Η ΜΕΝΔΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΣΕ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ!!ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!! ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΜΕΝΔΩΝΗ ΜΕΝΕΙ!!ΤΥΧΑΙΟ??ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Το έργο 100.000 ευρώ θα έχει χρονική διάρκεια 12 μήνες από τη στιγμή που θα λάβει την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και θα γίνει με την επίβλεψη της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Την ανακατασκευή της στέγης του μητροπολιτικού ναού Παναγίας Κομοτηνής, ενός ιστορικού κτιρίου χτισμένου το 1800, σηματοδοτεί η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιουλίου μεταξύ του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη.
Ο ναός κοιμήσεως της Παναγίας είναι μια ορθόδοξη εκκλησία μέσα στα ερείπια του Φρουρίου Κομοτηνής η οποία χρονολογείται από το 1800. Πιθανολογείται ότι ο ναός χτίστηκε πάνω σε παλαιότερη μεταβυζαντινής εκκλησίας του 1548. Στο μητροπολιτικό μέγαρο της πόλης υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση, η οποία, όπως είπε ο μητροπολίτης απευθυνόμενος στον δήμαρχο, «καταδεικνύει την άριστη σχέση που έχουμε».
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το έργο 100.000 ευρώ θα έχει χρονική διάρκεια 12 μήνες από τη στιγμή που θα λάβει την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και θα γίνει υπό την επίβλεψη της 10ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και του προϊσταμένου της Ιωάννη Κανονίδη. «Είναι μία δουλειά που έπρεπε να γίνει γιατί πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο ναός, τόσο εξωτερικά όσο και εξωτερικά, να έχει την όψη που του αξίζει.
Φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί υπήρχαν προβλήματα από τα νερά της βροχής, που διοχετεύονταν το εσωτερικό του ναού μέσω της στέγης», έκανε γνωστό ο κ. Παντελεήμονας.
ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Ο μητροπολίτης έθεσε το αίτημα της ανακαίνισης και σε αυτό ενέσκηψε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης, ο οποίος εξασφάλισε κονδύλι 100.000 ευρώ. Παράλληλα κινητοποιήθηκε το υπουργείο Πολιτισμού και η γενική γραμματέας Λίνα Μενδώνη μαζί με τους συνεργάτες της επισκέφτηκε την Κομοτηνή και διαπίστωσε την αναγκαιότητα ανακατασκευής της στέγης του ναού. Ο δήμος Κομοτηνής αναλαμβάνει την ωρίμανση της μελέτης, ώστε, όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης «το ιστορικό και όχι μόνο θρησκευτικό αυτό μνημείο, να προστατευτεί και να διαφυλαχτεί, όπως επίσης και το περιεχόμενό του, δηλαδή αγιογραφίες και εικόνες». Ανάγκες για ανακαινίσεις και επιδιορθώσεις υπάρχουν και σε άλλους ναούς της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, τόσο στην πόλη όσο σε οικισμούς, όπως και το μητροπολιτικό μέγαρο. Όμως αυτές δεν αποτελούν προτεραιότητα άμεση για τον μητροπολίτη, «πρέπει πρώτα να δούμε τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.