες από χίλιες (1000) ψήφους από πολύτιμους λίθους. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι έργα μινωικής τεχνοτροπίας.
Σύμφωνα με τους ανασκαφείς, οι οποίοι εργάζονται πάνω από 25 χρόνια στην περιοχή της Πυλίας, η ανακάλυψη ασύλητου λακκοειδούς τάφου, εντός του οποίου είχε ενταφιασθεί νεαρός άνδρας, ηλικίας 30-35 ετών, που συνοδευόταν από περισσότερα από 1400 μοναδικά αντικείμενα, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η υψηλή ποιότητα των αντικειμένων αποδεικνύει ότι η Πύλος, όπως και οι Μυκήνες στη ΒΑ Πελοπόννησο, είχε έντονα επηρεαστεί από τη μινωική τέχνη γύρω στο 1.500 πριν. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι δεν βρέθηκε μυκηναϊκή ή μινωική κεραμική στον τάφο.
Το ανάκτορο του Νέστορος στο λόφο του Άνω Εγκλιανού, το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά περίπου το 1200 πριν., ανακαλύφθηκε το 1939 από τον Κωνσταντίνο Κουρουνιώτη, Διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, και ανασκάφηκε από τον Carl Blegen, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cincinnati. Η ανασκαφή του Blegen επικεντρώθηκε κυρίως στην ύστερη φάση του Ανακτόρου του Νέστορος και τα στοιχεία που αφορούσαν την πρώιμη φάση του, δηλαδή πριν το 1300 π.Χ. είναι σχετικά λίγα. Επικεντρωμένοι κυρίως σε αυτή την πρώιμη σχετικά άγνωστη περίοδο, ο Davis και η Stocker ξεκίνησαν εκ νέου την ανασκαφή στον Άνω Εγκλιανό το Μάιο του 2015 και βρήκαν τη μία από τις τέσσερις πλευρές του τάφου την πρώτη μέρα της ανασκαφής. Ο καθαρισμός και η συντήρηση των ευρημάτων έγινε από το συντηρητή Αλέξανδρο Ζώκο.
Στο δάπεδο του τάφου, που είχε διαστάσεις 2,44 μ. μήκος, 1,52 μ. βάθος και 1,22 μ. πλάτος, βρέθηκε σε στάση εκτάδην ο σκελετός ενός ενήλικα άνδρα, τοποθετημένου σε ξύλινο φέρετρο. Όπλα βρέθηκαν στην αριστερή πλευρά του και στο ύψος των ποδιών, κοσμήματα στην δεξιά πλευρά, ενώ, κοντά στο λαιμό, μια μοναδική και θαυμάσια διατηρημένη χρυσή αλυσίδα και χρυσά κύπελλα είχαν αποτεθεί επάνω στο στήθος και στο στομάχι του νεκρού. Στη δεξιά πλευρά του σκελετού και γύρω από το κεφάλι, βρέθηκαν πάνω από 1000 ψήφοι από ημιπολύτιμους λίθους κορναλίνη, αμέθυστος, αχάτης και χρυσός, περισσότεροι από πενήντα (50) σφραγιδόλιθοι στην επιφάνεια των οποίων απεικονίζονται θεές, ταύροι με ακροβάτες πιασμένους από τα κέρατά τους (ταυροκαθάψια) καθώς και άλλες δυσερμήνευτες σκηνές. Επίσης, τέσσερα (4) χρυσά σφραγιστικά δακτυλίδια, προσωπικά αντικείμενα κύρους, με εγχάρακτες μινωικές παραστάσεις. Στα πόδια του νεκρού, βρέθηκε ελεφαντοστέινο πλακίδιο με απεικόνιση φτερωτού γρύπα και δίπλα του χάλκινος καθρέπτης με ελεφαντοστέινη λαβή.
Κτερίσματα που αρχικά είχαν τοποθετηθεί πάνω στο φέρετρο, διασκορπίστηκαν μετά τη διάλυσή του και θρυμματίστηκαν πάνω στον σκελετό, δυσκολεύοντας έτσι την ανασκαφική εργασία. Στα κτερίσματα που είχαν τοποθετηθεί επάνω από το φέρετρο περιλαμβάνονται: χάλκινες πρόχοι, μεγάλη χάλκινη λεκάνη, λεπτές λωρίδες χαλκού προερχόμενες ενδεχομένως από την πανοπλία του πολεμιστή και διάτρητοι χαύλιοι αγριόχοιρου από το κράνος του πολεμιστή.
