Διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους θέλουν 7 στους 10 Ελληνες!!Αισθάνομαι για μια φορά ακόμα δικαιωμένος και ο λόγος ότι πολλοί φίλοι που δηλώνουν Εθνικοί και ζουν σε κομματικά μαντρια μιλούσαν για πολιτικό κόστος για το κόμμα τους όταν ζητούσα τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας!!!Τώρα τι έχουν να πούν όλοι αυτοί??Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!!Στην Ευρωβουλή οι Θεσμοί κάλεσαν τον Τσίπρα να διώξει τους παπάδες από το κράτος!!!!Έγραφα εδώ ότι η εκκλησία δεν έχει δύναμη στο εκλογικό σώμα και σήμερα αισθάνομαι ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ!!Όλα τα πολιτικά κόμματα στηρίζουν την εκκλησία διότι τους παραδίδει ψηφοφόρους πρόβατα!!Όπως θα δείτε στην Δημοσκόπηση η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαου έχει κουνήσει μαντήλι στην Εβραϊκή αίρεση!!
Υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.
Το θέμα αυτό, όπως και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αλλά και την επιστολή που του έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του «Βήματος», αποκαλύπτει ότι το 74,5% τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού, με το 19,7% να διαφωνεί με αυτή την προοπτική.
Επίσης, το 63,9% δεν είναι ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της εκκλησίας και το 73% είναι υπέρ της καύσης των νεκρών, την οποία απορρίπτει η εκκλησία.
Τέλος, το 78,4% δηλώνει ότι οι κληρικοί πρέπει να μισθοδοτούνται από εκκλησία και όχι από το δημόσιο.
Πηγή: Διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους θέλουν 7 στους 10 Ελληνες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/202142/diahorismo-ekklisias-kratoys-theloyn-7-stoys-10-ellines#ixzz3XlWethhJ
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΣΕΙΣ??ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ!!!Το 2001 το 13,8% δήλωσε ότι δεν θρησκεύεται, ενώ το 85,6% ότι θρησκεύεται.
- Το 2015 το 45,9% δηλώνει ότι δεν θρησκεύεται, ενώ μόνο το 51,9% ότι θρησκεύεται.
Ένα άλλο συνταρακτικό στοιχείο είναι πως μέσα σε δέκα χρόνια μειώθηκαν στους μισούς όσοι καθημερινά προσεύχονται και υπερτετραπλασιάστηκαν όσοι δεν προσεύχονται ποτέ :
-Το 2006 το 54,2% προσευχόταν καθημερινά και το 7,2% ποτέ.
-Το 2015 το 24,4% προσεύχεται καθημερινά και το 29,6% ποτέ.
Εξίσου συνταρακτικό είναι το στοιχείο της δημοσκόπησης ότι μέσα σε δέκα χρόνια μειώθηκαν στο ένα τρίτο εκείνοι που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή, ενώ υπερπενταπλασιάσθηκαν όσοι δεν πηγαίνουν ποτέ στην Εκκλησία:
- Το 2006 το 22,7% πήγαινε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, το 24,6% έως τρεις φορές τον μήνα και το 6,9% ποτέ.
- Το 2015 το ποσοστό όσων πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην Εκκλησία περιορίζεται στο 6,7%, στο 10% όσων πηγαίνουν έως τρεις φορές, ενώ το ποσοστό όσων δεν πηγαίνουν ποτέ στην Εκκλησία έφτασε το 36,7%.
- Οριακά πλέον τάσσεται υπέρ της διατηρήσεως των θρησκευτικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους: Το 51,3% είπε «ναι» και «μάλλον ναι» και το 45,4% «όχι» και «μάλλον όχι».
- Το 2006 το 36,7% τάχθηκε υπέρ του να διδάσκεται το Ορθόδοξο δόγμα στα θρησκευτικά του σχολείου, ενώ το 2015 τάσσεται μόνο το 13,8%, δηλαδή υποτριπλασιάστηκε.
- Οριακά πλέον - το 50,5% - τάσσεται κατά του γάμου των ατόμων του ιδίου φύλου. Όμως το 65,6% τάσσεται υπέρ της άποψης ότι «η ομοφυλοφιλία είναι ένας τρόπος ζωής που πρέπει να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία».
- Το 82,3% τάσσεται υπέρ του πολιτικού γάμου.
- Το 73% υπέρ της καύσης των νεκρών. Και
- Το 78,4% υπέρ του να πληρώνει η Εκκλησία τους μισθούς των ιερέων Της.
- Το 74,5% τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας.
Άλλες παράμετροι που δείχνουν την τάση της κοινωνίας του 2015 να απομακρυνθεί από τη διδασκαλία και τους Κανόνες της Εκκλησίας είναι και αι ακόλουθοι: