Quantcast
Channel: ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ: ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Viewing all 8271 articles
Browse latest View live

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΏΝ"!!!

$
0
0

altΔιαβάστε την είδηση: Όλα τα περιμέναμε στο κατάντημα της  εκκλησίας, αλλά αυτό ειλικρινά ξεπερνά κάθε όριο. Σχόλιο Απολλώνιου!!Το κατάντημα δεν είναι της Εβραιορθόδοξης εκκλησίας ,είναι των Ελλήνων που δέχτηκαν την Εβραϊκή αίρεση στην Ελληνική αυτή τελετή!!Τιμή σας βάρβαροι Εβραιοχριστιανοί που συμμετέχετε σε μια Ελληνική τελετή!

Φαίνεται πως ζούμε στην εποχή της σύγχυσης και του παραλόγου. Όλα είναι και δείχνουν μπερδεμένα! Δυστυχώς απ΄αυτό τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Εκκλησία. Μετά την προκλητική κατάσταση που ζήσαμε με την εορτή των δώδεκαθεϊστών στο Λιτόχωρο στην Κατερίνη και την ένοχη σιωπή και απουσία της τοπικής Εκκλησίας από όλα αυτά έχουμε και συνέχεια στην ιστορική Αρκαδία. Και μάλιστα στην μητρόπολη Γόρτυνος που θέλει ξα προβάλλεται σαν βράχος της Ορθοδοξίας.

alt

Στην περιοχή της όμορφης Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, ξεκινούν λόγω καλοκαιριού πολιτιστικές εκδηλώσεις ! Και μέχρι εδώ όλα καλά και τίποτα το επιλήψιμο. Τις εκδηλώσεις όμως αυτές διοργανώνουν οι ...δωδεκαθεϊστές της περιοχής. Δικαίωμά τους αφού μπορούν να κινούνται με τέτοια άνεση. Όμως στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως φαίνεται και προκύπτει από τις αναρτήσεις του www.lykea 2017 συμμετέχουν και τα πολιτιστικά τμήματα της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως (!!!!!).

Ή παραπληροφόρησαν και παραπλάνησαν τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Ιερεμία, έγκριτο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαίο Θεολόγο, ή δεν γνωρίζουν τα πολιτιστικά τμήματα της Μητροπόλεως πού ακριβώς συμμετέχουν.

Να επισημάνουμε ότι βασικός χορηγός των εκδηλώσεων είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου της οποίας ηγείται ο θρησκευόμενος κατά τα άλλα ... κ. Πέτρος Τατούλης, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η κρατική εταιρεία Συγκοινωνιών της ...Αττικής σε όλους τους σταθμούς της!! Αυτές είναι γνωριμίες!! Οι Δωδεκαθεϊστές μας αφήνουν άφωνους και ενεούς!!

Κατά τα άλλα η Μεγάλη Σύνοδος στην Κρήτη μας πείραξε ....!!!

Πηγή Κατάνυξης ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr


ΑΙΣΧΟΣ!!ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 120 "ΙΕΡΟΔΑΣΚΑΛΟΥΣ"ΕΒΡΑΙΟ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ!!!

$
0
0

Δείτε την προκήρυξη

Υπουργείο Παιδείας: Προσλαμβάνονται 120 ιεροδιδάσκαλοι ισλαμικής Εβραιοθρησκείας

Εκτύπωση
Υπουργείο Παιδείας: Προσλαμβάνονται 120 ιεροδιδάσκαλοι ισλαμικής θρησκείας
Θα διδάσκουν το Κοράνι στα τεμένη της Θράκης ή και σε μαθητές-μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης 
Την προκήρυξη πλήρωσης 120 θέσεων ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας στις μουφτείες της Θράκης ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρει σχετικά το υπουργείο, οι ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα μηνών.  Το έργο τους θα είναι η διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης ή, εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη, και σε μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης.   Επίσης, οι ιεροδιδάσκαλοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης, καθώς και την αραβική γλώσσα στα μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έστω και αν δεν κατέχουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. Στην προκήρυξη αναφέρονται οι θέσεις, τα τυπικά προσόντα, η προθεσμία, ο τόπος υποβολής της αίτησης συμμετοχής, τα αναγκαία δικαιολογητικά και η διαδικασία διενέργειας της συνέντευξης. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο τεύχος 2757/τ. Β΄/8-8-2017 (ΑΔΑ: 6ΟΒ84653ΠΣ-ΠΑΜ) και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με: α) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Διοικητήριο, Τ.Κ. 671 00, Ξάνθη, Τ.Θ. 157.  (Τηλ: 2541350303 - 2541350294) β) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Στ. Κυριακίδη 91, Τ.Κ. 691 00, Κομοτηνή. (Τηλ: 2531025292 - 2531025273) γ) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Δήμητρας 19, Τ.Κ. 681 00,  Αλεξανδρούπολη. (Τηλ: 25513-55385 - 25310-25273) Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της προκήρυξης

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΟΡΟΣ!!ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ?

$
0
0

Αγιον Ορος: Τέλος Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται το Κέντρο Υγείας!!Αντίχριστοι τι θα απογίνει το δίδυμο της συμφοράς Γεσουα και Μαριάμ??Τόσα θαύματα έκαναν καθημερινά στο Άθλιο Όρος!!Ντροπή σας αχάριστοι!!

alt Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί και θα τεθεί σε λειτουργία το νέο Κέντρο Υγείας στις Καρυές του Αγίου Όρους, καθώς διευθετήθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες. Τα παραπάνω δήλωσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, απαντώντας στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).Μιλώντας στο halkidikifocus, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, ανακοίνωσε ότι το νέο σύγχρονο κτήριο θα δοθεί σε χρήση στο τέλος του Σεπτεμβρίου: «Οι εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους έχουν ολοκληρωθεί. Όπως έχει ολοκληρωθεί και η προμήθεια και εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε υπέρηχος, μικροβιολογικό και ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλωμαρίτης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!

$
0
0

 

alt

Του συλλόγου πολιτών "Το Κάστρο"

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας με συναυλίες, ομιλίες, έκθεση ζωγραφικής & φωτογραφίας και ξεναγήσεις, διοργανώνει στις 7, 8 και 9 Ιουλίου, ο σύλλογος πολιτών "Το Κάστρο" της Χαλκίδας, στο κάστρο Αγίας Παρασκευής, στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής, στη δημοτική πινακοθήκη Δημ. Μυταρά, στη συναγωγή, στο οθωμανικό τέμενος Εμίρ Ζαδέ, στο εβραϊκό νεκροταφείο, στο κτίριο Βαϊλου και στην οικία Μ. Περιστερά.

 Οι εκδηλώσεις έχουν τίτλο ιστορικό κέντρο Χαλκίδας "Τρίστρατο θρησκειών" και πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της μητρόπολης Χαλκίδας, της εφορείας αρχαιοτήτων Ευβοίας, της εβραϊκής κοινότητας Χαλκίδας, του εργαστηρίου τέχνης Χαλκίδας, του Θεάτρου Χαλκίδας, του δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας Νίκος Σκαλκώτας, του Ωδείου Μαρσύας, του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας, της κ. Μ. Περιστερά, του εκδότη της εφημερίδας "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ" και την υποστήριξη του δήμου Χαλκιδέων, οργανισμού πολιτισμού.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή, 7 Ιουλίου

Ώρα 21.00-22.30

Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής

Χαιρετισμός της προέδρου του συλλόγου πολιτών "Το Κάστρο" κας Λ. Ελευθερίου.

Βυζαντινοί ύμνοι με τη χορωδία της ιεράς μητρόπολης Χαλκίδας.

Ομιλία, του σεβασμιότατου μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου

Σάββατο, 8 Ιουλίου

Ώρα  11.00-13.00

Δημοτική πινακοθήκη Δημ. Μυταρά

Προφορική ιστορία μέσα από την οπτική ενός σημαντικού Χαλκιδέου δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη εφημερίδας του κ. Δημήτρη Δεμερτζή, ο οποίος έχει ζήσει την ιστορία της πόλης μας και της ιδιαίτερης περιοχής μας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ώρα 19.00-21.00

Συναγωγή

Ομιλία του κ. Μάϊση με θέμα την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας στην περιοχή του Κάστρου Αγίας Παρασκευής, οδός Κώτσου.

Ώρα 21.00 - 23.00 

Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ Ζαδέ

Λόγια οθωμανική μουσική, από τον μουσικό Ανδρέα Πρέκα και μαθητές/τριες του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας.

Αφηγήσεις περιηγητών της Χαλκίδας, από τους ηθοποιούς του Θεάτρου Χαλκίδας Παναγιώτη Τζαφέρη, Γιάννη Μωϊσίδη και Γιάννη Στέρπη.

Κυριακή, 9 Ιουλίου

Ώρα 7.30-10.30

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής

Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 11.00 - 13.00

Εβραϊκό νεκροταφείο

Επίσκεψη -  ξενάγηση από τον κ. Μάϊση

Ώρα 19.00 - 21.00

Κτήριο Βαϊλου

Ομιλία της κ. Π. Καλαμαρά, προϊσταμένης ΕΦΑ Ευβοίας με θέμα: "Τα μνημεία μιλούν για τους ανθρώπους της πόλης μας". 

Μουσική φλάουτο. Ωδείο Μαρσύας, Δέσποινα Λαθούρα.

Ώρα 21.00-22.30

Δημοτική πινακοθήκη Δημ. Μυταρά

Τελετή λήξης. Συναυλία με το κουαρτέτο εγχόρδων "Con - Brio" της κρατικής ορχήστρας - σε συνεργασία με το δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας Νίκος Σκαλκώτας - με έργα των Ν. Σκαλκώτα, W.A. Mozart, P.I. Tchaikovsky, J. Strauss, Π. Στέλιου. Ι Βιολί: Ευάγγελος Κοσμάς, καθηγ. Δ.Ω.Χ., ΙΙ Βιολί: Ειρήνη Πλέστη,  Βιόλα: Αγγέλα Κοκολάνη, Cello:  Ευάγγελος Νίνας. 

Στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα είναι ανοιχτά και επισκέψιμα, το πρωί 10.00-12.00 και το απόγευμα 19.00-22.00, τα μνημεία, η Αγία Παρασκευή, η Συναγωγή, το Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ Zαδέ, το Σάββατο 21.00-23.00, το κτήριο Βαϊλου και η δημοτική πινακοθήκη Δημ. Μυταρά.

Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών/τριών του εργαστηρίου τέχνης, θα φιλοξενηθεί στο νεοκλασικό της οικίας Μ. Περιστερά, αρχή οδ. Κώτσου και έκθεση φωτογραφίας σε όλη την περιοχή σε επιμέλεια του Γιώργου Ζαφειρίου.

Στη διάρκεια του τριημέρου θα φωτίζεται ένα σοκάκι, η οδός Μαυρομιχάλη.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου "Το Κάστρο" σημειώνει χαρακτηριστικά:

Οι λόγοι που ανοίγουμε τα μνημεία μας με τη συνεργασία των φορέων καθώς και με μεμονωμένους συμπολίτες και καλλιτέχνες της πόλης μας και με τη στήριξη του ΔΟΠΠΕΧ, είναι για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να περπατήσουν και να θαυμάσουν από κοντά τα επισκέψιμα μνημεία μας, όπως επίσης να αφυπνίσουμε τις αρχές του τόπου μας για την αποκατάσταση του ιστορικού μας κέντρου.

7, 8 και 9 Ιουλίου, τις βραδινές ώρες, ανάβουμε το εξωτερικό φως του σπιτιού μας.

Περισσότερες πληροφορίες κ. Λιλή Ελευθερίου, πρόεδρος, τηλ. 695 1946146, Βάκη 19, Χαλκίδα.

" Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Που: Κάστρο Αγίας Παρασκευής, Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, Δημοτική Πινακοθήκη Δημ. Μυταρά, Συναγωγή, Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ Ζαδέ, Εβραϊκό Νεκροταφείο, Κτίριο Βαϊλου, οικία Μ. Περιστερά, Χαλκίδα

Πότε: 7, 8 και 9 Ιουλίου..

ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΜΑΧΑΙΡΩΝΑΝ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!

$
0
0
alt

alt Η Τέχνη ας νικήσει τους φανατικούς. Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών.

 Θυμάστε τότε, πριν τον Μπουτάρη, που η Θεσσαλονίκη ψήφιζε ό,τι πιο συντηρητικό και θρησκόληπτο (και ενίοτε εγκληματικό); Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ο Ψωμιάδης έκαιγε βιβλία στην Πλατεία Αριστοτέλους, οι παπάδες και οι παραθρησκευτικές οργανώσεις έριχναν αμπούλες βρώμας στο Gay Film Festival, ο Παπαγεωργόπουλος έλυνε κι έδενε.   

Όμως η πιο εμβληματική, ντροπιαστική στιγμή ήταν η επίθεση μαχαιροβγαλτων πιστών εναντίον του φύλακα της Ροτόντας και κοινού που θα άκουγε συναυλία πιάνου. Το δε πιάνο πλήρωσε όλη την θεία οργή.   

20 χρόνια μετά, ο Μητροπολίτης της πόλης, αποδυναμωμένος, απαξιωμένος και χωρίς ιδιαίτερο λαϊκό έρεισμα, φωνάζει και απειλεί, θέλει σταυρούς και λειτουργίες στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, στο οποίο ακόμα απαγορεύεται να γίνουν μη θρησκευτικές εκδηλώσεις, παρότι ούτε φτιάχτηκε από Χριστιανούς, ούτε φτιάχτηκε για χριστιανική χρήση. (Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και οι συνεργάτες του στο Υπουργείο μέχρι στιγμής αρνούνται να ενδώσουν στις πιέσεις της Εκκλησίας και έχουν τα δικά τους σχέδια. Μακάρι να μην κάνουν πίσω).  

Την ιστορία της ματ(αι)ωμένης συναυλίας μας θυμίζουν δύο άνθρωποι που την έζησαν από κοντά, ο Τέλλος Φίλης και η Γεωργία Συλλαίου. Είναι μια ιστορία που δεν είχε το αίσιο τέλος που της άξιζε, παρότι πέρασαν 20 χρόνια. Τώρα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα...      

alt Μια εκκρεμότητα 20 ετών ενός μαχαιρωμένου πιάνου   Του Τέλλου Φίλη*  

Σε αυτή την πόλη υπάρχει μια εκκρεμότητα 20 ετών. Ένα σπασμένο πιάνο. Για την ακρίβεια ένα πιάνο που έσπασε μετά από απανωτές μαχαιριές, περιμένει να δικαιωθεί. Και στα απομεινάρια του, περιμένει να δικαιωθεί ο Πολιτισμός που φέρει η πόλη αυτή, απέναντι στην βαρβαρότητα ενός φανατισμού που εξακολουθεί να καλλιεργείται από ανθρώπους που αρνούνται να σεβαστούν τον θεσμικό τους ρόλο, έναν ρόλο που τους έχει παραχωρηθεί από την Πολιτεία.  

Ηταν Δεύτερα 30 Οκτωβρίου του 1995 που η Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης είχε προγραμματίσει μια συναυλία αυτοσχεδιαζόμενης τζαζ με έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της στην Ελλάδα, γέννημα θρέμμα της πόλης, τον Σάκη Παπαδημητρίου και μια νέα εκπληκτικής καθαρότητας και μεγέθους φωνή, την Γεωργία Συλλαίου. Οι αφίσες της εκδήλωσης ήταν από μόνες τους μια ένδειξη της πολυπολιτισμικότητας που διεκδικούσε η πόλη εν όψει του πολυαναμενόμενου πολιτιστικού γεγονότος της, «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997».  

Όμως αυτή η συναυλία δεν έγινε ποτέ.  

Ο τότε τηλεοπτικός σταθμός της εκκλησίας, από την παραμονή καλούσε τους πιστούς σε αγρυπνία στη Ροτόντα με στόχο να μη πραγματοποιηθεί το ρεσιτάλ, το ότι υπήρχε άδεια του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού τους ήταν αδιάφορο. Το πώς η τότε εκκλησιαστική αρχή αντιμετώπισε τον Υπουργό από τους άμβωνες των εκκλησιών είναι ενδεικτικό. « Ο υπουργός Πολιτισμού απέδειξε πως είναι αντάξιος του ονόματός του, Μικρούτσικος»       Όταν ένας εξαγριωμένος μοναχός μαχαίρωσε αυτό το πιάνο στην Θεσσαλονίκη Έξω από τη Ροτόντα αντί του φιλόμουσου κοινού, είχαν συγκεντρωθεί εξαγριωμένοι «πιστοί» που έβριζαν , προπηλάκιζαν, ασχημονούσαν κάθε έναν που τολμούμε να διαβεί την εξωτερική πόρτα. Από τον πρωτοετή φοιτητή μέχρι τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου. «Αντίχριστε», «Ανθέλληνα», « Σατανιστή», «Πόρνοι», «Τι θα διδάσκεις στα παιδιά μας» , «θέλετε να κάνετε την εκκλησία πορνείο», «θέλετε να κάνετε την εκκλησία τζαμί»  

Αφήγηση ενός αυτόπτη μάρτυρα: «Από μακριά ακούγεται ο τρανταγμός της σιδερένιας εξώπορτας. Σείεται από τους πιστούς. Τελικά δεν αντέχει. Το πλήθος ορμάει με αλαλαγμούς στο προαύλιο προς την είσοδο του μνημείου. Συνωθείται εκεί και σπρώχνει. Μέσα ο Σάκης Παπαδημητρίου, δοκιμάζει την ακουστική, τα πλήκτρα του πιάνου του, που ο ίδιος έχει μεταφέρει, δοκιμάζει τον ήχο των πλήκτρων του, ένα προς ένα. Βρίσκομαι μέσα μαζι με την υπεύθυνη για το μνημείο αρχαιολόγο, και δυο φύλακες του χώρου. Ένας καλόγερος με ξέπλεκα μαλλιά την απειλεί ότι θα βγάλει μαχαίρι. Τον ακούμε να το λέει ξανά και ξανά. Ένας από τους φύλακες πέφτει χτυπημένος από το πλήθος. Το πλήθος εισβάλει στο μνημείο. Καθίσματα ανατρέπονται, περικυκλώνουν το πιάνο.  

