Quantcast
Channel: ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ: ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Viewing all 8271 articles
Browse latest View live

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ:ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 240εκ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ!!

$
0
0
Δάνεια 240 εκατ. ευρώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσε η ATE Δάνεια συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ είχε χορηγήσει η Αγροτική Τράπεζα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012, ποσό που αντιστοιχεί στο 1% του χαρτοφυλακίου της, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης. Καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης από Τράπεζες, ο κ. Πανταλάκης ανέφερε ότι όταν ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντά του, η ΝΔ είχε ανεξόφλητο δάνειο ύψους 105 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 96,8 εκατ. ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Πανταλάκης, μέχρι τότε, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετούσαν κανονικά τα δάνειά τους τα οποία ήταν ενήμερα και χαρακτηρίζονταν μηδενικού ρίσκου. Παράλληλα υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε η ΑΤΕ για την χορήγηση των δανείων στα δύο κόμματα λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τηρήθηκε πλήρως η νομιμότητα. Η χρηματοδότηση των κομμάτων ήταν νόμιμη και ουδέποτε υπήρξε από την ΤτΕ κάποια σημείωση ότι δεν μπορούσαμε να τα δώσουμε. Όλες οι Τράπεζες χορηγούσαν τα δάνεια με βάσει τον τετραετή κύκλο της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων. Έκανα τη δουλειά μου πολύ καλά και όπως έπρεπε. Το 2010, υπήρξε ανατροπή των δεδομένων, δεν είναι όμως ο κανόνας. Οι Τράπεζες δουλεύουν με κανόνες". "Όταν η χώρα βρέθηκε σε δύσκολη συγκυρία τέλη του 2010, και άρχισαν τα προβλήματα, εκτίμησα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ο ίδιος τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων, με βάση τον 4ετή κύκλο, γιατί οι εκλογικές αναμετρήσεις είχαν ανατρέψει τον συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων και ταυτόχρονα τα επιδιωκόμενα έσοδα από την κρατική επιχορήγηση. Ζήτησα και αυξήθηκαν τα επιτόκια από 1% και 2% στα 7% και 9%, ενώ πήρα από κάθε κόμμα από την αύξηση των τόκων, 10 εκατ. ευρώ" ανέφερε ο κ. Πανταλάκης. Επεσήμανε ακόμα ότι στις 28/6/2010, έγινε συμφωνία της ΑΤΕ με κάθε κόμμα χωριστά, για να μειωθεί ο δανεισμός συνολικά. Έτσι στο ΠΑΣΟΚ μειώθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2016 και στη ΝΔ κατά 34 εκατ. ευρώ την περίοδο 2011-2017.

Ο ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ!!

$
0
0

Όσιος Συμεών ο διά Χριστόν σαλός - Ευχή δια την εαυτού μητέρα ΔΕΣ ΕΔΩ ΡΩΜΙΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΨΕΥΤΟΘΕΟ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ!!ΔΕΣ ΕΔΩ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ!!ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΩΝ  ΑΠΛΥΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ!!ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ!!

Θεέ μου, Συ που δέχτηκες την θυσία του Αβραάμ, που είδες με συμπάθεια την ολοκαύτωση τον Ιεφθάε, που δεν περιφρόνησες τα δώρα του Άβελ, που για χάρη του Σαμουήλ του (αγαπητού) παιδιού Σου ανέδειξες την Άννα προφήτιδα. Αυτός Κύριέ μου, Κύριε, για χάρη εμού του δούλου Σου, δέξου την ψυχή της καλής μου μάνας.

Λάβε υπόψη Σου, Κύριε, τους κόπους και τους μόχθους που κοπίασε για μένα. Θυμήσου, Κύριε, τους στεναγμούς και τα δάκρυα, που έχυσε, όταν έφυγα από τα χέρια της προς Εσένα. Θυμήσου, Κύριε, τους μαστούς που θήλασαν εμένα τον ταπεινό, για να χαρεί τη νιότη μου και δεν απήλαυσε. Δέσποτα, μη λησμονήσεις ότι ούτε για μία ώρα δεν μπορούσε να με αποχωρισθή και με αποχωρίστηκε για πάντα. Θυμήσου, Δέσποτα, Συ, που τα ξέρεις όλα, ότι, όταν επρόκειτο να χαρεί από εμένα, τότε της στέρησα τον εαυτό μου για το όνομά Σου. Μη ξεχάσεις, δίκαιε, τους σπαραγμούς της καρδίας της την ημέρα που κατέφυγα σε Σένα.

Γνωρίζεις Κύριε τις αγρυπνίες της κάθε νύχτα, ενθυμούμενη τη νεότητά μου από τότε που την εγκατέλειψα. Συ ξέρεις Κύριε, πόσες νύχτες έμεινε άυπνη, ζητώντας το πρόβατο, που κοιμόταν μαζί της. Μη λησμονήσεις φιλάνθρωπε τον πόνο που συνείχε την καρδιά της, όταν βλέποντας τα ενδύματά μου έλιωνε, διότι δεν έβλεπε πλέον το μαργαριτάρι της που τα φορούσε. Θυμήσου Δέσποτα, ότι της στέρησα την παρηγοριά και τη χαρά και την αγαλλίαση, για να υπηρετήσω Εσένα, το δικό μου και δικό της Θεό και Δεσπότη των όλων.

Στείλε της αγγέλους που σώζουν την ψυχή της, από τα πονηρά πνεύματα και τα σκληρά θηρία του αέρα τούτου, που επιχειρούν να καταπιούν όσους περνούν ανάμεσά τους. Εξαπόστειλε σΏ αυτήν Κύριε, Κύριε, ισχυρούς φύλακες, που θα πολεμήσουν κάθε ακάθαρτη δύναμη, που θα τη συναντήσουν και χωρίς λύπη και βάσανο, Θεέ μου, δώσε εντολή να διαχωριστή η ψυχή από το σώμα.

Και εάν ως γυναίκα, με λόγια η με έργα αμάρτησε σΏ αυτή τη ζωή, συγχώρησε την ψυχή της ένεκα της θυσίας, που με γέννησε και πρόσφερε σε Σένα εμένα τον ανάξιο δούλο Σου. Ναί, Κύριε, Κύριε ο Θεός, ο δίκαιος και φιλάνθρωπος κριτής, μη οδηγήσεις αυτήν από την θλίψη σε θλίψη, από πόνο σε πόνο και από στεναγμούς σε στεναγμούς, αλλά αντί της λύπης, που λυπήθηκε για το μονάκριβό της, σε χαρά. Αντί δάκρυα σε αγαλλίαση που ετοίμασες στους αγίους Σου ο Θεός, ο Θεός μου εις τους αιώνας. Αμήν. Όσιος Συμεών ο διά Χριστόν σαλός

- See more at: http://www.ekklisiaonline.gr/arxontariki/item/16409-osios-symeon-o-dia-xriston-salos-efxi-dia-tin-eaftoy-mitera#sthash.NNuUEI94.dpuf

ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΕΡΔΗ 25.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ!!

$
0
0

Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως: Οικονομικό προϊόν πανηγύρεως Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου Η χάρη της Αγίας Μαρίνας μας συγκέντρωσε όλους κι εφέτος στο Μαΐστρο κατά την ημέρα της εορτής της, γύρω από την ιερή και ιστορική εικόνα της και κοντά στο χαριτόβρυτο λείψανό της και η εκκλησία μας έγινε πλουσιότερη.

Με ακολουθίες, λειτουργίες, αγρυπνίες τη λιτανεία και κάθε λατρευτική εκδήλωση φανερώθηκε η πίστη μας και η ευλάβεια της ψυχής μας στην προσφιλέστατη Αγία μας Μαρίνα και το ιερό παράδειγμα της ζωής της, είθε να δώσει διέξοδο στο αδιαπέραστο μονοπάτι του δικού μας βίου. Η συμμετοχή νέων, ώριμων και μεγάλων σε ηλικία συνανθρώπων μας, στο διήμερο προσκύνημα, έδειξε ότι παρά την περιδίνηση που υφίσταται ο κόσμος μέσα μας και γύρω μας, υπάρχουν αξίες σταθερές και ακλόνητες με πρώτιστη την πίστη στο Χριστό και στην Εκκλησία Του.

Ο Χριστός να ευλογεί όσους κατέφυγαν με ελπίδα και πίστη στη χάρη της Αγίας Του και να μας καθοδηγεί όλους προς τη σωτηρία.Ο Χριστός να ευλογεί αυτούς που έβαλαν τον οβολό τους στο παγκάρι!!

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ευχαριστεί και επευλογεί τους κόπους όσων συνετέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως, θεσμικούς φορείς, ιερείς, επιτρόπους και πλειάδα εθελοντών από το Μαΐστρο. Μακάρι η χάρη της Αγίας να σκεπάζει το όμορφο προάστιο της πόλεως και τους ευλαβείς κατοίκους του που υποδέχθηκαν τους χιλιάδες των προσκυνητών από οπουδήποτε.

Το οικονομικό προϊόν της φετινής πανηγύρεως ανήλθε στο ποσό των € 24.274,33 έναντι € 22.896,06 το 2015. - See more at: http://www.ekklisiaonline.gr/mitropoleis/item/16400-i-m-aleksandroupoleos-oikonomiko-proion-panigyreos-agias-marinas-maistrou#sthash.vo70JvP3.dpuf Εδώ είναι το ζουμί της Εβραιοχριστιανικού και ειδωλολατρικού καρνάβαλου της Μαρίνας!!Τα ευρώ που μάζεψαν οι ρασοφοροι από τα πολιτικά αγανακτισμένα πρόβατα της Ρωμιοσύνης ,τα οποία κλαίνε και φωνάζουν οτι πεινάνε ,αλλά γεμίζουν τα παγκαρια της Ορθόδοξης μαφίας!!Με το παραμύθι του Ναζωραιου οι ρασοφόροι γεμίζουν τα παγκαρια και περνάνε αυτοί καλά και τα μπε της Ρωμιοσύνης χειρότερα!!Τα ίδια και χειρότερα έκαναν ο Ναζωραίος και η συμμορία του ,έκλεβαν τις περιουσίες των οπαδών τους σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη !!Μην κλαις Ρωμιέ δεν σε λυπάμαι έχεις οτι σου αξίζει!!ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ Ή Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ??

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΙΣΛΑΜ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ

$
0
0

Πατριάρχης Μόσχας: Ισλάμ και Ορθoδοξία καλούν τους ανθρώπους σε ειρήνη και σε καλές σχέσεις ο ένας με τον άλλο Πατριάρχης Μόσχας: Ισλάμ και Ορθoδοξία καλούν τους ανθρώπους σε ειρήνη και σε καλές σχέσεις ο ένας με τον άλλον!! Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ & ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

O Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος κάλεσε από το Καζάν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους να ζήσουν εν  ειρήνη στο όνομα του Θεου της παλαιάς Διαθήκης!!!!Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι έχουν τους ίδιους προπάτορες και τους ίδιους "προφήτες"!!

 Κατά την άφιξή του χθες στο Καζάν, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών ευχήθηκε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι να ζουν ειρηνικά μεταξύ τους και να διατηρήσουν την παράδοση της καλής γειτονίας και τις εθνοτικές και θρησκευτικές σχέσεις στο πλαίσιο της δημοκρατίας.

Ο Πατριάρχης έφτασε στο Ταταρστάν για μια επίσκεψη δύο ημερών την Τετάρτη. Είναι η πρώτη επίσκεψη του πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δημοκρατία από τότε που έγινε επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας.

"Η ευχή μου σε όλους είναι , Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι να ζουν με ειρήνη, να πληρούν τις εντολές που ο καθένας καλείται να εκπληρώσει, σύμφωνα με τη θρησκεία τους, και έτσι δεν θα υπάρξει καμία εχθρότητα επειδή το Ισλάμ και ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός καλούν τους ανθρώπους να έχουν ειρήνη και καλές σχέσεις ο ένας με τον άλλο. δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Διότι αν οι άνθρωποι πιστεύουν στο Θεό, δεν μπορούν να σπείρουν το κακό γύρω από τον εαυτό τους, πόσο μάλλον να μισούν ο ένας τον άλλο, " δήλωσε ο πατριάρχης στο αεροδρόμιο του Καζάν.

Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΟΡΝΗ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ!!!!

$
0
0
alt Λίγο μετά την σταύρωση ο Πέτρος και ο φίλος του Παύλος πήγαν πρώτα στην Αντιόχεια , μετά στην Ρώμη, όπου και ξεκίνησαν κίνημα που σήμερα ονομάζεται Χριστιανισμός. Όπως λένε , όμως τα άλλα αρχεία, ο Ιησούς , ο αδερφός του Ιάκωβος και η πλειοψηφία των άλλων Αποστόλων συνέχισαν να προωθούν την διδασκαλία των Ναζωραίων στην Ευρώπη. Έτσι δημιουργήθηκε η Κέλτικη Εκκλησία. Τα αρχεία της αναφέρουν πως ιδρύθηκε το 37 μ.χ. δηλ. 4 χρόνια μετά την Σταύρωση του Χριστού και ονομάστηκε Εκκλησία του Ιησού. Η Ρωμαϊκή Εκκλησία ιδρύθηκε μετά από 3 αιώνες και αφού οι Χριστιανοί του Πέτρου και του Παύλου είχαν υποστεί τους διωγμούς 300 χρόνων. Η Κέλτικη Εκκλησία αντιστάθηκε στον Παπισμό της Ρώμης, γι ' αυτό και οι συχνές κόντρες μεταξύ τους. Τα διδάγματα της Κέλτικης Εκκλησίας, βασίζονταν στα ίδια τα διδάγματα του Ιησού και όχι στην Παπική θρησκεία. Μιλούσαν για δικαιοσύνη, για ηθικούς κώδικες και για ισότητα όπως δεν είχε διδάξει ποτέ η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.   Ακόμα και το 195 μ.χ. 1800 χρόνια πριν, ο Κλήμης της Αλεξάνδρειας έσβησε ο ίδιος κάποια κείμενα του Απόστολου Μάρκου. Σε μια επιστολή του έγραφε: «ακόμα και αν θεωρηθούν αληθινά, αυτός που αγαπάει την αλήθεια , δεν πρέπει να τα λάβει υπόψη του, γιατί δεν πρέπει όλες οι αλήθειες  να λέγονται σε όλους τους ανθρώπους». Ενδιαφέρων , δεν νομίζετε; Από τότε ακόμα , φάνηκε πως οι Πατέρες δεν ήθελαν να διδάξουν το Ευαγγέλιο αυτούσιο, αλλά την ερμηνεία που ήθελαν να δώσουν αυτοί. Παραδόξως, το κείμενο που λείπει, αντικαταστάθηκε με ένα άλλο, το τελευταίο (16ο) κεφαλαίο του Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον. Αυτό το κεφαλαίο περιγράφει την Ανάσταση του Ιησού και δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό Ευαγγέλιο. Όμως , ποιο ήταν το κείμενο που αφαίρεσε ο Κλήμης; Αυτό λοιπόν το κείμενο ήταν η Ανάσταση του Λαζάρου. Σε αυτό παρουσιάζονταν ο Λάζαρος να μην έχει αναστηθεί πραγματικά από νεκρών, απλά είχε τοποθετηθεί μέσα στον τύμβο ζωντανός. Ο Ιησούς πήγε να τον «αναστήσει», αλλά όχι επειδή είχε πεθάνει. Τον ανέστησε από τον πνευματικό θάνατο στον οποίο είχε καταδικαστεί. Οι νόμοι εκείνης της εποχής υπαγόρευαν αυτόν τον συμβολικό θάνατο σαν τιμωρία για κάποια εγκλήματα που είχε διαπράξει το άτομο που είχαν καταδικάσει. Το έγκλημα του Λάζαρου στην συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ότι είχε ηγηθεί μιας ομάδας ενόπλων που με βίαιο τρόπο φύλαγαν τα δημόσια αποθέματα νερού που είχαν μεταφερθεί με την νέα Ρωμαϊκή υδροφόρα στην Ιερουσαλήμ. Ο Ιησούς παράνομα , αφού δεν κατείχε ακόμα κάποιον ιερατικό τίτλο που να του επέτρεπε την παρέμβαση, γλύτωσε τον Λάζαρο από βέβαιο θάνατο, μιας και μετά την έλευση 3 ημερών παραμονής στον τύμβο, ο καταδικασμένος τυλίγονταν με πανιά και θάβονταν πλέον ζωντανός! Το θαύμα που έκανε ο Ιησούς λοιπόν δεν ήταν η «ανάσταση' του Λαζάρου, αλλά η ατιμωρησία η δική του , μιας και δεν είχε το δικαίωμα να εκτελέσει μια τέτοια πράξη χωρίς να κατέχει τον νόμιμο τίτλο του ιερέα. Και το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως μόλις ακούστηκε η πράξη του αυτή, εκείνος που εισηγήθηκε την ατιμωρησία του, ήταν ο Ηρώδης Αντύπας! Αυτό λοιπόν χαρακτηρίστηκε σαν θαύμα. Όπως καταλαβαίνετε η συγκεκριμένη ιστορία έπρεπε να μείνει κρυφή για το συμφέρον των διδαγμάτων που προσπαθούσαν να περάσουν οι Επίσκοποι. Η ιστορία του Λαζάρου, όπως παρουσιάζεται από τον Ιωάννη,  με την καινούργια προσθήκη του 16ου κεφαλαίου του ευαγγελίου του Μάρκου ενισχύει τα διδάγματα των Καθολικών Πατέρων. Υπάρχει , όμως κι άλλος ένας λόγος που το συγκεκριμένο κείμενο διεγράφη από τον Κλήμη. Σε αυτό το κείμενο περιγράφεται καθαρά πως ο Ιησούς και η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν ζευγάρι ! Στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη υπάρχει μια περίεργη αναφορά στον Ιησού και την Μαγδαληνή. Λέει πως όταν ο Ιησούς κατέβηκε στην Βηθανία για να βοηθήσει τον φίλο του τον Λάζαρο, η αδερφή του Μάρθα έτρεξε να τον προϋπαντήσει, ενώ η αδελφή της η Μαρία Μαγδαληνή έμεινε στο σπίτι να περιμένει. Στο κείμενο που διέγραψε ο Κλήμης ο Μάρκος λέει πως η Μαρία βγήκε μαζί με την Μάρθα να υποδεχτεί τον Ιησού, αλλά οι μαθητές την επέπληξαν γι 'αυτή της την ενέργεια και την έστειλαν πίσω στο σπίτι να περιμένει την εντολή του Ιησού για να βγει. Κατά τον εβραϊκό νόμο, σε περίπτωση πένθους στην οικογένεια η γυναίκα έπρεπε να φυλάει το σπίτι και την περιουσία , μέχρι ο άντρας της να της δώσει την εντολή να βγει.   Υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτήν την θεωρία εκτός της Βίβλου. Αυτό που μας ενδιαφέρει , όμως , είναι να βρούμε στοιχεία μέσα στην Βίβλο που να την στηρίζουν. Υπάρχουν τέτοια στοιχεία στην Βίβλο; Ναι, υπάρχουν, μόνο που μερικά είναι συγκεκριμένα και άλλα επιδέχονται ερμηνείας. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον κατάλογο με τους μόνιμους ακολούθους του Ιησού. Στις 6 από τις 7 λίστες που υπάρχουν στην Καινή Διαθήκη, με τα ονόματα των ακολούθων του υπάρχει το όνομα της Μαρίας της Μαγδαληνής και μάλιστα πρώτο, πιο πάνω και από την μητέρα του Χριστού, την Μαρία ! Όποιος έχει ασχοληθεί με την ιεραρχία εκείνης της εποχής, γνωρίζει πως το όνομα της συζύγου τοποθετούνταν πάντα πρώτο, πιο πάνω ακόμα και από το όνομα των γονέων. Η φράση «Πρώτη Κυρία» χρησιμοποιείται κατά κόρον σήμερα και υποδηλώνει τον τίτλο που έχει δοθεί στην σύζυγο ενός αρχηγού κράτους, κάτι σαν αναγνώριση της σημασίας που δίνεται στο έτερον ήμισυ ενός ηγέτη. Ίσως , αυτή είναι η πιο ακριβής περιγραφή που μπορούμε να δώσουμε στην Μεσσιανική Βασίλισσα, την Μαρία Μαγδαληνή.   Όμως αυτός ο γάμος αναφέρεται πουθενά στην Καινή Διαθήκη; Μερικοί υποστηρίζουν πως ο περίφημος γάμος στην Κανά ήταν στην πραγματικότητα ο γάμος του Ιησού και της Μαγδαληνής. Μάλλον δεν ισχύει αυτό, η τελετή όμως τελικά περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη. Στον Λουκά βλέπουμε ένα ίχνος που μας οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα, όταν ο Λουκάς αναφέρει τις δυο συναντήσεις του Ιησού και της Μαγδαληνής, με διαφορά 2,5 χρόνων η μια από την άλλη. Ίσως ο κοινός αναγνώστης να μην αντιλαμβάνεται την χρονική διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δυο συναντήσεων, αλλά αυτή είναι καθορισμένη στα δυόμισι χρόνια και σημαίνει μέρος ενός ιεροτελεστικού που πραγματοποιούσαν εκείνη την εποχή. Τον γάμο ! Μεσσίας σημαίνει «Αυτός Που Θα Έρθει» η «Ο Αναμενόμενος» και αναφέρεται στον Ιησού αυτή η έκφραση σε όλα τα ευαγγέλια. Αν ψάξουμε στην Παλαιά Διαθήκη, όμως , θα δούμε πως αυτός ο τίτλος του Μεσσία δίνονταν σε όλους τους «αναμενόμενους» ιερείς και στους συγγενείς του Δαυίδ. Και όπως γνωρίζουμε, ο Ιησούς ήταν απόγονος του Δαυίδ από την μεριά του πατέρα του, του Ιωσήφ. Δεν μπορούσε όμως να φέρει αυτόν τον τίτλο ανύπαντρος. Ήταν απαραίτητο να παντρευτεί ώστε να του επιτρέψουν να χαρακτηριστεί Μεσσίας. Και η τελετή αυτού του γάμου θα ήταν η απαρχή της Μεσσιανικής Δυναστείας. Έτσι και έγινε. Το τελετουργικό απαιτούσε άλειμμα με λάδι του άντρα από την νύφη, κατόπιν σκούπισμα με τα μαλλιά της και ύστερα η νύφη έκλαιγε για τον υποχρεωτικό χωρισμό τους που θα διαρκούσε 2,5 χρόνια. Το άλειμμα με λάδι ήταν μέρος της ιεροτελεστίας του γάμου και είμαι σίγουρος πως αν ψάξετε την Καινή Διαθήκη, θα βρείτε πλήθος από αναφορές που υποστηρίζουν αυτό το συμπέρασμα. Ένα άλλο στοιχείο που μας δίνεται είναι το όνομα της νύφης. Η γυναίκα του Μεσσία, ακόμα και αν δεν την έλεγαν Μαρία, έπαιρνε αυτό το όνομα, γιατί περισσότερο ήταν τίτλος παρά όνομα. Η μητέρα του Ιησού λέγονταν Μαρία και αυτό ήταν το πραγματικό της όνομα. Όμως η Μαρία , λέγονταν και Μαγδαληνή, πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως το Μαρία ήταν ο τίτλος της. Ακόμα και σήμερα, ορισμένα μοναστικά τάγματα χρησιμοποιούν αυτό το όνομα σαν τίτλο. Αδελφή Μαρία Τερέζα, Αδελφή Μαρία ;Λουίζα και άλλα.   Όπως είπαμε πιο πάνω, ο γάμος είχε 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο ήταν η ιεροτελεστία που αναφέραμε, ενώ το δεύτερο στάδιο, της επικύρωσης του γάμου, γίνονταν όταν η νύφη βρίσκονταν στον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Αυτό συνέβαινε επειδή πολλές γυναίκες ήταν στείρες η απέβαλλαν συνέχεια. Προκειμένου να εξασφαλιστεί λοιπόν η «καρπερότητα»της γυναίκας, που ήταν απαραίτητη για την διαιώνιση του ιερού αίματος,, ο γάμος επικυρώνονταν μόνο μετά τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της , μιας και θεωρούσαν, πως πέραν των 3 μηνών ήταν δύσκολη η αποβολή του παιδιού. Μετά και την επικύρωση του γάμου, η νύφη κουβαλούσε γύρω από το λαιμό της ένα φιαλίδιο με μύρο το οποίο θα κρατούσε επάνω της, για όσα χρόνια ζούσε ο άντρας της. Όταν αυτός θα πέθαινε, θα χρησιμοποιούσε αυτό το μύρο για να αλείψει το νεκρό σώμα του. Όπως και φαίνεται τελικά , πως κάνει η Μαγδαληνή μετά τον «θάνατο» του Ιησού στον Σταυρό. Κατά την διάρκεια της Αναγέννησης, ο έξοχος καλλιτέχνης Φρα Αντζέλικο ζωγράφισε την Μαγδαληνή με στέμμα, δίπλα στον Ιησού, σαν να υποδείκνυε κάτι που το γνώριζε μόνο ο ίδιος. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία όμως δεν δέχτηκε ποτέ την Μαγδαληνή σαν αγία ,αλλά αντίθετα πόρνη την ανέβαζε, πόρνη την κατέβαζε. Σε πλήρη αντίθεση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η Κέλτικη Εκκλησία και οι Ναϊτες Ιππότες την θεωρούσαν αγία. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πως την χαρακτήριζαν σαν προστάτιδα του οίνου, φύλακα του κρασιού, φύλακα του 'γιου Δισκοπότηρου και της ιερής γραμμής αίματος. Όμως , υπάρχουν τόσα πολλά στην Καινή Διαθήκη, που δεν καταλαβαίνουμε, η που δεν μας άφησαν να καταλάβουμε. Τώρα πια ,γνωρίζουμε πως σαφώς και υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτά που μας έχουν ερμηνεύσει οι επίσημες αρχές της εκκλησίας. Τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας μας έχουν βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Μιλάνε για την ζωή των Αποστόλων, για τα αξιώματα που κατείχαν και την πολιτική που ακολουθούσαν, τους κανόνες και τα καθήκοντα τους. Ξέρουμε τώρα μερικά πράγματα παραπάνω για τις αλληγορίες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα ευαγγέλια και τις επιστολές. Μια από αυτές τις αλληγορίες αντιπροσωπεύει και η λέξη «ψάρια» η «ψαράς». Στον Μεσσιανικό τρόπο ζωής ,τα ψάρια ήταν οι υποψήφιοι πιστοί, αυτοί που έπρεπε να καθοδηγηθούν προκειμένου να σωθούν, και οι καθοδηγητές τους , ονομάζονταν ψαράδες. Αυτοί που βοηθούσαν τους ψαράδες στο έργο τους , λέγονταν υποψήφιοι ψαράδες. Οι Απόστολοι Ιάκωβος και Ιωάννης ήταν ψαράδες, ενώ ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν υποψήφιοι. 'λλωστε, ο ίδιος ο Ιησούς τους είχε πει: «Εγώ θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων». Λογικό είναι να μην καταλαβαίνουμε τους χαρακτηρισμούς εκείνης της εποχής, όπως αυτοί δεν θα μπορούσαν ποτέ να καταλάβουν τους αντίστοιχους χαρακτηρισμούς της δικής μας εποχής. Αν κάποιος τους έλεγε για παράδειγμα πως ο Ζιντάν είναι «αστέρι» του ποδοσφαίρου τι θα καταλάβαιναν; Βλέπετε, όταν γράφτηκαν τα ευαγγέλια και οι επιστολές, βρίσκονταν ακόμη κάτω από την Ρωμαϊκή κυριαρχία  και έτσι έπρεπε αυτά που έγραφαν να τα κωδικοποιήσουν προκειμένου να αποφύγουν τις διενέξεις με τον Ρωμαίο κατακτητή. Γι 'αυτό και σε ορισμένα σημεία της Καινής Διαθήκης υπάρχει η φράση : «ο έχων ώτα ακουέτω», που σημαίνει πως αυτό το σημείο πρέπει να ερμηνευτεί διαφορετικά. Ίσως και τα θαύματα του χωρούν πλέον και άλλης επεξήγησης πέραν του υπερφυσικού. Ίσως να ήταν σημαίνουσες πολιτικές πράξεις που έδιναν άλλο χαρακτήρα στην δράση του Ιησού. Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός πως ο Ιησούς ήταν ένας εξαιρετικός καθοδηγητής προς τον δρόμο της αλήθειας, όμως τώρα ξέρουμε πλέον πως δεν ήταν αυτός ακριβώς που μας περιέγραφαν τόσα χρόνια οι Πατέρες της Εκκλησίας. Τώρα πλέον γνωρίζουμε γιατί η Καινή Διαθήκη περιέχει τόσες ασάφειες και αντιθέσεις. Πάρτε για παράδειγμα τον Μάρκο: σε ένα σημείο λέει πως ο Ιησούς σταυρώθηκε την 3η ώρα, ενώ ο Ιωάννης λέει πως σταυρώθηκε την 6η ώρα. Σε μερικούς μπορεί να μην φαίνεται σημαντική αυτή η διαφορά 3 ωρών, πιστέψτε με όμως πως και αυτό έχει τον λόγο του που υπάρχει σαν αντίθεση. Ας κοιτάξουμε λίγο το νερό και το κρασί του γάμου της Κανά. Αυτό το θαύμα βρίσκεται καταγεγραμμένο μόνο από τον Ιωάννη. Αν είχε τόση σημασία σαν θαύμα για την θρησκεία, γιατί δεν το αναφέρουν και τα άλλα 3 ευαγγέλια; Εδώ θέλω να τονίσω πως , αντίθετα από αυτά που έχουμε διδαχθεί, σε κανένα σημείο ο Ιωάννης δεν λέει, «τους τέλειωσε το κρασί». Αντίθετα, η μητέρα του Ιησού γυρίζει και του λέει: «Δεν έχουν κρασί». Και ο Ιησούς της απαντάει: «Τι επεμβαίνεις σ' εμέ ,γυναίκα; Δεν ήλθε ακόμη η ώρα μου». Τότε η μητέρα του φώναξε τους υπηρέτες και επέσπευσε την διαδικασία: « Κάνετε ό,τι σας πει». Η παρουσία κάποιου ατόμου σαν προϊσταμένου της γιορτής φανερώνει πως δεν ήταν ακριβώς γάμος , αλλά μια γιορτή που γίνονταν προ της επίσημης τελετής. Σ' αυτή την γιορτή κρασί δεν είχαν δικαίωμα να πίνουν, πλην των ιερέων και των διακεκριμένων Ιουδαίων. Οι υπόλοιποι έπιναν μόνο νερό, από τις στάμνες που είχαν εκεί, όπως αναφέρει και ο Ιωάννης. Εκείνη την εποχή , ούτε και ο Ιησούς θεωρούνταν διακεκριμένο πρόσωπο, αλλά ούτε και ιερέας ήταν. Γι ' αυτό η Μαρία , δυσαρεστημένη από το γεγονός τον παρότρυνε να δώσει κρασί σε όλους τους καλεσμένους, να σπάσει την παράδοση δηλαδή. Κρασί για όλους! Αυτό ήταν στην ουσία το θαύμα της Κανά. Κάποιοι λένε πως ο γάμος της Κανά , ήταν στην πραγματικότητα ο γάμος του Ιησού και της Μαγδαληνής. Από τα αρχεία, μαθαίνουμε πως ο γάμος της Κανά έγινε τον Ιούνιο του 30 μ.χ. συνήθως οι γάμοι εκείνης της εποχής γίνονταν τον μήνα Σεπτέμβρη και οι γιορτή 3 μήνες πριν, δηλαδή τον Ιούνιο. Επίσης γνωρίζουμε τώρα πως το πρώτο μέρος του γάμου του Ιησού , η επάλειψη, δηλαδή, έγινε τον Σεπτέμβριο του 30 μ.χ. γεγονός που ενισχύει την άποψη πως ο γάμος της Κανά ήταν ο γάμος του Ιησού και της Μαγδαληνής. Τα ευαγγέλια μας λένε μια ιστορία που αν και έχει διαφορές από το ένα κείμενο στο άλλο, ωστόσο μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε και από τα αρχεία των Ρωμαίων. Μιλάμε για την δίκη του Ιησού από τον Πόντιο Πιλάτο και την σταύρωση του, τον Μάρτιο του 33 μ.χ. κατά την διάρκεια του Πάσχα. Το δεύτερο μέρος του γάμου που έγινε στην Βηθανία, τελέστηκε μια βδομάδα πριν από αυτά τα γεγονότα και γνωρίζουμε πως η Μαγδαληνή ήταν ήδη 3 μηνών έγκυος. Θα επανέλθουμε αργότερα όμως σε αυτό.   Στα ευαγγέλια αναφέρεται πως ο Ιησούς ήταν ο αναμενόμενος Μεσσίας, αυτός που θα έβγαζε τον λαό των Εβραίων από την καταπίεση των Ρωμαίων, ο απελευθερωτής. Εκείνη την εποχή, η Ιουδαία, ήταν ως γνωστόν κατεχόμενη από τους ρωμαίους που επέβαλλαν την τάξη με τον στρατό κατοχής, ενώ αντάρτες πολεμούσαν και σαμποτάριζαν τους εισβολείς. Ο Ιησούς αναμένονταν λοιπόν σαν Μεσσίας και στο τέλος κατάφερε να το πάρει το χρίσμα. Στον 1ο αιώνα μ.χ. τα αρχεία των Ιουδαίων τον αναφέρουν σαν «σοφό», σαν «δάσκαλο» και σαν «βασιλιά», αλλά πουθενά δεν αναφέρεται η θεικότητα του. Όταν , μάλιστα τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας τον  ονομάζουν Μεσσία του Ισραήλ, Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του Ισραήλ, τότε δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία πως οι Απόστολοι ήταν οπλισμένοι! Από την αρχή της στρατολόγησης τους, ο Ιησούς είχε φροντίσει να είναι οπλισμένοι. Μην ξεχνάμε τον Πέτρο που τράβηξε το σπαθί του και έκοψε το αυτί του δούλου Μάλχου, όταν πήγαν να συλλάβουν τον Ιησού. Ο Ιησούς είπε: « δεν φέρνω ειρήνη, αλλά ένα σπαθί».   Εκείνη την εποχή λοιπόν, μαζί με τους Ρωμαίους κατακτητές συντάσσονταν και το Συμβούλιο των Ιουδαίων. Στα μάτια της Εβραϊκής κοινότητας, οι Ιουδαίοι ήταν ο λαός του Θεού. Ανήκαν στον Θεό και ο Θεός ανήκε σ' αυτούς. Τα πολιτικά παιχνίδια εξουσίας, ήταν κάτι συνηθισμένο σε μια φυλή που οι αιρέσεις της ( Ναζωραίοι, Εσσαίοι κλπ) ήταν τόσες πολλές και σημαντικές. Ο Ιησούς θεωρούνταν ήδη σαν μια απειλή στα μάτια των επικριτών του, των Φαρισαίων και των Σαδδουκαίων. Αν μέσα σε όλους αυτούς προσθέσετε και το Εβραϊκό Συμβούλιο , τότε εύκολα αντιλαμβάνεστε πόσους πραγματικά εχθρούς είχε ο Ιησούς. Σίγουρα, πολύ θα ήθελαν όλοι αυτοί να τον καταδικάσουν, αλλά αν το έκαναν θα ξεσήκωναν εναντίον τους τον λαό που τον πίστευε και τον ακολουθούσε. Έτσι, αναπόφευκτα έπρεπε να βρουν κάποιον  άλλο τρόπο να τον ξεφορτωθούν. Ο Ιησούς αντιπροσώπευε πολλούς κινδύνους για όλους αυτούς , ο σημαντικότερος όμως ήταν η δυτικότροπη παιδεία και φιλοσοφία που προσπαθούσε να περάσει μέσα από τα διδάγματα του. Βασίζονταν κυρίως στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη οι θέσεις του και μην ξεχνάτε πως ο Ελληνικός τρόπος ζωής ήταν ανεπιθύμητος στην Ιουδαία. Για να τον ξεφορτωθούν , λοιπόν, τον κατέδωσαν στους Ρωμαίους, μια και αυτοί δεν μπορούσαν να συγκροτήσουν δικαστήριο να τον καταδικάσει , λόγω του ότι ήταν Πάσχα και ως γνωστόν, μέχρι και σήμερα , κατά την διάρκεια του Εβραϊκού Πάσχα, απαγορεύεται δια νόμου η σύγκληση του Συμβουλίου για νομικά θέματα. Αυτή ήταν και η επίσημη δικαιολογία τους προς τους Ρωμαίους, όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν τον δίκαζαν οι ίδιοι. Όσο για τον θάνατο του Ιησού στον Σταυρό , αυτός μπορεί να θεωρηθεί πιο πολύ σαν «πνευματικός» θάνατος παρά σαν φυσικός. Αυτό καθορίζεται από τον «κανονισμό των 3 ημερών» που όλοι κατά την διάρκεια του 1ου αιώνα γνώριζαν. Για τα πολιτιστικά και νομικά πεπραγμένα της εποχής εκείνης, ο Ιησούς ήταν ήδη «νεκρός» πριν καν ανέβει στον Σταυρό. Αυτό στην Αρχαία Ελλάδα το ονόμαζαν «εξοστρακισμό» και νομίζω πως αυτή η περιγραφή μπορεί να δώσει την αληθινή έννοια του «θανάτου» του. Για 3 μέρες ο Ιησούς ήταν νομικά άρρωστος , με τον απόλυτο θάνατο να έρχεται την 4η μέρα. Αυτή την μέρα θα θάβονταν ζωντανός, εκτός αν «ανασταίνονταν», όπως και συνέβη. Και μάλιστα , το είχε προβλέψει και ο ίδιος.   «Αναστάσεις» εκείνη την εποχή μπορούσε να πραγματοποιήσει μόνο ο Ανώτατος Ιερέας η ο Πατέρας της Κοινότητας. Εφόσον ο Ανώτατος Ιερέας ήταν ο Ιωσήφ Καϊάφας , ο άνθρωπος που ζήτησε την καταδίκη του Ιησού, απέμενε ο Πατέρας της κοινότητας για να τον «αναστήσει». Ο Πατέρας αυτός ,όπως ίσως θυμάστε, ήταν ο Σίμων ο Ζηλωτής. Στα Ευαγγέλια, αναφέρεται πως ο Ιησούς πάνω στον Σταυρό, λέει: «Πατέρα , εις τα χέρια σου παραδίδω το πνεύμα μου» και γνωρίζουμε πως κατά αυτήν την περίοδο, πατέρας του ήταν ο Σίμων ο Ζηλωτής.   Ο θάνατος του Ιησού επιβεβαιώνεται στις Γραφές από το «κέντημα» στα πλευρά του, με ένα δόρυ, που του έκανε ένας στρατιώτης «και ευθύς εξήλθεν αίμα και ύδωρ». Όμως δεν λέει πουθενά πως τον τρύπησε με το ακόντιο, αλλά πως «αυτού την πλευράν ένυξε» δηλαδή πως την έγδαρε. Επίσης λέει, πως έτρεξε αίμα και νερό από την πληγή του. Πρώτα από όλα δεν είναι λογικό να τρέξει νερό από πληγή είτε ζωντανού, είτε πεθαμένου. Σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη (έκανα την σχετική έρευνα) το νερό δεν μπορεί να τρέξει από το ανθρώπινο σώμα μέσα από πληγή. Και το αίμα που τρέχει είναι δείγμα ζωής και όχι θανάτου, εφόσον μετά τον θάνατο σταματάει η κυκλοφορία του αίματος.   Ας δούμε, όμως, τι λένε και τα Ευαγγέλια επί του θέματος. Λένε , λοιπόν, πως ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία ήρθε και πήρε το σώμα του Ιησού για να το θάψει. Όταν αναφερόμαστε σε ένα ζωντανό άνθρωπο, χρησιμοποιούμε την λέξη σώμα. Π.χ. «αυτή η κοπέλα έχει ωραίο σώμα». Όταν θέλουμε να αναφερθούμε στο σώμα κάποιου πεθαμένου, όμως, λέμε για το πτώμα του. Η λέξη σώμα υπονοεί ένα ζωντανό κορμί, ενώ η λέξη πτώμα το πεθαμένο. Αυτά είναι βασικά ελληνικά και μην ξεχνάτε, πως η Καινή Διαθήκη, γράφτηκε στα ελληνικά. Ο Χριστός προφανώς επέζησε της σταυρώσεως. Ακόμα και το Κοράνι, αναφέρει πως ο Ιησούς έζησε και μετά την Σταύρωση. Στα ευαγγέλια, παρατηρείται μια διαφορά ως προς τον καθορισμό της ώρας της Σταύρωσης. Σε κάποια αναφέρεται πως έγινε την 3η απογευματινή και σε άλλα την 6η. Φαίνεται πως αυτή η διαφορά ώρας ήταν σημαντική. Εκείνη την εποχή, συνήθιζαν να χωρίζουν το 24ωρο σε 12 ώρες νύχτας και 12 ώρες μέρας. Ο Ιησούς είπε: «δεν υπάρχουν 12 ώρες σε μια μέρα;» Ο χρόνος μετρούνταν με την θέση του ήλιου και με την μέτρηση της διάρκειας των προσευχών από τους ιερείς. Το μέτρημα της ημερήσιας ώρας ξεκινούσε από το πρωί, από την ανατολή του ήλιου. Από καιρό σε καιρό η μέτρηση της μέρας άλλαζε, όπως άλλαζαν και οι εποχές. Προστίθονταν η αφαιρούνταν ώρες, ανάλογα με την εποχή. Εκείνο τον Μάρτιο, η μέρα ξεκινούσε στις 6 το πρωί. 'λλοτε πάλι, προστίθονταν ώρες στην νύχτα. Αυτό λογικά σημαίνει πως οι ώρες που προστίθονταν στην νύχτα, παίρνονταν από την διάρκεια της μέρας και έτσι είχαν 3 ώρες νύχτας, που στην ουσία ήταν μέρα! Αυτές οι 3 ώρες ήταν που έκαναν τη διαφορά στην σταύρωση του Ιησού. Ο λόγος ήταν , πως ενώ για τους περισσότερους ίσχυε το υπάρχον σύστημα μέτρησης της ώρας, για τους Εσσαίους, τους Ναζωραίους και κάποιες άλλες αιρέσεις υπήρχε άλλο σύστημα. Αυτοί άλλαζαν την ώρα από τα μεσάνυχτα. Δηλαδή ενώ για τους περισσότερους Εβραίους η ώρα ήταν η 3η απογευματινή, γι ' αυτούς ήταν η 6η απογευματινή. Και δεδομένου πως για τους περισσότερους Εβραίους το Σάββατο ξεκινούσε στις 9, για τους υπόλοιπους ξεκινούσε τα μεσάνυχτα, πράγμα που σημαίνει πως είχαν 3 ολόκληρες ώρες καιρό να κάνουν ότι είχαν να κάνουν πριν φύγει η Παρασκευή. Και γι 'αυτό τα Ευαγγέλια λένε πως «από την έκτην ώραν έγινε σκοτάδι εις όλην την γην μέχρι της ενάτης ώρας». Γιατί για αυτούς άλλαζε η μέρα σε νύχτα , με την προσθήκη αυτών των 3 ωρών. Και σε αυτό το χρονικό περιθώριο των 3 ωρών οι μαθητές του Ιησού, μπορούσαν να τον βοηθήσουν άνετα, αφού γι ' αυτούς ήταν ακόμα Παρασκευή, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που είχαν Σάββατο και όπως όλοι γνωρίζετε , το Σάββατο απαγορεύονταν κάθε φυσική δραστηριότητα, γιατί ήταν η μέρα του Θεού.   Έτσι, φτάνουμε σε ένα από τα πιο παρεξηγημένα σημεία της Βίβλου, και από κει, θα προχωρήσουμε σε άλλες εποχές μέσα στην Ιστορία, για να διηγηθούμε  την γέννηση του γιου του Ιησού και της Μαγδαληνής , τον Σεπτέμβρη του 33 μ.χ.  ένα από τα πιο παρεξηγημένα σημεία της Καινής Διαθήκης είναι και η Ανάληψη και συζητώντας γι 'αυτήν , θα ασχοληθούμε με τα 3 παιδιά του ιερού ζεύγους και των συγγενών αυτών.   Γνωρίζουμε από τα Ευαγγέλια πως η επικύρωση του γάμου του Ιησού και της Μαγδαληνής, στην Βηθανία, έγινε μια βδομάδα πριν την Σταύρωση και η Μαγδαληνή ήταν ήδη 3 μηνών έγκυος, προκειμένου να γεννήσει τον Σεπτέμβρη. Τι μας λένε τα Ευαγγέλια για τα γεγονότα εκείνου του Σεπτέμβρη; Τίποτα, αλλά οι Πράξεις των Αποστόλων αναφέρουν τον Σεπτέμβρη ως τον μήνα που έγινε η Ανάληψη του Ιησού στους ουρανούς. Όμως η λέξη «Ανάληψη δεν εμφανίζεται πουθενά στο αρχαίο κείμενο, το οποίο λέει: « Όταν είπε αυτά, εσηκώθηκε εις τον αέρα, ενώ εκείνοι(οι μαθητές) τον εκοιτούσαν, και ένα σύννεφο τον απέκρυψε από τα μάτια τους. Και καθώς εκοιτούσαν με προσοχήν προς τον ουρανόν, ενώ αυτός ανυψώνετο, αίφνης δυο άνδρες με ενδύματα λευκά εστάθηκαν κοντά τους και τους είπαν: 'νδρες Γαλιλαίοι, γιατί στέκεσθε και κοιτάζετε εις τον ουρανόν; Αυτός ο Ιησούς... θα έλθει κατά τον ίδιο τρόπο όπως τον είδατε να ανεβαίνει εις τον ουρανόν». Σε ένα άλλο σημείο λέει πως ο ουρανός θα πρέπει να δεχθεί τον Ιησού «έως την μέραν της αποκαταστάσεως του». Δεδομένου πως αυτός ήταν ο μήνας που θα γεννούσε η Μαγδαληνή, μήπως υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της γέννας και της Αναλήψεως; Φυσικά υπάρχει και αυτό επιβεβαιώνεται από την μνεία της μέρας της αποκατάστασης. Δεν υπήρχαν νόμοι μόνο για την τελετή του γάμου, αλλά και νόμοι που αφορούσαν και την ίδια την έγγαμη ζωή. Οι κανόνες του Μεσσιανικού γάμου ήταν φυσικά διαφορετικοί από τους κανόνες που όριζαν τον γάμο των απλών θνητών. Οι Μεσσιανικοί γονείς τυπικώς χώριζαν μετά την γέννηση ενός παιδιού. Ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα έδιναν στον κανόνα που έλεγε πως δεν έπρεπε να συνευρίσκονται άλλο μήνα πλην του Δεκεμβρίου, ώστε η γέννα να γίνονταν τον Σεπτέμβρη που γι 'αυτούς θεωρούνταν ιερός μήνας. Αυτόν τον κανόνα φυσικά, έσπασαν οι γονείς του Ιησού, και αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρχε διχογνωμία μεταξύ των φίλων και των εχθρών του, για το αν ήταν πράγματι ο Μεσσίας. Όταν ένα Μεσσιανικό παιδί συλλαμβάνονταν την λάθος εποχή του χρόνου, η μητέρα τίθονταν σε απομόνωση, προκειμένου να κρύψει την ντροπή της και να αποφύγει την κατακραυγή του κόσμου. Το αναφέρει και ο Ματθαίος , λέγοντας πως «Ο άνδρας της ,ο Ιωσήφ, επειδή ήτο δίκαιος και δεν ήθελε να την εκθέσει, εσκέφθηκε να την διώξει κρυφά». Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, επενέβη ο Αρχάγγελος Συμεών που εκείνη την εποχή κρατούσε τον τίτλο του Γαβριήλ. Στα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας και στο Βιβλίο του Ενώχ, (που αποκλείστηκε από την Παλαιά Διαθήκη), αναφέρεται πως οι Αρχάγγελοι ήταν οι Αρχιερείς του Κουμράν, κρατώντας τίτλους όπως Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Σαριήλ κλπ.   Στην περίπτωση του Ιησού και της Μαγδαληνής, ωστόσο, τηρήθηκε αυτός ο νόμος κατά γράμμα, και το πρώτο τους παιδί γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 33 μ.χ. αφού είχε προηγηθεί η συνεύρεση τους τον Δεκέμβρη του 32 μ.χ. Από την ώρα της γέννησης του παιδιού, το ζευγάρι έπρεπε να χωρίσει για 3 χρόνια, αν το παιδί ήταν κορίτσι, και για 6 χρόνια αν το παιδί ήταν αγόρι. Ο γάμος τους θα γίνονταν «κανονικός» μόνο την ύστατη ώρα της αποκατάστασης. Εντωμεταξύ, η γυναίκα και το παιδί θα εισχωρούσαν στους κόλπους κάποιας πίστης, ενώ ο πατέρας θα έμπαινε στο «Βασίλειο των Ουρανών». Αυτό το Βασίλειο των Ουρανών ήταν στην συγκεκριμένη περίπτωση, το Ανώτατο Εσσαϊκό Μοναστήρι που βρίσκονταν στο Μίρντ, κοντά στην Νεκρά Θάλασσα, και η τελετή εισαγωγής γίνονταν από τους Αρχιερείς, κάτω από την επίβλεψη του εκάστοτε διορισμένου Ηγέτη των Προσκυνητών. Στην Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο Έξοδος, οι Ισραηλίτες προσκυνητές οδηγήθηκαν στην Γη της Επαγγελίας από ένα «σύννεφο» και σύμφωνα με την ορολογία της Εξόδου, ο Ηγέτης των Προσκυνητών ονομάζονταν και σύννεφο.   Έτσι, αν τώρα διαβάσουμε ξανά τις Πράξεις των Αποστόλων και με βάση τις πληροφορίες που αποκομίσαμε, θα διαπιστώσουμε ότι: ο Ιησούς ανέβηκε με την βοήθεια του σύννεφου(Ηγέτη των Προσκυνητών) στο Βασίλειο των Ουρανών (το Ανώτατο Εσσαϊκό Μοναστήρι) και οι άντρες με τα λευκά (Αρχάγγελοι- Αρχιερείς) είπαν πως θα γυρίσει  την ώρα της Αποκατάστασης (του Μεσσιανικού Γάμου).   Αν τώρα δούμε την Επιστολή του Απόστολου Παύλου προς Εβραίους, ανακαλύπτουμε πως εξηγεί το γεγονός της Ανάληψης με κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, αφού ο Παύλος λέει πως ο Ιησούς εισήλθε στην ιεροσύνη του ουρανού, ενώ δεν κατείχε ιερατικό αξίωμα. Εξηγεί πως ο Ιησούς από την μεριά του πατέρα του (του Ιωσήφ) ανήκε στην Δαυιδική οικογένεια που κρατούσε το δικαίωμα της Βασιλείας, αλλά δεν είχε δικαίωμα στα ιερατικά αξιώματα γιατί αυτά ήταν αποκλειστικά δικαιώματα της γενιάς του Ααρών και του Λευί. Όμως , όπως λέει ο Παύλος μια ειδική συγκατάθεση δόθηκε γιατί, όπως η ιεροσύνη  άλλαξε ,έτσι έπρεπε να αλλάξει και ο νόμος. Σαν αποτέλεσμα αυτής της ανάγκης αλλαγής του νόμου, εξηγεί πως ο Ιησούς κατάφερε να μπει στην Βασιλεία των Ουρανών.   Έτσι, τον Σεπτέμβρη του 33 μ.χ. η Μαγδαληνή γέννησε το πρώτο της παιδί και ο Ιησούς μπήκε στην Βασιλεία των Ουρανών. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά που να δείχνει πως το παιδί ήταν αγόρι, (όπως υπάρχει για τα επόμενα δυο) και δεδομένου του γεγονότος πως ο Ιησούς γύρισε 3 χρόνια αργότερα, υποθέτουμε πως το παιδί ήταν κορίτσι. Ακολουθώντας τις χρονολογίες που μας δίνουν οι Πράξεις, βλέπουμε πως τον Σεπτέμβρη του 37 μ.χ. ένα δεύτερο παιδί γεννήθηκε και μετά ένα τρίτο τον Σεπτέμβρη του 44 μ.χ. Η περίοδος μεταξύ των 2 γεννήσεων κατά την διάρκεια της δεύτερης αποκατάστασης, μας υποδεικνύει πως το δεύτερο παιδί ήταν σαφέστατα αγόρι. Επίσης οι κωδικοποιημένες αναφορές στις Πράξεις ορίζουν και το τρίτο παιδί σαν αγόρι. Σύμφωνα με τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας, οτιδήποτε «κρυφό» υπάρχει στην Καινή Διαθήκη σηματοδοτείται από την φράση-κλειδί : ο έχων ώτα ακουέτω. Όταν αυτοί οι κώδικες και οι αλληγορίες κατανοηθούν, δεν χάνουν ποτέ το νόημα τους. Σημαίνουν πάντα το ίδιο πράγμα όπου χρησιμοποιούνται, και όταν χρησιμοποιούνται είναι για να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί με την έλλειψη τους. Για παράδειγμα , τα Ευαγγέλια μας εξηγούν πως ο Ιησούς ονομάζονταν και ο Λόγος του Θεού. «Και ο Λόγος ενσαρκώθηκε...» κλπ. Ο Ιωάννης μπαίνει σε μεγάλο κόπο προκειμένου να μας εξηγήσει ποιος είναι ο Λόγος του Θεού και επόμενα χωρία λένε: «ο Λόγος του Θεού στάθηκε δίπλα στην λίμνη» και «ο Λόγος του Θεού ήταν στην Σαμάρεια». Μηνύματα που περιέχουν πληροφορίες για την καρπερότητα και την καινούργια ζωή μας παρέχει η Παραβολή του Σπορέα του οποίου η σοδειά «γέννησε φρούτα και αυξήθηκε...». Έτσι, όταν λέγεται, «ο Λόγος του Θεού αυξήθηκε» «ο έχων ώτα ακουέτω» θα καταλάβουμε πως εννοεί ότι ο Ιησούς αυξήθηκε, δηλαδή έκανε γιο. Υπάρχουν 2 τέτοια χωρία στις Πράξεις που ακολουθούν τις χρονολογίες 37 και 44 μ.χ.   Ίσως το πιο παρεξηγημένο βιβλίο της Καινής Διαθήκης είναι η Αποκάλυψις του Ιωάννου, που διαστρέβλωσε το νόημα του η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Αυτό το βιβλίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Είναι γεμάτο με υπερφυσικές αναφορές, με φρικιαστικές λεπτομέρειες και, εν ολίγοις, δεν έχει το νόημα που προσπάθησε να του δώσει η εκκλησία. Δεν είναι κάποιο εσχατολογικό κείμενο η ένα προφητικό βιβλίο. Το κείμενο δεν ονομάζεται «Η Προφητεία» η «Η Προειδοποίηση». Ονομάζεται «Η Αποκάλυψη».   Λοιπόν τι μας αποκαλύπτει το βιβλίο; Χρονολογικά, η ιστορία του ακολουθεί τις Πράξεις των Αποστόλων και η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι στην πραγματικότητα η συνεχιζόμενη ιστορία του Ιησού και της Μαγδαληνής και των γιων τους, ειδικά του μεγαλύτερου γιου τους του Ιησού Ιούστου. Ακολουθεί την ζωή του και μιλάει λεπτομερώς για τον γάμο του, μαζί με την γέννηση του δικού του γιου. Αυτό το βιβλίο δεν είναι τελικά ένα προειδοποιητικό μήνυμα η ένα εσχατολογικό κείμενο, όπως μας το παρουσιάζει η εκκλησία, αλλά είναι αυτό που μας λέει και ο τίτλος του: Αποκάλυψη!   Όπως είδαμε νωρίτερα, οι επίσημοι ιερείς έφεραν το όνομα «ψαράδες», οι βοηθοί τους «αλιείς» και οι δοκιμαζόμενοι στην πίστη υποψήφιοι, «ψάρια». Ο Ιησούς απέκτησε τον τίτλο «ψαράς» όταν εισήλθε στην Βασιλεία των Ουρανών, μα μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε κανένα απολύτως ιερατικό αξίωμα. Οι ιερατικοί κανόνες των Λευιτών ιερέων καθόριζαν πως στους υποψηφίους έπρεπε να δοθούν 5 κομμάτια ψωμιού και 2 ψάρια, αλλά μόνο σε αυτούς που ήταν κατά συνθήκην Ιουδαίοι. Σαμαρείτες και λοιποί δεν είχαν δικαίωμα στην λήψη αυτής της τροφής και επομένως δεν μπορούσαν να κρατήσουν ιερατικό η άλλο αξίωμα. Πράγματι, αυτό το ιεροτελεστικό ήταν που εκτέλεσε ο Ιησούς στον περίφημο «χορτασμό των 5 χιλιάδων», γιατί διεκδικούσε το δικαίωμα να εισαχθεί στα ιερατικά αξιώματα. Προσφέροντας, αυτήν την τροφή σε όλο αυτόν τον κόσμο που προφανώς δεν είχε τα δικαιώματα των Ιουδαίων μια και υπήρχαν και άλλες φυλές ,εισήγαγε μια καινοτομία στους ιερούς κανόνες. Εκτός του ότι λέγονταν «ψαράς» πλέον ο Ιησούς, επίσης αναφέρεται με το όνομα Χριστός. Η λέξη Χριστός στα ελληνικά σημαίνει χρισμένος (Βασιλιάς δηλαδή) η χρήσιμος. Αλλά τότε θα ονομάζονταν Χρηστός (δηλαδή χρήσιμος. Οπότε υποθέτουμε πως το Χριστός μάλλον σημαίνει αυτός που είναι χρισμένος σε κάποια εξουσία, ίσως Βασιλιάς. Οπότε λέγοντας το όνομα Ιησούς Χριστός εννοούμε τον Βασιλιά Ιησού.και η Βασιλική του κληρονομιά προερχόταν από τον Βασιλικό Οίκο του Ιούδα (Οίκος του Δαυίδ) όπως αναφέρθηκε τόσες φορές στα ευαγγέλια και στις επιστολές του Απόστολου Παύλου.   Επομένως, από το 33 μ.χ. έφερε τον τίτλο του Ιερέα Χριστού, η όπως πολύ συχνά έχει αναφερθεί του Βασιλιά Ψαρά. Αυτός ο ορισμός, όπως θα δούμε, έμελλε να γίνει ένα κληρονομικό και δυναστειακό αξίωμα για τους απογόνους του, που αργότερα όλοι ονομάστηκαν Βασιλιάς Ψαράς και ήταν στενά συνδεδεμένοι με τον μύθο του 'γιου Δισκοπότηρου.   Πριν την γέννηση του δεύτερου γιου της το 44 μ.χ. η Μαρία η Μαγδαληνή εξορίστηκε από την Ιουδαία ακολουθώντας έναν πολιτικό ξεσηκωμό στον οποίο ενεπλάκη. Μαζί με τον Φίλιππο, τον Λάζαρο και μερικούς πιστούς, ταξίδεψε (με την συγκατάθεση του Βασιλιά Ηρώδη-Αγρίππα ΙΙ) για να ζήσει σε μια επαρχία κοντά στην Λυών της Γαλλίας.   Από εκείνους τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους, μέσα από την Μεσαιωνική Εποχή και έως την Αναγέννηση, η πορεία της Μαγδαληνής σημαδεύτηκε από απαστράπτοντα χειρόγραφα και υπέροχα κείμενα, ειδικά στην Προβηγκία και το Λανγκουεντόκ, κάτι που φαίνεται όχι μόνο στα σκοτεινά αρχεία κάποιων βιβλιοθηκών, αλλά και στην Ρωμαιοκαθολική λογοτεχνία-μέχρι που η ιστορία της «φιμώθηκε» από το Βατικανό.   Η εξορία της Μαγδαληνής φαίνεται και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, που αναφέρεται πως ήταν και έγκυος εκείνη την περίοδο. Επίσης λέει πως η Μαγδαληνή, οι γιοι της και οι κληρονόμοι της καταδιώχθηκαν από τις Ρωμαϊκές αρχές: «Ήτο έγκυος και εφώναζε από τους πόνους και την αγωνίαν να γεννήσει. Εφάνηκε τότε ένα άλλο σημείον εις τον ουρανόν. Ιδού, ένας μεγάλος κόκκινος δράκος με επτά κεφάλια και δέκα κέρατα. Εις τα κεφάλια του ήσαν επτά στέμματα. Και η ουρά του έσυρε το τρίτον των αστέρων του ουρανού και τους έρριξε εις την γην. Ύστερα  εστάθηκε ο δράκος εμπρός εις την γυναίκα, που ήτο ετοιμόγεννη, δια να καταφάγει το παιδί της, μόλις θα το εγεννούσε. Και εγέννησε παιδί αρσενικό, εκείνον ο οποίος μέλλει να ποιμάνει όλα τα έθνη με σιδερένια ράβδον. Αλλά το παιδί της αρπάχτηκε προς τον Θεόν και προς τον θρόνον του. Και η γυναίκα έφυγε εις την έρημον, όπου έχει τόπον ετοιμασμένον δι' αυτήν από τον Θεόν δια να την τρέφουν εκεί χίλιες διακόσια εξήντα ημέρες.» Και παρακάτω αποκαλύπτει ότι αφού πετάχτηκε ο δράκος στην γη, μετά την μάχη του με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και τους αγγέλους του, «κατεδίωξε την γυναίκα που εγέννησε το αρσενικό παιδί. Αλλ' εδόθηκαν εις την γυναίκα δυο πτέρυγες του αετού του μεγάλου, δια να πετάξει εις τον τόπον της εις την έρημον, όπου θα τρέφεται έναν καιρόν, δυο καιρούς και μισόν καιρόν, μακρυά από το φίδι. Τότε το φίδι έχυσε από το στόμα του νερό σαν ποτάμι, πίσω από την γυναίκα, δια να την παρασύρει. Αλλ' η γη εβοήθησε την γυναίκα και άνοιξε η γη το στόμα της και κατάπιε το ποτάμι που έχυσε ο δράκος από το στόμα του. Και ωργίσθηκε ο δράκος εναντίον της γυναίκας και έφυγε δια να πολεμήσει εναντίον των λοιπών παιδιών της, εκείνων που τηρούν τας εντολάς του Θεού και δίνουν μαρτυρία δια τον Ιησουν».   Ήταν στην Γαλλία η Μαγδαληνή που μετέφερε το Sangrèal (το Βασιλικό Αίμα, το 'γιο Δισκοπότηρο) και εκεί που έζησαν και μεγάλωσαν τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους για περισσότερα από 300 χρόνια. Οι απόγονοι τους απέκτησαν εκεί τον τίτλο Βασιλιάς Ψαράς (Fisher King) για πρώτη φορά. Το αιώνιο σύνθημα όλων αυτών των Βασιλιάδων, ήταν «Στην Δύναμη» και ήταν εμπνευσμένο από το όνομα του προγόνου τους του Βοόζ που ήταν προπάππους του Δαυίδ και το όνομα του σήμαινε «Στην Δύναμη». Όταν μεταφράσθηκε στα λατινικά, έγινε «Ιn Fortis» και σε μια παράφραση του, «Αnfortas» που είναι το κλασικό πλέον όνομα του Fisher King στο μύθο του Δισκοπότηρου. Μπορούμε τώρα να γυρίσουμε στον παραδοσιακό συμβολισμό του Δισκοπότηρου σαν ένα δοχείο που περιέχει το Αίμα του Ιησού. Επίσης αν αναλογιστούμε την ευρύτερη έννοια του δοχείου αυτού θα δούμε πως γύρω στο 3500 π.χ. το δοχείο συμβόλιζε το θηλυκό στοιχείο. Αυτό που εννοούσε συγκεκριμένα ήταν πως  το δοχείο συμβόλιζε την γυναικεία μήτρα και την ικανότητα της στην γέννηση της ζωής. Αυτονόητα πράγματα, δηλαδή, έστω και για την σημερινή εποχή.   Και έτσι, η Μαγδαληνή πήγε στην Γαλλία ( η Γαλατία όπως λέγονταν τότε) κουβαλώντας μαζί της το Sangrèal μέσα στο Ιερό Δοχείο που συμβόλιζε όπως είπαμε, η μήτρα της και όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη. Και το όνομα του δεύτερου γιου της ήταν Ιωσήφ.   Το παραδοσιακό εσωτερικό σύμβολο του άνδρα ήταν η λεπίδα η το κέρατο ( καμία σχέση με τον προβλεπόμενο συνειρμό) και συνήθως αναπαρίστονταν με ένα σπαθί η ένα μονόκερο. Στην Παλαιά Διαθήκη, στους Ύμνους του Σολομώντα και στους Ψαλμούς του Δαυίδ ο μονόκερως σχετίζονταν με την βασιλική οικογένεια του Ιούδα και γι αυτόν τον λόγο οι Καθαροί της Προβηγκίας χρησιμοποιούσαν αυτό το μυθικό τέρας για να συμβολίσουν το 'γιο Δισκοπότηρο.