Ο νεκρός πολεμιστής ήταν προφανώς μια εξέχουσα προσωπικότητα της εποχής του, δηλαδή της πρώιμης μυκηναϊκής περιόδου, περίοδο που οι λακκοειδείς τάφοι των Μυκηνών χρησιμοποιούνταν για τον ενταφιασμό της μυκηναϊκής αριστοκρατίας. Ο πολεμιστής αυτός θα κατοικούσε στην Ακρόπολη του Εγκλιανού, όταν κτίσθηκαν τα πρώτα οικοδομήματα με λαξευμένη τοιχοποιία, σύμφωνα με τα μινωικά πρότυπα, και οι τοίχοι τους διακοσμήθηκαν με νωπογραφίες επηρεασμένες από τη μινωική τεχνοτροπία. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα 1400 αντικείμενα που συνόδευαν το νεκρό πολεμιστή είναι μινωικής τεχνοτροπίας ή κατασκευάσθηκαν στην Κρήτη, αναφέρουν οι ανασκαφείς. Συμπληρώνουν, επίσης, ότι η εναπόθεση τόσων πολλών κοσμημάτων σε ανδρική ταφή αμφισβητεί την μέχρι τώρα ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα κοσμήματα συνόδευαν κυρίως γυναικείες ταφές.
Σχολιάζοντας τη σπάνια ανακάλυψή τους, ο Jack L. Davis και η Sharon R. Stocker σημειώνουν ότι το τελευταίο πράγμα που περίμεναν να βρουν το περασμένο καλοκαίρι στην ανασκαφή της Πύλου ήταν ένας μυκηναϊκός λακκοειδής τάφος. Ήταν πράγματι μεγάλη τύχη η ανακάλυψή του δίπλα στο μεγάλο συλημένο θολωτό τάφο IV του Εγκλιανού, ο οποίος είχε μεγάλη διάρκεια χρήσης και περιείχε πολλές ταφές.
Η ανασκαφή στον Άνω Εγκλιανό αποκάλυψε επίσης τα οικοδομικά κατάλοιπα ορισμένων μικρών σπιτιών, μικρό τμήμα από την πρώιμη οχύρωση της ακρόπολης, καθώς και αποθέτη της Μέσης και Ύστερης Εποχής του Χαλκού.
Το ανασκαφικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου τoυ Cincinnati (Οχάϊο, ΗΠΑ) διεξήχθη από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών κατόπιν άδειας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όλες οι εργασίες διενεργήθηκαν υπό την άμεση εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 45 αρχαιολόγοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες και φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Cincinnati στον Άνω Εγκλιανό της Πύλου υποστηρίχθηκε από το Ινστιτούτο Προϊστορικής Αρχαιολογίας, το Louise Taft Semple Fund του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cincinnati και από ιδιώτες χορηγούς, όπως ο Ελληνοαμερικανός Φωκίων Ποταμιάνος, οι James H. Ottaway, Jr., Trustee of the American School Classical Studies at Athens και ο Robert McCabe, President of the Board of Trustees of the American School Classical Studies at Athens και η σύζυγός του Dina McCabe.
Κατάλογος Ευρημάτων
Χρυσά: Τέσσερα (4) ακέραια χρυσά σφραγιστικά δακτυλίδια δύο συνθλιμμένα χρυσά κύπελλα, ένα ασημένιο κύπελλο με χρυσό χείλος και μία χρυσή αλυσίδα μήκους 0.76 μ., τα άκρα της οποίας καταλήγουν σε φύλλα κισσού καθώς και αμέτρητες χρυσές ψήφους.
Ασημένια: Έξι (6) ασημένια κύπελλα.
Χάλκινα: Επίμηκες ξίφος με ελεφαντοστέινη λαβή, επικαλυμμένη με χρυσό -σπάνια τεχνική που μιμείται την κεντητική- ήταν τοποθετημένο στο αριστερό στήθος του πολεμιστή. Ακριβώς από κάτω, βρέθηκε εγχειρίδιο με χρυσή λαβή παρόμοιας τεχνικής. Στα πόδια του νεκρού, βρέθηκαν χάλκινα όπλα, επίσης, χάλκινα αγγεία και κύπελλα, αμφορέας, πρόχοι και μία λεκανίδα.
Σφραγιδόλιθοι: Περισσότεροι από πενήντα σφραγιδόλιθοι, πιθανόν κατασκευασμένοι στην Κρήτη, με περίτεχνα εγχάρακτα σχέδια μινωικής τεχνοτροπίας, απεικονίζουν στην επιφάνειά τους θεές, βωμούς, καλάμια, λέοντες, ταύρους, ταυροκαθάψια κλπ., μινωικής τεχνοτροπίας.
Ελεφαντοστό: Διάφορα κομμάτια ελεφαντοστού, το ένα απεικονίζει γρύπα με μεγάλα φτερά, το άλλο λέοντα που επιτίθεται σε γρύπα, καθώς επίσης και έξι ελεφαντοστέινα κτένια.
Ψήφοι από πολύτιμους λίθους: Περισσότερες από 1000 ψήφοι από κορναλίνη, αχάτη, ίασπι, αμέθυστο. Κάποιες από αυτές φαίνεται ότι διακοσμούσαν το σάβανο του νεκρού.
Πηγή: Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην Πύλο - Βρέθηκε αρχαίος τάφος πολεμιστή του 1.500 π.Χ. [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/232773/spoydaia-arhaiologika-eyrimata-stin-pylo-vrethike-arhaios-tafos-polemisti-toy-1500-ph#ixzz3phodxYMY
Μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό η αυριανή!!Είναι ημέρα απελευθέρωσης από έναν ακόμα κατακτητή ,βέβαια παραμένει ο μεγαλύτερος ο Βυζαντινός ,αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος!!!Αύριο οι Έλληνες γιορτάζουν τους Ελληνες ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα,
οι Εβραιοχριστιανοι την "Αγία" σκέπη της Μαριάμ!!Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές ετοιμάζονται για πύρινους λόγους φιλοπατρίας στις παρελάσεις των Ελλήνων!!Θα τους αποκαλούσα προδότες αλλά δεν είναι, διότι δεν είναι Έλληνες πατρίδα των Εβραιοχριστιανών είναι το Ισραήλ!!Έλληνες πείτε ΟΧΙ στην ανθελληνική εκκλησία ,πείτε ΟΧΙ στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και κόμματα ,πείτε ΟΧΙ στους φασίστες κόκκινους και μαύρους ,πείτε ΟΧΙ στην τρομοκρατία!!
Εμείς δημιουργήσαμε την δημοκρατία τον πολιτισμό τα γράμματα τις τέχνες και τις επιστήμες ο Θρησκευτικός φανατισμός ο φασισμός και η τρομοκρατία είναι δημιουργήματα των μονοθεϊστικών θρησκειών!!!!ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940!!
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΝ ΕΔΩ ΟΜΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ??ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ??
1 Δεύτε, ας αγαλλιασθώμεν εις τον Κύριον· ας αλαλάξωμεν εις το φρούριον της σωτηρίας ημών.
2 Ας προφθάσωμεν ενώπιον αυτού μετά δοξολογίας· εν ψαλμοίς ας αλαλάξωμεν εις αυτόν.
3 Διότι Θεός μέγας είναι ο Κύριος, και Βασιλεύς μέγας υπέρ πάντας τους θεούς.
4 Διότι εις αυτού την χείρα είναι τα βάθη της γής· και τα ύψη των ορέων είναι αυτού. Ιωβ 26:6
5 Διότι αυτού είναι η θάλασσα, και αυτός έκαμεν αυτήν· και την ξηράν αι χείρες αυτού έπλασαν.
6 Δεύτε, ας προσκυνήσωμεν και ας προσπέσωμεν· ας γονατίσωμεν ενώπιον του Κυρίου, του Ποιητού ημών.
7 Διότι αυτός είναι ο Θεός ημών· και ημείς λαός της βοσκής αυτού και πρόβατα της χειρός αυτού. Σήμερον εάν ακούσητε της φωνής αυτού, Ψλ 100:3,Εβρ 3:7
8 μη σκληρύνητε την καρδίαν σας, ως εν τω παροργισμώ, ως εν τη ημέρα του πειρασμού εν τη ερήμω· Εξ 17:7, Αρ 20:1, Αρ 20:3, Αρ 20:13, Δτ 6:16
9 όπου οι πατέρες σας με επείρασαν, με εδοκίμασαν και είδον τα έργα μου. Εβρ 3:9
10 Τεσσαράκοντα έτη δυσηρεστήθην με την γενεάν εκείνην, και είπα, ούτος είναι λαός πεπλανημένος την καρδίαν, και αυτοί δεν εγνώρισαν τας οδούς μου. Εβρ 3:17
11 Διά τούτο ώμοσα εν τη οργή μου, ότι εις την ανάπαυσίν μου δεν θέλουσιν εισέλθει.