Και αρχίζει ο τελετουργικός χορός της βίας. Χοροπηδούν γύρω του και το κλωτσούν. Το χτυπούν με γροθιές στα πλήκτρα και στις χορδές. Ιερωμένοι και λαϊκοί. Ο ήχος του ακούγεται σαν βογκητό πληγωμένου. Το σπρώχνουν κακήν κακώς προς την έξοδο. «Μίασμα.» «Βέβηλο και σατανικό όργανο.» «Πιάνο μέσα στην εκκλησία, οι αντίχριστοι.»  

Μάταια προσπαθούμε να προστατεύσουμε το πιάνο και τους εαυτούς μας. Ο «λαός του Θεού» θριάμβευσε. Ανάβουν κεριά. Άλλοι αρχίζουν να ψέλνουν, άλλοι εξακολουθούν να προπηλακίζουν, όσους απέμειναν. Ο πρωτοσύγκελος παίρνει το μικρόφωνο: « Ο λαός του Θεού νίκησε! Μας λένε ότι η Θεσσαλονίκη είναι πολυιστορική, θέλει να πει πολυπολιτισμική, αν εννοούν ότι πέρασαν πολλοί κατακτητές συμφωνώ. Ποτέ όμως δεν αλλοιώθηκε το ορθόδοξο πρόσωπο της πόλης». Οι απειλές συνεχίζονται. Φεύγω. Το ανυπεράσπιστο πιάνο, δίπλα στην πόρτα, ανάμεσα στις σκαλωσιές.»  

Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία. Τα κανάλια απ' έξω μεταδίδουν τις βρισιές του πλήθους σε όσους κατάφεραν να βγουν, κάποιοι έχουν χτυπηθεί, γυναίκες έχουν ξεμαλιστεί από πιστούς, οι αρχές διακριτικές σε απόσταση, η πολιτική ηγεσία απούσα, το πιάνο μαχαιρωμένο, συρμένο με βία ως την είσοδο, με τα σημάδια από τις μαχαιριές πάνω στο σπάνιο ξύλο του, σχεδόν κατεστραμμένο με κομμένες χορδές, ανίκανο να υπερασπιστεί από μόνο του τον Πολιτισμό, μπροστά στις ορδές των ταλιμπάν.       Όταν ένας εξαγριωμένος μοναχός μαχαίρωσε αυτό το πιάνο στην Θεσσαλονίκη Για την αποκατάσταση του ο Σάκης Παπαδημητρίου και η Γεωργία Συλλαίου αναγκάστηκαν να κάνουν συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να συγκεντρώσουν το ποσόν που θα το γιάτρευε. Δεν αποζημιώθηκαν ποτέ. Όλη αυτή η εμπειρία μαζί με την προετοιμασία ενός ρεσιτάλ πού ήθελε να δείξει τι είδους πολιτισμό πρότεινε η Ένωση Πολιτών και τι είδους χρήση πρότεινε να έχουν τα μνημεία της πόλης, για να αγαπηθούν από μια νέα γενιά που πιθανά αγνοεί την σημασία και την ιστορία τους, ήταν η αφορμή για έναν μεγάλο έρωτα μεταξύ τους και μια αγάπη που κρατάει ακόμη, 20 τόσα χρόνια μετά, χαρίζοντας και σε μας μοναδικές δημιουργικές στιγμές ενός ζευγαριού που δεν εξαργύρωσε την δημόσια διαπόμπευση του με άστοχη δημοσιότητα.   Όταν ένας εξαγριωμένος μοναχός μαχαίρωσε αυτό το πιάνο στην Θεσσαλονίκη Όμως το πιάνο, αποκατεστημένο πια, ζητά τη δικαίωση του. Το πιάνο σαν σύμβολο αντίστασης του Πολιτισμού στην βαρβαρότητα. Όσο αποφεύγουμε να απαντήσουμε στην Ιστορία με καθαρότητα και νηφαλιότητα, η Ιστορία θα μας εκδικείται, όπως η σκόνη που κρύβουμε κάτω από το χαλί.   Τώρα που οι εργασίες στην Ροτόντα έχουν αποκατασταθεί, ας αποκατασταθεί κι αυτή η εκκρεμότητα , ας γίνει αυτή η ματαιωμένη συναυλία, ας μπει το πιάνο στη θέση του. Ας αποδείξει η πόλη ότι ο Πολιτισμός νίκησε.   Χωρίς καμιά αμφιβολία, καμιά επιφύλαξη καμιά ένσταση, από κανέναν πια, με τη σιγουριά ότι οι ορδές των νέων φονταμεταλιστών που μας περικυκλώνουν σιγά σιγά -κι όλοι ξέρουμε ποιοι τις εξέθρεψαν- , μόνο με τον Πολιτισμό θα αντιμετωπιστούν.   Η Τέχνη ας νικήσει τους φανατικούς. Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών. Η Τέχνη ας νικήσει τους φανατικούς. Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών.    

*O Τέλλος Φίλης είναι blogger. Το άρθρο του γράφτηκε στο Alter Thess 

Πηγή: lifo.gr

ΤΟ "ΑΓΙΟ"ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΚΑΙ Ο "ΑΓΙΟΣ"ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ!!!ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΡΩΜΙΟΙ

$
0
0

ΠΗΓΗ Ο Άγος Σπυρίδων και το κεραμίδι  

ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΧΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!

alt

Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας ο Άγιος Σπυρίδων  απέδειξε το τρισυπόστατο της θεότητος με απλά μέσα και όχι με όρους θεολογικούς, όπως ο Μ. Αθανάσιος(στην πρώτη Οικομενική Σύνοδο στη Νίκαια της Μικράς Ασίας). Έτσι πήρε στο χέρι του ένα κεραμίδι , και το έσφιξε δυνατά. Το ύψωσε λέγοντας: "Στο όνομα του Πατρός". Τότε ξεπήδησε απο το κεραμίδι μία φλόγα που οδηγούσε στον ουρανό. Ύστερα είπε τη δεύτερη φράση:  "Και του Υιού" και έτρεξε στη γη νερό απο το κεραμίδι. Τέλος είπε: "Και του Αγίου Πνεύματος" και έμεινε στα χέραι του ο πηλός.  Με αυτόν τον απλό αλλά και θαυματουργό τρόπο απέδειξε το ομοούσιος της Αγίας Τριάδας, καθώς όπως το κεραμίδι αποτελείται απο τα τρία αυτά φυσικά στοιχεία, έτσι και ο Θεός είναι ένας ως πρός την ουσία και τριαδικός στα πρόσωπα.

Χρήστου Σ. Γαρνάβου  Ο Αγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός  Εκδόσεις Παπαδημητρίου 

ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ 150 ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!

$
0
0

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ 1950 ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑΔολοφόνησαν 150 κορίτσια για να τα στείλουν στον παράδεισο..και στον Ναζωραίο!!ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!Είναι καραμπινάτη ανθρωποθυσία στο όνομα του Ναζωραίου!!Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ιουδαιοχριστιανισμού που χρεώνετε με τα μεγαλύτερα εγκλήματά στην παγκόσμια ιστορία!!!Ακόμα η εκκλησία δεν έχει καταδικάσει την φρικτή αυτή πράξη!! Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ 1950 ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΘΥΣΙΑΣΑΝ 150 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!!!Εκεί πέθαναν η αδελφή του κι ο γαμπρός του φυματικοί. Τα δε τρία παιδάκια τους υπεβάλλοντο σε διάφορες κακοποιήσεις όπως το αγοράκι που εκρεμάσθη ανάποδα γυμνό πολλές φορές και τόδερναν μέχρις αναισθησίας. Όταν δε ζούσε ο πατέρας οι καλόγριες τον προέτρεπαν να μολύνει το παιδί του με φυματίωση γιατί αν ζούσε θα γινόταν κακός άνθρωπος. Τον συμβούλεψαν να μασάει αυτός το φαγητό και να ταίζει μ' αυτό το αγοράκι του, ώστε να πεθάνει πριν από αυτόν....Εκεί πέθαναν η αδελφή του κι ο γαμπρός του φυματικοί. Τα δε τρία παιδάκια τους υπεβάλλοντο σε διάφορες κακοποιήσεις όπως το αγοράκι που εκρεμάσθη ανάποδα γυμνό πολλές φορές και τόδερναν μέχρις αναισθησίας. Όταν δε ζούσε ο πατέρας οι καλόγριες τον προέτρεπαν να μολύνει το παιδί του με φυματίωση γιατί αν ζούσε θα γινόταν κακός άνθρωπος. Τον συμβούλεψαν να μασάει αυτός το φαγητό και να ταίζει μ' αυτό το αγοράκι του, ώστε να πεθάνει πριν από αυτόν.... - Από το βιβλίο του Γ. Καρανικόλα, Ανορθόδοξοι έρωτες ορθοδόξων κληρικών, εκδόσεις Θουκιδίδης - Από το βιβλίο του Γ. Καρανικόλα, Ανορθόδοξοι έρωτες ορθοδόξων κληρικών, εκδόσεις ΘουκιδίδηςΗ ηγουμένη Μαριάμ μετά το θάνατο του επισκόπου Ματθαίου Καρπαθάκη διέδωσε επίτηδες ότι το πτώμα του «μυροβόλησε»! Δια του τρόπου αυτού προσέλκυσαν εκατοντάδες απλοικούς ανθρώπους, οι οποίοι έσπευσαν εκεί από πολλά μέρη της Ελλάδας για να δουν το θαύμα του αγίου Ματθαίου του οποίου το σώμα έβγαζε δήθεν μύρο. Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ 1950 ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Στη πραγματικότητα όμως η πονηρή ηγουμένη είχε ραντίσει το πτώμα του με άρωμα για να παραπλανήσει τους ευσεβείς και να δημιουργήσει θρύλο πέριξ του ονόματος του Ματθαίου. Συνεχίζουσα την αποκαλυπτική αφήγησή της η γραία Ευγενία Μαργέτη περιέγραψε με τα μελανώτερα χρώματα μερικά από τα φρικώδη βασανιστήρια εις τα οποία υπεβάλλετο αυτή και άλλες μοναχές... Η Μαριάμ διέτασσε τις υπό τιμωρία μοναχές να μείνουν με τα εσώρουχα μόνο και κατόπιν ανέθετε σε μια μοναχή από το περιβάλλον της να τις κτυπά με μια σανίδα. Άλλες μοναχές μετά τον εσπερινό ωδηγούντο εις τα περί την μονήν δάση και ημίγυμνοι προσδένεντο εις τα πεύκα και παρέμειναν δεμέναι μέχρι του όρθρου. Από την συνεχιζόμενη προανάκριση για τα σκάνδαλα της μονής Κερατέας απεκαλύφθη χθες ότι ο συνηθέστερος τρόπος βασανισμού των θυμάτων της Μαριάμ ήτο το κρέμασμα των ανάποδα από τα γύρω πεύκα για να... εξέλθουν τα εντός αυτών εμφωλεύοντα δαιμόνια.Αυτη ηταν η εντολή του Ιησού??Η προανάκριση για τα σκάνδαλα της μονής Κερατέας η οποία άρχισε στις 15 Νοεμβρίου ο αντιεισαγγελέας κ. Παπακαρυάς κατόπιν παραγγελίας του προισταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών κ. Βελούζου επερατώθη χθες... άσκησε νέες ποινικές αγωγές κατά της Μαριάμ Σουλακιώτου και άλλων μοναχών για 13 νέα κακουργήματα αυτών ήτοι δι' ανθρωποκτονία, απάτη, πλαστογραφία διαθηκών, εκβιάσεις,...παλαιοημερολογιτών. Το ζεύγος κατόπιν απέθανε από ασιτία εις τη μονή. Εισαγγελεύς: Είναι αίσχος δια την Ελλάδα το ότι υπάρχει Κερατέα!... ΜΑΡΤΥΣ: Υποχρέωσαν τον φυματικό γαμπρό μου να μασά την τροφή και να την δίνει στο 6ετές παιδάκι του για να του μεταδώσει την επάρατη αρρώστια. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΙΣ: Γιατί; ΜΑΡΤΥΣ: Γιατί τον έπεισαν ότι θα γινόταν το παιδί του διάβολος και θα έκαιγε το μοναστήρι. Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ 1950 ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ... Κάποτε το ανηψάκι μου, 10 χρονών κοριτσάκι, το έβαλαν αγγαρεία στο μαγειρείο. Πεινούσε κι έγλειψε μια πατάτα. Να η ποινή που του επέβαλαν: Το έδεσαν ολόγυμνο όλη τη νύκτα στο στάβλο και το πρωί το βρήκαν λιπόθυμο από το κρύο και το φόβο. Είχε καθαρίσει τη ψυχή του και είχε υποστεί όλη την προεργασία για τον παράδεισο... Είναι αίσχη όσα έγιναν. Φαντασθείτε πως ο νεωκόρος της μονής Κερατέας εχρίσθη από τον άγιον πατέρα μητροπολίτης Θεσσαλονίκης! Όταν λέγω ο άγιος πατέρας εννοώ αυτό το κάθαρμα τον μυρόβλητον Ματθαίον που ο τότε πρωτοσύγγελος και νυν Α.Θ.Π. ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας καθήρεσε διότι διατηρούσε οίκο ανοχής! Κι η αγία μητέρα η περίφημη οσία Μαριάμ ήταν μιά... κορδελιάστρα. Είναι αίσχη όσα έγιναν. Φαντασθείτε πως ο νεωκόρος της μονής Κερατέας εχρίσθη από τον άγιον πατέρα μητροπολίτης Θεσσαλονίκης! Όταν λέγω ο άγιος πατέρας εννοώ αυτό το κάθαρμα τον μυρόβλητον Ματθαίον που ο τότε πρωτοσύγγελος και νυν Α.Θ.Π. ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας καθήρεσε διότι διατηρούσε οίκο ανοχής! Κι η αγία μητέρα η περίφημη οσία Μαριάμ ήταν μιά... κορδελιάστρα. Εις τα κράσπεδα της πρωτευούσης και υπό την ρίνα του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ελειτουργούσεν επί έτη ανενόχλητον ένα φρικαλέον άντρον παχυλής αμαθείας, εγκληματικής ασυνειδησίας και ακατανόμαστων οργίων. Ένας αγράμματος μοναχός, εν συνεργασία με μίαν κτηνώδη μοναχήν παρέσυραν εις το άντρον αυτό διαφόρους αφελείς και κουρασμένους και ψυχασθενείς και αμαθείς και σιγά σιγά με μεθόδους αναλόγους των χιτλερικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως τους εξαπέστελλαν εις τα αιωνίους μονάς... Τα μοναστήρια -τα περισσότερα- είναι εστίαι συμπυκνωμένης μικρότητος, φθόνου, χυδαιότητος και αβυσσαλέας ακολασίας. Και όσοι εν ονόματι του Σαμουήλ προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να διαιωνίσουν το σημερινόν κατάντημά των, είναι αηδείς υποκριταί. Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ 1950 ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑΤα μοναστήρια -τα περισσότερα- είναι εστίαι συμπυκνωμένης μικρότητος, φθόνου, χυδαιότητος και αβυσσαλέας ακολασίας. Και όσοι εν ονόματι του Σαμουήλ προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να διαιωνίσουν το σημερινόν κατάντημά των, είναι αηδείς υποκριταί. Σε μια στιγμή ο εισαγγελέας Κωστόπουλος διακόπτει μάρτυρα κατηγορίας για να δώσει διέξοδο στην αγανάκτησή του.Η Κερατέα είναι αίσχος δια την Ελλάδα, λέγει ο εισαγγελέας. Σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής μου. Σκεφτείτε ότι εκεί μέσα πέθαναν 150 φυματικά κορίτσια!Ο μάρτυρας Σεραφείμ Σίλβεστρος κατάθεσε... Μας έλεγαν -συνέχισε ο μάρτυς- ότι πρέπει να πεθαίνουμε, να αδειάζουν τα κελλιά, νάρχονται άλλοι, για να πηγαίνουν στον παράδεισο.Αποσπάσματα από την εφημερίδα «Ελευθερία»Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ 1950 ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑΚυριακή 19 Νοεμβρίου 1950Σάββατο 25 Νοεμβρίου 1950Τρίτη 28 Νοεμβρίου 1950Ο υιός της Παυλάκη αφηγήθη εις τη μητέρα του ότι οι μοναχές εις τη μονή Κερατέας το υπέβαλλαν σε βασανιστήρια. Συγκεκριμένα, πριν ξημερώσει και προκειμένου οι μοναχές να ξυπνήσουν τους μικρούς και τις μικρές για τον όρθρο τα ξυπνούσαν με ένα άγριο ξυλοκόπημα και τους έλεγαν ότι αυτό το έπραττον δια τον εξαγνισμό των, διότι δια να μεταβούν εις την εκκλησία και να ακούσουν τον όρθρο και την λειτουργία έπρεπε προηγουμένως να δαρούν αγρίως, να πονέσουν και να κλάψουν, διότι μόνον έτσι θα αντιλαμβάνονταν το μεγαλείον της χριστιανικής θρησκείας. Αν κανένα από τα μικρά τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, οι μοναχές το μετέφεραν εις τον πλησίον πευκώνα, του έδεναν τα πόδια και το κρεμούσαν από ένα πεύκο με το κεφάλι προς το έδαφος. Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 1951Εκτός της Μαριάμ Σουλακιώτη, διαβοήτου ηγουμένης της μονής «Πευκοβουνογιάτρισσα» στην Κερατέα, της βοηθού της Ευφροσύνη Μενδρινού καθώς και των καλογραιών και καλογήρων του άμεσου περιβάλλοντός των, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί, έχουν προκύψει εκ της προανάκρισης υπό του κ. Παπακαρυά στοιχεία ενοχής και εναντίων άλλων ξένων προσώπων...Ο Μπάκας, η σύζυγός του και τα τρία τέκνα των, κάτοχοι σημαντικής περιουσίας, εισήλθον εις την μονή διαθέσαντες την περιουσία των. Μετά τινά χρόνου όμως η Μπάκα αντιληφθείσα περί τίνος επρόκειτο θέλησε να φύγει από την μονή αλλά τότε η Μαριάμ την έθεσε σε απομόνωση εντός τρώγλης επί εξαμήνου και με ανεπαρκέστατη τροφή. Η Μπάκα εξήχθη εκ της τρώγλης φυματική και μετά από λίγο απέθανε. Ο σύζυγός της επίσης κατά τον ίδιο τρόπο εμολύνθη εκ φυματιώσεως και απέθανεν.Ως ανθρωποκτονία επίσης εχαρακτηρίσθη και η περίπτωσις του ζεύγους Παναγιωτοπούλου το οποίον ηναγκάσθη να εκχωρήσει στη Μάριαμ μια οικία εις τη Καλλιθέα χρησιμοποιουμένην ήδη ως μετόχι των Ανθρωποκτονία επίσης εχαρακτηρίσθη και η περίπτωση της Μιχαλάκου η οποία ήτο φυματική και εν γνώσει της παθήσεώς της ετιμωρήθη με περιορισμόν εις τρώγλην και απέθανεν εντός ολίγων ημερών.Άλλη κατηγορία ανθρωποκτονίας αφορά την περίπτωση της μοναχής Θεοδότης, την οποία εκτύπησαν κατά τόσο βάρβαρο τρόπο οι μοναχές ώστε έκανε αιμόπτυση και απέθανεν εξ αυτής.Παρόμοια περίπτωση είναι και μιας άλλης μοναχής της Μαρίας η οποία χωρίς να γνωρίζει τι υπογράφει υπέγραψε εκχωρητήριο της περιουσίας της εις τη Μαριάμ και το περιβάλλον της και κατόπιν νομίζουσα ότι ήτο κυρία των κτημάτων της μετέβη εις αυτά για να μαζέψει ελιές. Οι άλλες μοναχές όμως επιτέθηκαν εναντίον της, την ξυλοκόπησαν αγριότατα και η μοναχή Μαρία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και απέθανε.Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ 1950 ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑTετάρτη 26 Ιανουαρίου 1953Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 1955Σημείωση: οι φωτογραφίες από τις εφημερίδες είναι τοποθετημένες σε τυχαία διάταξη σε σχέση με τα κείμενα τους.. Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ 1950 ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Ο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΛΗΣ ΡΕΜΟΣ ΣΕ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΤΩΝΗ?

$
0
0

alt

Είναι πολλά τα λεφτά, Αντώνη! Ο Ρέμος επιστρέφει στο Nammos το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου, ώστε να κάνει το «double» των εκατομμυρίων για φέτος και να τραγουδήσει σε... μουσουλμανική φιέστα, συμπράττοντας με δύο σταρ από τον Λίβανο!

Ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης, ο οποίος έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο λόγω των ετήσιων συναυλιών που δίνει στο φημισμένο παραλιακό μαγαζί στην Ψαρού, αναμένεται να προκαλέσει και πάλι ποικίλα σχόλια, τούτη τη φορά ως πρωταγωνιστής σε μια glamorous εκδήλωση που θα γίνει talk of the island και όχι μόνο.

Βλέπετε, την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει μία από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές γιορτές και το timing προφανώς θεωρήθηκε κατάλληλο για μια ξέφρενη βραδιά διασκέδασης στη Μύκονο, όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο Αραβες κροίσοι και απολαμβάνουν διακοπές υπέρμετρης χλιδής. Μάλιστα, αφού το κοινό θα είναι ως επί το πλείστον αραβικής προέλευσης, οι διοργανωτές δεν επέλεξαν κάποιον Ευρωπαίο αστέρα για να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Αντώνη Ρέμο, όπως είχε συμβεί στη φιέστα της 27ης Ιουλίου, που είχε τραγουδήσει ο Ερος Ραματζότι, αλλά δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του Λιβάνου, τον Ραγκέμπ Αλάμα και τον Μουσταφά Σαντάλ!

Στην αφίσα της εκδήλωσης, που έχει αναρτηθεί ήδη στα social media του μυκονιάτικου Nammos και ποζάρουν οι τρεις καλλιτέχνες, αναγράφεται τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά η ευχή «Eid Mubarak» και «Have a blessed Eid», που παραπέμπει στην εν λόγω γιορτή του Ισλάμ. Πρόκειται για μια γιορτή που περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο εκατομμύρια μουσουλμάνοι ανά την υφήλιο. Αρχίζει μετά το τέλος του Hajj, όπως λέγεται το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα, και διαρκεί πέντε μέρες.

Είναι γνωστή και ως η γιορτή της θυσίας, προς τιμήν της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει τον γιο του Ισμαήλ σαν μια πράξη υποταγής στον Θεό του. Η εν λόγω μουσουλμανική γιορτή είναι κινητή και -σύμφωνα με το ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο- ξεκινά τη δέκατη μέρα του δωδέκατου μήνα. Φέτος η μέρα έναρξης της γιορτής είναι η 1η Σεπτεμβρίου και συμπίπτει με τη φιέστα του Αντώνη Ρέμου στο Nammos.

Εξ ου και οι ευχές στις διαφημιστικές αφίσες της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της συγκεκριμένης μέρας οι μουσουλμάνοι φορούν τα καλά τους και κάνουν την προσευχή τους στα τοπικά τζαμιά αλλά και σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα.

Οσο για το βράδυ, έχει γιορτή: συναντιούνται οι οικογένειες και ανταλλάσσουν δώρα και χρήματα. Στη συνέχεια τρώνε ψητά κρέατα και γλεντούν. Κάποιες πολύ θρήσκες οικογένειες, μάλιστα, πραγματοποιούν και τη δική τους θυσία, σφαγιάζοντας ένα ζωντανό, το οποίο πρέπει να είναι ενήλικο και υγιές.

Ο «περήφανος» Αντώνης και οι πλούσιοι μουσουλμάνοι

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η απόφαση του Αντώνη Ρέμου να τραγουδήσει στη μουσουλμανική φιέστα θα προκαλέσει αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής καλλιτέχνης δημιουργεί... ισλαμικό θόρυβο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» ο γνωστός τραγουδιστής χαρακτήρισε τον Κεμάλ Ατατούρκ έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου, επισημαίνοντας πως είναι περήφανος που γεννήθηκε στο χωριό του! Οπως θα θυμάστε, τότε είχε προκληθεί σάλος, με τον καλλιτέχνη να δηλώνει κατόπιν μέσα από τη σελίδα του στο facebook πως έγινε λάθος μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά ή ότι τα τουρκικά μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά του. «Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου, που είμαι Ελληνας» είχε πει. Αυτός ο περήφανος Ελληνας, λοιπόν, θα τραγουδήσει την 1η Σεπτεμβρίου για μερικούς από τους πιο πλούσιους μουσουλμάνους, οι οποίοι θα γιορτάζουν εκείνη την ημέρα το Ισλάμ. 2 remos Η εικόνα του Εβραίου Ιησού που κουβαλάει τον σταυρό, δηλαδή η άνοδος στον Γολγοθά είναι το τατουάζ του Ρέμου, ο οποίος επισκέπτεται το Όρος αρκετά συχνά και μάλιστα εκεί βρίσκεται ο πνευματικός του. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ     ΨΥΧΗ!!


ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΑΠΑΣ!!ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!

$
0
0

Ιερέας εξαφανίστηκε για προσωπικούς λόγους - Εγκατέλειψε οικογένεια και ποίμνιο Ιερέας εξαφανίστηκε για προσωπικούς λόγους - Εγκατέλειψε οικογένεια και ποίμνιο Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερέας εξαφανίστηκε ΛΕΣ ΝΑ ΒΡΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ Ο ΠΑΠΑΣ?? Έναν ιερέα από τη Μεσαρά αναζητά από χτες η Αστυνομία. Ο ιερέας έχει φύγει εδώ και λίγες ημέρες από το σπίτι του και χθες η παπαδιά αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει για να δηλώσει την ... εξαφάνισή του.

Ο ρασοφόρος χάθηκε από προσώπου γης ενώ δεν άφησε κανένα σημείωμα, δεν πήρε κανένα τηλέφωνο για να πει ότι είναι καλά ή όχι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος το σκεφτόταν πολύ καιρό να εγκαταλείψει το σπίτι του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, για τους δικούς του λόγους.

Αποτέλεσμα εικόνας για silbert alert ejafanish papa Οι λόγοι αυτοί, είναι σύμφωνα με διάφορες φήμες, προσωπικοί και τους γνωρίζει η πρεσβυτέρα, η οποία μάλλον δεν κατάφερε να τον μεταπείσει. Το τηλέφωνό του, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, είναι απενεργοποιημένο, ενώ σε κανένα από τα σημεία όπου σύχναζε δεν εντοπίστηκε. Κανένα αποτέλεσμα δεν είχε όμως και η έρευνα που έγινε σε συγγενείς και φίλους του.

Η απόφασή του πάντως να εγκαταλείψει το σπιτικό του, όπως λένε άτομα που γνωρίζουν το παρασκήνιο, δεν ελήφθη την τελευταία στιγμή και δεν την πήρε μονάχος ... Επίσης, η μητρόπολη στην οποία ανήκει φαίνεται να γνωρίζει τα πάντα και περιμένει να δει τις εξελίξεις, πριν λάβει τις όποιες αποφάσεις, ενώ και η παπαδιά είναι μάλλον αποφασισμένη να τον αναζητά.

Πηγή

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΛΗΚΤΟΥ ΠΡΕΚΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!!

$
0
0

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΕΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΟΡΜΟΥΣΕ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ! Γιος Χριστιανόπληκτου  ηθοποιού που πάσχει απο Χριστιανοκατάθλιψη συνελήφθη για επιθέσεις και ξυλοδαρμούς εναντίον γυναικών στο Χαλάνδρι. Ο 45χρονος που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα οπως και ο πατέρας του και να έχει νοσηλευτεί και στο παρελθόν σε ψυχιατρείο, είναι γνωστός για τις εκρήξεις του και τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στο Χαλάνδρι.Ο μισογυνισμός είναι προϊόν Εβραιοχριστιανικής βλακείας Σύμφωνα με την Espresso, πατέρας του είναι διάσημος ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε σε ταινίες της δεκαετίας του '60 και του '70. Πρόκειται για τον Κώστα Πρέκα. Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο 45χρονος άντρας είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών στο Χαλάνδρι, ενώ εναντίον του έχουν υποβληθεί πάνω από 50 επώνυμες καταγγελίες. Ο άντρας συνελήφθη το Σάββατο και αφού την Τετάρτη είχε ξυλοκοπήσει μητέρα στην κεντρική πλατεία του δήμου. Το τελευταίο αυτό περιστατικό έφτασε τον κόμπο στο χτένι και έτσι έγινε η σύλληψη την Τετάρτη, ενώ στη συνέχεια και κατόπιν εισαγγελικής εντολής οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο. Η ανάρτηση ενός αυτόπτη μάρτυρα Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα κ. Σταύρου Τερίκογλου που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό του Σαββάτου στο Χαλάνδρι. «ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους επισκέπτονται το Χαλάνδρι: Επίθεση και άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας (μαζί με το κοριτσάκι της) σήμερα 5/8 στις 12.45 στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου από ψυχικά άρρωστο άτομο που επιτίθεται συστηματικά σε γυναίκες. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας μαζί με πολύ κόσμο. Τον κυνηγήσαμε μαζί με ένα άλλο παλικάρι αλλά μας ξέφυγε. Ο δράστης είναι ψηλός, αδύνατος, μελαμψος, με μούσι και μαύρα/γκρίζα μαλλιά. Η συμπεριφορά του είναι απρόβλεπτη. Η αστυνομία Χαλανδρίου όπου το καταγγείλαμε, με ενημέρωσε οτι για το εν λόγω άτομο έχουν καταγραφεί περίπου 50 καταγγελίες και έχει συλληφθεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση πολλάκις. Όμως το αθάνατο ελληνικό κράτος πάντα τον αφήνει και επιστρέφει σε ελάχιστο χρόνο, ελεύθερο. Έχει παπά στην Κορώνη!!Πρόκειται για πολύ επικίνδυνο άτομο και προφανώς η πολιτεία περιμένει να καταγραφεί κάποιο θανατηφόρο περιστατικό πριν να αποφασίσει να τον περιορίσει μόνιμα. Ταυτόχρονα, από το δήμο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στους πολίτες που κυκλοφορούν στην περιοχή για το συγκεκριμένο θέμα. Μεγάλη προσοχή ειδικά από τις γυναίκες!!!», είχε γράψει. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΔΩ!!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!!

ΒΛΑΠΤΕΙ.png

ΝΙΤΣΕ: Ο  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΗ  ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!  

ΣΕ ΦΡΙΧΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

$
0
0

Σε φριχτό σκάνδαλο παιδεραστίας, μπλεγμένος ο Νικολόπουλος και η γυναίκα του. ««Όσες ημέρες κάθισα στο σπίτι του κυρίου .., αυτός με πλησίαζε και με θώπευε στον «ποπό» μου, στα στήθη μου και γενικά σ' όλο μου το σώμα». Το' ξερε και ο Καραμανλής και το συγκάλυψε, ακολουθώντας τα χούγια του κωλόμπου των Παρισίων. Βρείτε ένα σχοινί και τραβάτε να κρεμαστείτε, βρωμιάρηδες.. Αποτέλεσμα εικόνας για χριστιανοσ βουλευτης νικολοπουλοσ Ερώτημα γιατί όλοι οι απατεώνες ,οι εγκληματίες ,οι πολιτικοί και οι διεστραμμένοι έχουν θρησκευτική ταυτότητα την Εβραιορθοδοξια?? 1.indd ΠΗΓΗ

Σε φριχτό σκάνδαλο παιδεραστίας, μπλεγμένος ο Νικολόπουλος και η γυναίκα του. ««Όσες ημέρες κάθισα στο σπίτι του κυρίου .., αυτός με πλησί
ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ "Παπαδόπουλος Δεσμώτης": Οι συνθήκες κρατήσεως στον Κορυδαλλό. --- ΠΩΣ ΕΦΑΓΑΝ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΘΑΝΑΤΟΥ τον Στρατηγό Δ. Ζαγοριανά...
makeleio.gr

ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ!!ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!