ΚΙΜΟΥΛΗΣ ΣΕ ΑΜΒΡΟΣΙΟ!!ΘΑΝΑΣΗ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΟΥ!!!

$
0
0

alt

Με τον δικό του καυστικό και μοναδικό τρόπο απάντησε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης στον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο ο οποίος χθες επιτέθηκε σε εκείνους που παρακολούθησαν την παράσταση  «Πλούτος» στο Αίγιο, λέγοντας: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα χειροκροτούσατε ηθοποιούς που θα αναφέρονταν με χυδαίο τρόπο στο πρόσωπό μου».

alt Ο ηθοποιός μέσα από την σελίδα του στο Facebook έγραψε απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη

«Θανάση, (συγνώμη για τον κοσμικό ενικό, αλλά μετά από μια τέτοια επιστολή, δεν αντέχει τίποτ' άλλο) κατ΄αρχάς θέλω να σ' ευχαριστήσω, που έκανες μία τόσο αντικειμενική θριαμβευτική παρουσίαση της παράστασής μας - τόσες φορές επαναλαμβάνεις (ορθώς) , πως "κατέκλυσαν" ένα θέατρο1000 θέσεων, 1200 θεατές!!!,(ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ) οι οποίοι μάλιστα "εχάρησαν σφόδρα καταχειροκροτώντας την παράσταση" - ελπίζω βέβαια (αν και ανησυχώ λιγάκι) στο τέλος να μη μας ζητήσεις και ποσοστά για την προώθησή της, γιατί δεν τη χρειαζόμασταν σε τέτοια έκταση. Στη συνέχεια, ειλικρινά, δεν περίμενα πως η παράστασή μας και εγώ θα ήμασταν η αιτία να συντομεύσεις την υποβολή της παραίτησής σου. Ευπρόσδεκτη πάντως. Αυτό όμως, βρε αθεόφοβε, που με ξεπερνάει είναι το πού θες να μοιραστείς τον πόνο σου! Κλαίω!!! Είναι απ' τις καλύτερες τρολιές που έχουν γραφτεί. Ακόμα γελάμε, Θανάση...».

ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΗΤΕΡΑΣ-ΣΥΖΥΓΟΥ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΕΒΡΑΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ!!

$
0
0
Αρχείο:Penelope-Homer-Odyssey-Project Gutenberg eText.jpg

Η Πηνελόπη, γνωστή ηρωίδα από την Οδύσσεια του Ομήρου, ήταν κόρη του βασιλιά των Αμυκλών Ικάριου και της Περίβοιας. Το όνομά της είναι ακόμη και σήμερα σύμβολο της πιστής και αφοσιωμένης συζύγου.

Παντρεύτηκε το μυθικό βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα και για το γάμο της υπάρχουν δυο εκδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη, ο Ικάριος είχε προκηρύξει αγώνα δρόμου, ο Οδυσσέας νίκησε τους αντίζηλούς του και πήρε την Πηνελόπη. Κατ' άλλους, ο Οδυσσέας παντρεύτηκε την Πηνελόπη χάρη στον Τυνδάρεω, που έπεισε τον αδερφό του να του τη δώσει. Προτύτερα ο Οδυσσέας είχε αποτύχει στη διεκδίκηση της Ελένης, κόρη του Τυνδάρεου, αλλά για τη βοήθεια που είχε προσφέρει στον Τυνδάρεω πήρε ως αντάλλαγμα την Πηνελόπη. Στον ένα χρόνο που έζησε με τον Οδυσσέα, πριν αυτός φύγει για την Τροία, απέκτησε τον Τηλέμαχο, ενώ λέγεται πως μετά την επιστροφή του Οδυσσέα έκανε και τον Πτολίπορθο.

Η Πηνελόπη, εκτός από ομορφιά και πλούτη, είχε και όλες τις αρετές μιας ιδανικής συζύγου. Ήταν έξυπνη, συνετή, πιστή στον άντρα της και αφοσιωμένη στο γιο της, Τηλέμαχο, που ήταν βρέφος ακόμη, όταν έφυγε ο Οδυσσέας. Όταν ο Οδυσσέας έφυγε, της είπε να ξαναπαντρευτεί αν δε γύριζε. Παρόλα αυτά η Πηνελόπη τον περίμενε για 20 χρόνια, ακόμη και όταν όλοι τον θεωρούσαν νεκρό.

alt   alt   Η Πηνελόπη και οι μνηστήρες από τον John William Waterhouse (1912)

Τα 20 χρόνια της απουσίας του Οδυσσέα, η Πηνελόπη, μόνη, όμορφη και βασίλισσα καθώς ήταν, προσέλκυσε πολλούς ευγενείς μνηστήρες που επιθυμούσαν να την παντρευτούν και να ανακηρυχθούν άρχοντες της Ιθάκης. Στην αρχή, η Πηνελόπη τους αγνοούσε, όταν όμως οι μνηστήρες άρχισαν να την πιέζουν, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα διαλέξει έναν από αυτούς, όταν θα τελειώσει το σάβανο που έπλεκε για τον πεθερό της Λαέρτη. Η Πηνελόπη, που δεν επιθυμούσε βέβαια να ξαναπαντρευτεί, έπλεκε το σάβανο την ημέρα και το ξήλωνε την νύχτα. Αυτό συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, κατά τα οποία οι μνηστήρες έτρωγαν και λεηλατούσαν την περιουσία του Οδυσσέα, μέχρι που κάποια υπηρέτρια την πρόδωσε. Τότε πάλι αναγκάστηκε να ανακηρύξει αγώνα τοξοβολίας, για να παντρευτεί τον νικητή. Εκείνη όμως ήταν και η στιγμή που επέστρεψε ο Οδυσσέας, φόνευσε τους μνηστήρες και ξανακέρδισε τη συζυγική του ακεραιότητα!!!    Αντίθετα η Εβραία Μαριάμ ("Παναγία") είναι παράδειγμα προς αποφυγή!!   Παντρεύτηκε ένα γέροντα 80 χρονών  τον Ιωσήφ για να καλύψει μια εξωσυζυγική της σχέση σύμφωνα με την Εβραϊκη Βιβλο!!Εσείς θα δίνατε την κόρη σας σε ένα γέροντα όπως ήταν ο Ιωσήφ??Εσείς καλές μου Χριστιανες θα παίρνατε για άντρα σας ένα γερο 80 χρονών??            Και εδώ στο Ελλαδισταν δεν τιμούν την Ελληνίδα πρότυπο μητέρα  και συζύγου Πηνελόπη αλλα τιμούν την Εβραία Μαριάμ!!   ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η ΜΑΡΙΑΜ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!!

panagia-iosif

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ!

$
0
0
alt   Ένα μικρό «απάνθισμα» χριστιανικών ύβρεων κατά των Ελλήνων!                                                                                        Οι τρεις ιεράρχες του "σκότους"και του ανθελληνισμου!!     
altΑκολουθεί ένα μικρό δείγμα των επαίσχυντων αυτών κειμένων.     Μέγας Βασίλειος     «Είναι δε εχθροί οι Έλληνες , διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοιχτο το στόμα τον Ισραήλ.» («Προς τους νέους».)     Τατιανός     Ο Τατιανός (β α0 . μ.Χ.), από τους κορυφαίους απολογητές του Χριστιανισμού, έγραψε το έργο με τίτλο «Προς Έλληνας», απ' όπου διαβάζουμε:     " «Οι Έλληνες δεν δημιούργησαν τίποτε δικό τους, αλλά όλα τα παρέλαβαν από τους βαρβάρους» (παρ. 1).     " «(Ο Πλάτων ήταν) κοιλιόδουλος» (παρ. 2).     " «(Ο Αριστοτέλης ήταν ) κόλαξ» του Μ. Αλεξάνδρου.     " «(Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν) μειράκιον μανιακόν».     " «(Ο Ηράκλειτος ήταν ) αμαθής» (παρ. 3).     " «(Η φιλοσοφία του Ηρακλείτου ήταν) Ηρακλείτου σκότος».     " «(Ο Εμπεδοκλής ήταν ) αλαζών».     " «(Ο Δημόκριτος ήταν) αβδηρολόγος» (παρ. 17).     " «Οι ποιηταί ψευδολόγοι και δια σχημάτων εξαπατώντες τους ακροωμένους » (παρ. 22α).     " «Έπειτα πως δεν ντρέπεσθε, να έχετε τόσες ποιήτριες όχι για τίποτε χρήσιμο, άπειρες πόρνες;» (παρ. 34α).     " «Και η μεν Σαπφώ γύναιον πορνικόν, ερωτομανές , και την εαυτής ασέλγειαν άδει» (παρ. 33α).     " «(Σεις οι Έλληνες ) ρητορικήν μεν γαρ επ' αδικία και συκοφαντία συνεστήσασθε» (παρ. 16).     " «Δεν ρίπτετε εις τον βόθρον τα υπομνήματα της κακίας μαζί με τον ποιήσαντα Πυθαγόρα;... Ο σώφρων, ο οποίος παρέδωσε δια συγγραμμάτων ληρήματα και φλυαρίες, έγινε ενδοξότερος εξ αιτίας της χαλκευτικής (χάλκινος ανδριάντας του), η οποία σώζεται ως σήμερα. Και τον ψευδολόγο Αίσωπο κατέστησαν αείμνηστον όχι μόνο τα μυθολογήματα αλλά και η περισπούδαστη πλαστική του Αριστοδήμου ... να χάσκωμε ενώπιον των έργων του Καλλιάδου...» (παρ. 34α-34β).     Εφραίμ ο Σύρος     «Μίσησε φορέματα μαλακά (των Ελλήνων), μίσησε βαψίματα όμορφα , μίσησε ομορφιά και τα συνοδεύοντα αυτά δαιμονικά άσματα , κιθάρες και αυλούς, τους κρότους των χορών και τις άτακτες φωνές. Δεν γνωρίζεις, άθλιε, πως όλα τούτα σπορά του διαβόλου είναι;... Ποιά γραφή επαινεί τους αυλίζοντες, τους κιθαρίζοντες, τους γελώντες, τους χορεύοντες και τους αγαπώντες τον κόσμο κι όλα τα του κόσμου;... Ας τιμήσωμε τις εορτές του Κυρίου με αυλούς και με κιθάρες ως χριστιανοί και όχι ως Έλληνες με δάφνες και άνθη η με κάτι άλλο που θα μοιάζη με ελληνικό.»   
altεόφιλος Αντιοχείας   
Ο Θεόφιλος Αντιοχείας συνέγραψε τρία βιβλία με τίτλο «Προς Αυτόλυκον»:     " «Τι δε ωφέλησε τον Άρατο η σφαιρογραφία του κοσμικού κύκλου η αυτούς που είπαν όμοια πράγματα μ' αυτόν, πλην της κατ' άνθρωπον δόξας, την οποίαν εκέρδισαν όχι κατ' αξίαν ; Τι αληθές είπαν; η τι ωφέλησαν τον Ευριπίδη και τον Σοφοκλή η τους άλλους τραγωδιογράφους οι τραγωδίες, τον Μένανδρο και τον Αριστοφάνη και τους λοιπούς κωμικούς οι κωμωδίες η τον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη οι ιστορίες τους η τον Πυθαγόρα τα άδυτα αγιαστήρια και οι στήλες του Ηρακλέους η τον Διογένη η κυνική φιλοσοφία η τον Επίκουρο το δόγμα ότι δεν υπάρχει θεία πρόνοια η τον Εμπεδοκλή η διδασκαλία της αθεότητας η τον Σωκράτη ο όρκος εις τον Κύνα;.. Γιατί πέθανε εκουσίως, ποιόν και ποιάς φύσεως μισθό ήλπιζε, ότι θα λάβη μετά θάνατον; Τι δε ωφέλησε τον Πλάτωνα η παιδεία, την οποία διεμόρφωσε, η τους άλλους φιλοσόφους τα δόγματά τους...; Αυτά λέμε, για να επιδείξουμε την ανωφελή και άθεη διάνοιά τους. Όλοι αυτοί, αγαπήσαντες την κενή και μάταιη δόξα, ούτε αυτοί εγνώρισαν την αλήθεια ούτε άλλους βεβαίως προέτρεψαν προς την αλήθεια » (βιβλ. Γ , παρ. 2-3).     " «Πλάτων δε, ο δοκών Ελλήνων σοφώτερος γεγενήσθαι, εις πόσην φλυαρίαν εχώρησεν » (βιβλ. Γ , παρ. 16).     " «(Οι Έλληνες σοφοί) ουχί και περί σεμνότητος πειρώμενοι γράφειν ασελγείας ... εδίδαξαν επιτελείσθαι...;» (βιβλ. Γ , παρ. 3).     " «Υπό δαιμόνων δε εμπνευσθέντες (σ.σ. οι Έλληνες ποιητές) και υπ' αυτών φυσιωθέντες (= αλαζονευθέντες ) α είπον δι' αυτών είπον" φαντασία και πλάνη ελάλησαν " και ου καθαρώ πνεύματι αλλά πλάνω» (βιβλ. Β , παρ. 8).     " «Αλλά και περί της κοσμολογίας ασύμφωνα αλλήλοις και φαύλα (=πρόστυχα) εξείπον» (βιβλ. Β , παρ. 8).     " «Πολλοί λοιπόν απ' τους (Έλληνες) συγγραφείς εμιμήθησαν (τους Εβραίους) και ηθέλησαν να συντάξουν διήγησιν περί τούτων και λαμβάνοντας από εδώ (από την Βίβλο) τις αφορμές είτε περί της κτίσεως του κόσμου είτε περί της φύσεως του ανθρώπου δεν διετύπωσαν ούτε καν ένα σπινθήρα άξιο της αλήθειας. Φαίνεται δε, ότι τα υπό των φιλοσόφων η συγγραφέων και ποιητών λεγόμενα είναι αξιόπιστα εξ απόψεως εκφραστικού καλλωπισμού" αλλ' ο λόγος τους δεικνύεται μωρός και κενός, καθ' όσον η φλυαρία τους είναι άφθονη, δεν ευρίσκεται δε σ' αυτά η τυχόν υπάρχουσα αλήθεια» (Β, 12).    " «Των προφητών μεταγενέστεροι γενόμενοι οι ( Έλληνες) ποιηταί και φιλόσοφοι έκλεψαν εκ των Αγίων Γραφών» (Α, 14).     " «Αλλά και όλοι οι νομοθέτες ευρίσκονται να νομοθετούν μεταγενέστερα. Εάν αναφέρη κανείς τον Σόλωνα τον Αθηναίο, αυτός έζησε κατά τους χρόνους των βασιλέων Κύρου και Δαρείου, κατά τον χρόνο του προειρημένου προφήτου Ζαχαρίου, ζήσαντος πολλά έτη μεταγενέστερα (του Μωυσέως). Εάν αναφέρη κανείς τους νομοθέτες Λυκούργο, Δράκοντα η Μίνωα, προηγούνται τούτων σε αρχαιότητα τα ιερά μας (=εβραϊκά) βιβλία» (Γ 23).     " «(Οι Έλληνες ήσαν ) άθλιοι και δυσσεβέστατοι και ανόητοι... και φιλοσοφήσαντες ματαίως» (Γ, 18).   
Κλήμης ο Αλεξανδρεύς   
Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς στο έργο του «Προτρεπτικός προς Έλληνας » έγραφε :     " «Άνδρες ανάξιους του ονόματος του άνδρα, απατηλούς , που με της μουσικής το πρόσχημα διέφθειραν τη ζωή» (3,1). [Αναφέρεται στον Ορφέα, τον Πίνδαρο και τον Αρίωνα.]     " «Ας εγκαταλείψουν τον Ελικώνα και τον Κιθαιρώνα, κι ας κατοικήσουν τη Σιών» (2,4).     " «Ας περιοδεύσουμε τώρα σύντομα και ας καταλύσουμε τους αγώνες κι αυτά τα επιτάφια πανηγύρια, τα Ίσθμια και τα Νέμεα και τα Πύθια κι επάνω απ' όλα τα Ολύμπια » (34,1).     " «Από που, ω Πλάτων, υπαινίσσεσαι την αλήθεια ; Από που η άφθονη χορηγία των λόγων μαντεύει την θεοσέβεια; Σοφώτερα, λέγει, είναι από αυτούς τα γένη των βαρβάρων. Γνωρίζω τους διδασκάλους σου, έστω κι αν θέλης να τους κρύψης" έμαθες την γεωμετρία απ' τους Αιγυπτίους, την αστρονομία απ' τους Βαβυλώνιους, έλαβες τις σπουδαίες επωδές απ' τους Θράκες, πολλά σε δίδαξαν οι Ασσύριοι , ενώ τους αληθινούς νόμους και την δοξασία περί του Θεού τα χρωστάς στους Εβραίους» (70,1).     Ωριγένης     " «Εγώ δεν αρνούμαι, ότι ο Πλάτων, αφού έμαθε τις φράσεις του "Φαίδρου" από κάποιους Εβραίους και ακόμη αφού ήλθε σε επαφή με τα λόγια των προφητών, παρέθεσε τα (δικά του) λόγια...» (Ωριγένης , «Κατά Κέλσου», 6,19.)     " «Πως πραγματικά να μην είναι μικρός αυτός που λέει, ότι δεν υπάρχει (θεία) πρόνοια η ότι τα πάντα αποτελούνται από άτομα και κενό, και που λέει ακόμη τις ηλιθιότητες και φλυαρίες της έξω (=ελληνικής ) θεωρούμενης σοφίας; Αυτός ο άνθρωπος είναι αληθινά μωρός και οι θεωρίες αυτές είναι αληθινά μωρές. Και αν εξετάσης με μια και μόνη ματιά κάθε ελληνική και βαρβαρική φιλοσοφία, θα πης, ότι στα σημεία που διαφωνεί προς τη διδασκαλία του Χριστού είναι μωρία.» («Πεπραγμένα εκ των έργων Βασιλείου και Γρηγορίου Ναζιανζηνού», 16,49.)     Ιωάννης Χρυσόστομος     Τα παρακάτω κείμενα είναι του Ιωάννη Χρυσοστόμου και προέρχονται από την πολύτομη έκδοση «Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας» του χριστιανικού εκδοτικού οίκου «Γρηγόριος Παλαμάς» (1980). Ο Ιωάννης Χρυσόστομος χαρακτηρίζει ονομαστικώς τους Έλληνες :     " «Μωρούς»: τόμος 18, σελ. 17.     " «Εκφέροντες «λόγους ματαίους και ακαθάρτους»: 18,113.     " «Κυλιομένους ομού με πόρνους και μοιχούς...»: 18,115.     " «Δεισιδαίμονας»: 34,429.     " «Αιμομείκτας μετά μητέρων και αδελφών »: 34,459.     " «Ασοφωτέρους από τα ζώα»: 34, 497.     " «Εστιγματισμένους », «χειροτέρους από τους χοίρους που πασαλείβονται με περιττώματα», «κυνικά καθάρματα», «παναθλίους», «παμμιάρους», « αναισχύντους» κ. α.     Στο έργο του «Ερμηνεία εις την προς Ρωμαίους Επιστολήν» αναφέρει: «Που είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένεια, με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (ο Παύλος) επέστρεψε (= εκχριστιάνισε). Ας είναι κι αυτός ανάμεσά τους ο περιβόητος Πλάτων, που τρεις φορές πήγε στη Σικελία, γεμάτος επίδειξη και κομπορρημοσύνη, μα κανείς δεν του έδωσε προσοχή. Όμως εκείνος ο σκηνοποιός όχι μόνο στη Σικελία, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σ' όλη την οικουμένη πέταξε και δεν σκανδάλισε, κι είναι φυσικό, γιατί οι διδάσκαλοι δεν καταφρονούνται από την εργασία τους αλλά απ' τα ψέματά τους.»     " « Από που διδαχθήκατε τα αριστοτελικά διδάγματα; Ποιός προτίμησε τον Πλάτωνα από τα ευαγγέλια; Ποιός πέταξε έξω το κήρυγμα της (αληθινής ) πίστης κι έφερε μέσα την άπιστη αναζήτηση; Που έμαθες το αγέννητος και το γεννητός;» («Εν αρχή ην ο λόγος», παρ. β .)     " «Και γαρ άπαντα ταύτα από της κατά την φιλοσοφίαν την έξωθεν ανοίας ετίκτετο, και αύτη (= η ελληνική φιλοσοφία) ην των κακών η μήτηρ...» («Ομιλία Α πρxς Κορινθίους», τ. 18, σελ. 16.)     " «Ούτε γαρ περί Θεού ούτε περί κτίσεώς τι υγιές ευρείν ηδυνήθησαν εκείνοι (οι Έλληνες σοφοί)" αλλ' άπερ η παρ' ημίν χήρα επίσταται , ταύτα Πυθαγόρας ουδέποτε ήδει (= εγνώριζε)" αλλ' έλεγον ότι θάμνος εστί και ιχθύς , και κύων γίγνεται η ψυχή. Τούτοις ουν, είπέ μοι, προσέχειν δει; Μεγάλοι εισίν εν τη κόμη εκείνοι, καλούς βοστρύχους (= κοτσίδες) τρέφουσι, και τρίβωνας αναβέβληνται (=φοράνε)" μέχρι τούτων αυτοίς η φιλοσοφία. Αν δε τα ένδοθεν ίδης, τέφρα και κόνις και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, πάντα ακαθαρσίας γέμοντα και ιχώρος (σ.σ. « ιχώρ»: το πύον η το δηλητήριο φιδιών), και τα δόγματα πάντα σκωλήκων.»     " «"Ουδείς θεραπεύει το κακόν δια του κακού, αλλά δια του αγαθού "" αυτά διδάσκουν μερικοί Έλληνες φιλόσοφοι. Ας αισχυνθώμεν λοιπόν, εάν, ενώ υπάρχει τοιαύτη φιλοσοφία εις τους ανοήτους Έλληνας, εμείς φαινόμεθα κατώτεροι.» («Ομιλία εις Ιωάννην», 51,3.)     " « Αν ξεκινήσουμε να παραθέτουμε τα δόγματά τους, θ' ακολουθήση πολύ γέλιο («πολύς έψεται γέλως»).»     " «Που νυν εισί οι τους τρίβωνας αναβεβλημένοι, και βαθύ γένειον δεικνύοντες, και ρόπαλα τη δεξιά φέροντες, οι των έξωθεν (Ελλήνων ) φιλόσοφοι, τα κυνικά καθάρματα, οι των επιτραπεζίων κυνών αθλιώτερον διακείμενοι, και γαστρός ένεκεν πάντα ποιούντες;» («Εις τους ανδριάντας», ΙΖ .)     " «(Οι Έλληνες φιλόσοφοι) ποτέ δεν έκαμαν το σωστό, αλλά ήσαν δειλοί, φιλόδοξοι, αλαζόνες και είχαν ασυλλόγιστα πάθη» («Εις τον μακάριον Βαβύλαν», λόγος Β , παρ. στ ).     " «(Οι Έλληνες φιλόσοφοι και ρήτορες είναι) καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα παιδιά που λένε ανοησίες . Γιατί δεν μπόρεσαν να πάρουν με το μέρος τους ούτε ένα σοφό η άσοφο , ούτε άνδρα η γυναίκα, ούτε ένα μικρό παιδί από τόσα έθνη κι από τόσους λαούς, αλλά προκαλούσαν τόσα γέλια τα βιβλία που είχαν γράψει, ώστε, μόλις τα παρουσίαζαν, να εξαφανίζωνται , γι' αυτό και χάθηκαν τα περισσότερα. Κι αν διασώθηκε κανένα και βρίσκεται κάπου, θα το έχουν σώσει οι χριστιανοί. Τόσο δεν φοβόμαστε μην πάθωμε κάποιο κακό από την έχθρα τους, τόσο περιφρονούμε την πολυμήχανη δραστηριότητά τους». («Εις τον μακάριον Βαβύλαν» και «Κατά Ιουλιανού και προς Έλληνας », λόγος Β , παρ. β .)     " «Και ο μεν πολλά ληρήσας (φλύαρος) Πλάτων σεσίγηκεν" ούτος (= ο Πέτρος) δε φθέγγεται... πανταχού γης και εις τα πέρατα της οικουμένης. Που νυν της Ελλάδος ο τύφος (=αλαζονεία); Που των Αθηνών το όνομα; Που των φιλοσόφων ο λήρος (=μωρολογία);... Τι ουν ουκ εις Πλάτωνα ενήργησεν ο Χριστός, ουδέ εις Πυθαγόραν, φησίν; Ότι πολλώ φιλοσοφωτέρα ην η Πέτρου ψυχή των ψυχών εκείνων . Εκείνοι μεν γαρ παίδες όντες ήσαν υπό της κενής δόξης περιτρεπόμενοι πανταχού... Ούτος (= ο Πλάτων) μεν ουν πάντα τον χρόνον ηνάλωσε περί δόγματα στρεφόμενος ανόητα και περιττά. Τι γαρ όφελος εκ του μαθείν, ότι μυία μετέπιπτεν, αλλ' επέβαινε τη εν Πλάτωνι οικούση ψυχή; Ποίας ταύτα ου ματαιολογίας; Πόθεν δη τοιαύτα ληρείν επεβάλετο; Ειρωνίας μεστός ην ο ανήρ και ζηλότυπος προς άπαντας διακείμενος. Ώσπερ ουν φιλονεικών, μήτε οίκοθεν μήτε παρ' ετέρου χρήσιμόν τι εισαγαγών" ούτω παρά μεν ετέρου την μετεμψύχωσιν εδέξατο , παρά δε εαυτού την πολιτείαν εισήγαγεν, ένθα τα πολλής αισχρότητος γέμοντα ενομοθέτησε... Ποίαν ουχ υπερβάλλει ταύτα άνοιαν ;... Αλλ' ο κορυφαίος των φιλοσόφων, ως εδόκει, και όπλα ταις γυναιξί περιτίθησι, και κράνη, και κνημίδας, και κυνών ουδέν διαφέρειν, λέγει, το ανθρώπινον γένος... Αεί γαρ δι' αυτών εσπούδασεν ο διάβολος.» («Κατά Ελλήνων»" «Σύγκρισις του Πλάτωνος προς Πέτρον», παρ. γ .)     " «Άθλιε και ταλαίπωρε (Λιβάνιε).» («Εις τον μακάριον Βαβύλα», παρ. ιη καv ιθ ) [Ο φιλόσοφος Λιβάνιος υπήρξε διδάσκαλος του Χρυσοστόμου. Βλ. «2007: Έτος Ιωάννου Χρυσοστόμου», «Δ», τ. 301 η http://www.davlos.gr/pdf/20797.pdf.]     Συνοδικόν      Οι επτά αναθεματισμοί κατά του Ελληνισμού , που περιέχονται στο «Συνοδικόν της Αγίας Ζ ν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας » (787 μ.Χ.). Αναγιγνώσκονται και σήμερα κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις ελληνικές εκκλησίες:     " «Τοις φρονούσι και λέγουσι κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου θεότητος, ως κτιστήν εκ τούτου πάντως και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν" κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια , κτιστήν δηλώσει και φύσιν, άκτιστον δε χαρακτηρίζει ουσίαν, καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσι εις αθεΐαν παντελή περιπίπτειν, και την ελληνικήν μυθολογίαν και τοις την των κτισμάτων λατρείαν, τη καθαρά και αμώμω των χριστιανών πίστει προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας αγίας θεοπνεύστους θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα, άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου θεότητος" ανάθεμα τρις.»     [Οι φιλοσοφικές απόψεις περί «κτιστού» και «άκτιστου », που αναθεματίζονται εδώ , ανήκουν στους Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη , Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή , Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ. α.]     " «Τοις τα ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίαις επομένοις , και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε ετέρους πότε μεν λάθρα, πότε δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως " ανάθεμα τρις.»     " «Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ' εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις... ανάθεμα τρις.»     " «Τοις την μωράν των έξωθεν (= Ελλήνων ) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι... ανάθεμα τρις.»     altΛειτουργικά βιβλία     Στα λειτουργικά βιβλία τα ψαλλόμενα και αναγιγνωσκόμενα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ελλάδος κείμενα, στους ύμνους, στις ωδές, στις παρακλήσεις, στα τροπάρια ο Ελληνισμός χαρακτηρίζεται «μωρία», « αγνωσία», «πλάνη», « απιστία», «λυμαντική βλάβη», «πλάνου δυναστεία», « αρχεκάκου παγίς», «άκανθα αγνωσίας », «πολύθεος απάτη », «εσπέρα αθεΐας», «σκότος πλάνης», « ύλη δυσσεβείας», «πλάνη διαβόλου», «θάλασσα πλανών»" και οι άνθρωποι του Ελληνορρωμαϊκού κόσμου «αγέλαι εθνών » κ.λπ.:     " Ωδή γ , σελ. 21: «Σοφία και γνώσει αληθεί οι μάρτυρες πληρούμενοι, ελληνικήν σοφίαν εμώραναν , τον σοφιστήν τε κακίας ώλεσαν, και στερρώς αθλήσαντες, επαξίως έλαβον τους της νίκης στεφάνους γηθόμενοι.» ( Από την «Παρακλητική» η «Οκτώηχο», όπως και τα επόμενα .)     " «Διδάσκαλον κτησάμενοι την σοφίαν, ένδοξοι, την του Πατρός εν Πνεύματι των Ελλήνων απεμωράνατε την σοφίαν, θεόπται αξιάγαστοι .» (Πέμπτη πρωί.)     " Εις τον Όρθρον, σελ. 231: «Οι άσοφοι φιλοσόφους κατήσχυναν, τους ρήτορας αλιείς επεστόμισαν και γεγόνασι των εθνών σοφοί διδάσκαλοι, φωτίσαντες τα πέρατα φωτί της θείας γνώσεως, δι' αυτών διδόν ημίν το μέγα έλεος.»     " «Σοφούς και ρήτορας ως μωρούς απελέγξαντες τη γνώσει, παμμακάριστοι Απόστολοι.» («Τριώδιον», Πέμπτη της Β βδομάδος, ωδή θ , σελ. 171.)     " «Ρήτορας πολυφθόγγους ως ιχθύας αφώνους ορώμεν επί σοι, Θεοτόκε, απορούσι γαρ λέγειν το πως και παρθένος μένεις και τεκείν ισχύσασα.» (Σάββατο της Β βδομάδος Τριωδίου, Γ Στάσις, σελ. 310.)     " «Χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα, χαίρε, τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα .» (Σάββατο Ακαθίστου Ύμνου , Γ Στάσις, σελ. 310.)     " «Χαίρε, ότι εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί, χαίρε, ότι εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί» (ομοίως).     " «Χαίρε, των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα...» (ομοίως).     " «Χαίρε, Ελλήνων ο καθαιρέτης.» («Υμνολόγιον το χαρμόσυνον», Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου, 23 Απριλίου.)     " «Χαίρε, ότι κατηργήθησαν των Ελλήνων ραψωδοί.» ( Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, 30 Νοεμβρίου.)     " «Θεολόγω σου στόματι, θεολόγε Γρηγόριε, ...; εξήρανας την μωρίαν Ελλήνων και το ψεύδος ...;» (Μηναίον, Μικρός Εσπερινός , σελ. 203.)     " «Ψευδείς μεν εξέκλιναν Ελλήνων ύθλους (= φληναφήματα), πειθώ δε την τύραννον ανθρώποις μόνην είλκοντο ...;» (30 Ιανουαρίου , των Τριών Ιεραρχών , Κανών του Όρθρου, ωδή ζ , σελ. 252.)     " «Σοφία κρείττονι καλλωπιζόμενος, τους σοφούς των Ελλήνων θεαρχικώ σθένει απεμώρανας ...;» («Μηναίον» Μαρτίου, εις τον Κανόνα, ωδή δ , σελ. 84.)     " «Σταθηράν επιδεικνύμενος την ένστασιν , Μάρτυς Ευτύχιε, τους των Ελλήνων σοφούς ανδρείως κατήσχυνας ...;» («Μηναίον» Μαΐου, ωδή ζ , σελ. 104.)     " «Σοφία Θεού Ιουστίνος , ο σοφός κεκοσμημένος, την των Ελλήνων απεμώρανε φιλοσοφίαν εν χάριτι ...;» («Μηναίον» Ιουνίου , 1 του μηνός, Ιουστίνου μάρτυρος, του φιλοσόφου, εις τον Κανόνα, ωδή ζ , σελ. 8.)     " «Σοφίαν ευράμενος την ενυπόστατον , απεμώρανας Ελλήνων την σοφίαν ...;» («Μηναίον» Αυγούστου, 23 του μηνός, Λούπου μάρτυρος, εις τον Κανόνα, ωδή α , σελ. 134.)     " «Σοφίας της σεμνής, ιερώτατοι κλάδοι, ...; σοφίαν απεμώραναν των Ελλήνων εν χάριτι ...;» («Μηναίον» Σεπτεμβρίου, 17 του μηνός, Πίστεως- Ελπίδος- Αγάπης και Σοφίας μητρός αυτών, εις το Κοντάκιον, σελ. 117.)     " «Οι των Ελλήνων σοφοί, ηττηθέντες τοις σοφοίς δόγμασιν ...;» (22 Σεπτεμβρίου, Φωκά ιερομάρτυρος, ωδή ε , σελ. 137.)     " «Σοφώτατα της Ελληνικής κατεφρόνησας σοφίας, ένδοξε ...;» (2 Οκτωβρίου, Κυπριανού, ωδή η , σελ. 15.)     " «Καταπτύσας των Στωικών φιλοσόφων, των απορρήτων μυστηρίων γνώστης εγένετο ...;» (3 Οκτωβρίου , Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εις το Δοξαστικόν Εσπερινού, σελ. 16.)     " «Των γαρ αλιέων ζηλώσας την παρρησίαν και την σκηνορράφων θεολογίαν, την Πλάτωνος μυθολογίαν και την Στωϊκήν φλυαρίαν λόγοις και έργοις κατέρραξε...» (18 Νοεμβρίου, Πλάτωνος και Ρωμανού μαρτύρων, εις το Δοξαστικόν Εσπερινού, σελ. 122.)     Πατριαρχικά κείμενα     Από τα Πατριαρχικά κείμενα (Τουρκοκρατία):     Γεώργιος Σχολάριος, ο πρώτος Οικουμενικός Πατριάρχης: Παραμονές της Άλωσης:     " «Τους γουν δυσσεβείς και αλάστορας (=καταραμένους) τούτους Ελληνιστάς ... πυρί και σιδήρω και ύδατι και πάσι τρόποις εξαγάγετε της παρούσης ζωής... Ράβδιζε, είργε (=φυλάκιζε), είτα γλώσσαν αφαίρει, είτα χείρα απότεμνε" αν και ούτως μένη κακός, θαλάττης πέμπε βυθώ.» (Σ. Λάμπρου, «Παλαιολόγεια-Πελοποννησιακά», τ. Β , σ. 247.)     Λίγο πριν από το 1821 αρκετοί μορφωμένοι υπόδουλοι άρχισαν να αποκηρύττουν τα χριστιανικά τους ονόματα και να παίρνουν ελληνικά, τα δε παιδιά τους τα βάπτιζαν με ονόματα αρχαίων Ελλήνων σοφών, ηρώων κ.λπ. Ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε ξέδωσε το 1819 την κατά ελληνικών ονομάτων εγκύκλιο προς τους αρχιερείς:     " «Και η κατά καινοτομίαν παρά ταύτα εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, ως ηκούσαμεν , λαμβανομένη ως μία καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας, είναι διόλου απροσφυής και ανάρμοστος" όθεν ανάγκη η Αρχιερωσύνη σας να διαδώσητε παραγγελίας εντόνους εις τους ιερείς των ενοριών σας, και νουθεσίας πνευματικάς εις τους ευλογημένους επαρχιώτας σας, δια να λείψη τουντεύθεν και η κατάχρησις αύτη, και αφεθέντες της ακαίρου και μηδέν εχούσης το χρήσιμον φιλοτιμίας και επιδείξεως οι γονείς και ανάδοχοι να ονοματοθετώσιν εις το εξής εν τω καιρώ της θείας και μυστικής αναγεννήσεως τα ειθισμένα ταις ευσεβέσιν ακοαίς πατροπαράδοτα χριστιανικά ονόματα των εγνωσμένων τη Εκκλησία και των ενδόξως υπ' αυτής εορταζομένων Αγίων , δια να είναι έφοροι και φύλακες των βαπτιζομένων νηπίων και ταχείς και αδιάλειπτοι χορηγοί της χάριτος αυτών εις τους μετά πίστεως.»     [Παρέκβαση: Λίγο μετά την εκλογή του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος εξέδωσε εγκύκλιο , που απαγορεύει στους ιερείς να βαπτίζουν τα βρέφη με ελληνικά ονόματα.]     Αφορισμοί     Κατά Ευκλείδη: Ο αφορισμός του Ανθρακίτη     Ο ιερέας -δάσκαλος Μεθόδιος Ανθρακίτης, που καταδικάστηκε από το Πατριαρχείο και φυλακίστηκε στις 30-11-1723, γιατί δίδασκε, σε επιστολή του προς τους προκρίτους των Ιωαννίνων, που έγραψε μετά τη δίκη του (30-11-1723), αναφέρει:     " «Γενομένης συνόδου παρεστάθηκα έμπροσθέν τους. Πόσοι ήσαν δεν δύναμαι να μετρήσω. Μου παρουσίασαν τα τετράδια διδασκαλίας μου με γνώμες από αρχαίους φιλοσόφους και την Γεωμετρίαν του Ευκλείδου. "Είναι δικά σου;"... "Δεν είναι δικές μου γνώμες, είναι γνώμες των φιλοσόφων." Τα κατεδίκασαν και τα έκαυσαν. Την άλλην Κυριακήν άναψαν φωτιά εις τρία μέρη της αυλής των Πατριαρχείων. Ολόγυρα, δια να ευχαριστηθούν το σωτήριον θέαμα, ευρίσκοντο κληρικοί και λαός άπειρος, γεμιτζήδες, παπουτσήδες, ραφτάδες. Συναθροίζουν Λογικές, Φυσικές, Ευκλείδην και έτερα Μαθηματικά και τα ρίπτουν στις πυρές. Οι φλόγες αντιφέγγισαν στα πρόσωπά τους, όχι όμως το φως μα τα σκοτάδια... Μου ζήτησαν να ομολογήσω, ότι παρεκινήθην από σατανικήν συνεργίαν, εθελοκακίαν και φρενοβλάβειαν και να τα αναθεματίσω ως δυσσεβή και γέμοντα πάσης βλασφημίας και ότι ουδέποτε πλέον θα διδάξω, ειδάλλως θα είμαι υπόδικος τω αιωνίω αναθέματι.» (Δ. Φωτιάδης, «Η Επανάσταση του '21», τ. Α , σελ. 160.) Το επίσημο κείμενο της καθαίρεσης του Μεθοδίου του Ανθρακίτου (Ιερεμίου Γ , «Καθαίρεσις διεξοδική του κακοΜεθοδίου, του όντος από την επαρχίαν Αχρίδος, δια τα μιαρά και ασεβείας γέμοντα συγγράμματα αυτού», εκδ. 1720 μ.Χ., τ. 3, σελ. 868-873.)     " «Πλην τινα διόρθωσιν δέξαιντο αυτά, διόλου διεφθαρμένα και αναμίξ ταις βλασφημίαις συμπεφυρμένα, ουχ ήττον της Αναξαγόρου πανσπερμίας τα πάντα εν πάσι τιθέμενα, μηδέποτε διακριθησόμενα, ων το καλόν απιστία, και ύβρις παν ο πιστεύεται...» (σελ. 872).    Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός     « Έμαθα πως με τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθενε Έλληνες, δεν είσθενε ασεβείς αιρετικοί, άθεοι , αλλ' είσθενε βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και είσθενε τέκνα και θυγατέρες του Χριστού μας.» ( Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Εκδ . Ορθ. Φιλανθρ. Αδελφ. 1959, σελ. 6.)     Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος     «Το γένος των Ελλήνων είναι άξιον περιφρονήσεως και ταλανισμού, όχι διότι του έλειψαν οι Ηράκλειτοι, οι Πυθαγόρες, οι Πλάτωνες και οι Αριστοτέλεις και οι τοιούτοι άλλοι μετεωρολέσχαι (= ανοητολογούντες ), αλλά διατί έλειψαν οι Αθανάσιοι, οι Βασίλειοι, οι Κύριλλοι.» ( Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος, «Αντιφώνησις », Τεργέστη 1802.)     Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης     «Ταύτης (της αθανασίας) εραστής έγινε και ο μέγας αυτοκράτωρ της γης, εκείνος ο Αλέξανδρος ( ενν. τον Μέγαν Αλέξανδρο ), αλλ' εφάνη καταγέλαστος" εις τον ίδιον καιρόν καθ' ον εδημοσίευεν ότι είναι υιός του Άμμωνος, εκήρυξε τον εαυτόν του νόθον και την μητέρα του μοιχαλίδα. Τοιαύτα τα αποτελέσματα της γηίνης επιθυμίας, τοιούτος ο κλήρος της σαρκικής ορέξεως" γέλως και εμπαιγμός, όνειδος και αισχύνη.» (Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης , «Λόγος εις Αγίαν Άνναν».)     * * *     Ακόμη και σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος τα κείμενα αυτά τα χρησιμοποιεί και στην Δογματική της, και στην Κατήχησή της, και στη Λειτουργική της" πλείστα εξ αυτών αποτελούν εν χρήσει ψαλμούς, αναγνώσεις, ύμνους, τροπάρια, ωδές κ.λπ., που ψάλλονται και διαβάζονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στις εκκλησίες και στα μοναστήρια της Ελλάδας εις επήκοον των εκκλησιαζόμενων Ελλήνων, αλλά και χρησιμοποιούνται στα κηρύγματα των Ελλήνων κληρικών και ιεροκηρύκων , όπως και των σύγχρονων « ελληνορθόδοξων» απολογητών στην πολεμική τους κατά του Ελληνικού Πολιτισμού. Τα λειτουργικά βιβλία της Εκκλησίας της Ελλάδος , που γέμουν τέτοιων κειμένων, οι ιερείς είναι κανονικά διατεταγμένοι και νομικά υποχρεωμένοι να τα χρησιμοποιούν στις ιεροπραξίες τους.     (1) κτx ς μερικών τυπικών ευχαριστιών για την αποστολή του βιβλίου «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας. ( Όσα χρησιμοποιεί και εγκρίνει σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος)» απαντήσεις λάβαμε μόνον από τους παρακάτω:     " Τx ν ανθρωπολόγο κ. Άρη Πουλιανό, ο οποίος χαρακτήρισε το βιβλίο ως «μια σημαντική προσφορά στη γνώση».     " Τx σκηνοθέτη κ. Θόδωρο Μαραγκό, που ζήτησε να εξαφανισθούν από τα εκκλησιαστικά κείμενα οι ύβρεις των χριστιανών κατά των Ελλήνων (βλ. «Δ», τ. 302 η http://www.davlos.gr/pdf/20971.pdf).     " Τx ν τραγουδιστή κ. Αγάθωνα, ο οποίος θεωρεί πως είναι ντροπή να ανέχωνται οι ανώτατοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες το υβρεολόγιο κατά των Ελλήνων , που ψάλλεται στις εκκλησίες (βλ. «Δ», τ. 304 η http://www.davlos.gr/pdf/21200.pdf).     " Τx ν πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χρήστο Σαρτζετάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων στην επιστολή του μας επισημαίνει , ότι το Βυζάντιο είχε «άφθιτα αγαθοποιά αποτελέσματα », κι ότι ο Χριστιανισμός «χάρις εις την σύζευξή του μετά του Ελληνικού Πνεύματος προσέφερε ακολούθως πολλά εις τον πολιτισμόν».     Στον κ. Χρ. Σαρτζετάκη απάντησε με προσωπική επιστολή του ο εκδότης του «Δ», στην οποία μεταξύ των άλλων γράφει:     «Το αυστηρότατα και ρητότατα καθωρισμένο θέμα του βιβλίου είναι οι ύβρεις του Χριστιανισμού κατά του Ελληνισμού. Δεν είναι αυτό επαρκές, ως σοβαρότατο θέμα για ένα βιβλίο; Χρειάζεται "δεκανίκια" (π.χ. ιστορικά ), για να δικαιωθή η ανάγκη εκδόσεώς του; Δεν δικαιώνεται από μόνο του -έτσι όπως είναι; Η -να το πω αλλιώς: συναισθηματικά- δεν συγκινείσθε, κ. Πρόεδρε, ως κάποτε Πρώτος Έλληνας μεταξύ των υβριζομένων επί αιώνες και εν τω συνόλω τους Ελλήνων, διαβάζοντας έστω λίγα από τα 500 και πλέον αυθεντικά αυτά ρυπαρογραφήματα;»