ΨΑΛΜΟΙ 96&97
1 Ψάλατε εις τον Κύριον άσμα νέον· ψάλατε εις τον Κύριον, πάσα η γη.
2 Ψάλατε εις τον Κύριον· ευλογείτε το όνομα αυτού· κηρύττετε από ημέρας εις ημέραν την σωτηρίαν αυτού.
3 Αναγγείλατε εν τοις έθνεσι την δόξαν αυτού, εν πάσι τοις λαοίς τα θαυμάσια αυτού.
4 Διότι μέγας ο Κύριος και αξιΰμνητος σφόδρα· είναι φοβερός υπέρ πάντας τους θεούς.
5 Διότι πάντες οι θεοί των εθνών είναι είδωλα· ο δε Κύριος τους ουρανούς εποίησε.
6 Δόξα και μεγαλοπρέπεια είναι ενώπιον αυτού· ισχύς και ώραιότης εν τω αγιαστηρίω αυτού.
7 Απόδοτε εις τον Κύριον, πατριαί των λαών, απόδοτε εις τον Κύριον δόξαν και ισχύν.
8 Απόδοτε εις τον Κύριον την δόξαν του ονόματος αυτού· λάβετε προσφοράς και εισέλθετε εις τας αυλάς αυτού.
9 Προσκυνήσατε τον Κύριον εν τω μεγαλοπρεπεί αγιαστηρίω αυτού· φοβείσθε από προσώπου αυτού, πάσα η γη. Ψλ 29:2
10 Είπατε εν τοις έθνεσιν, Ο Κύριος βασιλεύει· η οικουμένη θέλει βεβαίως είσθαι εστερεωμένη· δεν θέλει σαλευθή· αυτός θέλει κρίνει τους λαούς εν ευθύτητι.
11 Ας ευφραίνωνται οι ουρανοί, και ας αγάλλεται η γή· ας ηχή η θάλασσα και το πλήρωμα αυτής.
12 Ας χαίρωσιν αι πεδιάδες και πάντα τα εν αυταίς· τότε θέλουσιν αγάλλεσθαι πάντα τα δένδρα του δάσους
13 ενώπιον του Κυρίου· διότι έρχεται, διότι έρχεται διά να κρίνη την γήν· θέλει κρίνει την οικουμένην εν δικαιοσύνη και τους λαούς εν τη αληθεία αυτού. Ψλ 98:9, Απ 19:11
ΕΔΩ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΝ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΝΤΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ??
1 Ο Κύριος βασιλεύει· ας αγάλλεται η γή· ας ευφραίνεται το πλήθος των νήσων. Ψλ 93:1, Ψλ 96:10
2 Νεφέλη και ομίχλη είναι κύκλω αυτού· δικαιοσύνη και κρίσις η βάσις του θρόνου αυτού.
3 Πυρ προπορεύεται έμπροσθεν αυτού και καταφλέγει πανταχόθεν, τους εχθρούς αυτού.
4 Αι αστραπαί αυτού φωτίζουσι την οικουμένην· είδεν η γη και εσαλεύθη. Απ 4:5, Ψλ 77:16
5 Τα όρη διαλύονται ως κηρός από της παρουσίας του Κυρίου, από της παρουσίας του Κυρίου πάσης της γής·
6 Αναγγέλλουσιν οι ουρανοί την δικαιοσύνην αυτού, και βλέπουσι πάντες οι λαοί την δόξαν αυτού. Ψλ 19:1, Ψλ 50:6
7 Ας αισχυνθώσι πάντες οι λατρεύοντες τα γλυπτά, οι καυχώμενοι εις τα είδωλα· προσκυνείτε αυτόν, πάντες οι θεοί.
8 Ήκουσεν η Σιών και ευφράνθη, και εχάρησαν αι θυγατέρες του Ιούδα διά τας κρίσεις σου, Κύριε.
9 Διότι συ, Κύριε, είσαι ύψιστος εφ' όλην την γήν· σφόδρα υπερυψώθης υπέρ πάντας τους θεούς.
10 Οι αγαπώντες τον Κύριον, μισείτε το κακόν· αυτός φυλάττει τας ψυχάς των οσίων αυτού· ελευθερόνει αυτούς εκ χειρός ασεβών. Αμ 5:15, Ρωμ 12:9
11 Φως σπείρεται διά τον δίκαιον και ευφροσύνη διά τους ευθείς την καρδίαν.