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΗ ΣΚΑΤΟΦΑΓΟ ΙΕΖΕΚΙΗΛ!!!

$
0
0

   alt                                                                                                                                                                                                                

1 Και συ, υιέ ανθρώπου, λάβε εις σεαυτόν κεραμίδα και θες αυτήν έμπροσθέν σου και διάγραψον επ' αυτής πόλιν, την Ιερουσαλήμ·   2 και στήσον πολιορκίαν εναντίον αυτής και οικοδόμησον προμαχώνας εναντίον αυτής και ύψωσον προχώματα εναντίον αυτής, θες έτι στρατόπεδον εναντίον αυτής και στήσον κριούς κύκλω εναντίον αυτής. Β' Βασ 25:1 3 Και λάβε εις σεαυτόν πλάκα σιδηράν και θες αυτήν ως τοίχον σιδηρούν μεταξύ σου και της πόλεως, και στήριξον το πρόσωπόν σου εναντίον αυτής και θέλει πολιορκηθή και θέλεις βάλει πολιορκίαν εναντίον αυτής· τούτο θέλει είσθαι σημείον εις τον οίκον Ισραήλ.   4 Και συ πλαγίασον επί την αριστεράν σου πλευράν και θες την ανομίαν του οίκου Ισραήλ επ' αυτήν· κατά τον αριθμόν των ημερών, καθ' ας θέλεις πλαγιάσει επ' αυτήν, θέλεις βαστάσει την ανομίαν αυτών.   5 Διότι εγώ επί σε έθεσα τα έτη της ανομίας αυτών κατά τον αριθμόν των ημερών, τριακοσίας ενενήκοντα ημέρας· και θέλεις βαστάσει την ανομίαν του οίκου Ισραήλ. Αρ 14:34 6 Και αφού τελειώσης ταύτας, πλαγίασον πάλιν επί την πλευράν σου την δεξιάν, και θέλεις βαστάσει την ανομίαν του οίκου Ιούδα τεσσαράκοντα ημέρας· εκάστην μίαν ημέραν προσδιώρισα εις σε αντί ενός έτους.   7 Και θέλεις στηρίξει το πρόσωπόν σου προς την πολιορκίαν της Ιερουσαλήμ και ο βραχίων σου θέλει είσθαι γυμνός και θέλεις προφητεύσει εναντίον αυτής.   8 Και ιδού, θέλω βάλει επί σε δεσμά, και δεν θέλεις στραφή από της μιας σου πλευράς εις την άλλην, εωσού τελειώσης τας ημέρας της πολιορκίας σου.   9 Και συ λάβε εις σεαυτόν σίτον και κριθήν και κυάμους και φακήν και κέγχρον και άρακον, και θες αυτά εις εν αγγείον και κάμε εξ αυτών άρτους εις σεαυτόν· κατά τον αριθμόν των ημερών καθ' ας θέλεις πλαγιάσει επί την πλευράν σου, τριακοσίας και ενενήκοντα ημέρας θέλεις τρώγει εκ τούτων.   10 Και το φαγητόν σου, το οποίον θέλεις τρώγει εκ τούτων, θέλει είσθαι με ζύγιον, είκοσι σίκλων την ημέραν· από καιρού έως καιρού θέλεις τρώγει εξ αυτών.   11 Και ύδωρ με μέτρον θέλεις πίνει, το έκτον ενός ίν· από καιρού έως καιρού θέλεις πίνει.   12 Και θέλεις τρώγει αυτούς ως κριθίνους εγκρυφίας, και θέλεις ψήνει αυτούς με κόπρον εξερχομένην από ανθρώπου, έμπροσθεν των οφθαλμών αυτών.   13 Και είπε Κύριος, Ούτω θέλουσι φάγει οι υιοί Ισραήλ τον άρτον αυτών μεμολυσμένον μεταξύ των εθνών, όπου θέλω διασκορπίσει αυτούς. Ωσ 9:3 14 Και εγώ είπα, Α, Κύριε Θεέ· ιδού, ψυχή μου δεν εμολύνθη, επειδή από νεότητός μου έως του νυν δεν έφαγον θνησιμαίον ή θηριάλωτον, ουδέ εισήλθε ποτέ εις το στόμα μου κρέας βδελυκτόν.   15 Και είπε προς εμέ, Ιδέ, έδωκα εις σε κόπρον βοός αντί κόπρου ανθρωπίνης, και με ταύτην θέλεις ψήσει τον άρτον σου.   16 Και είπε προς εμέ, Υιέ ανθρώπου, ιδού, εγώ θέλω συντρίψει το υποστήριγμα του άρτου εν Ιερουσαλήμ· και θέλουσι τρώγει άρτον με ζύγιον και εν στενοχωρία, και θέλουσι πίνει ύδωρ με μέτρον και εν αγωνία· Λευ 26:26, Ησ 3:1, Ιεζ 5:16,Ιεζ 14:13 

17 διά να καταντήσωσιν ενδεείς άρτου και ύδατος· και θέλουσιν εκθαμβείσθαι προς αλλήλους, και θέλουσιν αναλωθή διά τας ανομίας αυτών. 

ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΣΚΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΕΦΑΓΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΨΕΥΤΟΘΕΟ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΡΩΜΙΕ!!ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥΓΚΑ!!ΜΕΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ...ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!!ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ??

alt

 ΙΕΖΕΚΙΗΛ..ΚΕΦ.Δ..............ΣΧΟΛΙΟ Απολλωνιου...ΕΔΩ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ  ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!!   Ο ΓΙΑΧΒΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΝΑ ΦΑΕΙ....ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ!!!ΤΙ ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ !!ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ  ΚΕΙΜΕΝΟ!!ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ  ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ..Υ.Γ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ  ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??ΜΗΠΩΣ ΝΤΡΕΠΟΤΑΝ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ  ΤΟΥ" ΠΑΤΕΡΑ "ΤΟΥ?? ΔΙΑΒΑΣΤΕ   ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ  ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ  ΑΛΗΘΙΝΟ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!!

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΚΕΜΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

$
0
0

Ευλογούν τα Πόκεμον οι Λουθηρανοί της Φινλανδίας για να προσελκύσουν κόσμο ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΛΟΥΘΗΡΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΟΚΕΜΟΝ 

Κι ενώ πάστορες στην Αμερική , αλλά και η Ρωσική Εκκλησία κρούουν τον κώδων του κινδύνου για την φρενίτιδα που έχει καταλάβει την υφήλιο με το κυνήγι του Ποκεμον (βλεπεω σχετικό άρθρο εδω), αντιθέτως οι Λουθηρανοί της Φινλανδίας και αυτό πυο οομάζουν "εκκλησία" τους δεν θα απαγορεύσουν το κυνήγι των Pokιmon σε ναούς

Πολλές εκκλησίες στην περιοχή της πρωτεύουσας έχουν δηλώσει ότι στην επικράτειά τους μπορεί κάποιος να κυνηγήσει Pokιmon, αλλά αποτρέπουν το κυνήγι  στις κηδείες και σε άλλες εν κινήσει δραστηριότητες, λιτανείες κλπ. Η Λουθηρανική Εκκλησία προειδοποιεί επίσης  οι παίκτες να έχουν μια αξιοπρεπή συμπεριφορά στο νεκροταφείο και, για παράδειγμα, να μην πηδούν πάνω από τάφους, όπως έχει ήδη συμβεί! 

Και έχει και συνέχεια! Σύμφωνα με τον φινλανδικό κλήρο, το παιχνίδι Pokemon Go μπορεί να βοηθήσει και να προσελκύσει ανθρώπους στην εκκλησία. Ανθρώπους που συνήθως δεν πηγαίνουν σε αυτήν. 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΑΥΜΑ!!!Ο ΙΗΣΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΠΟΚΕΜΟΝ!!ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!

$
0
0

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ  ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!! ποκεμ.jpg

Pokemon Go: Η πλατεία Συντάγματος γέμισε κυνηγούς!!Τους νίκησε ολους ο Ναζωραίος!!

alt alt

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ!!ΟΙ 3 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ!

$
0
0
Οι τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες, η «Sabbatic Goat» και το κακό συναπάντημα. Ο Χριστιανισμός του Βατικανού, Fleur De Lis και Baphometh, Ισλάμ, Ιουδαϊσμός και το «καπέλο» του Dagon (πάλι με τον Lovecraft μπλέξαμε) που φοράει ο...

Baphometh: Το Ισλάμ δημιούργημα του Βατικανού «Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε ότι το άπειρο στροβίλισμα του θανάτου και της γέννησης, απ' όπου δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε, είναι δική μας δημιουργία, δική μας αναζήτηση»

Οι τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες και το κακό συναπάντημα.

Ο Χριστιανισμός του Βατικανού, Fleur De Lis, [ερπετοειδείς] Ισλάμ, Ιουδαϊσμός, το «καπέλο» του Dagon (είχαμε δεν είχαμε πάλι με τον Lovecraft μπλέξαμε) που φοράει ο Πάπας. Οι Επικυρίαρχοι πεθαίνουν στο γέλιο με τις μαϊμούδες της Ουτοπίας και κάνουν την δουλειά τους με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς (μεγαθάνατοι) μέχρι σήμερα και με πέντε δισεκατομμύρια σύντομα με την εξαπόλυση του Γ' Παγκόσμιου Πολέμου που σχεδιάζουν, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν και βρίσκονται καταγεγραμμένες στις "Ταφόπλακες της Ανθρωπότητας". Ας δούμε τι λέει ο Alberto Magno Romero Rivera (September 19, 1935 - June 20, 1997) ένας πρώην Ιησουίτης και κατόπιν φανατικός Προτεστάντης. Προσέξτε τι λέει χωρίς τους φανατ-Ισμούς, τις εμφυτεύσεις, τις προκαταλήψεις και τους δογματισμούς σας που μπλοκάρουν την Διάνοια, αν διαθέτετε φυσικά από αυτήν την Ουσία που διαφοροποιεί τον Ανθρωπο από το ανθρώπινο ζώο.

Ιησουίτης ορκισμένος παπάς αποκαλύπτει μυστικά του Βατικανού

Ότι θα σας πω το έμαθα στις μυστικές ενημερώσεις του Βατικανού όταν ήμουν Ιησουίτης ορκισμένος παπάς.Ένας Ιησουίτης καρδινάλιος ο Augustine Bea μας έδειξε πόσο απελπιστικά οι Ρωμαιοκαθολικοί θέλανε την Ιερουσαλήμ στο τέλος του τρίτου αιώνα. Λόγω της θρησκευτικής της ιστορίας και της στρατηγικής θέσεως της, η Ιερή Πόλη θεωρούταν ένας ανεκτίμητος θησαυρός. Εάν σχέδιο αναπτύχθηκε τότε για να κάνει την Ιερουσαλήμ μια Ρωμαιοκαθολική πόλη.

Η μεγάλη πηγή ανθρώπινου δυναμικού για να το καταφέρουν ήταν τα παιδιά του Ισμαήλ. Οι φτωχοί Άραβες έπεσαν θύματα ενός από τα πιο έξυπνα σχέδια που υλοποίησαν ποτέ οι δυνάμεις του σκότους. Οι πρώτοι Χριστιανοί (τα καλά πρόβατα και φυσικά κατά 99% Οργανικές Πύλες) πηγαίνανε παντού και χτίζανε τις μικρές τους εκκλησίες, αλλά συναντούσαν σθεναρή αντίσταση. Οι Εβραίοι και η Ρωμαϊκή κυβέρνηση κυνηγούσαν τους πιστούς του Χριστού, για να σταματήσουν τους πιστούς του Χριστού από το να εξαπλωθούν. Αλλά οι Εβραίοι επαναστάτησαν εναντίον της Ρώμης και το 70 μκε οι Ρωμαϊκές αρχές κάτω από τον Στρατηγό Titus κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ και τον μεγάλο Ιουδαϊκό ναό που ήταν η καρδιά της Ιουδαϊκής πίστης, εκπληρώνοντας την προφητεία στο κατά Ματθαίον 24:2.

Σε αυτό το ιερό μέρος εκεί όπου στεκόταν ο ναός του Σολομώντος, στέκεται το τζαμί Τρούλος (ή Θόλος) του Βράχου σαν το δεύτερο πιο ιερό μέρος του Ισλάμ. Σαρωτικές αλλαγές φυσούσαν παντού. Η διαφθορά, η απληστία, η σκληρότητα, η διαστροφή και οι επαναστάσεις έτρωγαν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, που ήταν έτοιμη να καταρρεύσει. Ο διωγμός των Χριστιανών ήταν ανύπαρκτος μα κι άχρηστος καθόσον συνέχιζαν να ζουν με το κήρυγμα της εκκλησίας τους.

Ο μόνος τρόπος που μπορούσε ο Σατανάς να σταματήσει αυτό το ρεύμα ήταν να δημιουργήσει μια ακόμη πλαστή Χριστιανική «θρησκεία» για να καταστρέψει την δουλειά των χριστιανών. Η λύση βρισκόταν στην Ρώμη. Η θρησκεία τους είχε έρθει από την αρχαία Βαβυλώνα και το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα face-lift. Αυτό δεν συνέβη σε μια νύχτα, αλλά άρχισε με τα συγγράμματα των πρώτων πατέρων της εκκλησίας. Ήταν μέσω αυτών των γραπτών που η νέα θρησκεία θα σχηματιζόταν. Το άγαλμα του Jupiter (Δία) το ονόμασαν Άγιο Πέτρο, και το άγαλμα της Venus (Αφροδίτης) μετονομάστηκε σε Παρθένα Μαρία. Το σημείο που επιλέχθηκε για αρχηγείο ήταν ένας από τους επτά λόφους της Ρώμης και λεγόταν Vaticanus, το μέρος του ερπετού που βουτά στην θάλασσα όπου στεκόταν ο Σατανικός ναός του Ιανού

Η μεγάλη ψεύτικη θρησκεία ήταν ο Ρωμαιοκαθολικισμός, αποκληθείσα (Μυστήριο, η μεγάλη Βαβυλώνα, η μητέρα των πόρνων και των βδελυγμάτων της γης) Αποκάλυψη 17:1-5. Μεγάλωσε για να μπλοκάρει το κήρυγμα, να σφάξει τους πιστούς του Χριστού, να φτιάξει θρησκείες, να δημιουργήσει πολέμους και να κάνει τα έθνη να μεθύσουν με το κρασί της πορνείας της όπως θα δούμε. Οι τρείς μεγάλες θρησκείες και οι αιρέσεις τους (όλες δογματικές αβραμικές και μονοθεϊστικές) - κάθε μια έχει το ιερό της μέρος όπου στρέφεται για καθοδήγηση.

Ο Ρωμαιοκαθολικισμός κοιτά το Βατικανό σαν την Ιερή του Πόλη. Οι Εβραίοι κοιτάνε τον τοίχο των θρήνων στην Ιερουσαλήμ και οι Μουσουλμάνοι κοιτάνε την Μέκκα σαν την Ιερή πόλη τους. Στην αρχή, οι άραβες επισκέπτες φέρνανε δώρα στο «Σπίτι του Θεού» και οι φύλακες της Kaaba ήτανε ευγνώμονες για όλους τους επισκέπτες. Μερικοί φέρνανε τα είδωλα τους και επειδή δεν θέλανε να προσβάλουνε τους άλλους ανθρώπους, τοποθετούσανε τα είδωλα τους εντός του ιερού. Λέγεται ότι οι Εβραίοι κοιτούσανε την Kaaba ως απομακρυσμένη σκηνή του Κυρίου με ευλάβεια μέχρι που μολύνθηκε με είδωλα.

Σε μια φυλετική διαμάχη για το πηγάδι του Zamzam, ο θησαυρός της Kaaba και οι προσφορές των πιστών είχαν πεταχτεί μέσα στο ποτάμι και το είχαν γεμίσει με άμμο και εξαφανίστηκε. Πολλά χρόνια αργότερα ο Adb Al-Muttalib είχε οράματα που του λέγανε που να βρει το πηγάδι και τον θησαυρό του. Έγινε ο ήρωας της Μέκκας, και προοριζόταν να γίνει ο παππούς του Μωάμεθ. Πριν από αυτό το γεγονός ο Αυγουστίνος έγινε επίσκοπος Βορείου Αφρικής κερδίζοντας αποτελεσματικά και φέρνοντας τους Άραβες στον Ρωμαιοκαθολικισμό, περιλαμβάνοντας ολόκληρες φυλές. Ήταν ανάμεσα σε αυτούς τους προσηλυτισμένους στον Καθολικισμό που αναπτύχθηκε η έννοια ενός Άραβα προφήτη.

Ο πατέρας του Μωάμεθ πέθανε από αρρώστια. Τότε οι γιοι που γεννιόνταν σε μεγάλες Αραβικές φαμίλιες σε μέρη όπως η Μέκκα στελνόντουσαν στην έρημο να θηλάσουν μέχρι να απογαλακτιστούν και να περάσουν μέρος της παιδική τους ηλικίας με φυλές Βεδουίνων για εκπαίδευση και για να αποφύγουν τις πληγές των πόλεων. Όταν η μητέρα του και ο παππούς του επίσης πέθαναν, ο Μωάμεθ ζούσε με τον θείο του, όταν ένας Ρωμαιοκαθολικός μοναχός έμαθε για την ταυτότητα του και είπε, «Πάρε τον γιό του αδελφού σου πίσω στην χώρα του και φυλαξέ τον από τους Εβραίους, γιατί μα τον θεό, αν τον δούνε και μάθουν για αυτόν αυτό που εγώ ξέρω, θα του προκαλέσουν κακό. Μεγάλα πράγματα περιμένουν τον γιό του αδελφού σου». Ο Ρωμαιοκαθολικός μοναχός έβλεπε τις μελλοντικές διώξεις των Εβραίων στα χέρια των ακολούθων του Μωάμεθ.

Το Βατικανό ήθελε απελπισμένα την Ιερουσαλήμ για την θρησκευτική της σημασία, αλλά μπλοκαριζόταν από τους Εβραίους. Ένα άλλο πρόβλημα ήταν οι πραγματικοί Χριστιανοί στην Βόρειο Αφρική. Ο Ρωμαιοκαθολικισμός αποκτούσε ισχύ αλλά δεν ανεχόταν την αντίθεση. Κατά κάποιον τρόπο το Βατικανό έπρεπε να δημιουργήσει ένα όπλο για να εξοντώσει τους Εβραίους και τους αληθινούς Χριστιανούς στην Βόρειο Αφρική που αρνιόντουσαν να δεχθούν τον Ρωμαιοκαθολικισμό. Κοιτάζοντας στην Βόρειο Αφρική, είδαν τα πλήθη των Αράβων σαν το ανθρώπινο δυναμικό που θα έκανε την βρώμικη δουλειά.

Μερικοί Άραβες είχαν γίνει Ρωμαιοκαθολικοί, και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δίδουν πληροφορίες στους αρχηγούς στην Ρώμη. Άλλοι χρησιμοποιούνταν σε ένα υπόγειο κατασκοπευτικό δίκτυο για να φέρει εις πέρας στο κατευθυντήριο σχέδιο της Ρώμης να ελέγξει την πλειονότητα των Αράβων που απέρριπτε τον Καθολικισμό. Όταν ο 'Άγιος Αυγουστίνος' εμφανίστηκε στην σκηνή, ήξερε τι συνέβαινε. Τα μοναστήρια του χρησίμευσαν σαν βάση για την έρευνα, την εξαφάνιση ή την καταστροφή των αντιτύπων των χειρογράφων που κατείχαν οι πραγματικοί Χριστιανοί.

Το Βατικανό ήθελε να δημιουργήσει έναν μεσσία για τους Άραβες, κάποιον που θα μπορούσαν να αναδείξουν σαν μεγάλο αρχηγό, έναν χαρισματικό άνδρα που θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν, και τελικά να ενώσουν τους μη Καθολικούς Άραβες πίσω του, δημιουργώντας έναν δυνατό στρατό που θα μπορούσε τελικά να κατακτήσει την Ιερουσαλήμ για τον Πάπα. Στην ενημέρωση ο Καρδινάλιος Bea μας είπε αυτήν την ιστορία:

«Μια πλούσια κυρία από την Αραβία που ήταν πιστή ακόλουθος του Πάπα έπαιξε ένα τρομακτικό κομμάτι σε αυτό το δράμα. Ήταν μια χήρα ονόματι Khadijah. Έδωσε τον πλούτο της στην εκκλησία και αποσύρθηκε σε μια γυναικεία μονή, αλλά της δόθηκε μια αποστολή. Έπρεπε να βρει έναν έξυπνο νεαρό άνδρα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Βατικανό για να δημιουργήσει μια νέα θρησκεία και να γίνει ο μεσσίας για τα παιδιά του Ισμαήλ. Η Khadijah είχε ένα ξάδελφο ονόματι Waraquah, που ήταν επίσης ένας πολύ πιστός Καθολικός και το Βατικανό του ανέθεσε τον κρίσιμο ρόλο του συμβούλου του Μωάμεθ. Είχε τρομακτική επιρροή πάνω στον Μωάμεθ.

Σταλθήκανε δάσκαλοι στον νεαρό Μωάμεθ και είχε μια εντατική εκπαίδευση. Ο Μωάμεθ μελέτησε τα έργα του Αγ. Αυγουστίνου που τον προετοίμασαν για το 'μεγάλο κάλεσμα'. Το Βατικανό διέθετε Καθολικούς Άραβες κατά μήκος της Βόρειας Ελλάδας που διέδωσαν την ιστορία ότι κάποιος μεγάλος άνδρας θα εμφανιζόταν ανάμεσα στους ανθρώπους και θα ήταν ο εκλεκτός του θεού. Ενώ προετοιμαζόταν ο Μωάμεθ, ότι οι εχθροί του ήταν οι Εβραίοι και ότι οι μόνοι αληθινοί Χριστιανοί ήταν οι Ρωμαιοκαθολικοί. Διδάχτηκε ότι οι άλλοι που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Χριστιανούς ήταν άθλιοι απατεώνες και έπρεπε να καταστραφούν. Οι Μουσουλμάνοι το πιστεύουν ακόμη και σήμερα αυτό.

Ο Μωάμεθ άρχισε να λαμβάνει "θεϊκές αποκαλύψεις" και η εξαδέλφη της γυναίκας του που ήταν η ΚαθολικήWaraquah τον βοηθούσε να τις ερμηνεύσει. Από αυτά προήλθε το Κοράνι. Τον πέμπτο χρόνο της αποστολής του Μωάμεθ αρχισε η καταδίωξη των πιστών του γιατί αρνιόντουσαν να λατρέψουν τα είδωλα στην Kaaba. Ο Μωάμεθ έδωσε οδηγίες σε ορισμένους από αυτούς να καταφύγουν στην Αβησσυνία όπου ο Negus, ο Ρωμαιοκαθολικός βασιλιάς τους δέχτηκε διότι οι απόψεις του Μωάμεθ ήταν πολύ κοντά στο Ρωμαιοκαθολικό δόγμα. Αυτοί οι Μουσουλμάνοι λάβανε προστασία από Καθολικούς βασιλιάδες λόγω των αποκαλύψεων του Μωάμεθ.

Ο Μωάμεθ αργότερα κατέλαβε την Μέκκα και η Kaaba καθαρίστηκε από τα είδωλα. Η ιστορία αποδεικνύει ότι πριν υπάρξει το Ισλάμ, οι Sabeans στην Αραβία στην περιοχή της τωρινής Υεμένης λάτρευαν την σελήνη-θεά που παντρεύτηκε τον ήλιο-θεό. Γέννησαν τρεις θεές που λατρεύονταν σε όλον τον Αραβικό κόσμο ως «οι κόρες του Αλλάχ». Ένα είδωλο που βρέθηκε σε ανασκαφή στην Hazor στην Παλαιστίνη το 1950 δείχνει τον Αλλάχ καθισμένο σε θρόνο με την ημισέληνο στο στήθος του.

Ο Μωάμεθ ισχυρίστηκε ότι είχε ένα όραμα από τον Αλλάχ που του είπε, «Είσαι ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ.» Με αυτό ξεκίνησε την καριέρα του σαν προφήτης και εν συνεχεία έλαβε πολλά μηνύματα. Όταν ο Μωάμεθ πέθανε, η θρησκεία του Ισλάμ βρισκόταν σε έκρηξη. Οι νομαδικές Αραβικές φυλές ενώνονταν στο όνομα του Αλλάχ και τον προφήτη του τον Μωάμεθ. Μερικά από τα γραπτά του Μωάμεθ τοποθετήθηκαν στο Κοράνι, άλλα ποτέ δεν δημοσιεύτηκαν. Είναι τώρα στα χέρια των υψηλόβαθμων «αγίων ανδρών» της Ισλαμικής πίστης (οι Αγιατολάδες).

Όταν ο Καρδινάλιος Bea μοιράστηκε τις πληροφορίες αυτές στο Βατικανό, είπε ότι αυτά τα γραπτά φυλάσσονται διότι περιέχουν πληροφορίες που συνδέει το Βατικανό με την δημιουργία του Ισλάμ. Αμφότερες οι πλευρές διαθέτουν τόσες πολλές πληροφορίες ο ένας για τον άλλο, που αν αποκαλύπτονταν, θα δημιουργούσαν τέτοιο σκάνδαλο που θα ήταν η καταστροφή και των δύο θρησκειών. Στο «ιερό» τους βιβλίο, το Κοράνι, ο Χριστός θεωρείται σαν ένας προφήτης μόνον. Εάν ο Πάπας είναι ο αντιπρόσωπος του στην γη, τότε πρέπει επίσης να είναι προφήτης του θεού. Αυτό έκανε τους πιστούς του Μωάμεθ να φοβούνται και να σέβονται τον Πάπα σαν άλλο ένα «άγιο άνθρωπο»

terrapapers.com_to kapelo tou DAGON- vatikano papas islam Pope and mullahs Ο Πάπας κινήθηκε γρήγορα και εξέδωσε Παπικές Βούλες που έδιναν στους Άραβες στρατηγούς άδεια να εισβάλουν και να κατακτήσουν τα έθνη της Βορείου Αφρικής. Το Βατικανό βοήθησε στην χρηματοδότηση αυτών των τεραστίων Ισλαμικών στρατιών με αντάλλαγμα τρείς χάρες:

1. Εξόντωση των Εβραίων και των Χριστιανών (των αληθών χριστιανών πιστών, τους οποίους αποκαλούσαν άπιστους)

2. Να προστατεύουν τους Αυγουστιανούς Μοναχούς και τους Ρωμαιοκαθολικούς.

3. Να κατακτήσουν την Ιερουσαλήμ για την «Αγιότητα του» στο Βατικανό.

Όσο πέρναγε ο καιρός, η δύναμη του Ισλάμ έγινε τρομακτική, οι Εβραίοι και οι αληθινοί χριστιανοί σφαγιάσθηκαν και η Ιερουσαλήμ έπεσε στα χέρια τους. Οι Ρωμαιοκαθολικοί δεν δέχθηκαν ποτέ επίθεση ούτε οι ναοί της, σε εκείνη την χρονική συγκυρία. Αλλά όταν ο πάπας ζήτησε την Ιερουσαλήμ εξεπλάγη από την άρνηση τους. Οι Άραβες στρατηγοί είχαν τέτοια στρατιωτική επιτυχία που δεν εκφοβίζονταν από τον Πάπα. Τίποτε δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους.

Κάτω από την κατεύθυνση του Waraquah, ο Μωάμεθ έγραψε ότι ο Αβραάμ πρόσφερε τον Ισμαήλ σαν θυσία. Η Βίβλος λέει ότι ο Ισαάκ ήταν η θυσία, αλλά ο Μωάμεθ αφαίρεσε το όνομα του Ισαάκ και έβαλε το όνομα του Ισμαήλ. Σαν αποτέλεσμα αυτού και του οράματος του Μωάμεθ, οι πιστοί Μουσουλμάνοι έκτισαν ένα τζαμί, τον Θόλο του Βράχου προς τιμήν του Ισμαήλ στο μέρος που βρισκόταν ο Ιουδαϊκός ναός που καταστράφηκε το 70 μκε. Αυτό έκανε την Ιερουσαλήμ την δεύτερη πιο ιερή πόλη για την Ισλαμική πίστη. Πως θα μπορούσαν να παραδώσουν ένα τέτοιο ιερό στον πάπα χωρίς να προκαλέσουν επανάσταση;

Ο Πάπας κατάλαβε ότι αυτό που είχαν δημιουργήσει ήταν εκτός ελέγχου, όταν άκουσε ότι αποκαλούσαν την «Αγιότητα του» άπιστο. Οι Μουσουλμάνοι στρατηγοί ήταν αποφασισμένοι να κατακτήσουν τον κόσμο για τον Αλλάχ και τώρα στράφηκαν κατά της Ευρώπης. Ισλαμιστές πρεσβευτές πλησίασαν τον πάπα και ζήτησαν την αδειά του να εισβάλουν στις Ευρωπαϊκές χώρες.» Το Βατικανό εξοργίστηκε, ο πόλεμος ήταν αναπόφευκτος. Η απόλυτη δύναμη και ο έλεγχος του ανθρώπου θεωρείται το βασικό δικαίωμα του Πάπα. Δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι θα τον μοιραζόταν με αυτούς που θεωρούσε αλλόθρησκους, με τα ίδια τα δημιουργήματα του. Ο Πάπας ξεσήκωσε τους στρατούς του και τους ονόμασε Σταυροφορίες για να κρατήσει τα τέκνα του Ισμαήλ, από να καταλάβουν την Καθολική Ευρώπη των τέκνων του Ισαάκ. Οι Σταυροφορίες κράτησαν αιώνες (ο δογματικός φανατισμός κρατάει μέχρι σήμερα) και η Ιερουσαλήμ γλίστρησε από τα χέρια του Πάπα.

Η Τουρκία έπεσε, η Ισπανία και η Πορτογαλία δέχθηκαν εισβολή από τις Ισλαμικές δυνάμεις. Στην Πορτογαλία ονόμασαν ένα ορεινό χωριό "Fatima" προς τιμήν της κόρης του Μωάμεθ, χωρίς να φανταστούν ούτε στα όνειρα τους, ότι θα γινόταν διάσημο παγκοσμίως. Χρόνια αργότερα όταν οι Μουσουλμανικές στρατιές ήταν έτοιμες να εισβάλουν στα νησιά της Σαρδηνίας και Κορσικής, και να εισβάλουν στην Ιταλία, υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα. Οι Ισλαμιστές στρατηγοί συνειδητοποίησαν ότι είχαν επεκταθεί πολύ. "Αποφάσισαν" πως είχε έρθει η ώρα των ειρηνευτικών συνομιλιών. Ένας από τους διαπραγματευτές ήταν ο Φραγκίσκος της Ασίζης.

Σαν αποτέλεσμα επετράπη στους Μουσουλμάνους να κυριεύσουν την Τουρκία, στον Χριστιανικό κόσμο και οι Καθολικοί να καταλάβουν τον Λίβανο στον Αραβικό κόσμο. Επίσης συμφωνήθηκε ότι οι Μουσουλμάνοι μπορούσαν να χτίζουν τζαμιά στις Καθολικές χώρες χωρίς παρενοχλήσεις όσο ο Ρωμαιοκαθολικισμός μπορούσε να ανθίζει στις Αραβικές χώρες. Ο Καρδινάλιος Bea μας είπε στις μυστικές ενημερώσεις ότι οι Μουσουλμάνοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί συμφώνησαν να μπλοκάρουν και καταστρέψουν τον κοινό τους εχθρό, τους Χριστιανούς ιεραπόστολους που πίστευαν στην Βίβλο. Μέσω αυτών των κονκορδάτων, ο Σατανάς μπλοκάρισε τα παιδιά του Ισμαήλ από την γνώση των Γραφών και την Αλήθεια.

Με ένα χαλαρό έλεγχο κρατήθηκαν οι Μουσουλμάνοι από τους Αγιατολάδες σε όλη την ιεραρχεία τους από τους Ισλαμιστές ιερείς και τους μοναχούς. Το Βατικανό επίσης ενεργοποιεί μια καμπάνια μίσους ανάμεσα στους Μουσουλμάνους Άραβες και τους Εβραίους. Πριν από αυτό είχαν συνυπάρξει ειρηνικά. Η Ισλαμική κοινότητα βλέπει τον ιεραπόστολο που πιστεύει στην Βίβλο σαν ένα διάβολο που φέρνει δηλητήριο στα παιδιά του Αλλάχ. Αυτό εξηγεί την αποτυχία αυτών των αποστολών στις χώρες αυτές.

Το επόμενο σχέδιο ήταν να ελέγξουν το Ισλάμ, το τερατώδες δημιούργημα τους. Το 1910 η Πορτογαλία γινότανε σοσιαλιστική. Κόκκινες σημαίες υπήρχαν παντού και η Καθολική Εκκλησία αντιμετώπιζε ένα μεγάλο πρόβλημα. Όλο και περισσότεροι ήταν κατά της εκκλησίας. Οι Ιησουίτες θέλανε την ανάμιξη της Ρωσίας και η τοποθεσία του θαύματος της Φατίμα θα έπαιζε τον κύριο ρόλο να τραβήξει το Ισλάμ στην μητέρα Εκκλησία.

Το 1917 η Παρθένος Μαρία εμφανίστηκε στην Fatima. «Η Μητέρα του Θεού» είχε τρομερή επιτυχία, μαζεύοντας τεράστια πλήθη. Σαν αποτέλεσμα οι σοσιαλιστές της Πορτογαλίας υπέστησαν σοβαρή ήτα. Οι Ρωμαιοκαθολικοί παγκοσμίως άρχισαν να προσεύχονται για την προσηλύτιση της Ρωσίας και οι Ιησουίτες εφεύραν τα Εννιάμερα στην Fatima που μπορούσαν να τα τελούν σε ολόκληρη την Βόρειο Αφρική, μοιράζοντας έτσι καλές σχέσεις με τον Μουσουλμανικό κόσμο στην Βόρειο Αφρική. Οι Άραβες θα τιμούσαν την κόρη του Μωάμεθ, πράγμα το οποίο ήθελαν και οι Ιησουίτες να πιστέψουν.

Σαν αποτέλεσμα του οράματος της Fatima, ο πάπας Pius XII διέταξε τον Ναζιστικό του στρατό να συντρίψη την Ρωσία και την Ορθοδοξία τους και να τους κάνουν Ρωμαιοκαθολικούς. Λίγα χρόνια μετά, αφότου έχασε τον Παγκόσμιο Πόλεμο ο πάπας Pius XII εξέπληξε τον κόσμο, με το ψεύτικο όραμα του ήλιου που χορεύει, για να κρατήσει την Fatima στα δελτία ειδήσεων. Ήταν μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή και ο κόσμος το 'χαψε. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι μόνο ο πάπας Pius ήταν ο μοναδικός που είδε το όραμα. Σαν αποτέλεσμα μια ομάδα ακόλουθων έγινε ο παγκόσμιος Μπλέ Στρατός που περιλαμβάνει εκατομμύρια Καθολικούς έτοιμους να πεθάνουν για την Ευλογημένη Παρθένα.

Αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Οι Ιησουίτες έχουν προγραμματίσει την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας πέντε φορές στην Κίνα, τη Ρωσία και πολλαπλές εμφανίσεις στην Αμερική. Τι έχει να κάνει αυτό με το Ισλάμ; Θα ρωτήσετε εύλογα. Σημειώστε την δήλωση του επισκόπου Sheen:

«Οι εμφανίσεις της Δέσποινας στην Fatima σημάδεψαν το σημείο στροφής 350 εκατομμυρίων Μουσουλμάνων. Μετά τον θάνατο της κόρης του, ο Μωάμεθ έγραψε ότι αυτή είναι η πιο άγια από όλες τις γυναίκες στον Παράδεισο, δίπλα στην Μαίρη. Πίστευε ότι η Παρθένος Μαίρη διάλεξε να γίνει γνωστή ως η Κυρία της Fatima, σαν σημάδι, για να πείσει τους μουσουλμάνους που πιστεύουν στην γέννηση του από Παρθένα, να πιστέψουν στην Θεότητα του» Ο επίσκοπος Sheen επισήμανε ότι «τα αγαλματίδια των προσκυνητών της παρθένου της Δέσποινας της Fatima έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από Μουσουλμάνους στην Αφρική, την Ινδία και παντού και ότι τώρα πολλοί μουσουλμάνοι έρχονται στην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία»

terrapapers.com_to kapelo tou DAGON- papas islam

terrapapers.com_to kapelo tou DAGON- vatikano papas islam 1
terrapapers.com_to kapelo tou DAGON- vatikano papas islam
terrapapers.com_to kapelo tou DAGON- vatikano papas islam kthoulou Περί «Μαιμούδων του Παραδείσου της Ουτοπίας»

Είναι θέμα προς παρατήρηση και συζήτηση το πρόβλημα με την απίστευτη βλακεία των «Μαιμούδων του Παραδείσου» που δεν αντιλαμβάνονται τα Ολοκάθαρα κι Ολοφάνερα Προφανή και Λογικά. Τι να γράψω για το Fleur De Lis ή για το καπέλο του Dagon που φοράει η Αυτού Αγιότης; Ποιος είναι ο Dagon; Ε βαρέθηκα να τα εξηγώ όλα, ψάξτε σε ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο, μελετήστε το terrapapers, τα έχουμε γράψει ΟΛΑ. Αλλωστε η μελέτη, με την Δεύτερη Προσοχή (κατά τα γραπτά Καστανέντα) και των γραπτών του Lovecraft, δίνει πλούσιο υλικό, αν μπορέσετε να κάνετε τους συσχετισμούς με ΔΙΑΚΡΙΣΗ κι αμέσως η Α-ΛΗΘΗ (Αλήθεια) θα σταθεί μπροστά σας Ολόφανερη. Επιπλέον όσοι από εσάς είστε Καθολικοί κάντε ένα πείραμα, αν μπορείτε, αν σας το επιτρέψουν οι εμφυτεύσεις σας. Πάρτε από το αλάτι που χρησιμοποιείται στο φτιάξιμο της όστιας και προέρχεται αυστηρά ΜΟΝΟΝ από ένα ορυχείο της Πολωνίας, βάλτε το σε θρεπτικό διάλυμα και κοιτάξτε το στο μικροσκόπιο με ισχυρό φώς. ΟΥΠΣ !!!! Μην αρχίσετε να ουρλιάζετε, σας ακούνε !!!!

Fleur De Lis και Baphometh

Πίσω από το πέπλο όλων των ιερατικών και μυστικών αλληγοριών των αρχαίων δογμάτων, πίσω από το σκοτάδι και τις παράξενες δοκιμασίες όλων των μυήσεων, κάτω από τη σφραγίδα όλων των ιερών γραφών, στις καταστροφές Nineveh ή Thebes, στις θρυμματισμένες πέτρες των παλαιών ναών και στο μαυρισμένο visage του Assyrian ή του αιγυπτιακού sphinx, στα τερατώδη ή θαυμάσια έργα ζωγραφικής που ερμηνεύουν στον πιστό της Ινδίας τις εμπνευσμένες σελίδες των Vedas, στα αινιγματικά εμβλήματα των παλαιών βιβλίων, στην αλχημεία, στις τελετές που ασκούνται στην υποδοχή από όλες τις μυστικές εταιρίες, υπάρχουν σοβαρές και ιστορικές ενδείξεις, ενός δόγματος που είναι παντού ίδιο και παντού προσεκτικά κρυμμένο, σε ολοφάνερη θέα.

Fleur De Lis: Πανάρχαιο καθολικό τεκτονικό σύμβολο, από την Αρχαία Σουμερία, Ινδία, Αίγυπτο, Νότιο Αμερική, (Λουιζιάνα), συνδέεται με τους βασιλείς Αγγλίας και Γαλλίας, την γραμμή αίματος τους και τον Καρλομάγνο. O Καρλομάγνος ή Κάρολος ο Μέγας (Charlemagne, 2 Απριλίου 742 - 28 Ιανουαρίου 814) ήταν βασιλιάς των Φράγκων από το 768, βασιλιάς της Ιταλίας από το 774 και από το 800 ο πρώτος αυτοκράτορας στη Δυτική Ευρώπη, μετά την κατάλυση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, πριν από τρεις αιώνες. Το εκτεταμένο Φραγκικό κράτος που ίδρυσε ονομάζεται Αυτοκρατορία των Καρολιδών (ή και Καρολίγγεια Αυτοκρατορία). Αποκαλούμενος "Πατέρας της Ευρώπης" (pater Europae), ο Καρλομάγνος ένωσε το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης, για πρώτη φορά μετά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Το κράτος του έδωσε ώθηση στην Καρολίγγεια Αναγέννηση, μια περίοδο πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας εντός της Καθολικής Εκκλησίας. Τόσο οι Γαλλικές όσο και οι Γερμανικές μοναρχίες θεωρούσαν τα βασίλειά τους απογόνους της αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου.

Το σύμβολο Fleur De Lis χρησιμοποιήθηκε από την Γαλλική βασιλική οικογένεια από το 1147, συνδέεται με τηνBaphometh (Baphomet) που φαίνεται να την λάτρευαν μυστικά οι Ναϊτες και τα σημερινά ρεύματα αποκρυφισμού και μυστικιστικής παράδοσης. Συνέχισαν να το χρησιμοποιούν οι χριστιανοί και το πρόσθεσαν στην θρησκεία τους ενώ είναι αρχαιότερο σύμβολο. Σαν φυτό κυριαρχεί στον πλανήτη με την σημαντική ιδιότητα να «κρύβεται σε κοινή θέα» και συνδέεται με το «δέντρο της ζωής» Βρίσκεται σε νεολιθικά μνημεία που χρονολογούνται πριν από το 5.000 π.κ.ε.

Από το 1856, το όνομα Baphomet και το Fleur DeLis έχουν συνδεθεί με μια «Sabbatic Goat» εικόνα που έχει δημιουργηθεί από τον αποκρυφιστή Eliphas Levi το οποίο περιέχει δυαδικά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το «συνολικό άθροισμα του σύμπαντος» (π.χ. αρσενικό - θηλυκό, καλό - κακό, άσπρο - μαύρο κλπ) Η εικόνα Sabbatic Goat, δημιουργήθηκε από τον Eliphas Levi. Οι βραχίονες φέρουν τις Λατινικές λέξεις SOLVE (ξεχωριστά) και πηκτικών (ενώνονται), δηλαδή, η δύναμη του «δεσμείν και λύειν» σφετερίστηκε από τον Θεό, σύμφωνα με την καθολική παράδοση, από την εκκλησιαστική ιεραρχία που ενεργεί ως αντιπρόσωπος του Θεού στη Γη.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με την προέλευση του ονόματος του Baphomet. Η πιο κοινή εξήγηση αναφέρει ότι είναι μία παλιά γαλλική παραφθορά του ονόματος του Μωάμεθ, που χρησιμοποιεί το λατινικό ized ως "Μωάμεθ" ο Προφήτης του Ισλάμ ή το "Ον της Σοφίας". Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 11ο με 12ο αιώνα, στα προβηγκιανά ως παραφθορά του «Mahomet» εκλατινισμός του Muhammad.  Στις Σταυροφοριες, οι Ναΐτες ιππότες έμειναν κατά τη διάρκεια εκτεταμένων περιόδων, στις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου γνωρίστηκαν με τη διδασκαλία του Αραβικού μυστικισμού. Αυτή η επαφή με τον Ανατολικό μυστικισμό - πολιτισμό, τους επέτρεψε να φέρουν πίσω στην Ευρώπη κάποια βασικά του χαρακτηριστικά και να δημιουργήσουν τον δυτικό αποκρυφισμό, συμπεριλαμβανομένου του Γνωστικισμού, της αλχημείας, της Καμπάλα και του ερμητισμού. Η συγγένεια των Ναϊτών με τους μουσουλμάνους και τον ανατολικό μυστικισμό, οδήγησε την Εκκλησία να τους κατηγορήσει για τη λατρεία του ειδώλου που ονομάζεται Baphomet, έτσι υπάρχουν κάποιοι εύλογοι δεσμοί μεταξύ Baphomet και Μωάμεθ. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες θεωρίες σχετικά με την προέλευση του ονόματος του "Όντος της Σοφίας"

Το Fleur-De-Lis είναι ο θυρεός της (όχι και τόσο γνωστής) οικογένειας Plantard. Η οικογένεια αυτή είναι συνέχεια της Merovingian Dynasty Iesus, επιφανής απόγονος αυτής της δυναστείας υπήρξε και η Μαρία Αντουανέτα, άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο που αποκεφαλίστηκε από τους Ιακωβίνους. Ολοφάνερη η σύνδεση και η Αλήθεια. Η δυναστεία αυτή χρησιμοποιούσε την «τεχνική της αμπελουργίας» στην γραμμή αίματος τους δηλ. στοχευόμενους γάμους με άτομα βασιλικών οικογενειών και καθαρό αίμα.

Holy Blood Holy Grail (Το Άγιο Αίμα και το Άγιο Δισκοπότηρο) είναι ένα βιβλίο των Michael Baigent, Richard Leigh, και Henry Lincoln που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1983. Στον Holy Blood Holy Grail οι συγγραφείς προβάλλουν με ιστορικά στοιχεία ότι ο «ιστορικός» Ιησούς παντρεύτηκε την Μαρία Μαγδαληνή και απέκτησαν ένα ή περισσότερα παιδιά. Αυτά τα παιδιά ή οι απόγονοι τους μετανάστευσαν στην νότια Γαλλία. Εκεί, χρησιμοποιώντας την «τεχνική της αμπελουργίας» (γάμους με τις ευγενείς οικογένειες) κατέληξαν να γίνουν οι Merovingian Dynasty Iesus που η ειδική απαίτηση τους και η δικαιωματική διεκδίκηση τους, στον θρόνο της Γαλλίας υπερασπίστηκε μέχρι σήμερααπό μια μυστική κοινωνία που ονομάζεται το «Κοινό της Σιών» και των Ναϊτών Ιπποτών. Αμφότεροι έχουν μια μακρά ιστορία που αρχίζει το 1099 μ.κ.ε. και καθοδηγούνται από έναν «Nautonnier» τον Μεγάλο Μάγιστρο, μέχρι το σχίσμα του 1188 που συνέβη κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού που ονομάζεται η «Κοπή της φτελιάς».

Η κοπή της φτελιάς ήταν μια διπλωματική λογομαχία μεταξύ των βασιλέων της Γαλλίας Φίλιππου Β' και της Αγγλίας Ερρίκου Β' το 1188, κατά την οποία ένα δέντρο φτελιάς κοντά στο Gisors της Νορμανδίας ξεριζώθηκε με εντολή του Γάλλου βασιλιά.Ο Τροβαδούρος της Ρεμς, αν και σε μια πηγή περιγράφεται από τον μεταφραστή ως «ένα ιστορικό μυθιστόρημα του δέκατου τρίτου αιώνα» (γ. 1260) δίνει μια αρκετά ενδιαφέρουσα εκδοχή:

"Ο Βασιλιάς Ριχάρδος (τρίτος γιος του Ερρίκου Β') έστειλε ένα μήνυμα προς τους κόμητες της Sancerre και της Barre, λέγοντάς τους ότι "πήραν το ψωμί του βασιλιά και δεν του έδωσαν τίποτα σε αντάλλαγμα, αλλά αν ήταν αρκετά γενναίοι για να έρθουν στην φτελιά στο Gisors, τότε θα τους θεωρούσε πραγματικά θαρραλέους". Οι Γάλλοι ευγενείς έστειλαν το μήνυμα πίσω και απάντησαν ότι θα ερχόντουσαν την επόμενη μέρα, κατά την τρίτη ώρα, για να κόψουν το δέντρο. Όταν ο 'Αγγλος βασιλιάς άκουσε ότι θα έρχονταν να κόψουν το δέντρο, ενίσχυσε τον κορμό με ταινίες από σίδηρο, που ήταν τυλιγμένες πέντε φορές γύρω από αυτό. Το επόμενο πρωί, οι Γάλλοι ευγενείς οπλίστηκαν και μάζεψαν σε πέντε επιλαρχίες τους άνδρες, μια εκ των οποίων ηγούταν από τον κόμη της Sancerre, μια άλλη από τον κόμη της Chartres, η τρίτη από τον κόμη της Vendτme, η τέταρτη από τον κόμη του Νεβέρ, η πέμπτη από τον Sir William από την Barre και ο Sir Alain της Roucy τους οδήγησε μέχρι την λεύκα στο Gisors, με τις βαλλίστρες και τους ξυλουργούς έξω μπροστά, που είχαν στα χέρια τους άξονες απότομες και καλά αιχμηρά σφυριά, με τα οποία έκοψαν τις ζώνες που στερεωνόταν γύρω από το δέντρο. Σταμάτησαν στην φτελιά, έσκισαν τις μπάντες και την κόψανε, μέχρι κάτω, παρά την γενική αντίσταση"

Η κοπή της φτελιάς σηματοδοτεί την διάσπαση μεταξύ των Ναϊτών Ιπποτών και του «Κοινού της Σιών». Από τόσο φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα, ξεκινούν ελεγχόμενες επαναστάσεις κι ανακατατάξεις, που δημιουργούν αυτό που οι Ερπετοειδείς Επικυρίαρχοι θέλουν. Είπαμε "κρύβονται σε κοινή θέα"

Στην γραμμή των «Nautonnier» συμπεριλαμβανονται ονόματα όπως του Leonardo da Vinci (δωδέκατο στην σειρά διαδοχής 1510-1519) του Isaac Newton (δέκατο ένατο 1691-1727) του Jean Cocteau (εικοστό έκτο 1918-1963). Το επίσημο έμβλημα του Κοινού της Σιών (εικ, κάτω) βασίζεται στo fleur-de-lis και ναι, μέχρι σήμερα, μην ξεχνάς η βασική ιδιότητα του κυρίαρχου συμβόλου τους είναι να «κρύβεται σε κοινή θέα». Είναι αξιοπρόσεκτος ο τρόπος που οι συγγραφείς του Holy Blood Holy Grail καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το θρυλικό Άγιο Δισκοπότηρο είναι, ταυτόχρονα, η μήτρα της Μαρίας Μαγδαληνής και η ιερή βασιλική γραμμή αίματος που αυτή γέννησε. Αυτό το βιβλίο έκλεψε, αντέγραψε και κακοποίησε ο Νταν Μπράουν (Dan Brown) με το εκτρωματικό βιβλίο του «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι», όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι αντιγραφείς και οι παρασιτικοί, αν είναι δε και Οργανικές Πύλες δεν ξέρεις από που να σωθείς.

The official emblem of the Priory of Sion

Αποτελεί παράδοξο γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη θρησκευτικοί πόλεμοι στον 21ο αιώνα ότι, αντί η επιρροή της θρησκείας να φθίνει, αντιθέτως αυξάνεται συνεχώς, δικαιώνοντας έτσι την προφητική ρήση του Αντρέ Μαλρώ: «Ο 21ος αιώνας θα είναι θρησκευτικός». Είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι πάντα τα ανθρώπινα ζώα βρίσκουν αιτίες αντιπαράθεσης, πολέμων και σφαγών, είναι εξ ίσου τεκμηριωμένη η διαπίστωση ότι φαινομενικά θρησκευτικοί πόλεμοι είχαν και έχουν στο βάθος άλλα αίτια (οικονομικά, πολιτικά, ελέγχου, δύναμης κλπ.). Είναι όμως επίσης αναμφισβήτητο ότι υπήρξαν (και δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν) πόλεμοι με καθαρά θρησκευτικά αίτια.

Ωστόσο, το θλιβερό προνόμιο αυτών των θρησκευτικών πολέμων το διατηρούν οι τρεις  «αβραμικοί μονοθεϊσμοί» οι οποίοι, επί πλέον, έχουν κοινή καταγωγή: ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός, ο Μωαμεθανισμός και αποτελεί απορίας άξιον πως οι οπαδοί ενός «Δίκαιου και Πανάγαθου Θεού» επιδίδονται με τόση μανία σε αδικίες και βαρβαρότητες κατά των συνανθρώπων τους στο όνομά Του! Είναι τόσο σύγχρονη αυτή η διαπίστωση που είναι, σαν να μην πέρασε μία μέρα από την εποχή της σκλαβιάς στην Ρώμη κι ακόμη πιο πίσω. Η μόνη εξέλιξη του ανθρώπινου ζώου είναι οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι - καρμανιόλες και τα ηλεκτρονικά του θανάτου που χρησιμοποιεί. Το ανθρώπινο ζώο δεν εξελίσσεται σε ανθρώπινο πλάσμα, μα Αντιεξελίσσεται σε ζώο.

Νομίζω ότι το πιο ωραίο πράγμα στον ανθρώπινο κόσμο είναι η (επίκτητη κι όχι έμφυτη) ανικανότητα του ν' αντιληφθεί και να συσχετίσει όλα όσα περιέχει ο κόσμος στην ολότητα του. Ζούμε σε μια γαλήνια νησίδα άγνοιας καταμεσής στις μαύρες θάλασσες του απείρου και οι περισσότεροι δεν είμαστε φτιαγμένοι για να περιπλανιόμαστε μακριά, ούτε σωματικά, ούτε νοητικά. Οι επιστήμες και οι θρησκείες που η καθεμία τους αγωνίζεται στο δικό της δρόμο ανταγωνιζόμενη όλες τις υπόλοιπες, αλλά με κοινές ρίζες και σκοπούς, δε μας έχουν προκαλέσει και τόσο μεγάλη ζημιά ως τώρα. Κάποια μέρα, όμως, ο συνδυασμός των ως τώρα ασύνδετων γνώσεων θ' ανοίξει μπροστά μας τρομακτικούς ορίζοντες από άλλες πραγματικότητες και θα μας αποκαλύψει τη φοβερή θέση που κατέχουμε ανάμεσά τους και τότε, είτε θα χάσουμε τα λογικά μας από την αποκάλυψη της αλήθειας είτε θα τραπούμε σε φυγή, μακριά από το θανάσιμα άπλετο φως της, αποζητώντας καταφύγιο στη γαλήνη και τη σιγουριά ενός καινούριου σκοτεινού Μεσαίωνα, ξεχνώντας, με μπόλικη ανοησία, πως ο Μεσαίωνας είχε την σφραγίδα της Ιερής Εξέτασης !

Ο τάφος με την επιγραφή κρυπτική φράση «Et in Arcadia ego» στον πίνακα του Nicolas Poussin στα τέλη του 1630, ένας πίνακας με Αρκάδες ποιμένες ιδιοποιήθηκε από το Κοινό της Σιών (Priory of Sion) και πρωτοχρησιμοποίηθηκε το 1964.

terrapapers.com- Et in Arcadia ego Nicolas_Poussin Baphometh η «Sabbatic Goat» 

Η κατσίκα στην προμετωπίδα φέρει το σημάδι του πεντάγραμμου στο μέτωπο, ένα σημείο στην κορυφή, σύμβολο του φωτός. Τα δύο χέρια σχηματίζουν το σημείο του αποκρυφισμού, αριστερά πάνω είναι το άσπρο φεγγάρι του Cheded, το άλλο που είναι κάτω δεξιά το μαύρο, είναι το Geburah. Αυτό το σημάδι εκφράζει την τέλεια αρμονία του ελέους με τη δικαιοσύνη. Το ένα χέρι της είναι θηλυκό και το άλλο αρσενικό όπως αυτά στο ανδρόγυνο του Khunrath (εικ. κάτω) ο οποίος ήταν γιατρός, φιλόσοφος κι αλχημιστής που ασχολήθηκε και με τη φιλοσοφία τουJohn Dee και του Ροδοσταυρισμού. Η φλόγα της νοημοσύνης που λάμπει ανάμεσα στα κέρατά του είναι το μαγικό φως της παγκόσμιας ισορροπίας, η εικόνα της ψυχής. Το κεφάλι του κτήνους εκφράζει τη φρίκη του αμαρτωλού, του οποίου ουσιαστικά ενεργεί, αποκλειστικά, είναι το ΜΟΝΟ υπεύθυνο μέρος και μόνο σ' αυτό επέρχεται αποκλειστικά η τιμωρία. Επειδή η ψυχή δεν επηρεάζεται ανάλογα με τη φύση του όντος και μπορεί να υποφέρει μόνο όταν υλοποιείται. Η ράβδος (κηρύκειο) στέκεται στη μέση αντί για τα γεννητικά όργανα να συμβολίζει την αιώνια ζωή, το σώμα είναι καλυμμένο με λέπια (νερό), το ημικύκλιο πάνω είναι η ατμόσφαιρα, τα φτερά δίνουν την έννοια ότι είναι για να πετά (αέρας). Η ανθρωπότητα αντιπροσωπεύεται από τα δύο στήθη το ανδρόγυνο και όπλο των απόκρυφων επιστημών η Σφίγγα.

Το Baphomet σαν όνομα εμφανίζεται το 1098 σε μια επιστολή από τον σταυροφόρο Anselm του Ribemont:

"Sequenti die aurora apparente, Altis vocibus Baphometh invocaverunt? Et nos Deum nostrum in cordibus nostris deprecantes, impetum facientes στην EOS, de Muris civitatis omnes expulimus As the next day dawned they called loudly upon Baphometh while we prayed silently in our hearts to God; then we attacked and forced all of them outside the city walls"

"Σαν ξημέρωσε η επόμενη μέρα κάλεσαν δυνατά το Baphometh ενώ προσευχόμασταν σιωπηλά μέσα από την καρδιά μας στο Θεό. Τότε τους επιτεθήκαμε βίαια, τους διώξαμε όλους έξω από τα τείχη της πόλης"

Ένας χρονογράφος της Πρώτης Σταυροφορίας, ο Raymond της Aguilers, ονομάζει τα τζαμιά Bafumarias τα οποία γίνονται οικήματα συγκεντρώσεων. Ο Raymond αναφέρει πως όσοι ανήκουν στο Baphometh είναι απόγονοι των Ναϊτών Ιπποτών, αλλά όχι στο σύνολο των Ιπποτών. Κατά την διάρκεια των σταυροφοριών, μια μικρή ομάδα των Ιπποτών του ναού έσπασαν τους όρκους της αγνότητας, ο δε Πάπας υπηρέτησε το είδωλο του Baphometh, μιλώντας μέσα από ένα κρανίο στο πλήθος του. Το όνομα Bafometz εμφανίζεται αργότερα γύρω στο 1195 στο ποίημα Occitan "Senhors, per los nostres peccatz (που έγινε γνωστό το 1212-1213) από τον τροβαδούρο Gevaudan (1195-1215), που ήταν ένας στρατιώτης στις αυλές των δύο βασιλέων Raymnond V και VΙ στη Τουλούζη και αργότερα στη Καστίλη. Ήταν από το Gevaudan και πιθανότατα το όνομα του να είναι ψευδώνυμο. Το 1250 περίπου, σε ένα ποίημα που θρηνεί την ήττα της έβδομης Σταυροφορίας από τον Austorc d'Aorlhac, γίνεται αναφορά στην Bafomet.

De Bafomet είναι επίσης ο τίτλος ενός από τα τέσσερα σωζόμενα κεφάλαια της μετάφρασης Occitan του Ramon Llull's σε παλαιότερη γνωστή εργασία, το Libre de la doctrina pueril, «βιβλίο για τη διδασκαλία των παιδιών» εικόνα κάτω δεξιά

Αριστερά ο Baphomet και το Fleur-De-Lis έχουν συνδεθεί με την «Sabbatic Goat» που έχει δημιουργηθεί από τον αποκρυφιστή Eliphas Levi

BaphomethΤο ανδρόγυνο του Khunrath (εικ. κάτω) ο οποίος ήταν γιατρός, φιλόσοφος κι αλχημιστής που ασχολήθηκε και με τη φιλοσοφία του John Dee και του Ροδοσταυρισμού. Οι ομοιότητες οφθαλμοφανείς.

the androgynous Khunrath

Ο Baphomet έχει την εικόνα του διάβολου στο Rider - Waite στις κάρτες Tarot (κάτω αριστερά)

terrapapers.com Baphometh

Το μεσαιωνικό τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών κατεστάλη από τον βασιλιά Φίλιππο IV της Γαλλίας, στις 13 Οκτωβρίου 1307, ο Φίλιππος είχε στην κυριαρχία του πολλές γαλλικές επαρχίες. Ο ισχυρογνώμων Φίλιππος προσπάθησε με κάθε μέσο να εξουδετερώσει όλους τους Πάπες μέχρι την τοποθέτηση Πάπα της αρεσκείας του, που δεν θα πήγαινε κόντρα στα σχέδια του. Έστειλε εναντίον του Πάπα Βονιφάτιου Η' τον Γουλιέλμο Νογκάρετ που τον κακοποίησε και πέθανε λίγο αργότερα. Στην συνέχεια νέος Πάπας εξελέγη ο Πάπας Βενέφικτος ΙΑ' που πήγαινε επίσης κόντρα στα συμφέροντα του Φιλίππου και δηλητηριάστηκε από δικές του ραδιουργίες. Τελικά κατάφερε να ανεβάσει στον Παπικό θρόνο Πάπα της αρεσκείας του, τον αρχιεπίσκοπο του Μπορντό που εξελέγη με το όνομα Κλήμης Ε'. Αυτός μετέφερε την παπική έδρα στην Αβινιόν, δημιουργώντας ένα ρήγμα που κράτησε 68 χρόνια στην Καθολική Εκκλησία με την ύπαρξη δύο Πάπων, έναν στην Ρώμη κι έναν στην Αβινιόν.

Στις 13 Οκτωβρίου του 1307 χιλιάδες Ναΐτες ιππότες συνελήφθησαν, βασανίστηκαν κι αργότερα εκτελέστηκαν. Ο Φίλιππος Δ' χρησιμοποίησε την επιρροή του απέναντι στον Πάπα Κλήμεντα Ε΄ προκειμένου να αποκηρύξει τους Ναΐτες, να δημεύσει τις πλούσιες περιουσίες τους για να τις χρησιμοποιήσει στα δικά του υπέρογκα στρατιωτικά έσοδα. Πάνω από 100 διαφορετικές κατηγορίες είχαν διατυπωθεί κατά των Ναϊτών. Ο Πάπας τους αποκήρυξε ως αιρετικούς και χιλιάδες από αυτούς πέθαναν από τα βασανιστήρια της Ιεράς Εξέτασης. Μερικοί κατάφεραν να σωθούν και να διαφύγουν σε Σκωτία, Γερμανία και Πορτογαλία. Κατά τους ιστορικούς, ο Φίλιππος Δ' ήταν ο βασιλιάς που διέλυσε το περίφημο τάγμα των Ναϊτών ιπποτών που βρισκόταν σε πλήρη ισχύ για περισσότερα από 200 χρόνια.

Πριν απαχθεί ο Πάπας Βονιφάτιος VIII από εχθρούς του Βασιλέα Φιλίππου Β είχε χρεώσει τους Ναΐτες ότι είναι αιρετοί (λάτρεις του Baphometh ) ή ότι έπρατταν βλαστήμιες όπως φτύσιμο και ούρηση στον σταυρό καθώς και για σοδομισμό. Ωστόσο, ο Malcom Barber παρατηρεί ότι σαν ιστορικοί «είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι μια υπόθεση ενός τέτοιου τερατώδους κατασκευάσματος ευσταθεί στο σύνολό των Ναϊτών» Η «Περγαμηνή Chinon» δείχνει ότι οι Ναΐτες πράγματι φτύνουν πάνω στο σταυρό, λέει ο Sean Martin κι ότι αυτές οι πράξεων τους, είχαν ως στόχο να δίνουν ψευδείς ομολογίες, ένα είδος ταπείνωσης και βασανισμού σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν ο Crusader (ιππότης) και θα τύγχανε να υποταχθεί. Διδάχθηκαν από τους Σαρακηνούς, να είναι σε αποστασία «με το μυαλό κι όχι με την καρδιά».

Το κατηγορητήριο (acte d'accusation) που δημοσιεύθηκε από το δικαστήριο της Ρώμης αναφέρει: «Σε όλες τις επαρχίες που είχαν τα είδωλα, όπως κεφάλι, μερικά από αυτά είχαν τρία πρόσωπα κι άλλα είχαν ένα, μερικές φορές αυτό ήταν ένα ανθρώπινο κρανίο. Μέσα στις συνελεύσεις τους, λάτρευαν το είδωλο Baphometh ως Θεό και Σωτήρα τους, λέγοντας ότι αυτό το κεφάλι μπορούσε να τους σώσει και παραχωρούσαν όλο τον πλούτο τους, κάνοντας όλα τα λουλούδια τα δέντρα και τα φυτά της γης να βλαστήσουν» Το όνομα Baphomet εμφανίζεται σε αρκετές από αυτές τις ομολογίες. Ο Peter, το 1987 στο βιβλίο του «Οι Ναΐτες Ιππότες και ο μύθος τους» ανάμεσα στα άλλα γράφει «Στη δίκη των Ναϊτών μια από τις κύριες κατηγορίες τους υποτίθεται ότι ήταν η λατρεία τους για ένα ειδωλολατρικό είδωλο-κεφάλι γνωστή ως Baphomet «Mahomet» εκ-λατινισμός του Muhammad».

Ενώ οι σύγχρονοι μελετητές και το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης αναφέρουν ότι η καταγωγή του Baphomet σαν όνομα ήταν μια πιθανή παλιά γαλλική εκδοχή του «Mahomet» εναλλακτικές ετυμολογίες έχουν επίσης προταθεί: Τον 18ο αιώνα, θεωρίες προσπάθησαν να συνδέσουν τους Ναΐτες Ιππότες με την προέλευση του Τεκτονισμού. Ο βιβλιοπώλης Friedrich Nicolai, τέκτονας ο ίδιος και πεφωτισμένος (1733-1811) στο σύγγραμμα του «Versuch όber die Beschuldigungen Welche dem Tempelherrenorden gemacht Worden, und όber dessen Geheimniί (1782)» ήταν ο πρώτος που ισχυρίζονταν ότι οι Ναΐτες ήταν Γνωστικοί και ότι ο Baphomet, διαμορφώθηκε από την ελληνική λέξη "baphe metous" που σημαίνει Taufe der Weisheit, «βάπτισμα της Σοφίας» Περαιτέρω η (εικόνα του Baphomet) Figura Baffometi συνδέθηκε ακόμη και με το πεντάγραμμο του Πυθαγόρα: «Το Πυθαγόρειο πεντάγωνο (Fόnfeck) είναι σύμβολο της υγείας και της ευημερίας. Είναι γνωστό πόσο ιερός αριθμός είναι το πέντε. Ακόμη θεωρήθηκε, ότι και οι Γνωστικοί είχαν πολλά κοινά με τους Πυθαγόρειους.

Το Arkon Daraul πρότεινε ότι ο Baphomet μπορεί να προκύπτει από την αραβική λέξη #(H AGE) Αμπού fihama (t), που σημαίνει «ο πατέρας της συμφωνίας». Το "Arkon Daraul" πιστεύεται ότι είναι το ψευδώνυμο του Idries Shah (1924 - 1996 ).

Ο Δρ Hugh J Schonfield (1901-1988), ένας από τους επιστήμονες που εργάστηκε στην Νεκρά Θάλασσα, υποστηρίζει στο βιβλίο του «Η Οδύσσεια των Εσσαίων» ότι η λέξη Baphomet δημιουργήθηκε με γνώση την Atbash cipher που αντικαθιστά το πρώτο γράμμα του εβραϊκού αλφάβητου με το τελευταίο, το δεύτερο με το δεύτερο τελευταίο κι ούτω καθεξής. Το Baphomet στα εβραϊκά είναι ΡδΥήκ ερμηνεύεται σε Atbash, γίνεται ιΥδΩΠ και να ερμηνευθεί ως η ελληνική λέξη «Σοφία». Η θεωρία αυτή αποτελεί σημαντικό μέρος στον Κώδικα Ντα Βίντσι, άλλωστε τα ανακατεύουν κατά πως τους βολεύουν, όταν πρόκειται να διασκεδάσουν με το ανθρώπινο ζώο την ηληθιότητα και την αμάθεια του.

Το 1818, το όνομα Baphomet εμφανίστηκε σε ένα δοκίμιο ενός ανατολίτη βενετού, ονόματι Joseph Freiherr von Hammer-Purgstall, Mysterium Baphometis revelatum, Seu Fratres Militiζ Templi, qua Gnostici et quidem Ophiani, Apostasiζ, Idoloduliζ et Impuritatis convicti, ανά IPSA eorum Monumenta  δηλ. «Η ανακάλυψη του Μυστηρίου του Baphomet, με την οποία οι Ναΐτες Ιππότες, όπως οι Γνωστικοί και οι Ophites καταδικάστηκαν για Αποστασία»

Ο Ισπανός καλλιτέχνη Francisco Josι de Goya Lucientes, ο οποίος περισσότερο από μία φορά ζωγράφισε μια «Sabbatic Goat» ανάμεσα το 1821-1823, το El Aquelare και το El gran Cobrόn (εικ κάτω) που ανατέθηκε από την Baron d' Emile Erlanger

Francisco Jose de Goya Lucientes jpg Baphomet στο Notre-Dame-de-Paris, τον καθεδρικό ναό που χτίστηκε από τους Ναΐτες Ιππότες

goat mendes Goat του Mendes

Γνωστή εικόνα (επάνω) σχετικά με την «Sabbatic Goat» παρουσιάζει ομοιότητες με έργα του Ισπανού καλλιτέχνηFrancisco Josι de Goya Lucientes, ο οποίος περισσότερο από μία φορά ζωγράφισε μια «Sabbatic Goat» ανάμεσα το 1821-1823, το El Aquelare και το El gran Cobrόn (εικ πάνω) που ανατέθηκε από την Baron d' Emile Erlanger.

Βλέπουμε μια ομάδα γυναικών κάθεται και προσφέρει νεκρά παιδιά, κυρίως τα βρέφη τους σε μια καθιστή κατσίκα. Όλα τα στοιχεία είναι grotesques και τα πρόσωπά τους σε μεγάλο βαθμό, διαστρεβλωμένα, κοινό γνώρισμα των animalized. Επιπλέον, η παλέτα είναι, όπως σε όλες τις παλέτες της Μαύρης Ζωγραφικής, πολύ σκούρα, με βαριά χρήση του μαύρου. Μερικές λευκές κηλίδες, πολλές διάσπαρτες σκιές προδιαγράφουν επίσης την σκοτεινότητα της βραδιάς. Στα υπόλοιπα της υπάρχει το κίτρινο χρώμα της ώχρας με κόκκινη γη κι ένα άγγιγμα με μπλε κηλίδες.

H κατσίκα, η οποία εκπροσωπεί τον Baphomet έχει ανοιχτό το στόμα της προεδρεύοντας στο φως του φεγγαριού. Θα μιλήσει με το κορίτσι, το οποίο, προφανώς, είναι έτοιμο να προταθεί για μάγισσα. Οι κύριοι χαρακτήρες ( γυναίκα που κάθεται στην καρέκλα κι ο νόθος) βλέπουμε τα πρόσωπά τους κρυμμένα. Η κατσίκα δίνει την αίσθηση ότι όσα λέει πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους, η θέση της δε είναι πίσω από την πρώτη γυναίκα, που δηλώνει ότι είναι αρχάρια και καλυμμένη με κουβέρτα, κοιτώντας έντρομη. Ξανά ο διάβολος Baphomet, με τη μορφή μιας κερασφόρου κατσίκας. Τρομοκρατημένες καθισμένες οι γυναίκες με σεβασμό και δέος γύρω του. Από το 1789 στη ζωγραφική του χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές εικόνες της μαγείας και σε πολλά από τα χρησιμοποιούμενα σύμβολα είναι ανεστραμμένο. Η κατσίκα εκτείνει αριστερά του και όχι δεξιά οπλή προς το παιδί. Το "Σάββατο των Μαγισσών" είναι μια ζωγραφική, που χλευάζει και γελοιοποιεί τις δεισιδαιμονίες, τον φόβο και τον παραλογισμό, θέλοντας να επηρεάσουν την πίστη μέσα από την άγνοια με φαντάσματα ή γιατρούς κομπογιαννίτες ή ενός τυράννου άρχοντα και να "κρύψουν σε κοινή θέα" τους σκοπούς και τις επιδιώξεις τους.

Η εικόνα Baphomet είναι μια σύνθετη δημιουργία με μια συμβολική αλχημιστική πραγμάτωση μέσα από την ένωση των αντίθετων δυνάμεων. Αποκρυφιστές πιστεύουν ότι, μέσα από την γνώση της δύναμης της ζωής, είναι σε θέση να παράγουν την μαγεία και την πνευματική φώτιση. Στην απεικόνιση της εικόνας Baphomet του Eliphas Levi περιλαμβάνονται αρκετά σύμβολα κρύπτοντας έτσι «σε κοινή θέα» την αύξηση της δύναμης Κουνταλίνη, η οποία οδηγεί στην ενεργοποίηση του αδένα της επίφυσης, επίσης γνωστός ως το «τρίτο μάτι». Έτσι, από την άποψη της εσωτερικότητας, ο Baphomet η σατανική κατσίκα, αντιπροσωπεύει αυτή την απόκρυφη διαδικασία.

Όμως η Κουνταλίνη είναι η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ και τρέφονται με αυτήν. Όταν έμψυχος άνθρωπος ανεβάσει την Κουνταλίνη αυτόματα χάνει την ψυχή του. Τίποτα δεν είναι όπως παρουσιάζεται και σπάνια το Φαινομενικό ταυτίζεται με το Πραγματικό, ειδικά όταν οι γνώσεις είναι περιορισμένες.

Με την πάροδο του χρόνου, το σύμβολο κατέληξε να σημαίνει πολλά περισσότερα από το όποιο διφορούμενο μυστικιστικό εσώτερο νόημα του. Μέσα από διαμάχες, το Baphomet έγινε, ανάλογα με την οπτική γωνία, μια αναπαράσταση του ό,τι είναι καλό στον αποκρυφισμό ή ό,τι είναι κακό στον αποκρυφισμό. Είναι, στην πραγματικότητα, ο απόλυτος «αποδιοπομπαίος τράγος» το πρόσωπο της μαγείας, ως η μαγεία να είναι κάτι μαύρο και σατανικό. Το γεγονός ότι το σύμβολο είναι τερατώδες και τραγελαφικό, βοήθησε να προωθηθεί ως το σύμβολο στο επίπεδο της ατιμίας, της δολιότητας, που δεν αποτυγχάνει ποτέ να σοκάρει οργανωμένες θρησκείες και το κατεστημένο, προσελκύοντας παράλληλα εκείνους που επαναστατούν εναντίον των δογμάτων κι εγκλωβίζοντας τους σε ένα πολύ χειρότερο.

Έτσι κέρδισε ευρεία αναγνώριση στη λαϊκή κουλτούρα του μαζάνθρωπου η εικόνα του Baphomet, χρησιμοποιείται σήμερα ως σύμβολο του οτιδήποτε αφορά αποκρυφισμό και τυπολατρία. Από εταιρικό logo ΜΜΕ, που έχει δεσμούς με Μυστικές Εταιρίες, το σύμβολο της σατανικής κατσίκας Baphomet εμφανίζεται στα πιο περίεργα μέρη, συχνά σε ακροατήρια πολύ νέων κι αδαών για να καταλάβουν τον αποκρυφισμό της αναφοράς. Είναι τα Baphomet που χρησιμοποιούνται στην ποπ κουλτούρα ως σύμβολο απόκρυφης δύναμης της απόκρυφης ελίτ, έτσι λοιπόν περνάει και γίνεται υπαρκτό και αποδεκτό με συμφωνία, από το αδαές ανθρώπινο ζώο.

Κοίτα τώρα την φωτογραφία του Baphomet επάνω και σκέψου (αν μπορείς) μόνος σου, πόση Σοφία εκπέμπει ο κατσικοπόδαρος θεός. ΟΥΠΣ «κατσικοπόδαρος Θεός» !!! Σκαλίζουμε σκαλίζουμε και καταλήγουμε στον Θεό Παν !!! Θα επανέλθω λοιπόν με περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία, ως έναυσμα για περαιτέρω έρευνα και μελέτη, ώστε όταν πηγαίνεις στην εκκλησία σου, να βλέπεις ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ στα σύμβολα που βρίσκονται παντού, Ολοφάνερα και διάσπαρτα ποιόν Άρχοντα προσκυνούν, υπακούν και τρέφουν. Άρα όταν λέω ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ το εννοώ κυριολεκτικά κι ουχί μεταφορικά.

Δεν είν' νεκρό εκείνο που αιώνια μπορεί να περιμένει Μα με το διάβα των παράξενων αιώνων ως κι ο θάνατος μπορεί να πεθαίνει. Howard Phillips Lovecraft "Το Κάλεσμα του Κθούλου"

@ Ion Maggos /2010 miastala.com

ΥΠΑΤΙΑ: Η ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!!!

$
0
0
Υπατία η Αλεξανδρινή

ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ!! Η Υπατία (370-415 ή 416 μ.κ.ε) ήταν Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός. Έζησε και δίδαξε στην Αλεξάνδρεια όπου και δολοφονήθηκε από όχλο φανατικών χριστιανών υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπίσκοπου Κύριλλου. Ο αστεροειδής 238 Υπατία, που ανακαλύφθηκε το 1884, πήρε το όνομά του από την ιστορική και χαρισματική αυτή μορφή.

Κόρη του μαθηματικού και αστρονόμου Θέωνα, έλαβε, με τις φροντίδες του πατέρα της, πολύ καλή εκπαίδευση και ταξίδεψε στην Αθήνα και στην Ιταλία. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στη νεοπλατωνική σχολή του Πλούταρχου του Νεότερου και της κόρης του Ασκληπιγένειας αλλά μαθήτευσε και κοντά στον Ιεροκλή. Επιστρέφοντας στην Αλεξάνδρεια, επικεφαλής της εκεί σχολής των Πλατωνιστών (400 μ.κ.ε.) δίδαξε φιλοσοφία και μαθηματικά και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους διανοούμενους της εποχής, ενώ έκανε εκτενή και ουσιώδη σχόλια στα μαθηματικά έργα του Διόφαντου και του Απολλώνιου. Δυστυχώς παρότι η ίδια η Υπατία υπήρξε πολυγραφότατη κανένα από τα έργα της δεν σώζεται [με χριστιανική ευθύνη] κι έχουμε μόνο αναφορές για αυτά. Πολλοί από τους μαθητές της ανήκαν στους ανώτατους κύκλους της αριστοκρατίας της πόλης και έγιναν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο επίσκοπος Κυρήνης Συνέσιος και ο έπαρχος της Αλεξανδρείας Ορέστης. Η ίδια επηρεάστηκε φιλοσοφικά από τους νεοπλατωνικούς Πλωτίνο και Ιάμβλιχο.

Αν και πολλοί αναφέρουν ότι η Υπατία ήταν καθαρά Ελληνίδα, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ήταν μισή Ελληνίδα και μισή Αιγύπτια. Και αυτό διότι α) ο πατέρας της ο Θέων έχει αναγνωριστεί ως Έλληνας και Αιγύπτιος και β) το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της Αλεξάνδρειας ήταν Έλληνες και Αιγύπτιοι. Λόγω του γεωγραφικού της αποκλεισμού από την υπόλοιπη Αίγυπτο, η Αλεξάνδρεια ήταν ελεύθερη από μισογυνικές παραδόσεις που ήταν γνωστές στην υπόλοιπη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Αν και οι Ρωμαίοι ανάγκαζαν τις κατακτημένες περιοχές να ακολουθούν τους δικούς τους νόμους, οι κατακτημένοι είχαν μια σχετική αυτονομία, με αποτέλεσμα το δίκαιο να είναι ένα μείγμα από τοπικούς και ρωμαϊκούς νόμους, και ειδικά στην Αλεξάνδρεια, όπου συγχέονταν ελληνικοί, ρωμαϊκοί και αιγυπτιακοί νόμοι.

Η Υπατία, ως μια γυναίκα μεικτής εθνικότητος, μπορούσε να επιλέξει να ακολουθεί τους ελληνικούς ή τους αιγυπτιακούς χωρίς κάποια παρέμβαση των ρωμαϊκών. Γι' αυτό μπορούσε να κατέχει γη και να έχει μία δική της επιχείρηση χωρίς κάποιον επιβλέποντα. Οι νόμοι μαζί με την εκπαίδευσή της συντέλεσαν στα δημόσια κηρύγματα της, στο να διδάσκει και να δίνει συμβουλές σε άνδρες, στο να μετακινείται στην πόλη χωρίς κάποιον να την επιβλέπει και να κατέχει το δικό της σπίτι. Το περίεργο είναι ότι με αυτές τις ενέργειες δεν προκαλούσε, αλλά αντίθετα οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας  ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις.

Η μαθηματικός και φιλόσοφος Υπατία έζησε στην Αλεξάνδρεια [περίπου] από τα μέσα του 4ου αι. μ.κ.ε. μέχρι τηνβίαια δολοφονία της από φανατικούς χριστιανούς υπό την καθοδήγηση της εκκλησίας το 415. Η ημερομηνία γέννησής της δεν είναι επιβεβαιωμένη, αλλά πιστεύεται ότι γεννήθηκε το 370 μ.κ.ε. Αυτό είναι γνωστό λόγω του της έκλειψης που μελετούσε ο πατέρας της το 364 μ.κ.ε. Ήταν αγνή και άξια σεβασμού, καθηγήτρια μαθηματικών και της νεοπλατωνικής φιλοσοφίας στην Αλεξάνδρεια. Φορώντας την κλασική χλαμύδα των φιλόσοφων δίδασκε δημόσια σε κοινό αποτελούμενο από εθνικούς και χριστιανούς. Αποδείξεις για τη ζωή και το έργο της Υπατίας μπορούν να βρεθούν σε διάφορα ιστορικά κείμενα, όπως για παράδειγμα στα έργα του Σωκράτη του Σχολαστικού.

Οι Σπουδαίοι Μαθητές της

Η φήμη της προσείλκυε μαθητές απ' όλη τη Μεσόγειο. Μάλιστα, αναφέρεται ότι την εποχή που πέθανε η Υπατία ήταν η καλύτερη μαθηματικός του Ελληνορωμαϊκού κόσμου, και πολύ πιθανόν και όλου του υπόλοιπου, επισκιάζοντας έτσι τον πατέρα της στη φήμη της ως δασκάλα. Αν και δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε όλους τους μαθητές της, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν γενικά πλούσιοι και ισχυροί. Ο πιο γνωστός μαθητής της είναι ο Συνέσιος της Κυρήνης, ο οποίος προσπάθησε να συνδέσει τον πρόωρο χριστιανισμό με τον Νεοπλατωνισμό. Κάποια από τα γράμματά του προς αυτή έχουν διασωθεί, όπως και κάποια άλλα απεσταλμένα σε συμμαθητές του, όπου εκφράζει τον θαυμασμό του και την επιρροή που του είχε ασκήσει. Στα γράμματα του Συνέσιου μας δίνονται κάποια ονόματα μαθητών της Υπατίας που επικυρώνουν το ταλέντο και τη φήμη της.

Εκτός από τον Συνέσιο, μαθητές επίσης ήταν ο μικρότερος αδερφός του (Euoptius) και ο θείος του (Αλέξανδρος), ο καλύτερός του φίλος (Herculian) με τον αδερφό του (Olympius), όπως και άλλοι (Hessychius, Athanasius,Theodosius). Για να καταλάβουμε την δύναμη και τη μόρφωση των μαθητών της, ο Συνέσιος έγινε ο Επίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως, ενώ ο αδερφός του έγινε ο διάδοχός του. Ο Ολύμπιος ήταν ένας πλούσιος γαιοκτήμονας από τη Σελεύκεια και ήταν καλά συνδεδεμένος με την Αλεξάνδρεια, το οποίο μάλλον ίσχυε και για τον αδερφό του, αν και αργότερα έγινα νομάρχης της Κωνσταντινουπόλεως. Ο Ησύχιος ήταν κυβερνήτης της Άνω Λιβύης, ο Αθανάσιος ήταν ένας πολύ γνωστός αλεξανδρινός σοφιστής και ο Θεοδόσιος ήταν ένας γραμματικός, που έγραψε κανόνες για ρήματα και ουσιαστικά.

Η φρικτή δολοφονία της από τους "θεοσεβούμενους χριστιανούς της αγάπης" είναι ίσως και ο λόγος που η Υπατία έμεινε αθάνατη στο πέρασμα των αιώνων. Πολλοί ερευνητές μάλιστα, χωρίζουν την εποχή του Παγανισμού από την εποχή του Χριστιανισμού σύμφωνα με την ημερομηνία του θανάτου της, το 415, έναντι του 529 που ο Ιουστινιανός έκλεισε την Αθηναϊκή Σχολή. Υπεύθυνος για την δολοφονία της είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κύριλλος και οι διαταγές του. Η πιο αξιόπιστη πηγή για τον θάνατό της είναι από τον μαθητή της, Σωκράτη τον Σχολαστικό, που έγραψε γι' αυτόν 25 περίπου χρόνια αργότερα. Εκείνη την περίοδο, υπήρχε πολύ ένταση και μίσος μεταξύ των Εβραίων και των Χριστιανών της Αλεξάνδρειας· είναι η εποχή όπου ο έπαρχος Ορέστης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύριλλος (γνωστός από τον σκληρό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον αιρετικό Νεκτάριο) βρίσκονταν σε αντιπαράθεση.

Περίπου 500 φανατικοί [ταλιμπάν] μοναχοί έφτασαν στην πόλη για να ταχθούν στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου. Κατηγόρησαν τον Ορέστη (ο οποίος ήταν βαπτισμένος χριστιανός) ότι είναι ειδωλολάτρης και ότι έκανε θυσίες στους Έλληνες θεούς σε αντίθεση με τον νόμο του Θεοδοσίου που απαγόρευε κάθε είδος ειδωλολατρίας. Όταν ένας μοναχός ονόματι Αμμώνιος πέθανε, επειδή είχε πετάξει μία πέτρα στον έπαρχο, ο Κύριλλος και οι άλλοι χριστιανοί στράφηκαν ενάντια στην Υπατία, η οποία ήταν εκείνη την εποχή βοηθός του. Αποκαλώντας την ειδωλολατρική μάγισσα και ιέρεια, την έγδυσαν και την έσυραν μέχρι τον Καθεδρικό ναό, όπου την δολοφόνησαν γδέρνοντάς και διαμελίζοντας την με κοφτερά όστρακα. Το διαλυμένο σώμα της το μετέφεραν στο Κυνάριον όπου την έκαψαν.

Η δολοφονία της Υπατίας περιγράφεται στα γραπτά του χριστιανού ιστορικού του 5ου αιώνα Σωκράτη του Σχολαστικού ως εξής σε απόδοση: "Όλοι οι άνθρωποι την σεβόταν και την θαύμαζαν για την απλή ταπεινοφροσύνη του μυαλού της. Ωστόσο, πολλοί με πείσμα την ζήλευαν και επειδή συχνά συναντούσε και είχε μεγάλη οικειότητα με τον Ορέστη, ο λαός την κατηγόρησε ότι αυτή ήταν η αιτία που ο Επίσκοπος και ο Ορέστης δεν γινόταν φίλοι. Με λίγα λόγια, ορισμένοι πεισματάρηδες και απερίσκεπτοι κοκορόμυαλοι με υποκινητή και αρχηγό τους τον Πέτρο, έναν οπαδό αυτής της Εκκλησίας, παρακολουθούσαν αυτή τη γυναίκα να επιστρέφει σπίτι της γυρνώντας από κάπου. Την κατέβασαν με τη βία από την άμαξά της, την μετέφεραν στην Εκκλησία που ονομαζόταν Caesarium, την γύμνωσαν εντελώς, της έσκισαν το δέρμα και έκοψαν τις σάρκες του σώματός της με κοφτερά κοχύλια μέχρι που ξεψύχησε, διαμέλισαν το σώμα της, έφεραν τα μέλη της σε ένα μέρος που ονομαζόταν Κίναρον και τα έκαψαν."

terrapapers.com- Hypatia 3 "Death of the philosopher Hypatia, in Alexandria" from Vies des savants illustres, depuis l'antiquitι jusqu'au dix-neuviθme siθcle, 1866, by Louis Figuier.

Mort_de_la_philosophe_Hypatie Η Υπατία τελικά δολοφονήθηκε, σύμφωνα με το Σωκράτη Σχολαστικό, από πλήθος φανατικών χριστιανών, με την φαιδρή δικαιολογία, ότι ήταν υπαίτια για τη μη συμφιλίωση του Επάρχου Ορέστη και του Επισκόπου Αλεξανδρείας Κύριλλου. Ο εκκλησιαστικός ιστορικός Σωκράτης ο Σχολαστικός αναφέρει: «ΟΗν τις γυνt ν τΗ λεξανδρεί³u τοTνομα Yπατία· αUτη Θέωνος μrν τοζ φιλοσόφου θυγάτηρ &ν· πv τοσοζτον δr προTβη παιδείαςu aς Qπερακοντίσαι τοzς κατ΄ αPτtν φιλοσόφουςu τtν δr Πλατωνικtν πx Πλωτίνου καταγομένην διατριβtν διαδέξασθαιu καv πάντα τp φιλόσοφα μαθήματα τοΦς βουλομένοις κτίθεσθαι· διx καv ο1 πανταχόθεν φιλοσοφεΦν βουλόμενοι κατέτρεχον παρ΄ αPτήν. Διp τtν προσοζσαν αPτΗ κ τΖς παιδεύσεως σεμνtν παρρησίαν καv τοΦς ρχουσι σωφρόνως ε0ς πρόσωπον $ρχετο· καv οPκ &ν τις α0σχύνη ν μέσσ νδρφν παρεΦναι αPτήν· πάντες γpρ δι΄ Qπερβάλλουσαν σωφροσύνην πλέον αPτtν δοζντο καv κατεπλήττοντο. Κατp δt ταύτης τότε A φθόνος aπλί"σατο· πεv γpρ συνετύγχανε συχνότερον τχ HρέστΓu διαβολtν τοζτ΄ κίνησε κατ΄ αPτΖς παρp τχ τΖς κκλησίας λαχu aς ρα ε4η αUτη ! μt συγχωροζσα τxν Hρέστην ε0ς φιλίαν τχ πισκόπσ συμβΖναι. Καv δt συμφρονήσαντες νδρες τx φρόνημα νθερμοιu gν !γεΦτο Πέτρος τις ναγνώστηςu πιτηροζσι τtν νθρωπον πανιοζσαν πv ο0κίαν ποθέν· καv κ τοζ δίφρου κβαλόντεςu πv τtν κκλησίαν — πώνυμον Καισάριον συνέλκουσινu ποδύσαντές τε τtν σθΖτα @στράκοις νεΦλον· καv μεληδxν διασπάσαντεςu πv τxν καλούμενον Κιναρφνα τp μέλη συνάραντες πυρv κατηνάλωσαν. Τοζτο οP μικρxν μφμον Κυρίλλσ καv τΗ λεξανδρέων κκλησί³ ε0ργάσατο· λλότριον γpρ παντελφς τφν φρονούντων τp Χριστοζ φόνοι καv μάχαι καv τp τούτοις παραπλήσια. Καv ταζτα πέπρακται τχ τετάρτσ τει τΖς Κυρίλλου πισκοπΖςu ν Qπατεί³ Iνωρίου τx δέκατονu καv Θεοδοσίου τx κτονu ν μηνv Μαρτίσu νηστειφν οPσφν», οι οποίοι βρίσκονταν σε διένεξη και παρότι είχε πολλούς χριστιανούς φίλους.

Ο φανατισμένος χριστιανικός όχλος την ξεγύμνωσε, την κατέκοψε με θραύσματα αγγείων ή κοφτερά όστρακα και μετά έκαψαν τα σκορπισμένα και αιμόφυρτα μέλη της, πρακτική που ακολουθούσε ο χριστιανικός όχλος της περιοχής και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση του Πατριάρχη Προτέριου. Για τα κίνητρα της δολοφονίας της, αλλά και την ενεργή ανάμιξη του Κυρίλλου Αλεξανδρείας έχουν εκφραστεί πολλές αναφορές κι απόψεις. Σύμφωνα με το Σωκράτη το Σχολαστικό, μαθητή της Υπατίας "ό φόνος ούτος προσήψεν ού μικρόν μώμον είς τόν Κύριλλον".

Η Νεοπλατωνική Φιλοσοφία της Υπατίας

Σύμφωνα με πηγές, εκτός από φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος, κατείχε και την προεδρία της Νεοπλατωνικής Σχολής της Αλεξάνδρειας και ήταν ένα άτομο άξιο σεβασμού, που ασκούσε επιρροή στους σημαντικούς άρχοντες της Αλεξάνδρειας αλλά και της Μεσογείου. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ορέστης, ο Ρωμαίος έπαρχος. Συναντιόντουσαν πολύ συχνά και μιλούσαν κυρίως για πολιτικά ζητήματα. Η Υπατία ασκούσε επιρροή [δηλ. γυναίκα που ασκούσε επιρροή και ξέρουμε τι απόψεις έχουν οι χριστιανοί για τις γυναίκες] όχι μόνο στην Αλεξάνδρεια, αλλά και στη Κωνσταντινούπολη, στη Συρία και στην Κυρήνη. Δυστυχώς, τα έργα της Υπατίας τα 'χουν εξαφανίσει. Μερικοί αναλυτές πιστεύουν ότι τα έργα της ήταν γραμμένα στα Αραβικά, άλλοι στα Ελληνικά, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η δουλειά της αποτελούνταν από μαθηματικές φόρμουλες που η ίδια είχε δημιουργήσει.

Η Υπατία είναι σημαντική για τον ρητορικό κανόνα, γιατί αποδεικνύει ότι και οι γυναίκες συμμετείχαν στις κοινωνικές και πνευματικές δραστηριότητες του αρχαίου κόσμου. Η Υπατία δίδασκε δημόσια για τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, αποδεικνύοντας την εκπαίδευσή της στη φιλοσοφία και στη ρητορική. Υπάρχουν πολλά κείμενα που επικυρώνουν την ενασχόλησή της ως διδάσκουσα εκτός από τα μαθηματικά φιλοσοφία και ρητορεία. Η Υπατία μάλλον έκανε δύο είδη μαθημάτων. Ένα ιδιαίτερο, για την ελίτ των μαθητών της και τα δημόσια κηρύγματα της, στα οποία ασκούσε επιρροή στους Αλεξανδρινούς υπαλλήλους. Ήταν αγαπητή απ' όλο τον κόσμο και οι διάφοροι επικεφαλής την συμβουλεύονταν πολύ συχνά.

Η Υπατία σχολίασε την Αριθμητική του Διόφαντου, έγραψε τον Αστρονομικό Κανόνα και τελειοποίησε τον Κώνο του Απολλώνιου. Επίσης συνεργάστηκε με τον πατέρα της για τον σχολιασμό του 3ου τόμου της Αλμαγέστης και επίσης βοήθησε τον μαθητή της Συνέσιο στην κατασκευή ενός αστρολάβου και ενός υδρομέτρου. Βέβαια, αν και δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ήταν μια σπουδαία μαθηματικός και φιλόσοφος της εποχής της, η Υπατία έμεινε γνωστή πιο πολύ για τη διδασκαλία της. Η Υπατία ήταν μια σεβαστή και επιφανής δασκάλα, αρκετά χαρισματική και αγαπητή στους μαθητές της. Πηγές αναφέρουν ότι είχε φυσική ομορφιά και φορούσε απλά ρούχα.

Έδινε δημόσιες διαλέξεις και ίσως διατηρούσε κάποιου είδους δημόσιο γραφείο. Η Υπατία δίδασκε και έγινε γνωστή τόσο για την φιλοσοφία όσο και για τα μαθηματικά. Η φιλοσοφία που ανέπτυξε η Υπατία είναι γνωστή ωςΝεοπλατωνική. Αν και υπήρχαν διάφορες εκδοχές του Νεοπλατωνισμού, λέγεται ότι η Υπατία κήρυξε ένα δικό της, διαφορετικό. Οι επιστολές και τα ποιήματα παρέχουν συμπεράσματα για τη Νεοπλατωνική φιλοσοφία της Υπατίας αλλά δεν παρέχουν σημαντικές πληροφορίες. Επιπλέον, ενώ τα γραπτά των φιλοσόφων διαδόχων της Υπατίας έρχονται για να ρίξουν φως σχετικά με τις συνεισφορές της στο Νεοπλατωνισμό, δεν υπάρχουν δικά της σωζόμενα μαθηματικά έργα.

Ό,τι γνωρίζουμε για τα Μαθηματικά της είναι μόνο ένα μικρό υποσύνολο του έργου της. Σε μεγάλο βαθμό θεωρείται ως δάσκαλος και λόγιος. Επιμελήθηκε έργα Γεωμετρίας, Άλγεβρας και Αστρονομίας και ήξερε πώς να κάνει αστρολάβους και υγροσκόπια. Αν και το έργο της χάθηκε, η παράδοση στην οποία εργάστηκε και τα κείμενα που σχολίασε αποδείχτηκε ότι ήταν η ακριβής βάση για το επόμενο βήμα στην ιστορία των μαθηματικών. Όταν τον δέκατο έβδομο αιώνα ο Vieta και ο Φερμά άρχισαν να διερευνούν τις κωνικές τομές τα έργα του Διόφαντου και του Απολλώνιου ήταν ζωτικής σημασίας. Οι συνεισφορές της στην Αλεξανδρινή φιλοσοφία και η εξερεύνησή της για την πιθανή επέκταση και δημιουργία προχωρημένων μαθηματικών της αρχαιότητας αξίζουν προσεκτική μεταχείριση.

Θεωρείται ότι υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στην Νεοπλατωνική Φιλοσοφία και τα Μαθηματικά. Η φύση των μαθηματικών είναι το να δημιουργούν ιδέες παρμένες από υλικά αντικείμενα. Έτσι είναι η Γεωμετρία. Παρόλο που έχει προέλευσή της στον κόσμο της πρακτικής τοπογραφίας και των επιθεωρητών των βαρών και των μέτρων, ξεπερνά αυτές τις αρχές. Τα Στοιχεία ασχολούνται με έναν κόσμο που δεν είναι πλέον ο κόσμος της πρακτικής, αλλά ο κόσμος των ιδεών. Έτσι, τα Μαθηματικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ένα παράδειγμα της εν λόγω υπέρβασης πάνω από το υλικό που ο Νεοπλατωνισμός κάλεσε.

Το γεγονός ότι η Υπατία ήταν μαθηματικός δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η Υπατία έμαθε μαθηματικά από τον πατέρα της τον Θέωνα. Κατάφερε να τον ξεπεράσει σε αυτό τον τομέα και να διδάξει σε πολλούς μαθητές. Μία πηγή αναφέρει ότι «Ισίδωρος επισκίασε σε μεγάλο βαθμό η Υπατία, όχι μόνο επειδή ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα εκείνη, αλλά με τον τρόπο που μια πραγματική φιλόσοφος θα ανερχόταν σε απλή γεωμέτρης.» Παρ' όλα αυτά η γνώμη αυτή δεν κέρδισε τον έπαινο ούτε από τις γυναίκες, ούτε από τους μαθηματικούς. Επιπλέον από το λεξικό του Σουίδα (βυζαντινό λεξικό που ήταν στηριγμένο στα έργα του Δαμασκίου), της αποδίδεται η συγγραφή τριών έργων. Τα μόνα που είναι γνωστό ότι έχει γράψει συνδέονται με τα μαθηματικά και την αστρονομία. Θεωρείται ότι έχει βασίσει τα βιβλία της στη Νεοπλατωνική Φιλοσοφία.

Ο Αστρονομικός Κανών

Το λεξικό του Σούδα αποκαλύπτει ότι η Υπατία έγραψε ένα τόμο με τίτλο «Ο Αστρονομικός Κανών» καθώς επιδίωκε να μελετήσει και να εμβαθύνει περισσότερο στους τομείς των μαθηματικών του πατέρα της, απ' ότι έκανε αυτός. Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι ο «Αστρονομικός Κανών» ήταν απλά μια συλλογή από αστρονομικούς πίνακες άλλοι πάλι θεωρούν ότι ήταν ένα σχόλιο σχετικά με τον Πτολεμαίο. Ένα από τα σημαντικά βιβλία του Πτολεμαίου είναι η Αλμαγέστη. Σχόλια πάνω στο Βιβλίο Τρία έχει κάνει ο Θέων, όπου λέει ότι το έργο είναι "στην κριτική αναθεώρηση της φιλοσόφου Υπατίας, η κόρη μου. ". Υπάρχει η υπόθεση ότι η Υπατία είχε γράψει μέρη από αυτά τα Σχόλια.

Επιπλέον σημείωμα στο λεξικό του Σούδα αναφέρει τους τίτλους των έργων της Υπατίας, ενώ έχουν χαθεί τμήματα αυτών όπου η Υπατία ανέλυε τους κώνους του Απολλώνιου και την αριθμητική του Διόφαντου. Και τα δύο έργα αντιμετωπίζουν παραστάσεις της ανώτερης τάξης των εξισώσεων αλλά επειδή η προσέγγιση του Απολλώνιου ήταν αριθμητική και του Διόφαντου γεωμετρική, καταλαβαίνουμε ότι η Υπατία ήταν εξοικειωμένη τόσο με τις αλγεβρικές όσο και με τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις υψηλότερης τάξης εξισώσεων.

Οι Απολλώνιοι κώνοι: Οι κώνοι του Απολλώνιου θεωρούνται από τα πιο δύσκολα έργα της αρχαιότητας και ήταν αυτοί που έθεσαν τα θεμέλια για πολλά από αυτά που στο μέλλον έγιναν γνωστά ως προβολική γεωμετρία.

Τα αλγεβρικά έργα του Διόφαντου ήταν πολύ πιο εξελιγμένα από τα προηγούμενα. Σε κάθε περίπτωση οι μαθηματικοί της Αλεξάνδρειας του τέταρτου και πέμπτου αιώνα ανέπτυξαν τα μαθηματικά που θα χρησιμοποιούσαν για την λύση ανώτερης τάξεως συστημάτων εξισώσεων. Ο μαθηματικός κόσμος του σήμερα οφείλει στην Υπατία ένα μεγάλο χρέος, διότι χωρίς εκείνη θα είχαμε πολύ λιγότερα από τα έργα του Διόφαντου.Μέσα από αυτούς τους Σχολιασμούς θα ήταν δυνατόν να δούμε ποιο έργο, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, είναι δικό της. Αυτή η σκέψη μας δημιουργείται καθώς λέγεται ότι ένας γραφέας προσπάθησε να αναμείξει αρχικό κείμενο του Διόφαντου με τα δικά της έργα. Παρ' όλα αυτά πιο πιθανό είναι ότι οι παρεμβολές της Υπατίας είναι δύο "ασκήσεις φοιτητών" στην αρχή του Βιβλίο ΙΙ. Η πρώτη ζητά για τη λύση του ζεύγους ταυτόχρονες εξισώσεις:

x - y= a, x2 - y2 = (x - y) + b

όπου a, b είναι γνωστό. Η επόμενη είναι μια μικρή γενίκευση. Απαιτεί τη λύση του ζεύγους των ταυτόχρονων εξισώσεων:

x - y = a, x2 - y2 = m (x - y) + b,

όπου a, b και m είναι γνωστές. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που συνδέουν αυτό το πρόβλημα με την Υπατία: μια εννέα λέξη-φράση στην αρχική ελληνική ταυτίζεται με ένα από τα Στοιχεία του Ευκλείδη, που ο πατέρας της είχε επεξεργαστεί.

Ο αστρολάβος

Μία άλλη πηγή πληροφοριών για τις μαθηματικές δραστηριότητες της Υπατίας είναι η αλληλογραφία του Συνέσιου που αποκαλύπτει ότι σπούδασε φιλοσοφία και αστρονομία κάτω από την καθοδήγηση της Υπατίας και αναφέρει τη δημιουργία κάποιων επιστημονικών οργάνων όπως ο αστρολάβος και το υγρόμετρο. Υπάρχει μια θεωρία της στερεογραφικής προβολής, ότι ο δρόμος είναι ανοικτός για την κατασκευή μιας πιο πρακτικής δισδιάστατης συσκευής. Αυτό μας δίνεται από την ιστορία του Συνέσιου Αστρολάβου, ο οποίος γράφοντας για τον Παίωνα δηλώνει ότι είχε σχεδίασε ο ίδιος τον αστρολάβο με τη βοήθεια της Υπατίας και είχε δημιουργηθεί από τα καλύτερα υλικά της αργυροχοΐας. Το συμπέρασμα είναι ότι η θεωρία του αστρολάβου και οι λεπτομέρειες της κατασκευής του είχαν περάσει κάτω από τον Πτολεμαίο, μέσω του Θέωνα, για να φτάσουν στην Υπατία, η οποία με τη σειρά της δίδαξε τον Συνέσιο.

Cameron's 1867 photograph Hypatia An actress, possibly Mary Anderson, in the title role of the play Hypatia, circa 1900.

terrapapers.com- Hypatia 4

Ο θάνατος της Υπατίας, [εικ. αριστερά] ελαιογραφία του Τσαρλς Ουίλιαμ Μίτσελ (Charles William Mitchell), 1885.

terrapapers.com- ipatia 1

ΣΗΜΕΡΑ 2016

Αμετανόητη η χριστιανική εκκλησία για τη δολοφονία της Υπατίας

@Αναγνώστης Λασκαράτος

Η Ορθόδοξη και η Καθολική Εκκλησία, την ίδια στιγμή που κηρύττουν τη μετάνοια αρνούνται να παραδεχθούν πως ένας Άγιός τους, ο πάπας Αλεξανδρείας Κύριλλος, την εποχή που ήταν ενωμένες, βαρύνεται με την ηθική αυτουργία της κατακρεούργησης της Υπατίας. Ήταν λένε απών την ώρα του εγκλήματος. Ασφαλώς, όπως και η Φρειδερίκη την ώρα που δολοφονούσαν οι παρακρατικοί τον Λαμπράκη. Λένε ψέματα όσοι τον κατηγορούν; Ποιος όμως έστησε τον μηχανισμό των πατριαρχικών σωματοφυλάκων των «παραβολάνων» και των μοναχών που τρομοκρατούσαν την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, την κάποτε δοξασμένη πόλη της βιβλιοθήκης, των ποιητών, των φιλοσόφων, των αστρονόμων, των χημικών και των μαθηματικών; Ποιος ευλογούσε τη δράση τους; Ποιος ήταν ο επίσκοπός τους; Παραπέρα, τι ποινή τους επέβαλε για την πράξη τους; Πως εκφράστηκε ο αποτροπιασμός του για το γδάρσιμο και το κομμάτιασμα μιας αθώας γυναίκας και μάλιστα γυμνωμένης μέσα στην εκκλησία; Που καταγράφηκε η αποδοκιμασία του; Που κατατέθηκε η αίτηση συγνώμης του; Ποιού ο θείος και προκάτοχος, ο σκληρός πατριάρχης Θεόφιλος, έκαψε τα υπολείμματα της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης, διαπράττοντας έγκλημα κατά της ανθρωπότητας; Ποιος μνημονεύεται τιμητικά «Αθανασίου και Κυρίλλου πατριαρχών Αλεξανδρείας ...» σε κάθε λειτουργία;

Ο ορθόδοξος λόγιος Νικηφόρος Κάλλιστος Ξανθόπουλος έζησε 9 αιώνες μετά. Τι κι αν ήταν παπάς της Αγίας Σοφίας, τι κι αν λέγεται πως έγινε μοναχός με το όνομα Νείλος, δεν είναι κατά τους ορθόδοξους και καθολικούς απολογητές αξιόπιστος όταν πιστώνει στον άγιο Κύριλλο την ηθική ευθύνη για το έγκλημα. Πως τόλμησε όμως να ισχυριστεί τέτοιο ψέμα για έναν κορυφαίο Άγιο της Ορθοδοξίας; Απλούστατα η Εκκλησία δεν είχε τότε κανένα λόγο να αμφισβητήσει την ιδιότητα του φονιά από έναν Άγιο της. Δεν λογοδοτούσε πουθενά και στην βυζαντινορθόδοξη κουλτούρα ο δολοφόνος και ο βασανιστής του αιρετικού ή του παγανιστή ήταν αξιέπαινος.

Σήμερα η Εκκλησία παριστάνει πως δεν ξέρει ό,τι δεκάδες άγιοί της (Κύριλλος Αλεξανδρείας, Κωνσταντίνος, Ελένη, Θεοδόσιος, Ιουστινιανός, Θεοδώρα Α, Θεοδώρα Β, Όλγα, Ειρήνη η Αθηναία, Βλαδίμηρος, Πορφύριος Γάζας, Νικόλαος, τσάρος Νικόλαος, τσαρίνα Αλεξάνδρα, Βόρις, Νίκων, Πουλχερία, κλπ κλπ) ήταν κοινοί χασάπηδες, φονιάδες, βάνδαλοι και βασανιστές. Οι καθολικές πηγές που υπερασπίζονται κι αυτές τον κοινό με τους ορθόδοξους άγιό τους Κύριλλο στην προσπάθειά τους να μειώσουν την αξία της μαρτυρίας του Νικηφόρου τον λένε κουτοπόνηρα «σχισματικό», αφήνοντας να εννοηθεί πως ανήκε σε κάποια περίεργη σέχτα.

Ήταν όμως όχι τυχαίος σχισματικός, αλλά Ορθόδοξος και είχε κάθε λόγο να τιμά έναν Άγιο της Ορθοδοξίας όπως ο Κύριλλος. Με τον ίδιο τρόπο απαξιώνουν τους προτεστάντες ιστορικούς, τον Βολταίρο κλπ άθεοι, αιρετικοί, άρα αναξιόπιστοι «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν». Έτσι βέβαια δεν ανατρέπεται η επιστημονική αξία κανενός. Μαζί με τον Νικηφόρο, άλλος ένας ορθόδοξος, πολύ πιο κοντά από αυτόν στον θάνατο της Υπατίας (415) ο χρονογράφος Ιωάννης Μαλάλας (6ος αι.) που έγραψε Ιστορία μέχρι την εποχή του Ιουστινιανού βασισμένη σε χαμένα σήμερα συγγράμματα, λέει: «κατ' εκείνον δε τον καιρόν παρρησίαν λαβόντες υπό του επισκόπου οι Αλεξανδρείς έκαυσαν φρυγάνοις αυθεντήσαντες Υπατίαν την περιβόητον φιλόσοφον» (ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ -Λόγος Δ΄, 359.8). Ο πιστός Μαλάλας που δείχνει τον αίτιο, όχι μόνο δεν κατακρίνει το έγκλημα, αλλά βρίζει και το θύμα και βέβαια δεν έχει πρόβλημα να αναφέρει τον ηθικό αυτουργό τον επίσκοπο της πόλης, ήδη άγιο της Εκκλησίας, θεωρώντας την πράξη του -όπως και η Εκκλησία- θεάρεστη. Το ίδιο ατάραχος και ο Αιγύπτιος μονοφυσίτης Ιωάννης επίσκοπος Νικίου στο Χρονικό του κατηγορεί την Υπατία για μάγισσα αλλά μια χαρά περιγράφει το έγκλημα.

Σύγχρονη μαρτυρία, χριστιανική, υπάρχει. Είναι ο Σωκράτης ο σχολαστικός, που ενδεχομένως ήταν Νοβατιανός (Ο Κύριλλος καταδίωξε και τους Νοβατιανούς) του οποίου η «Εκκλησιαστική ιστορία» θεωείται νηφάλια, τεκμηριωμένη και αξιόπιστη. Αυτός αναφέρει πως ο φόνος της Υπατίας έγινε με πρωτοβουλία του αναγνώστη Πέτρου και πως «ου μικρόν μώμον (ψόγο, ντροπή) Κυρίλλω και τη Αλεξανδρέων εκκλησία ειργάσατο». Ο ίδιος μαρτυρεί πως ο άγιος δολοφόνος Κύριλλος τιμούσε ως μάρτυρα το φανατικό μοναχό Αμμώνιο που θανατώθηκε αφού επιτέθηκε στον φίλο και προστάτη της Υπατίας τον έπαρχο Ορέστη! Η φρίκη της δολοφονίας ανάγκασε ένα χρόνο μετά τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β' να υπαγάγει τους «παραβολάνους» τους 500 δηλαδή παρακρατικούς τραμπούκους του δολοφόνου επισκόπου Αλεξανδρείας, που μαζί με τους καλόγερους της ερήμου Νιτρίας δολοφόνησαν την Υπατία, κάτω από τον έπαρχο Αλεξανδρείας.

Ο εθνικός νεοπλατωνικός φιλόσοφος Δαμάσκιος ο τελευταίος σχολάρχης της Φιλοσοφικής Σχολής της Αθήνας που αναγκάστηκε από τον άγιο Ιουστινιανό να ζητήσει άσυλο στην αυλή του Πέρση βασιλιά, μαθητής του πατέρα της Υπατίας του σοφού δάσκαλου Θέωνα, έναν αιώνα μετά αποδίδει τη δολοφονία στον φθόνο του Κύριλλου.

Δεν έχει νόημα να απαριθμήσουμε μαρτυρίες. Οι ορθόδοξοι απολογητές θα βρουν κάτι να πουν για όλους. Το θέμα είναι πως ο Κύριλλος ήταν όπως και ο θείος του από τον οποίο κληρονόμησε τον θρόνο, ένας φανατικός δολοφόνος, υπεύθυνος για τις βιαιότητες του ποιμνίου του κατά Εβραίων, αιρετικών και εθνικών, ο οποίος μισούσε ακόμη και τον έπαρχο Ορέστη. Η Υπατία ήταν [κατ' αρχάς γυναίκα] μια πολυσχιδής προσωπικότητα, φιλόσοφος, μαθηματικός, αστρονόμος, δημοφιλής δασκάλα πολλών λαμπρών νέων, ορθολογίστρια που προκαλούσε τον παραλογισμό της πίστης, ανεξάρτητη και ισχυρή προσωπικότητα, μια όμορφη γυναίκα που φυσικό ήταν να προκαλέσει το φθόνο των φανατικών κρετίνων χριστιανών, που τα πρότυπά τους για το άλλο φύλο κινιόντουσαν στους αντίποδες και εξ ίσου φυσικό να μπει στο μάτι του Κύριλου. Ποιος ξέρει τι σεξουαλικά απωθημένα προκαλούσε συν τοις άλλοις η ωραία αυτή γυναίκα στους διαστροφικούς βδελυρούς Αιγύπτιους καλόγερους της ερήμου και στον άπλυτο πατριάρχη τους. Ο Κύριλλος και ο θείος του έστησαν το κλίμα και τον μηχανισμό της βίας. Τα υπόλοιπα ήταν φυσικό επακόλουθο.