12 Ευφραίνεσθε, δίκαιοι, εν Κυρίω, και υμνείτε την μνήμην της αγιωσύνης αυτού. ΨΑΛΜΟΙ 99 1 Ο Κύριος βασιλεύει, ας τρέμωσιν οι λαοί· ο καθήμενος επί των χερουβείμ· ας σεισθή η γη.
2 Ο Κύριος είναι μέγας εν Σιών, και επί πάντας τους λαούς είναι υψηλός.
3 Ας δοξολογώσι το όνομά σου το μέγα και φοβερόν, διότι είναι άγιον·
4 και την δύναμιν του βασιλέως, όστις αγαπά την δικαιοσύνην· συ διώρισας την ευθύτητα, συ έκαμες κρίσιν και δικαιοσύνην εις τον Ιακώβ.
5 Υψούτε Κύριον τον Θεόν ημών και προσκυνείτε εις το υποπόδιον των ποδών αυτού· διότι είναι άγιος.
6 Μωϋσής και Ααρών μεταξύ των ιερέων αυτού, και Σαμουήλ μεταξύ των επικαλουμένων το όνομα αυτού, επεκαλούντο τον Κύριον, και αυτός εισήκουεν αυτών.
7 Εν στύλω νεφέλης ελάλει προς αυτούς· εφύλαξε τα μαρτύρια αυτού και τα προστάγματα, τα οποία έδωκεν εις αυτούς·
8 Κύριε Θεέ ημών, συ εισήκουες αυτών· έγεινας εις αυτούς Θεός συγχωρητικός, πλην και εκδικητής διά τας πράξεις αυτών.
9 Υψούτε Κύριον τον Θεόν ημών και προσκυνείτε εις το όρος το άγιον αυτού· διότι άγιος Κύριος ο Θεός ημών.
ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ!!
O ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε' ΑΦΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1820. ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ:
«Γρηγόριος ελέω Θεού Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης.
» Ιερώτατε Μητροπολίτα Ναυπλίου και Άργους και υπέρτιμοι, ευλαβέστατοι ιερείς, τιμιώτατοι κοτζαμπασίδες και χρήσιμοι προεστώτες της επαρχίας ταύτης και της νήσου Σπέτζης, χάρις είη υμίν και ειρήνη παρά Θεού. [...] αποφαινόμεθα συνοδικώςμετά των περί ημάς ιερωτάτων Αρχιερέων και υπερτίμων, των εν αγίω Πνεύματι αγαπητών ημών αδελφών και συλλειτουργών, ίνα η ρηθείσα Λασκαρίνα, αν μη, άμα το ακούσαι και ιδείν το παρόν ημών συνοδικόν γράμμα, τον Θεόν φοβηθείσα και την αιώνιον κόλασιν εν νω θεμένη, [...] και οι γιγνώσκοντες τους έχοντας και κρύπτοντας πράγματα η άσπρα του αποθανόντος, [...] οποίοι αν ώσιν, άνδρες η γυναίκες, συγγενείς η ξένοι, ομού αφωρισμένοι υπάρχωσι, και κατηραμένοι, και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τυμπανιαίοι· αι πέτραι και ο σίδηρος λυθείησαν, αυτοί δε μηδαμώς· κληρονομήσειαν την λέπραν του Γιεζή και την αγχόνην του Ιούδα, στένοντες είεν και τρέμοντες επί της γης ως ο Κάιν, η οργή του Θεού είη επ' αυτούς, έχοντες και τας αράς πάντων των απ' αιώνος αγίων και των οσίων τριακοσίων δέκα και οκτώ θεοφόρων Πατέρων. Η δε ρηθείσα Λασκαρίνα προφανώς ελεγχομένη και τη πεισμονή αυτής εμμένουσα υπάρχοι και έξω της του Χριστού Εκκλησίας, μηδείς εκκλησιάσοι αυτήν, η αγιάσοι, η θυμιάσοι, η αντίδωρον αυτή διδώ, έως ποιήση ως γράφομεν και τότε συγχωρηθήσεται.
» αωκ (1820) εν μηνί Οκτωβρίω· ινδικτιώνος θ .
» Ο Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος. Ο Καισαρείας Μακάριος, ο Νικαίας Μακάριος, ο Θεσσαλονίκης Ιωσήφ, ο Τυρνάβου Ιωσήφ, ο Κυζίκου Γρηγόριος, ο Σίφνου Σαμουήλ.»
ΕΡΩΤΗΜΑ?ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ??
ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΕΦΡΑΙΜ!!
Δείτε πως κατάντησαν την πατρίδα του Περικλή οι Εβραιοχριστιανοί!!Ανύπαρκτη ή ανίκανη η κυβέρνηση Τσιπρα δεν μπορεί να σταματήσει την ξεφτίλα και τον διασυρμό του Ελληνικού στρατού!!Αλήθεια Αλέξη Τσιπρα αξίζει ο κόπος γι΄όλα αυτά??Αλέξη δεν άλλαξες τίποτα ο κατήφορος της πατρίδας μας συνεχίζεται!!Ρωμιε έχεις ότι σου αξίζει έπιασες πάτο καθημερινά αυτοεξευτελίζεσαι κατάντησε χειρότερος και από τους κατοίκους της Μπανανίας!!Δείτε παρακάτω τις εικόνες της ντροπής ,λαός και στρατός στα νύχια των σκοταδιστων ρασοφόρων!!
Από την πρώτη στιγμή που η Τίμια Ζώνη έφτασε στην Χαλκίδα πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πόλη, ενώ ο στρατός , η αστυνομία , τοπικοί και κρατικοί φορείς , δήμαρχοι ,η μπάντα του Δήμου, τοπικοί σύλλογοι και μαθητές υποδέχθηκαν το ιερό κειμήλιο με τιμές αρχηγού κράτους!!Αυτό και αν είναι κατάντια μια ζώνη αρχηγός Κράτους αυτό σου αξίζει Ρωμιε!!Τσιπρα ξυπνα ένα ατελείωτα μπο@@@@ την έκανε την Ελλαδα ο χοντρός!!
Χιλιάδες κόσμου περίμενε υπομονετικά να φτάσει μέχρι την Αγία Ζώνη και να παρακαλέσει , να ευχαριστήσει, να κλάψει για ότι κουβαλούσε ο καθένας μέσα του.Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ!!
Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε και στο στρατόπεδο Χαλκίδας ο στρατός, η γενική διεύθυνση αστυνομίας, το νοσοκομείο και το ψυχιατρείο Χαλκίδας την Τρίτη όπου στιγμές ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ έζησαν όλοι οι παραβρισκόμενοι ένστολοι και ασθενείς.
Έγκλημα φρίκης των τζιχαντιστών: Έδεσαν τρεις ομήρους σε κίονες στην Παλμύρα και τους ανατίναξαν!!!Μούγκα η διεθνής κοινότητα!!Οι μονοθεϊστικές ψευτοθρησκείες έχουν μια μανία με τους Ελληνικούς ναούς!!
Το νέο έγκλημα του Ισλαμικού Κράτους κατήγγειλαν ντόπιοι στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Μια ακόμα εκτέλεση, που απεικονίζει την βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους, έγινε γνωστή την Δευτέρα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως κατήγγειλαν ντόπιοι οι τζιχαντιστές την Κυριακή έδεσαν σε αρχαίους κίονες στην Παλμύρα τρεις ομήρους και στην συνέχεια τους εκτέλεσαν ανατινάζοντας τους κίονες.
Ο Khaled Al-Homsi, ακτιβιστής από την Παλμύρα, δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές δεν έχουν αποκαλύψει την ταυτότητα των τριών θυμάτων, ούτε τον λόγο για τον οποίο τους εκτέλεσαν. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πήραν στα χέρια τους τον έλεγχο της Παλμύρας, μιας σημαντικής πόλης της αρχαιότητας στην κεντρική Συρία, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, τον περασμένο Μάιο και, έκτοτε, έχουν καταστρέψει πολλά ιστορικά μνημεία με την πρόφαση ότι αυτά αποτελούν «σημεία πολυθεϊσμού».Ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία της Παλμύρας που κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές περιλαμβάνονται οι φημισμένοι ναοί του Μπελ και Μπάαλ Σαμίν αλλά και πολλοί ταφικοί πύργοι, ενώ το αρχαίο αμφιθέατρο έχει χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους για μαζικές εκτελέσεις. Μέσα στο χρονικό διάστημα που οι τζιχαντιστές κατέχουν την Παλμύρα έχουν φροντίσει να δώσουν στην δημοσιότητα βίντεο με την καταστροφή των ιστορικών μνημείων της αρχαίας πόλης.
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ??ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΘΥΡΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ!!ΧΑΧΑΑΑ!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!