Η Εκκλησία όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη αλλά θορυβημένη από το φρικιαστικό έγκλημα προσπάθησε να θολώσει τα νερά, φτάνοντας στην γελοία απόπειρα να ταυτίσει την Υπατία με την Αγία Αικατερίνη. Ξέχωρα από αυτό, πλαστογραφείται [ξέρουν οι χριστιανοί κρετίνοι από πλαστογραφείες] μια δήθεν δήλωσή της στον μαθητή της Συνέσιο. Ο επίσκοπος Συνέσιος της Πτολεμαϊδας, νεοπλατωνικός φιλόσοφος που έγραψε και το «Φαλάκρας εγκώμιον» (στην ταινία εμφανίζεται μακρυμάλλης! Τίποτα βέβαια δεν αποκλείει να του έπεσαν τα μαλλιά αργότερα διαβάζοντας τις αναλύσεις του Μεταλληνού) δεν ήταν φυσικά κάποιος φανατικός χριστιανός. Το πιθανότερο ήταν να επέλεξε επαγγελματικά την ιερωσύνη σε εκείνη την ταραγμένη εποχή.

Ούτε ο πρώτος θα ήταν ούτε ο τελευταίος. Ο επίσκοπος της Τρωάδος Πηγάσιος παλιότερα αλλά και ο συμπατριώτης του Συνέσιου και σύγχρονός του, ο φωτισμένος φιλόσοφος και ποιητής Κύρος ο Πανοπολίτης, ο δεύτερος μετά τον αυτοκράτορα στην κρατική Ιεραρχία, αυτός που εισήγαγε πρώτος το δημόσιο φωτισμό των πόλεων, κατηγορήθηκε ως εθνικός και εξαναγκάστηκε να γίνει επίσκοπος και να εξοριστεί στο φοβερό Κοτυάειον (Κιουτάχεια) όπου οι φανατικοί χριστιανοί δολοφονούσαν τους επισκόπους τους. Εκεί είδε κι έπαθε για να γλυτώσει το λυντσάρισμα.

Ο Συνέσιος λοιπόν κατηγορεί τους μοναχούς («Επιστολή 154» και «Δίων» 4-11), που τους θεωρεί βαρβάρους, φανατικούς και αμαθείς. Όμως ο Γιώργος Μεταλληνός στο βιβλίο του «Παγανιστικός Ελληνισμός ή Ελληνορθοδοξία -Αρμός 2003», όπως τουλάχιστον αυτό μεταφέρεται χωρίς διάψευση από πιστούς του στο Διαδίκτυο, ισχυρίζεται χωρίς να παραπέμπει σε κάποια πηγή, [ποθώ γαρ Χριστιανή αποθανείν", φέρεται να του είπε] στον Συνέσιο. Ήθελε λοιπόν η Υπατία να γίνει χριστιανή σαν την τελευταία αγράμματη γυναικούλα της Αλεξάνδρειας και ο Μεταλληνός αμελεί να μας πει που ακριβώς γράφτηκε αυτό. Η περίεργη πληροφορία από το πουθενά πολλαπλασιάζεται από τα πνευματικά του τέκνα που αναβαθμίζουν τον Συνέσιο σε καθηγητή της Υπατίας και αρκετοί παραλείπουν ακόμη και την ενοχλητική επιφύλαξη του δρα εκείνο το «φέρεται».

Βέβαια δεν φαίνεται να υπάρχει καμία επιστολή του Συνέσιου προς την Υπατία που έστω να υπονοεί πως η Υπατία ήθελε να πεθάνει χριστιανή! Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν φυσικά αδιανόητο για προφανείς λόγους αλλά και θα καθιστούσε την δολοφονία της ανεξήγητη. Έψαξα και εγώ σε όλα τα ορθόδοξα μπλογκς. Επαναλαμβάνουν όλα μονότονα τον ισχυρισμό του δρος Μαϊντανού χωρίς πουθενά να μνημονεύεται η πηγή από την οποία ο δρ (ο δήθεν αυτήκοος από τον Παύλο Μπακογιάννη της δήθεν ρήσης του Κίσιγκερ περί ελληνισμού) αντλεί την πληροφορία.

Αντιγράφω από την ορθόδοξη ναυαρχίδα του Διαδικτύου την ΟΟΔΕ. "Η Υπατία ήταν χριστιανή, ο Συνέσιος ήταν καθηγητής της (!!!), η πηγή της επιστολής δεν βρίσκεται πουθενά, ούτε η επιφύλαξη «φέρεται» του Μεταλληνού, η Υπατία πιθανόν δεν ήταν άλλη από τη (μυθολογική) αγία Αικατερίνη (!!!): «Ο Συνέσιος καθηγητής και θαυμαστής της Υπατίας, μέσα από την αλληλογραφία του με την Υπατία άφησε την πληροφορία ότι είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει Χριστιανή: «ποθώ γαρ Χριστιανή αποθανείν». Όχι μόνο λοιπόν δεν υπήρχαν θρησκευτικοί λόγοι του φόνου της αλλά ο φόνος αυτός εργάσθηκε κατά της Εκκλησίας, επειδή η θαυμάσια αυτή γυναίκα, αγαπούσε τον Χριστό. Αλλά οι ψευδείς συκοφάντες τού Νεοπαγανισμού, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιτική αυτή δολοφονία ως θρησκευτική. Φωνάζει ο κλέφτης αν φοβάται ο νοικοκύρης! Γι' αυτό, επειδή η Υπατία ήταν Χριστιανή προσύλητη, η Εκκλησία σύμφωνα με κάποιες μελέτες, την τιμά ως Χριστιανή, και μάλιστα ως ΑΓΙΑ, επειδή είχε την πρόθεση να βαπτισθεί και δεν πρόλαβε λόγω της δολοφονίας της. Τιμάται με το όνομα: Αγία Αικατερίνη. (δες το βιβλίο της Μ. Dzielska, σσ. 209/210. Πρβλ. R. Richardson, T he Starlovers, N.Y. 1967. Επίσης, το βιβλίο «Παγανιστικός Ελληνισμός ή Ελληνορθοδοξία;» π. Γ. Μεταλληνού, Εκδ. Αρμός 2003). Μια ταύτιση όμως, για την οποία δεν είναι όλοι πεπεισμένοι, θεωρώντας ότι η Αικατερίνη είναι διαφορετικό πρόσωπο».

Η περισπούδαστη απολογία της ΟΟΔΕ για τον Κύριλλο καταλήγει με μια κουτοπόνηρη επιφύλαξη: «Το βέβαιο πάντως είναι ότι η φρικτή δολοφονία της Υπατίας είναι αναμφίβολα αντίθετη με το πνεύμα του Χριστιανισμού και καταδικαστέα από την Εκκλησία. Οφείλουμε να έχουμε πάντα υπόψιν ότι ένας άγιος δεν γεννιέται, αλλά γίνεται. Έτσι ο Κύριλλος, ακόμη κι αν είχε ένα μερίδιο ευθύνης για το θάνατο της Υπατίας, έγινε άγιος μετέπειτα στην πορεία. Πολλοί άγιοι ήταν ακόμη κι εγκληματίες προτού αποκηρύξουν την αμαρτωλή τους ζωή και αφιερωθούν στον Θεό».

Πότε μετάνιωσε ο Κύριλλος, πότε η Εκκλησία αποκήρυξε τη δολοφονία της Υπατίας, αυτά δεν μας το λένε οι Απολογητές. Oι νέοι του «Λάος» όμως δεν απορούν. Με το αλάνθαστο ένστικτό τους παραδέχονται την εκδοχή του Μεταλληνού: «Ο Συνέσιος ο Κυρηναίος καθηγητής της Υπατίας !!! Πιστεύω την εκδοχή που αναφέρει ο σεβαστός Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός. Δηλαδή θεωρώ πως η Υπατία κατατάσσεται στους Αγίους της Εκκλησίας μας». Αδίστακτη η Εκκλησία τιμάει έναν αιμοσταγή κακούργο. [δεν είναι άλλωστε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά] Ξέρει πως το ηθικό και νοητικό επίπεδο των πιστών της δεν θα τη φέρει ποτέ στη δύσκολη θέση να δώσει εξηγήσεις: «Ο Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας υπήρξε το ισχυρό θεολογικό πνεύμα, που χαριτώθηκε από τον Θεό να αντιμετωπίσει, με τεράστιες δυσκολίες αλλά και με επιτυχία, το θεμελιώδες πρόβλημα της χριστολογίας». Από τέτοια καθάρματα και δολοφόνους λοιπόν, θεμελιώθηκε η ορθόδοξη δογματική.

Πάνε πολλά χρόνια που η Μαθηματική Εταιρεία ζήτησε από τον Ρωμιό ποιμένα της Αλεξάνδρειας που βόσκει την κατώτερη φυλή των Νέγρων ορθοδόξων, να ζητήσει συγνώμη για το έγκλημα. Οι καιροί τώρα αλλάξανε και ο βυζαντινός Αλεξανδρινός επίσκοπος, αυτός που ξεδιάντροπα αποκαλείται «τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Μέγας Κριτής της Οικουμένης» εκπρόσωπος αργόσχολων ψιλών επισκόπων (χωρίς ποίμνιο στην Αίγυπτο όπου τα εκατομμύρια των ιθαγενών ορθόδοξων αποσχίστηκαν και ανήκουν στην Κοπτική Εκκλησία), συναντιέται με τον Τσίπρα οι οποίοι επαινούν το σκοταδιστικό έργο που επιτελεί η Επισκοπή του. Τι κι αν αυτή στήριξε τον ρατσισμό στη Ν. Αφρική, ύμνησε τη Δικατορία στην Ελλάδα, κατηγορήθηκε για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα και αποκοιμίζει με ψευτοελεημοσύνες, δεισιδαιμονίες και μαγικά ξόρκια δυό-τρεις εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχισμένους Αφρικανούς;

YΓ. Δείτε την ταινία Agora. Παρά τις αδυναμίες της είναι ενδιαφέρουσα,καθώς και τα παρακάτω βιντεο!!

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΧΑΝΑ!!!

$
0
0

ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΠΕΡΜΑ!!!ΑΜΗΝ!!

alt

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Παναγίας. Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάνα που σημαίνει «εύνοια, χάρη».!!!!ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ!!

Η "Αγία" Άννα (Μητέρα της Μαριαμ) ήταν στείρα και τόσο αυτή, όσο και ο σύζυγός της ήταν μεγάλης ηλικίας. Για τον λόγο αυτό ένιωθαν ντροπή κα μεγάληι λύπη και ποτέ δεν έπαψαν να προσεύχονται στο Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί με την υπόσχεση ότι, αν γίνει αυτό, το παιδί που θα γεννηθεί θα το προσφέρουν δώρο στο Θεό. Ο Θεός άκουσε την προσευχή τους και μήνυσε με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. Σύμφωνα με το Πρωτευαγγέλιο ενώ κάποτε προσευχόταν και παρακαλούσε το Θεό η συνετή Άννα, άκουσε τη φωνή του Αρχαγγέλου, που τη διαβεβαίωνε πως το αίτημά της ικανοποιήθηκε από το Θεό.Προτείνω στους Ρωμιούς να στείλουν νέο αίτημα στον Γιαχβέ και να του ζητήσουν οικονομική βοήθεια αρκετά πληρώσαμε το παραμύθι του γιου του ας βάλει το χέρι στην τσέπη του να δώσει κι αυτός κάτι!!

Albrecht Dόrer 046.jpg Της έλεγε δηλαδή καθαρά ο Αρχάγγελος Γαβριήλ: "Η παράκλησή σου έφτασε στον Κύριο, γι'αυτό να μην είσαι σκυθρωπή μήτε να χύνεις δάκρυα. Θα γίνεις γόνιμη και καρπερή σαν την ελιά και θα βλαστήσεις ένα ωραίο κλαδί, την Παρθένο, κι Αυτή θα ανθήσει ένα πανέμορφο Άνθος, το σαρκωμένο Χριστό, που δωρίζει στον κόσμο το άπειρο του έλεος".  Την άλλη μέρα ο Ιωακείμ και η Άννα πρόσφεραν ευχαριστήρια δώρα στο Θεό. Έτσι με τους νόμους της φύσεως και με μήνυμα και υπόσχεση του Θεού, αξιώθηκε η Άννα να συλλάβει και να γεννήσει ύστερα από εννέα μήνες την Θεοτόκο Μαρία.ΤΕΛΙΚΑ Ο ΓΙΑΧΒΕ 'Η ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ, 'Η ΤΟ ΟΛΟ  ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!ΠΑΝΤΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑΧΒΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ (ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ" ΠΑΝΑΓΙΑΣ"),ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ¨" ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ!!  ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"

Tο μήνυμα του αγγέλου στην Παρθένο Mαρία για τη γέννηση του Xριστού

26Tον έκτο μήνα, λοιπόν, ο Θεός έστειλε τον άγγελο Γαβριήλ να πάει σε μια πόλη της Γαλιλαίας που ονομάζεται Nαζαρέτ, 27σε μια παρθένο αρραβωνιασμένη μ' έναν άντρα από τη γενιά του Δαβίδ, που ονομαζόταν Iωσήφ. Kαι το όνομα της παρθένου ήταν Mαριάμ. 28Παρουσιάστηκε, λοιπόν, ο άγγελος σ' αυτήν και της είπε: "Xαίρε εσύ, η πλημμυρισμένη με θεία χάρη. O Kύριος είναι μαζί σου. Eυλογημένη είσαι εσύ ανάμεσα στις γυναίκες"! 29Mα εκείνη, σαν τον είδε, ταράχτηκε με τα λόγια του, και συλλογιζόταν τι τάχα να σήμαινε ο χαιρετισμός αυτός. 30Tης είπε τότε ο άγγελος: "Mη φοβάσαι Mαριάμ, γιατί βρήκες χάρη από το Θεό. 31Kαι τώρα άκου! Θα μείνεις έγκυος και θα γεννήσεις γιο, και θα τον ονομάσεις Iησού. 32Aυτός θα είναι μεγάλος, και Γιος του Yψίστου θα ονομαστεί. Kαι θα του δώσει ο Kύριος ο Θεός το θρόνο του Δαβίδ του προπάτορά του. 33Kαι θα βασιλέψει στον οίκο του Iακώβ στους αιώνες και η βασιλεία του δε θα έχει τέλος". 34Eίπε τότε η Mαριάμ στον άγγελο: "Πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό, αφού δεν έχω σαρκική σχέση με άντρα;" 35Kαι της αποκρίθηκε ο άγγελος: "Tο Όγιο Πνεύμα θα έρθει επάνω σου και η δύναμη του Yψίστου θα σε καλύψει. Γι' αυτό και το άγιο παιδί που θα γεννηθεί, Γιος Θεού θα ονομαστεί. 36Kαι, άκου! H Eλισάβετ η συγγενής σου έχει κι αυτή συλλάβει γιο, τώρα στα γερατειά της, κι αυτός είναι ο έκτος μήνας εγκυμοσύνης αυτής που την έλεγαν στείρα! 37Γιατί τίποτε απ' όσα ειπώθηκαν δεν είναι ακατόρθωτο για το Θεό". 38Tότε η Mαριάμ είπε: "Nάμαι, η δούλη του Kυρίου. Aς γίνει σε μένα σύμφωνα με το λόγο σου". Kι έφυγε απ' αυτήν ο άγγελος.

ΟΙ "ΙΕΡΟΙ"ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΡΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!

$
0
0
alt

alt

alt

πηγη..Κέων Λοκρός Εσπέριος


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ "ΑΓΙΩΝ"ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΜΑΛΑΚΙΑΝ ΕΚΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ!!

$
0
0

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ??ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ!!

Πολλά τα βάσανα και οι αρρώστιες στην εποχή μας, αλλά οι Άγιοι μας είναι πάντα... βοηθοί και παραστάτες στην δοκιμασία του πόνου.

Εσείς ξέρετε σε ποιες παθήσεις βοηθούν οι Άγιοι της Εκκλησίας ο καθένας ξεχωριστά Πολλοί είναι οι Άγιοι που έλαβαν από το Θεό διάφορα ιδιαίτερα χαρίσματα και οι οποίοι με την ειλικρινή προσευχή των πιστών σπεύδουν προς βοήθεια τους στις ανάλογες περιστάσεις.

Ας δούμε μερικούς από αυτούς, όπως καταγράφονται σε σχετικό φυλλάδιο από το Άγιο Όρος:

Ο Άγιος Κυπριανός, η Αγία Ιουστίνη η Παρθένος και η Αγία Θωμαΐς βοηθούν στην καταπολέμηση των σαρκικών πειρασμών, όλων των ειδών της μαγείας, στη λύση (διάλυση) αυτών και εν γένει μάχονται κατά ακάθαρτων πνευμάτων.

Ο Άγιος Ανδρόνικος και η Αγία Αθανασία βοηθούν τα ανδρόγυνα που θέλουν να έχουν μια ανώτερη πνευματική διαβίωση.

Η Αγία Φωτεινή βοηθάει στους πονοκεφάλους, καθώς και στους πόνους άλλων οργάνων του κεφαλιού.

Η Αγία Παρασκευή, η Αγία Εριφύλη και ο Άγιος Ιγνάτιος βοηθούν σ΄ όλες τις ασθένειες των ματιών.

Η Αγία Παρασκευή βοηθά να λυθούν οι συζυγικές έριδες και προστριβές.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος βοηθά στις παθήσεις της γλώσσας, στη βραδυγλωσσία, στην τραυλότητα, σε διάφορα πρηξίματα, οιδήματα και στις αϋπνίες.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, η Αγία Παρασκευή και ο Άγιος Κλέαρχος βοηθούν στα πάσης φύσεως εγκαύματα.

Ο Άγιος Παντελεήμων βοηθά στις αιμορραγίες του σώματος, της μύτης, κ.ά., καθώς και στα στηθικά.

Η Αγία Δωροθέα βοηθά στις ασθένειες του προσώπου και για τη μη παραμόρφωση του.

Η Αγία Μαγδαληνή βοηθά στην τριχόπτωση και στους πόνους των δαχτύλων.

Ο Άγιος Αντίπας βοηθά στις ασθένειες των δοντιών.

Ο Άγιος Παύλος ο Ομολογητής βοηθάς στους πόνους του λαιμού.

Ο Άγιος Αββακούμ βοηθά στους πόνους των αυτιών.

Ο Άγιος Χαράλαμπος βοηθά σε στομαχικές και εντερικές ενοχλήσεις, λοιμώδεις νόσους, αλλά και στις λυπηρές σκέψεις.

Ο Όσιος Βασίλειος ο Αμασεύς βοηθά στους ρευματισμούς χεριών, ποδιών, μέσης, αλλά και στην απελπισία και τις απογοητεύσεις.

Η Αγία Ξένη βοηθά στις παθήσεις της καρδιάς, σε κάθε είδος νευρασθενειών, εξανθημάτων, σε κάθε είδος μαγείας και για εργασιακές επιτυχίες.

Η Αγία Βαρβάρα βοηθά σε δερματικές παθήσεις (ευλογιά, ιλαρά, ανεμοβλογιά, λέπρα, κτλ), όπως επίσης και όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, τρένο, αεροπλάνο, αλλά και όσους μεταχειρίζονται κάθε μηχανοκίνητο μέσο.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης και ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων βοηθούν σε κάθε είδους έκζεμα.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων βοηθά στην ανεύρεση εξαφανισμένων προσώπων.

Ο Άγιος Μηνάς βοηθάει στον ίκτερο (χρυσή), στην ανεύρεση απολεσθέντων πραγμάτων και αποπλανημένων προσώπων, όπως επίσης προφυλάσσει από τους κλέφτες και τις πυρκαγιές.

Ο Άγιος Φανούριος βοηθά στην ανεύρεση όλων των απολεσθέντων.

Ο Άγιος Τρύφων, ο Άγιος Ιερόθεος ο εξ Αθηνών, ο Άγιος Χαράλαμπος και ο Όσιος Σεραφείμβοηθούν στους κήπους, στους αγρούς, στα σπαρτά, στα δέντρα και στα φυτά.

Ο Άγιος Νικόλαος βοηθά τους ναυτικούς και όσους ταξιδεύουν με πλοίο, καθώς και τις χήρες, τα ορφανά και τις παρθένες. Επίσης, προστατεύει από τη βροχή τους οδοιπόρους, ενώ διαλύει τους κακούς λογισμούς.

Η Αγία Ανθίπη βοηθά τις χήρες, τα ορφανά και τις παρθένες.

Η Αγία Πολυξένη βοηθά και προστατεύει τους εργαζόμενους σε σκαλωσιές, όσους υποφέρουν από ταξιδιωτική ναυτία, αλλά και τις έγκυες να μην αποβάλλουν.

Ο Άγιος Ραφαήλ, ο Άγιος Νικόλαος, η Αγία Ειρήνη και ο Άγιος Νεκτάριος θεραπεύουν ασθενείς διαφόρων παθήσεων.

Ο Άγιος Στυλιανός προστατεύει βρέφη και παιδιά, ενώ βοηθάει στην απόκτηση τους. Επίσης βοηθά στον τερματισμό φιλονικιών μεταξύ αδελφών.

Η Αγία Άννα, ο Άγιος Φανούριος και η Αγία Ξένη προστατεύουν γενικά τα παιδιά.

Ο Άγιος Βονιφάτιος βοηθά να απαλλαγούν από το πάθος τους οι αλκοολικοί.

Η Οσία Ξένη της Πετρούπολης βοηθά στον τερματισμό των φιλονικιών μεταξύ ανδρογύνων ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗ?????????????????????

- See more at: http://www.ekklisiaonline.gr/arxontariki/item/16489-eseis-kserete-se-poies-pathiseis-voithoyn-oi-agioi-tis-ekklisias-o-kathenas-ksexorista#sthash.85M3o9Su.dpuf

Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ120.000€ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

$
0
0

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ!!Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΦΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΘΥΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ "ΪΕΡΕΣ" ΧΟΡΗΓΙΕΣ!!

1-7-16 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

10-06-16 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ Η ΜΟΥΜΙΑ ΡΟΖΑΛΙΑ ΚΑΙ Η "ΑΓΙΑ"ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ??

$
0
0

alt Ιταλοί αρχαιολόγοι προσπαθούν να καταρρίψουν τους νοσηρούς ισχυρισμούς ότι μια μούμια παιδιού στη Σικελία ανοίγει και κλείνει τα μάτια της κάθε μέρα.Το ανατριχιαστικό φαινόμενο έχει καταγραφεί πολλές φορές σε βίντεο και αποτέλεσε αντικείμενο για διάφορες μεταφυσικές εικασίες για μερικά χρόνια.Αυτή την εβδομάδα, οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν και πάλι ότι η Ροζαλία Λομπάρντο, το δίχρονο κορίτσι που πέθανε από πνευμονία το 1920, κούνησε τα βλέφαρά της αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε μία στιγμή τα άνοιξε για να αποκαλύψει τα υπέροχα καλοδιατηρημένα μπλε μάτια της.Μία από τις καλύτερα διατηρημένα μούμιες του κόσμου, η Ροζαλία είναι η πιο διάσημη μεταξύ των περίπου 8.000 χιλιάδων που βρίσκονται στις κατακόμβες κάτω από το μοναστήρι των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Σικελίας. Το παρατσούκλι «Ωραία Κοιμωμένη» της δόθηκε γιατί μοιάζει σαν να κοιμάται μέσα στο γυάλινο φέρετρο.Οσο για τα μάτια της που έχουν τρομοκρατήσει τους ντόπιους και αρκετούς ειδικούς, ορισμένοι πιο ψύχραιμοι αρχαιολόγοι, όπως ο επιμελητής των κατακόμβων Ντάριο Πιομπίνο Μασκάλο εξηγούν: «Είναι μια οφθαλμαπάτη που παράγεται από το φως που φιλτράρεται μέσω των πλευρικών παραθύρων και κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αλλάξει. Τα μάτια της δεν είναι εντελώς κλειστά. Δεν ήταν ποτέ».Η ανθρωπολόγος ανακάλυψε το πραγματικό μυστικό της Ροζαλία το 2009, όταν ανακάλυψε το μυστηριώδη τύπο που χρησιμοποιείται για την καταπληκτική διατήρησή της.Ενώ οι περισσότερες από τις μούμιες που θάβονται στις κατακόμβες αφυδατώθηκαν από το ξηρό περιβάλλον, η Ροζαλία είχε μουμιοποιηθεί τεχνητά. 

alt

Για να την διατηρήσει στην αιωνιότητα, ο πατέρας της στράφηκε στον ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια, φημισμένο ταριχευτή από τη Σικελία ο οποίος πέθανε το 1933. Ποτέ ο Σαλάφια δεν αποκάλυψε τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μούμιες του.Το 2009 ο Πιομπίνο Μασκάλι βρήκε ένα χειρόγραφο στο οποίο αναφέρονται τα συστατικά που χρησιμοποίησε ο Σαλάφια για την μουμιοποίηση της Ροζαλία: γλυκερίνη, φορμαλίνη κορεσμένη με θειικό ψευδάργυρο και χλώριο και ένα μέρος ενός διαλύματος αλκοόλης κορεσμένης με σαλικυλικό οξύ.Το μείγμα λειτούργησε τέλεια. Η φορμόλης σκότωσε τα βακτήρια, η γλυκερίνη διατήρησε το σώμα της προστατεύοντάς την από την ξηρότητα, το σαλικυλικό οξύ σκότωσε τους μύκητες, ενώ τα άλατα ψευδαργύρου πέτρωσαν ουσιαστικά το σώμα της.Ο Μασκάλι, ελπίζει ότι με την διευκρίνηση της διαδικασίας, θα σταματήσουν οι εικασίες και οι αστικοί μύθοι για τη «ζωντανή» μούμια που υποτίθεται ότι ανοιγοκλείνει τα μάτια της.πηγη - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/06/blog-post_26.html#more

ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ!!  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!! 

"Η Αγία Παρασκευή ανοιγοκλείνει τα μάτια Tης"-Για θαύμα μιλούν πιστοί στην Χρυσαυγή Τρικάλων!

alt
Για Θεϊκά σημάδια μιλούν μαρτυρίες πιστών, της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στο ομώνυμο εκκλησάκι στην Χρυσαυγή Τρικάλων.Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των πιστών η Αγία Παρασκευή φέρεται να ανοιγοκλείνει τα μάτια Tης σε συγκεκριμένες στιγμές (σ.σ. τις οποίες δυστυχώς ο φακός του trikalavoice.gr δεν κατάφερε να απαθανατίσει).????Ελα ρε πως έγινε??Σκοταδιστές και απατεώνες είστε το καρκίνωμα της ανθρωπότητας!!Έχω την εξήγηση  καλά μου προβατάκια ,όταν ρίχνετε τον οβολό σας στο παγκάρι ο θόρυβος των κερμάτων τρομάζει την Παρασκευή!!

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ!

$
0
0

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Θαυμαστή εμπειρία του Οσίου Παϊσίου με τους Αγίους Ιωακείμ και Άννα!! Ο Παΐσιος μιλούσε Εβραϊκά??Πως  συνομίλησε με τους γονείς της Μαριάμ??Μιλώντας για την Μαριάμ απέρριψε την παρθενογένεση του Ναζωραιου!!

- Γέροντα, πέστε μας για τον Άγιο Ιωακείμ και την Αγία Χαννα, τους Θεοπάτορες. Κάποτε κάτι αρχίσατε να μας λέτε ότι είχατε συνομιλήσει μαζί τους. Θαυμαστή εμπειρία του Οσίου Παϊσίου με τους Αγίους Ιωακείμ και Άννα

- Γέροντα, πέστε μας για τον Άγιο Ιωακείμ και την Αγία Άννα, τους Θεοπάτορες. Κάποτε κάτι αρχίσατε να μας λέτε.

- Από μικρός είχα σε μεγάλη ευλάβεια τους Αγίους Θεοπάτορες. Μάλιστα είχα πει σε κάποιον ότι, όταν με κάνουν καλόγερο, θα ήθελα να μου δώσουν το όνομα Ιωακείμ. Πόσα οφείλουμε σ" αυτούς!

Οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα είναι το απαθέστερο (δηλαδή χωρίς διαβλητά πάθη) ανδρόγυνο που υπήρξε ποτέ. Δεν είχαν καθόλου σαρκικό φρόνημα. Ο Θεός έτσι έπλασε τον άνθρωπο και έτσι ήθελε να γεννιούνται οι άνθρωποι, απαθώς.

Άλλα μετά την πτώση μπήκε το πάθος στην σχέση ανάμεσα στον άνδρα και στην γυναίκα. Μόλις βρέθηκε ένα απαθές ανδρόγυνο, όπως έπλασε ο Θεός τον άνθρωπο και όπως ήθελε να γεννιούνται οι άνθρωποι, γεννήθηκε η Παναγία, αυτό το αγνό πλάσμα, και στην συνέχεια σαρκώθηκε ο Χριστός.

Μου λέει ο λογισμός ότι θα κατέβαινε και νωρίτερα ο Χριστός στην γη, αν υπήρχε ένα αγνό ζευγάρι, όπως ήταν οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα. Οι Ρωμαιοκαθολικοί φθάνουν στην πλάνη και πιστεύουν, δήθεν από ευλάβεια, ότι η Παναγία γεννήθηκε χωρίς να έχει το προπατορικό αμάρτημα. Ενώ η Παναγία δεν ήταν απαλλαγμένη από το προπατορικό αμάρτημα, αλλά γεννήθηκε όπως ήθελε ο Θεός να γεννιούνται οι άνθρωποι μετά την δημιουργία. Ήταν πάναγνη [1], γιατί η σύλληψη Της έγινε χωρίς ηδονή.

Οι Άγιοι Θεοπάτορες, μετά από θερμή προσευχή στον Θεό να τους χαρίσει παιδί, συνήλθαν όχι από σαρκική επιθυμία, αλλά από υπακοή στον Θεό. Αυτό το γεγονός το είχα ζήσει στο Σινά [2]. Σημειώσεις: 1. Η Θεοτόκος γεννήθηκε κατά φυσικό τρόπο και όχι παρθενικώς.

«Ήταν πάναγνη», γιατί, όπως γράφει και ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός στον Λόγο του «Εις το Γενέσιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας», συνελήφθη «σωφρόνως»(βλ. PG 96,669A), αλλά και αύξησε με τον αγώνα της την αγιότητα που έλαβε από τους γονείς της, αποκρούοντας πάντα λογισμόν περιττόν και ψυχοβλαβή πριν γεύσασθαι» (αυτόθι 676Β). 2. Ο Γέροντας ασκήτεψε στο Σινά, στο ασκητήριο των Αγίων Επιστήμης και Γαλακτίωνος, από το 1962 μέχρι το 1964. Το γεγονός αυτό δεν μας το απεκάλυψε.

Πηγή: Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, «Λόγοι Δ΄ - Οικογενειακή Ζωή». Εκδ.: Ι. Ησ. Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος. Σουρωτή Θεσσαλονίκης

ΟΡΓΗ ΔΙΟΣ??ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΒΕΒΗΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!!!

$
0
0

ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΟΥΝ!!!

Zeus-greek-mythology-god-of-the-gods-300x225.jpg

Αιτωλ/νία: Κεραυνός «χτύπησε» ξωκλήσι

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπλητταν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, δε σταμάτησαν ούτε μπροστά στον οίκο του Γιαχβέ.  Συγκεκριμένα, κεραυνός «χτύπησε» το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του χωριού της Κωνωπίνας (Ακτίου - Βόνιτσας), στην Αιτωλοακαρνανία.     Μάλιστα, ο κεραυνός τρύπησε την κεραμοσκεπή του χώρου του ιερού, διαπέρασε το ταβάνι, προξένησε ρηγμάτωση στο δάπεδο και εκτίναξε την ανατολική πόρτα της εκκλησίας.  Ο Εβραιοχριστιανός "ιερέας" του χωριού, Δημήτριος Χαμαλέτσος, μετέβη στον χώρο με τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Αστυνομία.  Στο σημείο βρέθηκε και ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος για την επιβαλλόμενη τυπική αυτοψία και καταγραφή του συμβάντος.  Εντύπωση προκάλεσε το εύρος των ζημιών, ενώ πρωταρχική ενέργεια του εκκλησιαστικού συμβουλίου ήταν να επισκευάσει τη σκεπή της εκκλησίας, ώστε να μην υποστεί περαιτέρω φθορές από τις βροχοπτώσεις.

Viewing all 8271 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>