$
0
0

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! Σε όσες εκκλησίες δεν έχουν «προσαρμοστεί» δεν έχουν εναρμονιστεί στο περιβάλλον όπως οι αρχαίοι ναοί, πάνω στους οποίους κτίστηκαν, έχουν παρατηρηθεί πολλά διαζύγια και όχι μόνο δεν στεριώνει ο γάμος αλλά και τα παιδιά που βαφτίζονται σε τέτοια μέρη-εκκλησίες δεν έχουν την «απαραίτητη» ή «απαιτούμενη» πνευματική και ψυχική ισορροπία.  ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΟΠΩΝ & ΙΕΡΩΝ  Αν με προσοχή ερευνήσουμε τα ονόματα των εκκλησιών και των αρχαίων ιερών, θα διαπιστώσουμε εύκολα, πως σε πληθώρα των περιπτώσεων αυτοί που ονόμασαν τις εκκλησίες πολύ απλά αντιστοίχισαν το όνομα που ήταν αφιερωμένος ο αρχαίος ναός με τον χριστιανικό άγιο που έχτισαν από πάνω του.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντικατάσταση του ονόματος αρχαίου ναού απόΔήμητρα Χθονία σε Άγιο Δημήτριο. Όπου δηλαδή υπάρχει εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στο ενενήντα τις εκατό των περιπτώσεων έχει χτιστεί πάνω σε αρχαίο ναό της Δήμητρας Χθονίας. Το ίδιο συμβαίνει με τα πιο πολλά εκκλησάκια του προφήτη Ηλία που έχουν «αντικαταστήσει» τους αρχαίους ναούς του Απόλλωνα Ηλίου. Ή ακόμα και τα εκκλησάκια του Αγίου Γεωργίου έχουν πάρει τη θέση ναών και ιερών του Δία.  Για παράδειγμα οι περισσότερες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου είναι κωδικοί που σχετίζονται με κάποιο «ειδικό» πέτρωμα ή ορυκτό στο υπέδαφος της εκκλησίας -πρώην αρχαίου ναού- με κάποιο πολύτιμο, ημιπολύτιμο λίθο ή ακόμα και «μαγικό» ή «μυθικό» λίθο (συνήθως Ερμές, Απόλλωνος Αυγιέου, ομφαλούς κλπ) τους οποίους, αν και «ειδωλολατρικής» προέλευσης η εκκλησία τους κρατά καλά φυλαγμένους στους κόλπους της.  Οι εκκλησίες με την ονομασία Κοίμηση της Θεοτόκου κωδικοποιούν την παρέμβαση του ιερατείου σε κάποια πύλη, είσοδο, σπηλιά κλπ που -φυσικά βρίσκεται από πάνω τους η συγκεκριμένη εκκλησία- «κοίμισαν» δηλαδή σφράγισαν και απομόνωσαν την όποια είσοδο από το ευρύ κοινό και τους πιστούς, συνήθως για προσωπική εκμετάλλευση ή για άλλους λόγους.  Μια διαφορετική σημασία έχουν οι εκκλησίες Παναγία η Τρυπητή στο Αίγιο, Παναγία η Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, Παναγία η Παραπορταριανή στην Μύκονο, η μονή Μέγα Σπήλαιο στα Καλάβρυτα κλπ. Όλες υποδηλώνουν πως βρίσκονται επάνω ή δίπλα σε ανοίγματα από σπηλιές, οι οποίες ναι μεν δεν έχουν σφραγιστεί, αλλά και πάλι οι περισσότερες δεν είναι προσβάσιμες για το κοινό.  Με σπηλιές, άλλου είδους, συνδέονται και οι εκκλησίες που έχουν το όνομα της Αγίας Παρασκευής και που σημαίνει ότι το κτίριο βρίσκεται «παρά Εκάβης» ή σχετίζεται με το όνομα των Καβείρων, οπότε η σύνθεση των λέξεων οδήγησε στην παραφθορά του Παρασκευή, ή πολύ απλά συνδύασαν το όνομα αυτό με τις σπηλιές της Εκάβης ή των Καβείρων, λόγω της ομοιότητας των ονομάτων.  Και στις δύο περιπτώσεις, η Εκάβη και οι Κάβειροι υπονοούν υποχθόνιους θεούς που βγαίνουν από την γη, μέσα από σπηλιές, γι αυτό και στην συγκεκριμένη είσοδο ήρθε και χτίστηκε η εκκλησία της αγίας Παρασκευής, για να εμποδίσει την έξοδό τους..  ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ  Πολλές εκκλησίες, κυρίως βυζαντινές και των πρώτων χριστιανικών χρόνων έχουν χτιστεί πάνω σε αρχαία ιερά και ναούς που αυτά είχαν πρόσβαση σε υπόγειες στοές που επικοινωνούσαν με άλλα συστήματα στοών και έφταναν τελικά να επικοινωνούν με άλλους ναούς ή τοποθεσίες.  Τέτοια παραδείγματα έχουμε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, με το λιγότερο τέσσερις υπόγειες διαδρομές που η μία από αυτές καταλήγει στις κατακόμβες του Αϊ-Γιάννη του Πρόδρομου απέναντι από την Αγία Σοφία, και η άλλη στα κάστρα. Τον Άι Γιάννη τον Πρόδομο πολλοί τον ξέρουν και ως Αι Γιάννη τον Υπόγειο.  Στην Σύρο, η ορθόδοξη εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου και η οποία είναι χτισμένη πάνω από τον αρχαίο ναό της Φρατρίας Αθηνάς, έχει ένα πολύπλοκο σύστημα στοών στα υπόγειά του και επικοινωνεί με άλλους ορθόδοξους αλλά και καθολικούς του νησιού.  ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΩ Ή ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΙΕΡΑ  Είδαμε πως οι χριστιανικοί ναοί χτίστηκαν πάνω στους αρχαίους για πολλούς λόγους. Όταν δεν τους «σκέπαζαν» με χριστιανικούς ή όταν δεν τους γκρέμιζαν εκ θεμελίων, κι όταν δεν μπορούσαν να τους καταστρέψουν, τότε πολύ απλά τους μόλυναν. Έπρεπε να μολυνθεί το αρχαίο ιερό, αφού δεν μπορούσαν αλλιώς οι χριστιανοί να «κλέψουν» την δύναμη του τόπου. Ο πιο απλώς και πιο εύκολος τρόπος για να μολύνουν ήταν με την ίδρυση και τοποθέτηση στην κατάλληλη θέση ενός νεκροταφείου, όπως εκείνο που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη κολλημένο στην πλευρά ιερού ναού του Απόλλωνος στους Δελφούς ή εκείνο που επίσης ανακαλύφθηκε στον χώρο των Ιερών στην Νεμέα.  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  Στις αρχαίες πόλεις του Άθωνα λατρευόταν ο Ζευς Ομάλιος ή Φύξιος, ο Απόλλων, ο Διόνυσος, ο Ηρακλής, ο Τιτάνας Κρείος, ο Νηρέας, η Αφροδίτη η Ουρανία, η Μορφώ, η Άρτεμις η Αγραία και Ποτάμια, η Δήμητρα και άλλες πελασγικές και θρακικές Θεότητες. Στην κορυφή του Άθωνα υπήρχαν πολλοί βωμοί διαφόρων θεοτήτων. Μία από τις προσωνυμίες του Δια ήταν «Αθώος Ζεύς» επειδή υπήρχε κάποτε στην κορυφή του Άθω άγαλμα του Δία, σήμερα βέβαια δεν υπάρχει.  Αξίζει να προσέξουμε, πως το ιερό της Αρτέμιδος αποτελούσε άβατο για τους άντρες, αλλά όχι για όλη την χερσόνησο, όπως συμβαίνει σήμερα, παρά μόνο γύρω από το ιερό. Στο ιερό κατοικούσαν μόνο γυναίκες, ιέρειες της θεάς, όπου και τελούσαν τα Μυστήρια της Αρτέμιδος από ανύπανδρες γυναίκες, όχι μόνο προς τιμή της αλλά και προς τιμή του Απόλλωνα και της Δάφνης.  Η αδελφή του Απόλλωνα, είχε ως βασίλειό της την άγρια παρθένο φύση, που δεν είχε βεβηλωθεί από ανθρώπινο χέρι. Αυτή την έννοια έχει και η προσωνυμία της ως Αγνή και Παρθένος. Προσωνυμίες που απέκτησε και η Παναγία για διαφορετικούς λόγους. Η Άρτεμις είναι επίσης Θεά των τοκετών γι αυτό και την αποκαλούν Παιδοτρόφο, Εύλοχον, Ειλειθυίαν. Για παρόμοια φροντίδα και προστασία παρακαλείται και η Παναγία από γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα.  Κατά το πρώτο ήμισυ του 11ου αιώνα, αρχίζει να επικρατεί η ονομασία που όλοι γνωρίζουμε σήμερα «Άγιον Όρος».  ΑΚΡΟΠΟΛΗ  Ήδη από τον 6ο μ.Χ. αιώνα ο Παρθενώνας βεβηλώνεται, ή αν θέλετε, μετατρέπεται σε χριστιανική εκκλησία της Παρθένου Μαρίας. Το 1204, η εκκλησία αυτή μετατρέπεται σε φράγκικη, ενώ μερικούς αιώνες μετά, ο τουρκικός ζυγός επεμβαίνει και αλλάζει το σκηνικό σύμφωνα με τα δικά του θρησκευτικά δεδομένα. Στα 1456 ο Παρθενώνας γίνεται τούρκικο τζαμί.  Διάφοροι χώροι της Ακρόπολης αλλάζουν και γίνονται χριστιανικοί. Για παράδειγμα μία σπηλιά που βρίσκεται πάνω από το θέατρο μετατρέπεται και αφιερώνεται στην Παναγία την Χρυσοσπηλιώτισα. Το Ασκληπιείο αλλάζει σε ναό των Αγίων Αναργύρων. Η Αρχαία Κρήνη, όπως και κάθε πηγή που για τους αρχαίους -όπως και σήμερα είναι παραδεκτό - είχε θαυματουργές ιδιότητες, αν και καθόλα «ειδωλολατρικής» έμπνευσης γίνεται Αγίασμα, για τις ίδιες, φυσικά, ιαματικές ιδιότητες.  Απέναντι από την Ακρόπολη υπάρχει ο λόφος που βρίσκεται το αστεροσκοπείο. Παλιά λεγόταν λόφος των Νυμφών επειδή εκεί υπήρχε ιερό τους. Στο ίδιο πιθανόν μέρος, ή πολύ κοντά υπάρχει σήμερα ο ναός της Αγ. Φωτεινής.  ΘΗΣΕΙΟ  Μεταξύ 6ου και 8ου αιώνα σφραγίστηκε η είσοδος του πρόναου για να γίνει εκεί το Ιερό Βήμα. Στον τοίχο του προδόμου ανοίχτηκε η κύρια είσοδος της εκκλησίας. Στην βόρεια πλευρά ανοίχτηκε μικρή πόρτα (σήμερα είναι κλειστή με παράταιρο τρόπο). Πιθανότατα, ανοίχτηκαν τρεις ακόμα πλάγιες πόρτες μετά το έτος 979, οπότε και έγινε η εικονογράφηση των εξωτερικών τοίχων. Στα τέλη του 10ου ή κατά τις αρχές του 11ου αιώνα, έγινε ριζική ανακαίνιση της εκκλησίας με δαπάνες πιθανότατα του Βυζαντινού αυτοκράτορα Βασιλείου Β΄ του Βουλγαροκτόνου.  Κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας, το Θησείο μετατράπηκε σε λατινική εκκλησία. Στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, περιήλθε πάλι στους Έλληνες ως εκκλησία, αλλά επιτρεπόταν μόνο μία φορά τον χρόνο, στις 23 Απριλίου του Αγίου Γεωργίου, να λειτουργούν. Το 1836 το Θησείο γίνεται αποθήκη και μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, ξανά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου μέχρι το 1835, οπότε και μετατράπηκε σε προσωρινό αρχαιολογικό μουσείο και αργότερα σε αποθήκη αρχαιοτήτων. Το 1936 και με απόφαση του αρχαιολογικού συμβουλίου γκρεμίστηκαν οι μεταγενέστεροι τοίχοι με τους οποίου φρασσόταν ο πρόναος αναστυλώθηκαν και συμπληρώθηκαν οι δύο κίονες, οι χριστιανικές τοιχογραφίες και αγιογραφίες αφαιρέθηκαν.  ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΙΕΡΑ  Στην Αθήνα και στην οδό Μητροπόλεως έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπάρχει το εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης. Αν και μικρό κάτω από την εκκλησία υπάρχουν μεγάλα υπόγεια με στοές που οδηγούν σε διάφορες κατευθύνσεις. Η Αγία Δύναμη είναι χτισμένη πάνω σε αρχαίο ιερό των Ιλισιάδων Μουσών.  Στον ίδιο δρόμο, λίγο πιο πέρα και κάτω από την Μητρόπολη των Αθηνών, ή πολύ κοντά της, βρισκόταν ο ναός της Υπερβόρειας Ειλείθυιας προστάτιδας του τοκετού. Η Ειλείθυια είχε ταξιδέψει στην Δήλο για βοηθήσει την Λητώ, μητέρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, για να γεννήσει. Είναι γνωστή και ως Άρτεμις Ειλείθυια.  Στην οδό Ευριπίδους υπάρχει το εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη του Πρόδρομου, γνωστό και ως Αϊ Γιάννη της Κολώνας, διότι μέσα στην εκκλησία, στον χώρο του ιερού και στο αριστερό του μέρος υπάρχει αρχαίος κορινθιακός κίονας, ο οποίος βγαίνει πάνω από τα κεραμίδια της εκκλησίας. Στην βάση της κολόνας, οι παλιοί Αθηναίοι έδεναν πολύχρωμα νήματα και κορδέλες, για να γιατρέψει ο Άι-Γιάννης τις αρρώστιες τους. Πρόκειται για ένα εντελώς αρχαίο «ειδωλολατρικό» συνήθειο που έκαναν σε αντίστοιχα μέρη για να ζητήσουν προστασία από τον Απόλλωνα Αυγιέα.  Λίγο πιο πέρα από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, υπάρχει ένα κοίλωμα που στην παλιότερη Αθήνα ήταν γνωστό ως Βατραχονήσι. Εκεί που βρίσκεται σήμερα το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, υπήρχε βωμός των Ιλισιάδων. Από εκεί περνούσε ο ποταμός Ιλισσός, όπου και η Κρήνη Καλλιρόη, πηγή που έπαιρναν νερό οι αρχαίες Αθηναίες κόρες για να χρησιμοποιήσουν στις τελετές του γάμου.  Στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού, επί της οδού Πειραιώς και Ιεράς Οδού, υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.  Αν ακολουθήσουμε την Ιερά Οδό από τον Κεραμεικό στα τέσσερα περίπου χιλιόμετρα θα συναντήσουμε ένα εκκλησάκι. του Αγ. Σάββα. Εκεί, σύμφωνα διάφορες ιστορικές πηγές, επιγραφές και άλλες, υπήρχε μία ιερή συκιά. Αυτό, βέβαια, μας το επιβεβαιώνει και ο Παυσανίας: «Υπάρχει επίσης βωμός του Ζεφύρου και ιερό της Δήμητρας και της Κόρης, όπου τιμώνται μαζί και η Αθηνά και ο Ποσειδών. Στο μέρος αυτό λένε πως ο Φύταλος είχε δεχτεί στο σπίτι του τη Δήμητρα και πως η θεά τους έδωσε σ αντάλλαγμα (σ.τσ. για πρώτη φορά) το οπωροφόρο δέντρο της συκιάς.»  Ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο της Ιεράς Οδού, φτάνουμε στο Δαφνί, ο ναός της Παναγίας είναι χτισμένος πάνω στα ερείπια του ελληνικού ναού του Απόλλωνος Δαφναίου.  Στην Ελευσίνα υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ζαχαρία, η οποία είναι χτισμένη ακριβώς πάνω στα ερείπια βυζαντινής που και αυτή είχε χτιστεί ακριβώς πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Τριπτόλεμου. Εκεί κοντά άλλωστε βρέθηκε και το γνωστό ανάγλυφο με την Δήμητρα και την Κόρη που δίνουν στον Τριπτόλεμο τον καρπό του σίτου. Αλλά και στο αρχαίο τελεστήριο της Ελευσίνας έχει χτιστεί το βυζαντινό ναίδριο της Παναγίας.  Η μονή Καισαριανής και η μονή Αστερίου είναι χτισμένες πάνω σε αρχαίους ναούς και ιερά της Αρτέμιδος και των Καβείρων αντίστοιχα. Η μονή της Καισαριανής είναι του 10ου αιώνα και χτίστηκε πάνω σε παλαιότερη του 4ου μ.Χ. Η της Καισαριανής και Αστερίου επικοινωνούν μεταξύ τους με υπόγειες στοές καθώς και με άλλα υπόγεια μονοπάτια που οδηγούν σε άλλες αρχαίες ιερές τοποθεσίες.  Στο Μαρούσι, υπάρχει ένα εκκλησάκι ο Αι-Γιάννης, του 15ου αιώνα και ο οποίος έχει χτιστεί πάνω στα θεμέλια του προϋπάρχοντος αρχαίου ελληνικού ναού της Αρτέμιδος Αμαρυσίας.  Στην Άνω Γλυφάδα, έξω από την Αθήνα, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Κόρακα, ο οποίος είναι χτισμένος πάνω σε αρχαίο ναό του Απόλλωνα. Αξίζει να τον επισκεφτείτε και να δείτε το εσωτερικό της εκκλησίας καθώς «κρύβει» πολλά από τον αρχαίο ναό.  Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, υπάρχει η γνωστή σπηλιά της Πεντέλης που κατά τους αρχαίους θεωρούνταν «Αιπόλειο του Πανός» ή αλλιώς «Παναιπόλειο», δηλαδή ο Πόλος του Πάνα ή του Παντός. Τα διάφορα «υπερφυσικά» φαινόμενα στο σπήλαιο αλλά και στην γύρω περιοχή «δίνουν και παίρνουν» όπως και οι διάφορες θεωρίες γι αυτά. Ο τόπος εκεί φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη ενέργεια. Για τους λόγους αυτούς, προφανώς, αναγέρθηκε μικρή εκκλησία προκειμένου να «εξαγνίσει» τον τόπο ή να οικειοποιηθεί την ενέργεια της περιοχής. Πεντέλη, άλλωστε, σύμφωνα με μία σύγχρονη εκτίμηση σημαίνει «Πύλη εν τω τέλη».  Κοντά στον Μαραθώνα υπάρχει η Μονή Βρανά. Είναι χτισμένη στο αρχαίο ιερόΔήμητρος Χθονίας. Μάλιστα, εκεί υπάρχει και κάτι το ιδιαίτερα χαρακτηριστικό. Η μονή είναι «εντοιχισμένη» σε μία σπηλιά, -σφραγίζοντας έτσι την πρόσβαση- από ορισμένο ύψος της οποίας στάζει μύρο. Το μύρο αυτό, βέβαια, είναι πλέον «άγιο» και «ιερό», αφού σε κανέναν από τους επισκέπτες και τους πιστούς, δεν πάει το μυαλό ότι το «αγιασμένο» αυτό μύρο προϋπήρχε της εκκλησίας, από τα «ειδωλολατρικά» χρόνια. Ανάλογο φαινόμενο υπάρχει σε αρκετές εκκλησίες όπως στην Αγία Παρασκευή Τεμπών.  Ας περάσουμε τώρα στην Πελοπόννησο και την αρχαία πόλη της Σικυώνας. Εκεί θα συναντήσουμε μία Φράγκικη εκκλησία του Ζαρακά, η οποία είναι χτισμένη ακριβώς δίπλα σε ναό της Αρτέμιδος.  Στην αρχαία πόλη Βούρα της ΒΔ Πελοποννήσου, στη σημερινή θέση Τρουπιά όπου βρίσκεται το μετόχι της μονής του Άγιου Σπηλαίου υπήρχε ιερό και μαντείο του Ηρακλή. Βρισκόταν μέσα στο σπήλαιο, όπου φυσικά και το άγαλμα του Ήρωα.  Η Παναγία η Χελιδονού στην Τράπεζα της παραλιακής Αχαίας είναι χτισμένη στα ερείπια αρχαίου ναού αφιερωμένου στην Γαία.  Το απόμερο γραφικό ερημοκλήσι της Οσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας της Πελοποννησίας, με την θαυμαστή, σαν από εξωτικό παραμύθι, δασοσκέπαστη οροφή της, στους πρόποδες του Τετραγίου όρους, τέσσερα περίπου χλμ από το χωριό Βάστα Μεγαλοπόλεως και σε υψόμετρο περί τα 860μ. Ενδέχεται να ανεγέρθη στα ερείπια ναού του τραγοπόδαρου αρχαίου θεού Πάνα -του σατανά κατά τους χριστιανούς. Χάλκινα αγαλματίδια που βρέθηκαν εκεί προ δεκαετιών ενισχύουν, χωρίς να επιβεβαιώνουν την εικασία αυτή.  Η εκκλησία όπου παντρεύτηκε ο ήρωας της επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στο χωριό Ζαρούχλα Αχαίας είναι χτισμένος επάνω στον ναό Καταθεσίου Αρτέμιδος.  Το γνωστό Ποντικόκαστρο είναι και αυτό χτισμένο πάνω σε αρχαίο ναό της Αρούρας Αρτέμιδος, όπου από κάτω υπάρχουν υπόγειες αρχαίες στοές και περάσματα.  Από το να γίνει εκκλησία δεν γλίτωσε ούτε το εργαστήριο του Φειδία, στο οποίο φιλοτέχνησε το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, ενός από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Πολύ παράξενο, κατά την άποψη του γράφοντα, που ένα απλό εργαστήρι, το οποίο δεν υπήρξε ούτε ιερό, ούτε λατρευτικός τόπος, ούτε κάτι άλλο, να γίνει εκκλησία. Στα ερείπια του εργαστηρίου χτίστηκε μια μεγάλη βυζαντινή εκκλησία από τον Θεοδόσιο τον Β΄.  Φτάνοντας στο Άργος, θα συναντήσουμε στους πρόποδες της κορυφής Ασπίδας το εκκλησάκι του Αγίου Ηλία. Είναι χτισμένο στα ερείπια του ιερού του Απόλλωνα και της Αθηνάς, που ήταν και μαντείο.  Στο Ελληνικό θα συναντήσουμε τα απομεινάρια μίας πυραμίδας, από τις ελάχιστες που έχουν διατηρηθεί σχεδόν (ο θεός να το κάνει αυτό το «σχεδόν») σε ακέραια κατάσταση. Μερικά μέτρα δίπλα της υπάρχει και εκεί μία εκκλησία. Κι όμως ο τόπος δεν ήταν ιερός. Ηπυραμίδα αυτή αποτελούσε κατά πάσα πιθανότητα φρυκτωρία. Τι λόγους είχε να χτιστεί εκεί εκκλησία;  Το ίδιο μπορούμε να αναρωτηθούμε για την εκκλησία της Επισκοπής η οποία βρίσκεται στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου της Τεγέας.  Η αρχαία Τεγέα συνορεύει με την αρχαία Μαντίνεια στον αρχαιολογικό χώρο της οποίας υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής. Η εκκλησία αυτή είναι η παράξενη εκδοχή αρχιτεκτονικής χριστιανικού οικοδομήματος. Σε τίποτα δεν θυμίζει εκκλησία. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως βρίσκεται χτισμένη στα θεμέλια του ναού της Αρτέμιδος και χτίστηκε αποκλειστικά από τα αρχαία αυτά οικοδομικά υλικά, καθώς από τα αιγυπτιακά Σεραπεία της περιοχής και επίσης από ένα ναίσκο της θεάς Ήρας. 

ΠΑΡΘ.jpg  

Το εκκλησάκι της Παναγίας της Ραχιώτισας στην Φλιούντα, είναι και αυτό χτισμένο επάνω στο αρχαίο Ασκληπιείο.  Στην αρχαία Τροιζήνα υπήρχε ναός της Αφροδίτης Κατασκοπίας εκεί που σήμερα βρίσκεται η εκκλησία της Επισκοπής.  Στον Ταύγετο και στην αρχαία πόλη Βρυσέαι υπήρχε ναός και άγαλμα του Διονύσουστο ύπαιθρο και πηγή. Σήμερα υπάρχει εκκλησία. Στην ίδια περιοχή υπάρχει και εκκλησάκι του προφήτη Ηλία για το οποίο υπάρχει η παράδοση ότι: «μετά από τάμα πιστού, οι εργάτες προσπάθησαν να κτίσουν το εκκλησάκι στην απέναντι κορφή, αλλά τα υλικά το βράδυ εξαφανίζονταν και τα έβρισκαν την επομένη, στη ψηλότερη κορφή όπου τελικά κατασκευάστηκε». Παράξενο που το τάμα του πιστού δεν «έπιασε» και το εκκλησάκι ήθελε να χτιστεί σε εκείνη την κορυφή του Ταύγετου, όπου βρισκόταν η ιερή τοποθεσία του Ήλιου ή του Απόλλωνα.  Σε Μεσσηνιακό βουνό πάνω από το χωριό Παλαιό Λουτρό, συναντούμε στη σπηλιά του Κουφιέρου το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. Εκεί υπήρχε αρχαιότατος ναός από τον οποίο δεν σώζεται τίποτα, για να μας τον θυμίζει, έστω και ονομαστικά.  Σε δρακόσπιτο της Όχης, στην Εύβοια, υπήρχε παλιά ιερό της Ουράνιας Αφροδίτης. Δίπλα υπήρχε και η Ελαιατική Σχολή που μετατράπηκε σε χριστιανικό φροντιστήριο με το όνομα Μονή των Ομολογητών.  Στην κεντρική Ελλάδα, στην Αγ. Μαρίνα Βοιωτίας αν αναζητήσουμε θα βρούμε την εκκλησία του Αγίου Βλάσιου, ο οποίος είναι χτισμένος πάνω σε αρχαίο ιερό του Πανοπέα, ο οποίος, σημειώστε έφτιαχνε ανθρώπους από πυλό. Σήμερα η ίδια περιοχή είναι γνωστή από αναφορές για εμφανίσεις ΑΤΙΑ. Πως να μην χτιστεί εκεί μία εκκλησία να εξαγνίσει τον χώρο!  Μεταξύ Κάστρου και Ορχομενού, στο χωριό Παύλο και στην αρχαία Υηττό το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στην κορυφή του λόφου αντικαθιστά ναό του Ηρακλή, από το ίδιο αρχαίο υλικό. Μάλιστα η Αγία τράπεζα έχει το εξής παράδοξο: ήταν αφιερωμένη στον ρωμαίο αυτοκράτορα Σεπτίμο Σεβήρο. Ο Άγιος Νικόλαος ήταν Ασκληπιείο κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ενεπίγραφη πλάκα.  Έξω από τον Ορχομενό, ήταν ο τάφος του Ησιόδου, ο ναός του Βάκχου, μα κυρίως και πάνω από όλα βρισκόταν ο ναός των Χαρίτων, αφιερωμένος στις Τρεις Χάριτες, τις οποίες τιμούσες οι Ορχομένιοι με τα Χαριτήσια, γιορτές που περιλάμβαναν μουσικούς αγώνες, στους οποίους έπαιρναν μέρος αοιδοί και ποιητές από όλη την Ελλάδα. Στην θέση του ναού και κατασκευασμένη από το ίδιο αρχαίο οικοδομικό υλικό χτίστηκε η βασιλική της μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του 874.  Στην Λαμία, αν επισκεφτούμε το κάστρο Αφανός θα διαπιστώσουμε ή θα μάθουμε πως έχει χτιστεί πάνω από το ναό Δήμητρας Χθονίας. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως επικοινωνεί υπογείως με το απέναντι βουνό στο οποίο υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Λουκά, η οποία και αυτή είναι χτισμένη σε αρχαίο ιερό ναό.  Ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αγίων Πάντων, προστάτες των πανέμορφων και ολοπράσινων Μηλιών Πηλίου. Στην ίδια θέση που βρίσκεται σήμερα ο ναός, υπήρχε βωμός και ιερό του αρχαίου Ερμή, επίσης ψυχοπομπού ο οποίος λατρευόταν και ως κήρυκας. Το ίδιο ψυχοπομποί είναι και οι Μιχαήλ και ο αγγελιοφόρος Γαβριήλ στους οποίους αφιερώθηκε ο ναός, σαν συνέχεια της παλιάς θρησκείας, αλλά που στην ουσία η αντικατάσταση αυτή δήλωνε τη νίκη του «Ενός και Αληθινού Θεού», ο οποίος απέτασσε τα φαντάσματα των ειδώλων και του παγανισμού.  Στον Όλυμπο είναι εμφανές και προφανές ότι εκκλησάκια όπως π.χ. του πρ. Ηλία ή το εκκλησάκι της Αγίας Κόρης είναι χτισμένο σε αρχαίο ναό. Το πρώτο αντικαθιστά τονΒωμό του Διός και το δεύτερο ναό της Κόρης της Δήμητρας, Περσεφόνης, ή ενδεχομένως και της Αρτέμιδος καθώς και αυτή ήταν Παρθένος και προστάτης της αμόλυντης Φύσης.  Στους πρόποδες του Παγγαίου, θα βρούμε ένα εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Απ έξω υπάρχει μία ορθογώνια παραλληλόγραμμη πέτρα που ονομάζεται «η πέτρα του Απόλλωνα». Η πέτρα αυτή ανήκει στον Απόλλωνα Αυγιέα, όπου οι αρχαίοι και κάποιοι σημερινοί, αλλά παλιοί Έλληνες έκαναν σπονδές με λάδι, τη στόλιζαν με πολύχρωμες ταινίες, για να τους προστατεύει.  Στο κέντρο της Έδεσσας θα δούμε τον ναό ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Χωρίς μεγάλη προσπάθεια θα διακρίνουμε κιονόκρανα που παλιά ανήκαν σε ιερό του Υψίστου Δία, πάνω στον οποίο άλλωστε χτίστηκε η κατοπινή εκκλησία.  Βορειότερα θα συναντήσουμε την πασίγνωστη εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος τον ναό του Ήλιουμετασκεύασε σε ξενώνα της Αγίας Σοφίας. Παρενθετικά αξίζει να πούμε πως ο ίδιος έκανε το ναό της Άρτεμης εκτροφείο μεταξοσκώληκων ενώ τον ναό της Αφροδίτης μετέτρεψε σε πορνείο.  Ο ίδιος δεν στάθηκε σε αυτές μόνο τις αλλαγές. Η γνωστή Ροτόντα, που ονομάστηκε στις μέρες μας έτσι λόγω του κυκλικού της σχήματος, ήταν ναός των Καβείρων. Με διαταγή του, γίνεται και αυτός χριστιανική εκκλησία με την ονομασία Ναός των Ασωμάτων (ή) και Ναός των Αγίων Αγγέλων. Βέβαια, έχει και ένα τρίτο όνομα -σαν τους λωποδύτες- το οποίο είναι Άγιος Γεώργιος. Ο ναός των Καβείρων κατά τον τουρκικό ζυγό έγινε το Ορτάτς-Σουλτάν-Οσμάν-Τζαμί.  Η εκκλησία Αχειροποίητος, στην Θεσσαλονίκη, έχει και αυτή χτιστεί στα θεμέλια αρχαίου ναού και συγκεκριμένα της Αφροδίτης. Στα χρόνια κατοχής από τους Τούρκους, η Αχειροποίητος μετατρέπεται με την σειρά της σε τζαμί.  Παρενθετικά αξίζει να σημειώσουμε ή να επισκεφτούμε τους Κήπους του Πασά, στην Θεσσαλονίκη. Είναι και αυτοί χτισμένοι στα αρχαία ερείπια ενός αρχαίου ιερού τηςΑφροδίτης.  Στο Βελούχι της Ευρυτανίας, αν αναζητήσουμε θα βρούμε τον εγκαταλειμμένο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Έχει χτιστεί πάνω σε παλαιότερο χριστιανικό ναό, κι αυτός πάνω σε αρχαίο ναό του Διονύσου.  Τα θεραπευτικά αρχαία λουτρά, της αρχαίας Τραϊανούπολης, στην Θράκη, συνοδεύονται από την εκκλησία της μαρτυρικής Αγίας Γλυκερίας. Αλλά ούτε και οι αρχαίοι ναοί και τα ιερά στα νησιά μας έχουν μείνει χωρίς την συντροφιά μίας εκκλησίας, από πάνω ή δίπλα τους.  Ο ναός του Αγίου Γεωργίου μέσα στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, χωρητικότητας 4000 ατόμων περίπου. Ανεγέρθηκε το 1840 από Αγγλικανούς και το 1865 μετατρέπεται σε ορθόδοξη εκκλησία, ενώ από το 1956 περνάει στην λήθη. Στη θέση του υπήρχε ναός ή βωμός, πιθανότατα του Δία.  Στα βόρεια της Κέρκυρας, στην Κασσιόπη, ο σημερινό ναός της Παναγίας που υπάρχει εκεί έχει χτιστεί πάνω ακριβώς από τον αρχαίο ναό του Δία. Επίσης στην Παλαιοκαστρίτσα όπου υπάρχει το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγιάς, θεωρείται από αρχαιολόγους ότι κάπου από κάτω του ή στην ίδια περιοχή βρίσκεται το ανάκτορο τουβασιλιά Αλκίνοου. Ποιος, όμως, τολμάει να «σηκώσει» το μοναστήρι και να κάνει ανασκαφές;  Στο ίδιο νησί η βασιλική της Παλαιόπολης, η Αγία Κερκύρα, είναι το παλαιότερο χριστιανικό μνημείο του νησιού (5ος αι.). Σήμερα παραμένει ερειπωμένο από τους Βομβαρδισμούς του Β΄ ΠΠ. Στο κτίσμα έχουν χρησιμοποιηθεί μέρη και υλικά από το δωρικό ναό της Αρτέμιδος (580 π.Χ.) που έχει ανακαλυφθεί εκεί, δίπλα στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων.  Στο Νυδρί της Λευκάδας, θα βρούμε μία πυραμίδα και δίπλα της ένα εκκλησάκι.  Στην Σαλαμίνα, αυτοί που έχτισαν την Μονή Φανερωμένης, έκαναν το παν για να θάψουν από κάτω της αρχαίο ναό. Τα κατάφεραν τόσο καλά που δεν είμαστε σε θέση να πούμε σε ποιόν ήταν αφιερωμένος.  Στο νησάκι Κρανάη, σημερινό Μαραθωνήσι που βρίσκεται στον Λακωνικό κόλπο υπάρχουν ερείπια του ναού της Αφροδίτης Μιγωνίτιδως, και αναγερμένο στη θέση του την σημερινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.  Στα Κύθηρα, πάλι, αρκετές εκκλησίες είναι χτισμένες πάνω σε αρχαίους ναούς και ιερά, αλλά αρκετές από αυτές για λόγους που δεν γνωρίζουμε παραμένουν κλειστές για τους επισκέπτες.  Πάτμος, ο λαξεμένος βράχος Καλλικατσού, στους πρόποδες του οποίου και μέσα στην θάλασσα υπάρχουν τα θεμέλια μικρής εκκλησίας της Παναγίας της Φυλαττομένης. Εκεί υπήρχε ναός της Αναδυομένης Αφροδίτης ή της Σελήνης.  Στην Ρόδο στον ναό των Ιπποτών, που ήταν αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη του Κολοσσού, έχουν βρεθεί επιγραφές που υποδεικνύουν ή μαρτυρούν έμμεσα για ένα ιερό ή ναό του θεού Ήλιου. Στο ίδιο σημείο ήταν, κατά πάσα, πιθανότητα τοποθετημένο ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Κολοσσός της Ρόδου, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον θεό Ήλιο.  alt ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΕΙΑ  Παρόμοια χριστιανική αντιμετώπιση είχε και το Τροφώνιο μαντείο, καθώς χρειάστηκαν δύο εκκλησίες για να «καλύψουν» την «ειδωλολατρική» εμβέλεια του χώρου. Σήμερα θα δούμε μία διώροφη εκκλησία εκεί. Ο πρώτος όροφος που βρίσκεται και στην επιφάνεια είναι ο ναός της Αγίας Σοφίας. Η δεύτερη εκκλησία βρίσκεται στο υπόγειο της πρώτης, δηλαδή μέσα στο σπήλαιο που από το έδαφος μπορούσε να κατέβει ο χρηστηριαζόμενος. Η υπόγεια αυτή εκκλησία είναι της Αγ. Βαρβάρας.  Στο μαντείο του Αχέροντα έχει ιδρυθεί βυζαντινός ναός και χριστιανικό νεκροταφείο, για να μολυνθεί η περιοχή, το οποίο όμως μεταφέρθηκε κατα τις ανασκαφές, ενώ η μονή και η εκκλησία διατηρήθηκαν.  Στο Νεκρομαντείο Ταινάρου, θα δούμε σήμερα τον ναό του Ασωμάτου. Αν παρατηρήσουμε καλύτερα θα δούμε πως είναι χτισμένος με τα οικοδομικά υλικά κάποιου αρχαίου κτίσματος, τα οποία σαφώς προδίδουν την ύπαρξη ιερού αρχαίου, που δεν ήταν άλλος από τον ναό του Ποσειδώνα, όπως μας λένε και οι πηγές.  Η κρήνη της Κασταλίας, στους Δελφούς, είχε μετατραπεί και αυτή σε ένα μικρό εκκλησάκι, που όμως προς έκπληξη των ευσεβών χριστιανών, χρειάστηκε να γκρεμιστεί από την αρχαιολογική σκαπάνη.  Ο παλαιός ναός του Αγ. Ανδρέα προστάτη της Πάτρας, είναι χτισμένος επάνω σε ολόκληρο το μαντείο της Δήμητρας και της θεάς Γης. Το νερό της πηγής στα τότε χρόνια θεωρούνταν αλάθητο στην διάγνωση των νόσων, σήμερα θεωρείται «αγίασμα»  Στο μαντείο Δειραδιώτου Απόλλωνος, είχε και εκεί ο βωμός καλυφθεί με χριστιανική εκκλησία, της οποίας υπάρχουν ερείπια σήμερα.  Στο μαντείο Διδύμων ή αλλιώς Μαντείο των Βραγχιδών, κοντά στη Μίλητο, υπάρχει η χριστιανική εκκλησία στο όνομα του Ιωάννη του Θεολόγου.  Δίπλα στο μαντείο Πτώου Απόλλωνος, έχει χτιστεί η χριστιανική Μονή της Οσίας Πελαγίας.  Και η καταγραφή των εκκλησιών που έχουν χτιστεί επάνω σε μαντεία, αρχαίους ναούς και ιερά δεν τελειώνει.  Στην γενέτειρα πατρίδα του Πυθαγόρα, στην Σάμο και κοντά στο Πυθαγόρειο υπάρχει ένα σπήλαιο που πριν ακόμα από την εποχή του φιλόσοφου λειτουργούσε ως Μαντείοαπό την βαθύτατη αρχαιότητα. Η ιέρεια που χρησμοδοτούσε ταυτίζεται με την Ιεροφίλη των Δελφών. Σήμερα στον χώρο αυτό υπάρχει η εκκλησία Παναγία η Σπηλιανή, η Καληαρμένισσα, ενώ έξω από το σπήλαιο και κολλητά στην είσοδό του υπάρχει μία ακόμα εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, λες και υπήρχε ιδιαίτερος λόγος να εξασφαλιστεί με δύο χριστιανικούς ναούς ο «εξαγνισμός» του χώρου.  Τον χώρο του μαντείο Ισμηνίου Απόλλωνος, μολύνει σήμερα το κοιμητήριο του Αγ. Λουκά. Το ίδιο συμβαίνει και στο Μαντείο Αμφικλείας από το παρακείμενο κοιμητήριο

Είναι ευρύτερα γνωστό πως δίπλα ή κάτω από μία εκκλησία υπάρχουν τα ερείπια κάποιου αρχαίου ελληνικού ναού. Σε αρκετές, μάλιστα περιπτώσεις, οι ίδιοι οι αρχαίοι ναοί έχουν μετατραπεί σε χριστιανικές εκκλησίες. Όποιον ιερέα κι αν ρωτήσουμε γιατί χτίστηκαν χριστιανικοί ναοί πάνω σε αρχαίους ναούς και ιερά θα μας πει πως ήθελαν να «εξαγνίσουν» το χώρο από την «ειδωλολατρία» των «εθνικών». Αυτό, ίσως, είναι η μισή αλήθεια. Πιθανότερο είναι πως ήθελαν να «ελέγξουν» ή να «εκμεταλλευτούν» την δύναμη των αρχαίων ιερών. Εξάλλου είναι γνωστό και κατά ένα μεγάλο ποσοστό επιβεβαιωμένο ότι οι αρχαίοι ναοί ήταν ιδρυμένοι πάνω σε τόπους δύναμης, πάνω σε ειδικούς ενεργειακούς τόπους οι οποίοι πρόφεραν ηρεμία, γαλήνη, ίαση, οριακά φαινόμενα κλπ. Ωστόσο, η δύναμη ενός τόπου φαίνεται να «λειτουργεί» σύμφωνα με την «ηθική» αυτών που διαμένουν εκεί. Ή για να το πω διαφορετικά: η δύναμη ενός τόπου γίνεται γόνιμη και δημιουργική, για τον άνθρωπο, όταν αυτός που θα κατοικήσει εκεί το κάνει με σεβασμό. Τότε ο άνθρωπος «συντονίζεται» με την δύναμη, ή έρχεται σε συνάφεια με το «θείο». Διαφορετικά η δύναμη μένει στείρα και δεν αποδίδει. Ο τόπος μπορεί να γίνει περίτρανος και λαμπρός αλλά η δύναμη δεν αποδίδει. Ή μάλλον αποδίδεται, διαχέεται αλλά δεν εκλαμβάνεται.

alt

Την περίοδο της Ανθελληνικής Βυζαντινής αυτοκρατορίας και της επικράτησης του Εβραιοχριστιανισμού, δεκάδες εκκλησίες χτίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας.  Ένας μεγάλος αριθμός από πέτρινους ναούς με κεραμικά στοιχεία και εντυπωσιακές τοιχογραφίες ανεγέρθηκε στα γραφικά δρομάκια της Πλάκας, κάτω από την Ακρόπολη. Μερικοί χτίστηκαν σε οικόπεδα πλούσιων Αθηναίων πολιτών και μερικοί σε σημεία που παλαιότερα βρίσκονταν ιεροί Ελληνικοί ναοί.... 

Στην οδό Πρυτανείου της Πλάκας βρίκεται ο ναός του Αγίου Νικολάου του Ραγκαβά και πήρε το όνομα του από τον Λέων Ραγκαβά, στον οποίο άνηκε το κτίριο. Είναι από τους πιο όμορφους βυζαντινούς ναούς της πόλης. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα με το πλινθοπερίκλειστο σύστημα τοιχοδομίας. Μεγάλες ζημιές υπέστη ο ναός το 1687 επί Μοροζίνι , όταν χτυπήθηκε από οβίδα. Τα επόμενα χρόνια αποκαταστάθηκε. Το εξωτερικό του κτιρίου διακοσμούν οδοντωτές ταινίες και ο τρούλος του είναι μικρός οκταγωνικός.
Στην οδό Πρυτανείου της Πλάκας βρίκεται ο ναός του Αθλίου Νικολάου του Ραγκαβά και πήρε το όνομα του από τον Λέων Ραγκαβά, στον οποίο άνηκε το κτίριο. Είναι από τους πιο όμορφους βυζαντινούς ναούς της πόλης. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα με το πλινθοπερίκλειστο σύστημα τοιχοδομίας. Μεγάλες ζημιές υπέστη ο ναός το 1687 επί Μοροζίνι , όταν χτυπήθηκε από οβίδα. Τα επόμενα χρόνια αποκαταστάθηκε. Το εξωτερικό του κτιρίου διακοσμούν οδοντωτές ταινίες και ο τρούλος του είναι μικρός οκταγωνικός.
Ο γραφικός Βυζαντινός ναός που βρίσκεται ανάμεσα στα στενά δρομάκια της Πλάκας είναι του Αγίου Θεοδώρου. Χτίστηκε όπως οι περισσότεροι τον 11ο αιώνα και σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι διακοσμημένος με κεραμικά στοιχεία και στο εσωτερικό του υπάρχουν εντυπωσιακές τοιχογραφίες .
Ο  Βυζαντινός ναός που βρίσκεται ανάμεσα στα στενά δρομάκια της Πλάκας είναι του Αθλίου Θεοδώρου. Χτίστηκε όπως οι περισσότεροι τον 11ο αιώνα και σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι διακοσμημένος με Ελληνικά κεραμικά στοιχεία και στο εσωτερικό του υπάρχουν εντυπωσιακές τοιχογραφίες και αρχαίοι κίονες.
Στη γωνιά Θρασυβούλου και Αλιμπέρτη βρίσκεται οναός της της Παναγίας της Χρυσοκαστριώτισσας , η οποία φιλοξενούσε την εικόνα Παναγία της Αθηνιώτισσας που βρισκόταν παλαιότερα στον Παρθενώνα. Εκεί κατά την αρχαιότητα ήταν ο ναός της θεάς Εστίας.
Στη γωνιά των οδών Θρασυβούλου και Αλιμπέρτη βρίσκεται ο ναός της τηςΕβραίας "Παναγίας" της Χρυσοκαστριώτισσας , η οποία φιλοξενούσε την χρυσή εικόνα Παναγία της Αθηνιώτισσας, που βρισκόταν παλαιότερα στον ναό που χτίστηκε μέσα στον Παρθενώνα. Εκεί κατά την αρχαιότητα ήταν ο ιερός ναός της θεάς Εστίας.
Ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στην οδό Λυσικράτους της Πλάκας χτίστηκε πάνω σε έναν αρχαίο ναό της θεάς Άρτεμης. Οικοδομήθηκε το 11ο αιώνα και ήταν αφιερωμένος στους Αγίους Θεοδώρους. Το 1767 άνηκε στην μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ώστε να μπορούν όσοι Σιναίτες ερχόταν στην Αθήνα. Στο κήπο του βρίσκονται φυτεμένοι φοίνικες και μερικά σωζόμενα αρχαία αρχιτεκτονικά ερείπια.
Ο ναός της Αθλίας Αικατερίνης (Χαιρεφώντος και Γαλανού) χτίστηκε πάνω στον ιερό ναό της θεάς Αρτέμιδος, στην αυλή του οποίου κατά την ρωμαϊκή περίοδο λειτουργούσαν λουτρά που ο αυτοκράτορας Αδριανός δώρισε στην Αθήνα. Οικοδομήθηκε το 11ο αιώνα και ήταν αφιερωμένος στους Αθλίους Θεοδώρους. Το 1767, ο ανθέλληνας μητροπολίτης Αθηνών Βαρθολομαίος, με τη μεσολάβηση του Σιναΐτη πρωτοσυγκέλλου Ιωνά, δώρισε την μισογκρεμισμένη εκκλησία στην μονή της Αθλίας Αικατερίνης του Όρους Σινά ως Μετόχι, για να διαμένουν εκεί όσοι Σιναΐτες μοναχοί επισκέπτονταν την Αθήνα. Ο Ιωνάς επισκεύασε τον ναό και τον αφιέρωσε στην προστάτιδα του Σινά Αθλία Αικατερίνη. Στη εκκλησία φυλάσσονται σιχαμερά λείψανα που έφεραν πρόσφυγες από τη Μ. Ασία μετά την μικρασιατική καταστροφή .  
Ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα βρίσκεται στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα από τον 11ο αιώνα και ονομάζεται και ναός της Σωτείρας του Κοττάκη από τον ιδιοκτήτη του.Την περίοδο της εληνικής επανάστασης υπέστη φθορές και τα επόμενα χρόνια παραχωρήθηκε στην ρώσικη πατοικία της Αθήνας, η οποία διεύρυνε το κτίριο.Έχει οκτάπλευρο τρούλο αθηναικού τύπου και μαρμάρινα μονόλοβα παράθυρα. Στο κήπο του κτιρίου σώζονται μερικά αρχαία τα οποία πιθανόν υπήρχαν πριν την δημιουργία του ναού.
Ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα βρίσκεται στην οδό Κυδαθηναίων από τον 11ο αιώνα και ονομάζεται και ναός της Σώτειρας του Κοτάκη από τον ιδιοκτήτη του. Την περίοδο της ελληνικής επανάστασης υπέστη φθορές και τα επόμενα χρόνια παραχωρήθηκε στην ρώσικη παροικία της Αθήνας, η οποία διεύρυνε το κτίριο.Έχει οκτάπλευρο τρούλο Αθηναϊκού τύπου και μαρμάρινα μονόλοβα παράθυρα. Στο κήπο του κτιρίου σώζονται Ελληνικά αρχαία, τα οποία  υπήρχαν πριν από τη δημιουργία του αθλιου Εβραιοχριστιανικού ναού.
Ο ναός του Αγίου Ανδρέα, βρίσκεται στην οδό Αγίας Φιλοθέης και ιδρύθηκε τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Είναι γνωστός ως "Παρθενώνας" και χρησιμοποιήθηκε από την Αγία Φιλοθέη ως σχολή για τις γυναίκες που έβρισκαν εκεί καταφύγιο. Το 1834 ο ναος λειτουργούσε ως στρατώνας και τέλη του 19ου αιώνα πήρε την σημερινή του μορφή, τρίκλιτη βασιλική που εσωτερικά ακολουθεί τον βυζαντινό ρυθμό του τετρακιόνιου ναού.
Ο ναός του Αθλίου Ανδρέα, βρίσκεται στην οδό Αθλίας Φιλοθέης και ιδρύθηκε τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Είναι γνωστός ως «Παρθενώνας» και χρησιμοποιήθηκε από την Αγία Φιλοθέη ως σχολή για τις γυναίκες που έβρισκαν εκεί καταφύγιο. Το 1834 ο ναός λειτουργούσε ως στρατώνας και τέλη του 19ου αιώνα πήρε την σημερινή του μορφή, τρίκλιτη βασιλική που εσωτερικά ακολουθεί τον βυζαντινό ρυθμόΚαι βέβαια κι αυτός κτίστηκε πάνω σε αρχαία!!
Στην σκιά της Ακρόπολης βρίσκεται και ο ναός των Αγίων Αναργύρων η διαφορετικά Αγιοταφίτικο Μετόχι που είναι ο πρώτος ναός που υποδέχεται το Άγιο φως των Ιεροσολύμων. Στη θέση που βρίσκεται, κατά την αρχαιότητα υπήρχε ο ναός της θεάς Αφροδίτης. Οικοδομήθηκε τον 17ο αιώνα από έναν γόνο πλούσιας οικογένειας. όπως η μονή του Αγίου Νικολάου έτσι και αυτή υπέστη φθορές κατά την πολιορκία των Ενετών. Η αυλή του περιέχει ένα πηγάδι και αρκετά αρχαία , πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως υλικά για την οικοδόμηση του ναού. Εκεί βρισκόταν και οι τάφοι της αριστοκρατικής οικογένειας των Παλαιολόγων.
Στην σκιά της Ακρόπολης βρίσκεται το Αγιοταφίτικο Μετόχι, ο ναός των Αθλίων Αναργύρων, που είναι ο πρώτος ναός που υποδέχεται την απάτη με το φώς των Ιεροσολύμων. Στη θέση που βρίσκεται κατά την αρχαιότητα υπήρχε ο ναός της θεάς Αφροδίτης. Οικοδομήθηκε τον 17ο αιώνα από έναν γόνο πλούσιας οικογένειας. Κατά την πολιορκία των Ενετών υπέστη φθορές. Η αυλή του περιέχει ένα πηγάδι και αρκετά αρχαία , πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως υλικά για την οικοδόμηση του ναού. Εκεί βρίσκονταν και οι τάφοι της αριστοκρατικής οικογένειας των Παλαιολόγων. 
Ο μικρός πέτρινος ναός της της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Ακροπόλεως βρίσκεται στις οδούς Θεωρίας και Κλεψύδρας. Κατασκευάστηκε κατά τον 11ο αιώνα και είναι διακοσμημένος εξωτερικά με κεραμοπλαστικά στοιχεία.
Ο μικρός πέτρινος ναός της της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Ακροπόλεως βρίσκεται στις οδούς Θεωρίας και Κλεψύδρας. Κατασκευάστηκε κατά τον 11ο αιώνα και είναι διακοσμημένος εξωτερικά με Ελληνικά κεραμοπλαστικά στοιχεία.
Ο ναός του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη είναι ένα πέτρινο παρεκλήσσι που βρίσκεται επί των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου μέσα στο πράσινο. Σχεδιάστηκε τον 16ο αιώνα από τον αρχιτέκτονα Πικιώνη και φέρει το όνομα της από την παράδοση που λέει ότι παραμονή του Αγίου Δημητρίου ένας κεραυνός χτύπησε τον τον Τούρκο Φρούραρχο Γιουσούφ Αγά που σκόπευε να επιτεθεί με μια λουμπάρδα, δηλαδή κανόνι, στους Χριστιανούς.
Ο ναός του Αθλίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη είναι ένα πέτρινο παρεκκλήσι που βρίσκεται επί των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου μέσα στο λόφο του Φιλοπάππου. Το αρχικό οικοδόμημα ανάγεται τον 9ο αι. με πολλές παρεμβάσεις κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ανακατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Πικιώνη το 1955, ο οποίος κόσμησε τους εξωτερικούς τοίχους του ναού με γεωμετρικά σχέδια, που συντέθηκαν από Ελληνικά κεραμικά και κομμάτια απο Ελληνικά  μάρμαρα.  ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΛΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ!!ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!!

Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΒΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ!

$
0
0

ΣΙΩΝ22.jpgΠΑΝΑ12.jpg

ΜΑΡΙΑΜ ("ΠΑΝΑΓΙΑ"):ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΑΒΡΑΑΜ!!ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΤΙΟΜΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΑΒΙΝΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ??   ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΑΧΒΕ??ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ??ΤΗΝ ΔΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ-ΙΕΧΩΒΑ!!

ΛΟΥΚΑ ΚΕΦ 1  

O ύμνος της "Παρθένου" ΜΕ ΕΠΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!Mαρίας

46Tότε η Mαριάμ είπε:

"Δοξάζει η ψυχή μου τον Kύριο,(ΓΙΑΧΒΕ-ΙΕΧΩΒΑ)

47και βρήκε αγαλλίαση το πνεύμα μου στο Θεό, το Σωτήρα μου.

48Γιατί έστρεψε το βλέμμα του στην ταπεινή του δούλη. Kαι να! από τώρα πια θα με μακαρίζουν όλες οι γενιές.

49Γιατί μου έκανε πράγματα θαυμαστά ο Παντοδύναμος. Kαι είναι άγιο το όνομά του.

50Kαι το έλεός του εκτείνεται από γενιές σε γενιές, σε όσους τον σέβονται.

51Eπέβαλε την κυριαρχία του με το βραχίονά του. Διασκόρπισε εκείνους που ο νους και η καρδιά τους διαπνέονται από περηφάνια.

52Kαθαίρεσε άρχοντες από τους θρόνους τους και εξύψωσε ταπεινούς.

53Aνθρώπους πεινασμένους τους γέμισε με αγαθά, ενώ πλούσιους τους έδιωξε αδειανούς.

54Στήριξε τον Iσραήλ (ΑΚΟΥΤΕ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)το δούλο του, διατηρώντας στη μνήμη του το έλεός του

55αιώνια, όπως το υποσχέθηκε στους προπάτορές μας, στον Aβραάμ και τους απογόνους του".  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ...ΕΛΛΗΝΩΝ ??ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!

56Kι έμεινε η Mαριάμ με την Eλισάβετ περίπου τρεις μήνες και ύστερα επέστρεψε στο σπίτι της.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΗΤΕΡΑΣ-ΣΥΖΥΓΟΥ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΣΥΖΥΓΟ!!

$
0
0

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ  ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ!!ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΡΩΜΙΕ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ 80ρη ΓΕΡΟ??

Αρχείο:Penelope-Homer-Odyssey-Project Gutenberg eText.jpg

Η Πηνελόπη, γνωστή ηρωίδα από την Οδύσσεια του Ομήρου, ήταν κόρη του βασιλιά των Αμυκλών Ικάριου και της Περίβοιας. Το όνομά της είναι ακόμη και σήμερα σύμβολο της πιστής και αφοσιωμένης συζύγου.

Παντρεύτηκε το μυθικό βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα και για το γάμο της υπάρχουν δυο εκδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη, ο Ικάριος είχε προκηρύξει αγώνα δρόμου, ο Οδυσσέας νίκησε τους αντίζηλούς του και πήρε την Πηνελόπη. Κατ' άλλους, ο Οδυσσέας παντρεύτηκε την Πηνελόπη χάρη στον Τυνδάρεω, που έπεισε τον αδερφό του να του τη δώσει. Προτύτερα ο Οδυσσέας είχε αποτύχει στη διεκδίκηση της Ελένης, κόρη του Τυνδάρεου, αλλά για τη βοήθεια που είχε προσφέρει στον Τυνδάρεω πήρε ως αντάλλαγμα την Πηνελόπη. Στον ένα χρόνο που έζησε με τον Οδυσσέα, πριν αυτός φύγει για την Τροία, απέκτησε τον Τηλέμαχο, ενώ λέγεται πως μετά την επιστροφή του Οδυσσέα έκανε και τον Πτολίπορθο.

Η Πηνελόπη, εκτός από ομορφιά και πλούτη, είχε και όλες τις αρετές μιας ιδανικής συζύγου. Ήταν έξυπνη, συνετή, πιστή στον άντρα της και αφοσιωμένη στο γιο της, Τηλέμαχο, που ήταν βρέφος ακόμη, όταν έφυγε ο Οδυσσέας. Όταν ο Οδυσσέας έφυγε, της είπε να ξαναπαντρευτεί αν δε γύριζε. Παρόλα αυτά η Πηνελόπη τον περίμενε για 20 χρόνια, ακόμη και όταν όλοι τον θεωρούσαν νεκρό.

alt  alt  Η Πηνελόπη και οι μνηστήρες από τον John William Waterhouse (1912)

Τα 20 χρόνια της απουσίας του Οδυσσέα, η Πηνελόπη, μόνη, όμορφη και βασίλισσα καθώς ήταν, προσέλκυσε πολλούς ευγενείς μνηστήρες που επιθυμούσαν να την παντρευτούν και να ανακηρυχθούν άρχοντες της Ιθάκης. Στην αρχή, η Πηνελόπη τους αγνοούσε, όταν όμως οι μνηστήρες άρχισαν να την πιέζουν, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα διαλέξει έναν από αυτούς, όταν θα τελειώσει το σάβανο που έπλεκε για τον πεθερό της Λαέρτη. Η Πηνελόπη, που δεν επιθυμούσε βέβαια να ξαναπαντρευτεί, έπλεκε το σάβανο την ημέρα και το ξήλωνε την νύχτα. Αυτό συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, κατά τα οποία οι μνηστήρες έτρωγαν και λεηλατούσαν την περιουσία του Οδυσσέα, μέχρι που κάποια υπηρέτρια την πρόδωσε. Τότε πάλι αναγκάστηκε να ανακηρύξει αγώνα τοξοβολίας, για να παντρευτεί τον νικητή. Εκείνη όμως ήταν και η στιγμή που επέστρεψε ο Οδυσσέας, φόνευσε τους μνηστήρες και ξανακέρδισε τη συζυγική του ακεραιότητα!!!   Αντίθετα η Εβραία Μαριάμ ("Παναγία") είναι παράδειγμα προς αποφυγή!!  Παντρεύτηκε ένα γέροντα 80 χρονών  τον Ιωσήφ για να καλύψει μια εξωσυζυγική της σχέση σύμφωνα με την Εβραϊκη Βιβλο!!Εσείς θα δίνατε την κόρη σας σε ένα γέροντα όπως ήταν ο Ιωσήφ??Εσείς καλές μου Χριστιανες θα παίρνατε για άντρα σας ένα γερο 80 χρονών??           Και εδώ στο Ελλαδισταν δεν τιμούν την Ελληνίδα πρότυπο μητέρα  και συζύγου Πηνελόπη αλλα τιμούν την Εβραία Μαριάμ!!  ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η ΜΑΡΙΑΜ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!!

panagia-iosif

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΟΦΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΟ!!!ΒΙΝΤΕΟ

$
0
0

alt ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"!! ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ" ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΑΛΛΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ!!ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ" ΠΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ  ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΛΑΤΡΕΣ!!ΑΤΙΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!!ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

            Από σήμερα ως και τις 18 Αυγούστου, αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια. Μπορείτε να επισκεφτείτε το χωριό για να τα δείτε από κοντά!!! 

ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ!!ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!!ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ!!  Όταν βγαίνουν τα φιδάκια, θεωρείται δείγμα καλής τύχης για την Κεφαλονιά, καθώς τις δύο χρονιές που δεν είχαν εμφανιστεί όπως το 1940 και το 1953, το νησί επλήγη από σεισμούς.  Ο Ουράνιος σύζυγος όμως της "'Παναγίας" σύμφωνα με την παλαιά Διαθήκη έχει διαφορετική άποψη για τα φιδάκια!!Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Γιαχβέ είπε της Μαρίας να διώξει τα φιδάκια διαφορετικά θα την χωρίσει!!!   alt Γενεσις:14 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΦΙΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΜΕΣ ΤΟΥΤΟ ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΣ ΝΑ ΗΣΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΠΑΤΕΙ ΚΑΙ ΧΩΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ!! ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ..

Ζευγαρώνει από τον Απρίλιο έως και τον Μάιο και τα θηλυκά γεννούν 4-20 αυγά που εκκολάπτονται μετά από περίπου 2 μήνες. Τρέφεται κυρίως με σαύρες αλλά και με τρωκτικά, πτηνά, αμφίβια, καθώς επίσης και με φίδια. ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ";

Είδαμε πως τα φίδια γενούν τα αυγά τους σε σχισμές βράχων και σχισμές του εδάφους μέχρι τα μέσα Μαίου και χρειάζονται δύο ολόκληρους μήνες να εκκολαφθούν. Στα μέσα Ιουλίου τα αυγά αρχίζουν να σκάζουν και από μέσα τους ξεπηδούν τα νεαρά φιδάκια τα οποία μοιάζουν πάρα πολύ με σκουλήκια που δεν ξεπερνούν τα δύο με τρία εκατοστά.

Η μοναδική προστασία τους από τα αρπακτικά πουλιά, τα ποντίκια και τις αλεπούδες είναι οι σχισμές και οι τρύπες μέσα στα βράχια στα οποία παραμένουν μέχρι να αποκτήσουν το μέγεθος που θα τα κάνει λιγότερο ευάλωτα στους φυσικούς τους εχθρούς. Ένα μήνα αργότερα τα νεαρά φιδάκια έχουν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και το μήκος τους έχει φτάσει περίπου τα είκοσι εκατοστά. Σε αυτό το μέγεθος μπορούν να εξέρχονται που και που από τις σχισμές τους για να κυνηγήσουν έντομα αλλά συνεχίζουν την κάλυψή τους κάτω από την γη καθώς οι κινήσεις τους είναι νωχελικές έτσι ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια η οποία οδηγεί και στις χαμηλότερες διατροφικές απαιτήσεις. Η φύση τα έχει εφοδιάσει με διάφορους μηχανισμούς προστασίας, αν και οι απώλειες είναι πολύ υψηλές καθώς ένα 5% καταφέρνει να φτάσει στην ενηλικίωση.

Ένας από τους μηχανισμού είναι η ευαισθησία του σώματός τους στον κραδασμό που είναι χρήσιμη στην προειδοποίηση επερχομένου σεισμού. Καθώς τα ίδια δεν έχουν ακοή, μπορούν να λαμβάνουν τους σεισμικούς υπόηχους που προηγούνται από έναν σεισμό και να αντιδρούν με την ομαδική διαφυγή από τις τρύπες και τις σχισμές του υπεδάφους ώστε να αποφύγουν την πιθανή καταπλάκωσή τους. Ακόμα περισσότερο τα ενήλικα φίδια αντιλαμβάνονται επί μακρού χρόνου τον επερχόμενο σεισμό με αποτέλεσμα να μην γεννούν καθώς η μητέρα φύση προνοεί για αυτά πως θα είναι μάταιη η αναπαραγωγή.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Εδώ τώρα έρχεται και το παραμύθι των χριστιανών, καθώς οι άγιοι πατέρες δεν χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την άγνοια του πιστού. Ένα μήνα σχεδόν μετά την εκκόλαψη του Σαπίτη, έρχεται η γιορτή της Παναγίας στις 15 Αυγούστου. Οι τρείς καμπάνες από το καμπαναριό της Παναγίας Λουγκουβάρδας που είναι κτισμένο πάνω στα βράχια, ξεχωριστά από το ναό και σε διαφορετική θέση, αρχίζουν να κτυπούν από την παραμονή της γιορτής. Το τί συμβαίνει από την στιγμή εκείνη κάτω από το καμπαναριό και το γύρω υπέδαφος, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με την ομαδική φυγή ανθρώπων από μία πόλη που βρίσκεται υπό βομβαρδισμό. Ο ήχος από τις καμπάνες μετατρέπεται σε κραδασμούς πάνω στο καμπαναριό που μεταφέρονται μέσω των θεμελίων του στα βράχια και το υπέδαφος. Τα φίδια αντιλαμβάνονται τους κραδασμούς, τους μεταφράζουν ως επερχόμενο σεισμό και αρχίζουν την ομαδική έξοδο προς την επιφάνεια για την αναζήτηση της σωτηρίας τους. Καθώς είναι νωχελικά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, περιφέρονται γύρω από την εκκλησία όπου οι πιστοί τα πιάνουν και τα τοποθετούν πάνω στις εικόνες ή τα κρατούν στα χέρια τους νομίζοντας πως είναι ευλογημένα. Τα μικρά αυτά φιδάκια, αν και έχουν δηλητήριο όπως είδαμε πιο πάνω, είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Η διαφορές των χρωματισμών των νεαρών φιδιών από τους ενήλικες γονείς του είδους σαπίτι, κάνει τους χριστιανούς να ισχυρίζονται πως πρόκειται για ιδιαίτερο είδος φιδιού το οποίο είναι ευλογημένο και ζει όλο το χρόνο κάτω από την γη για να εμφανισθεί μόνο τις ημέρες της γιορτής.

 Vasilis Marinis Tasiopoulos


ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ "ΠΑΡΘΕΝΑΣ"ΜΑΡΙΑΜ!!

$
0
0

deschner10dec16[Karlheinz Deschner, Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού - Τόμος: Αρχαία Χριστιανική Εκκλησίας, εκδόσεις Κάκτος] Απόσπασμα (σ.σ. 179 -182) 

Πλαστογραφίες γίνονταν στοστρατόπεδο της Μεγάλης Εκκλησίας και για να ενισχύσουν τη λατρεία της "Παναγίας". Στο τέλος της αρχαιότητας και κατά τον πρώιμο Μεσαίωνα έπρεπε να επιβάλουν όλο και περισσότερο τη Θεομήτορα η οποία είχε παραμεληθεί πολύ στις πανάρχαιες εποχές. Έτσι κυκλοφόρησαν Ευαγγέλια της Παναγίας και άλλα παραμύθια σχετικά με τη Μαρία, τα οποία φέρουν το όνομα των Αποστόλων Ιάκωβου, Ματθαίου, του ευαγγελιστή Ιωάννη, του μαθητή του Ιωάννη, Μελίτωνα, του μαθητή του Πέτρου, Ευόδιου, του Ιωσήφ της Αριμαθαίας κ.ά. Σε αυτά ανήκει και ένα πλαστογραφημένο κήρυγμα με το όνομα του Κύριλλου της Αλεξάνδρειας, ένα κοπτικό Ευαγγέλιο των Δώδεκα Αποστόλων και άλλες «Αποκαλύψεις της Παναγίας», των οποίων η επιρροή δεν ήταν μεν πολύ μεγάλη στη θεολογία, αλλά μεγαλύτερη στη λαϊκή δοξασία και την τέχνη. Ωστόσο, αυτά τα πλαστά κείμενα στήριζαν τις δογματικές δηλώσεις σχετικά με την Παναγία, που γίνονταν ιδίως κατά τον 5ο αιώνα, και τον βαθμό της στην ιεραρχία που πρόβαλλαν με εντεινόμενη υστερία. Το «Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου», πλαστογραφημένο το 2ο αιώνα από την πλευρά των «ορθοδόξων», ισχυρίζεται ότι γράφτηκε από τον ίδιο τον Ιάκωβο το νεότερο, τον αδελφό του Κυρίου και Σωτήρα και «επί σκοπό» Ιεροσολύμων. Η μαρτυρία του ίδιου είναι σαφής: «Εγώ δε, ο Ιάκωβος, που έγραψα αυτή την ιστορία στην Ιερουσαλήμ, αποσύρθηκα στην έρημο, όταν με το θάνατο του Ηρώδη άρχισαν φασαρίες, έως ότου έληξαν οι φασαρίες στην Ιερουσαλήμ,[ ...] το Θεό ο οποίος μου έδωσε το χάρισμα και τη σοφία να γράψω αυτή την ιστορία».  απαντά με προφανώς χυδαίες μεθόδους. Πάντως εδώ ο Ιησούς, σύμφωνα με τον έμπειρο διώκτη των «αιρετικών» αρχιεπίσκοπο Επιφάνιο, κάνει στην Αγία Παρθένο και την ακόλουθη αποκάλυψη: την πήρε μαζί του στο όρος, προσευχήθηκε, ύστερα δημιούργησε από το πλευρό του μια γυναίκα και άρχισε να συνουσιάζεται μαζί της και ύστερα, παίρνοντας το έκκριμα του (το σπέρμα του), έδειξε ότι «έτσι πρέπει να πράττουμε, όσο ζούμε». Η Μαρία, έκπληκτη καθώς φαίνεται, συντετριμμένη, έπεσε καταγής· αλλά τη σήκωσε (όπως πάντα) ο Κύριος πάλι και είπε: «Γιατί αμφέβαλες, ολιγόπιστη;».

Image result for ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ Το κύριο θέμα για τον απατεώνα είναι μια «αληθινή ιστορία» σχετικά με τα νεανικά χρόνια της Παναγίας, για τα οποία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα, όπως και η διαφήμιση της διαρκούς παρθενίας της. Αμέσως μετά τη γέννηση του, εξαφανίζεται το βρέφος σε ένα ιδιωτικό ιερό για άσπιλες κόρες, από το τέταρτο έτος της ηλικίας της δέχεται στο ναό τροφή από το χέρι ενός αγγέλου, στα δώδεκα δίνεται με ένα νεύμα του ουρανού στην προστασία του αγίου Ιωσήφ (ενός χήρου ο οποίος για καλό και για κακό είναι ήδη υπέργηρος) και στα δεκαέξι της μένει έγκυος από το Άγιο Πνεύμα. Επιπλέον, μετά τη γέννηση του Σωτήρα η τέχνη της μαμής διαπιστώνει τον εντελώς ανέπαφο παρθενικό υμένα της Μαρίας. Σε κάποια κυρία Σαλώμη, η οποία αμφιβάλλει για την παρθενία της Μαρίας και εξετάζει την κατάσταση της «με εισαγωγή του δακτύλου της», κόβεται αμέσως το χέρι, αλλά φυτρώνει αμέσως πάλι, αφού η Σαλώμη με διαταγή αγγέλου παίρνει στην αγκαλιά της το θείο βρέφος. Οι εκκλησιαστικοί Πατέρες Κλήμης ο Αλεξανδρέας και Ζήνων της Βερόνας προπαγάνδιζαν το δόγμα της διαρκούς παρθενίας της Μαρίας επικαλούμενοι αυτό το «ιστορικό κείμενο».

Ενώ η πλαστογραφία, στην οποία προφανώς πρόσθεσαν αργότερα λαθραία και πολλά άλλα κεφάλαια, ήταν πολύ δημοφιλής στην Ανατολή (είχε μεταφραστεί στη συριακή, την αρμενική, γεωργιανή, κοπτική, αιθιοπική γλώσσα και ήταν ευρέως διαδεδομένη σε εκκλησιαστικούς κύκλους) δεν αναγνωριζόταν στη Δύση, παρ' όλα αυτά η «Μαριολογία» η οποία βρίθει από μύθους και θαύματα συνέχισε να επιδρά όχι μόνο στην εικονογραφία και τη λειτουργία, αλλά επηρέασε και τη δογματική ιστορία (virginitas in partu!), εξακολουθεί μάλιστα να παίζει κάποιο ρόλο στην ηθοπλαστική λογοτεχνία, όπως και στη γλυπτική του 20ού αιώνα.

Ιδιαίτερα τον καθολικό μύθο της Παναγίας προήγαγε και ένα πλαστό Ευαγγέλιο Κατά Ματθαίον με μια αλληλογραφία των επισκόπων Χρωμάτιου και Ηλιόδωρου η οποία χρησιμεύει ως πιστοποιητικό γνησιότητας και είναι παρομοίως πλαστή, όπως και ένα πλαστό κείμενο «De nativitate Sanctae Mariae (Περί γενέσεως της Παναγίας)» με μια πλαστογραφημένη επιστολή του Ιερώνυμου, μια αργοπορημένη απάτη του Paschasius Radbertus, ο οποίος στα μέσα του 9ου αιώνα ήταν ηγούμενος του Κορμπί και άγιος της Καθολικής Εκκλησίας. (Είχε «ιδιαίτερες σχέσεις» με τη μονή της Παναγίας της Σουασόν, η ηγουμένη Θεοδώρα της οποίας είχε μια φυσική κόρη, την Ίμμα, η οποία έγινε και αυτή ηγουμένη εκεί.).

Ναι, ενάρετες κυρίες. Τπάρχουν και μερικά Ευαγγέλια με το όνομα αγίων γυναικών, όπως το «Κατά Μαρίαν Ευαγγέλιο», «Η γέννα της Μαρίας» ή «Οι ερωτήσεις της Μαρίας», στην τελευταία των οποίων ο Κύριος 

Εδώ η επιστημονική έρευνα έχει την εντύπωση ότι τέτοιου είδους «ερωτήσεις» «ανήκαν στο συνηθισμένο τύπο των γνωστικών Ευαγγελίων», ούτως ειπείν, σε ειδικές αποκαλύψεις τις οποίες κοινωνούσε ο Σωτήρας σε εκλεκτούς πιστούς, αν και υποθέτουν ότι «η συνομιλήτρια του Σωτήρα», εδώ όπως και «σε άλλα έργα του ιδίου είδους», δεν είναι η μητέρα του Κυρίου, αλλά μάλλον η Μαρία η Μαγδαληνή

πηγη

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ:ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ"ΩΣ ΘΕΟΤΗΤΑ!!!

$
0
0

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Αυτά να τα ακούν αυτοί που σέρνονται στα γόνατα στην Τήνο !!

altAΠOΨΕ η ομιλία θα είναι δογματική· θα μιλήσουμε πάνω σε ένα δόγμα της πίστεως.   Tι θα πει  δόγμα; Δόγμα είναι αυτό που διδάσκει η Eκκλησία μας και πρέπει να το πιστεύουμε και να το παραδεχώμεθα ως απόλυτη αλήθεια. Tί διδάσκει η Eκκλησία μας; Πολλά πράγματα. Διδάσκει ―καί ο Xριστιανός πρέπει να ξέρει― τί είναι ο κόσμος, τί είναι ο άνθρωπος, τί είναι το σώμα και τί η ψυχή, τί είναι άγγελοι και αρχάγγελοι, τί είναι αγία Tριάς, τί είναι Θεός Πατήρ, τί είναι Yιός, τί είναι Πνεύμα άγιο, τί είναι παράδεισος και τί κόλασις, τί είναι Eκκλησία, τί είναι τα μυστήρια, τί είναι η βάπτισης, ο γάμος, η θεία ευχαριστία κ.τ.λ.. Όλα αυτά είναι μαθήματα, που πρέπει να τα ξέρει.   Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη άγνοια. Oι Xριστιανοί ούτε το αλφαβητάριο της πίστεως δεν ξέρουνε. Kαι όχι μόνο οι αγράμματοι αλλά και αυτοί οι τάχα επιστήμονες. Ξέρουν πολλά άλλα πράγματα, αλλά από τή θρησκεία μας έχουν μεσάνυχτα. Kαι πως να ξέρουν, όταν στcν εκκλησία δεν πατάνε παρά μόνο Xριστούγεννα και Πάσχα;   Aς δούμε λοιπόν τώρα, τί διδάσκει η Oρθοδοξία μας για το πρόσωπο της Παναγίας. Έχει δε μεγάλη σημασία το δόγμα περί της Θεοτόκου, διότι συνδέεται αμέσως με το πρόσωπο του Kυρίου ημών Ιησού Xριστού.

* * *

Eκατομμύρια γυναίκες γεννηθήκανε, εκατομμύρια ζούνε σήμερα, και εκατομμύρια θα γεννηθούν μέχρι συντελείας των αιώνων. Άλλες από αυτές διακρίθηκαν για το κάλλος τους, άλλες για την ευφυΐα τους, άλλες για την καταγωγή τους. Όλες όμως λησμονούνται. Mία γυναίκα μόνο δεν λησμονείται· η υπεραγία Θεοτόκος, η Παναγία μας. Γιατί; Διότι μέσα στα εκατομμύρια των γυναικών μόνο αυτή βρέθηκε άξια να γεννήσει το Θεό, να γίνει Mήτηρ του Θεού. Tί μυστήριο αυτό! Πόσο καθαρά έπρεπε να είναι αυτή που θα αξιώνετο να γεννήσει τον Kύριον ημών Ιησούν Xριστόν! Έπρεπε να είναι αγνή και παρθένος. Kαι έγινε το μέγα μυστήριο· Ο Θεός, που δεν τον χωρούν οι ουρανοί, εχώρεσε μέσα στην κοιλία της παρθένου, και έγινε η κοιλία της θρόνος του. H παρθένος Mαρία γέννησε τον Θεό, γι' αυτό λέγεται Θεοτόκος. Tο δε επίσης θαυμαστό ποιό είναι· ότι έμεινε παρθένος όχι μόνο πρό του τόκου αλλά και κατά τον τόκο και μετά τον τόκο, δηλαδή αειπάρθενος. Aν δεν το πιστεύεις αυτό το μυστήριο, δεν είσαι ορθόδοξος Xριστιανός. H Παρθένος γέννησε τον Σωτήρα του κόσμου. Aυτό είναι η πίστις μας. Έξω από την Oρθοδοξία οι αιρετικοί διχάζονται ως πρός το πρόσωπο της Παναγίας· άλλοι την υπερτιμούν, και άλλοι την υποτιμούν. Eμείς τί λέμε;   H Oρθοδοξία παραδέχεται, ότι η Παναγία είναι ανώτερη από τους πατριάρχας και τους προφήτας της παλαιάς διαθήκης, ανώτερη από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, ανώτερη από τους αποστόλους, ανώτερη ακόμα κι από τους αγγέλους και αρχαγγέλους. H Παναγία είναι παραπάνω απ' όλους. Aλλά δεν είναι Θεός· εδώ σταματούμε. Διότι η θεοποίησης της Παναγίας είναι αίρεσης. Aιρετικοί είχαν θεοποιήσει την Παναγία. Eμείς δεν την θεοποιούμε· Δεν λέμε, ότι η Παναγία είναι Θεός.   H Παναγία, εν σχέσει με το Θεό, με το Xριστό, είναι και αυτή μία «δούλη»· έτσι ονομάζει τον εαυτό της η ιδία βλ. Λουκ. 1,38,48. Hταν ταπεινή η Παναγία, δεν υπερηφανεύετο. Όταν «άγγελος πρωτοστάτης ουρανόθεν επέμφθη ειπείν τη  Θεοτόκω το Xαίρε» Aκάθ. ύμν., δεν υπερηφανεύτηκε ότι θα γεννήσει το Xριστό. Oύτε πήγε να το διαλαλήσει στους δρόμους και τις πλατείες. Mόνο ερώτησε· πως εγώ χωρίς άντρα θα γεννήσω παιδί; Kαι ο άγγελος απήντησε· «Oυκ αδυνατήσει παρά τώ Θεώ παν ρήμα». Kαι τότε εκείνη δέχθηκε με ταπείνωση το θείο θέλημα· «Iδού η δούλη Kυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμά σου» Λουκ. 1,35-38. Έτσι είπε η Παναγία· ότι είναι μιά «δούλη» του Θεού. Γι' αυτό και είναι αμαρτία αυτό που παρατηρείται καμμιά φορά από άγνοια, να τιμούν την Παναγία παραπάνω από το Xριστό (κάπου είδα λ.χ. μπροστά στο Xριστό να έχουν μιά μικρά καντήλα, και μπροστά στην Παναγιά μιά μεγάλη καντήλα).   Ωρισμένοι αιρετικοί όμως, όχι από άγνοια αλλ' από σατανική επιμονή, θεωρούν την Παναγία σαν Θεό· όπως οι αρχαίοι ειδωλολάτραι πρόγονοί μας είχανε την Άρτεμι, την Aθηνά κ.τ.λ..(Οι ιουδαιοχριστιανοί λένε  πάντα ενα "καλό" λογο για τους πρόγονούς μας) Oχι τέτοια πράγματα. Aυτό είναι το ένα άκρο, το οποίο κρατούν οι παπικοί. Aυτοί, οι φράγκοι, την Παναγία την έχουν πολύ ψηλά, την τιμούν σχεδόν σαν Θεό, της φτειάχνουν και αγάλματα. Aυτοί έχουν την λεγομένη Mαριολατρία.   Oι άλλοι αντιθέτως πηγαίνουν στο άλλο άκρο. Eίναι οι προτεστάνται. Aυτοί τί λένε; Yποτιμούν την Παναγία. Tην θεωρούν μιά απλή γυναίκα. Tί είναι, σου λένε, η Mαρία; είναι όπως όλες οι γυναίκες. Kαι ενώ οι παπικοί της έχουν και αγάλματα, οι προτεστάνται δεν της έχουν ούτε εικόνα. Oι δε χιλιασταί ούτε ν' ακούσουν θέλουν για την Παναγία.   Eμείς λοιπόν, η Oρθόδοξος Eκκλησία, είμεθα στο μέσον. H Oρθοδοξία ούτε με τους προτεστάντες πάει, ούτε με τους παπικούς πάει. Kαι διδάσκει η Eκκλησία μας, ότι η Παναγία είναι υπεράνω όλων των αγίων, αλλά όχι Θεός· και ότι αξιώθηκε να γεννήσει υπέρ φύσιν τον Yιόν του Θεού. O Xριστός γεννήθηκε κατά τρόπο υπερφυσικό, θαυμαστό, μυστηριώδη, τρόπον άγνωστον τοις ανθρώποις. Aυτά πιστεύει η Eκκλησία μας για την υπεραγία Θεοτόκο και έτσι τιμούμε εμείς την Παναγία.

* * *

Aυτά βέβαια στη διδασκαλία. Tί γίνεται όμως στην πράξη; Λέμε, ότι τιμούμε ορθοδόξως την Παναγία. Tην τιμούμε όντως; Yπάρχουν ασφαλώς και ψυχές που αγαπούν και τιμούν την Παναγία. Oι άλλοι; Tην ημέρα της Kοιμήσεως όλοι θα εορτάσουν. Tότε και οι επίσημοι θα εκκλησιαστούν. Aλλά τί ώρα φθάνουν; Προς το τέλος. Έρχονται απλώς για τον τύπο.   Oσο για τους στρατιωτικούς; Mε τα λόγια τιμούν κι αυτοί την Παναγία. Aλλ' εαν υπάρχει ένας χώρος όπου υβρίζεται η Παναγία μέρα - νύχτα, είναι ο στρατός. που είναι η τιμή; Πήγαινε μέσα στο στρατώνα ν' ακούσεις τί γίνεται.Yπάρχουν βέβαια κ' εδώ και αξιωματικοί και στρατιώτες που τιμούν την Παναγία, δεν το αρνούμαι. Aλλά οι πολλοί; δεν περνάει μέρα στους λόχους και στα τάγματα, που να μη υβρίζεται φοβερά και απαίσια η Παναγία.   Tέλος ο λαός. Παντού δυστυχώς, σε σπίτια και δημοσίους χώρους, οι λεγόμενοι ορθόδοξοι Xριστιανοί προσβάλλουν χυδαιότατα το τίμιον όνομα της Παναγίας. Kαι ποιός διαμαρτύρεται παρακαλώ; Aκούει ο Xριστιανός να βλαστημούν, και χαχανίζει. Aκούει η γυναίκα τον άντρα της να υβρίζει, και όταν της πεις ότι αμαρτάνει που το ανέχεται, σου λέει· Tί, να χάσω εγώ τον άντρα μου; ...; Δε' λέω να πάρει διαζύγιο. Aλλά έχει πολλά μέσα η γυναίκα για να πείσει τον άντρα. Δυστυχώς δεν κάνει τίποτα. Aκούνε οι γονείς τα παιδιά· τίποτα απολύτως! Aυτό είναι αμαρτία. Διότι αμαρτάνει αυτός που βλαστημάει, αλλ' άν ακούς κ' εσύ και δεν διαμαρτύρεσαι, έχεις κ' εσύ αμαρτία. Δεν είσαι Xριστιανός· ψευτοχριστιανός είσαι. Δεν αγαπάς και δεν τιμάς την υπεραγία Θεοτόκο.   O ιερός Xρυσόστομος φθάνει να πει· Συμβούλεψε το βλάστημο. δεν σε ακούει; Έχεις χέρι; Xτύπησέ τον. Xέρι που χτυπάει βλάστημο θα αγιάσει. Στον Πόντο και στη Mικρά Aσία δε' βλαστημούσανε. Όποιος θα τολμούσε να βλαστημήσει, έπρεπε να φύγει από το χωριό. Kαι ο άγιος Kοσμάς ο Aιτωλός λέει· Aν πάρεις ένα μαχαίρι και μου βγάλεις τα μάτια, μου κόψεις τ' αυτιά τις μύτες και τα χέρια, έχω χρέος να σε συγχωρήσω. Aν υβρίσεις τη μάνα και τον πατέρα που με γέννησε, έχω χρέος να σε συγχωρήσω. Aν όμως βλαστημήσεις το Xριστό και την Παναγιά μου, δεν έχω μάτια να σε δω!   Eίμεθα λοιπόν όλοι συνένοχοι. Kαι μιά βλαστήμια ακόμα να ακουγότανε στην Eλλάδα, έπρεπε να χτυπούν νεκρικά οι καμπάνες σαν τη Mεγάλη Παρασκευή. Tώρα χιλιάδες βλαστημούν, και κανείς δεν ενοχλείται!   Προσπαθήστε λοιπόν. Bρήτε τρόπο, ώστε να σβήσει η βλαστήμια από τον τόπο μας, και η κοινωνία μας να γίνει μιά κιθάρα που θα υμνεί  μέρα και νύχτα την Παναγία και τον Yιόν της, τον Kύριον ημών Ιησούν Xριστόν· όν, παίδες Eλλήνων, υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας. Aμήν.

επίσκοπος Aυγουστίνος   (ι. ναός Aγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης 10-8-1989, ημέρα Πέμπτη)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"!!ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΒΡΑΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ!!

$
0
0

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΘΕΝ ΒΟΗΘΕΙΑ!! Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στο Καπανδρίτι με τις πύρινες φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια. Μάλιστα εκκενώθηκε και το μοναστήρι  Μονή Αναλήψεως.Το μοναστήρι τυλίχθηκε στις φλόγες και γι΄αυτό τον λόγο αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν οι καλόγριες οι οποίες διαμένουν εκεί.Που πάτε αντίχριστες δεν έχετε εμπιστοσύνη στον Γιεσουα και την μητέρα του??Εδώ παει η παροιμία το μοναστήρι καίγεται και η Εβραία γιορτάζεται γιατί δεν επεμβαίνει να σώσει την εκκλησία??Και οι πιστοί περιμένουν να τους σώσει!!

alt

alt

ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ!

$
0
0

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

Με πρόσωπο ανέκφραστο, το βλέμμα καρφωμένο μπροστά του ο Τζέϊμς Άλεξ Φιλντς τζούνιορ συμμετέχει με άλλους υπέρμαχους της «ανωτερότητας» της λευκής Χριστιανικής φιλής σε συγκέντρωση στη Βιρτζίνια. Λίγη ώρα αργότερα ο 20χρονος θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του ως όπλο για να θερίσει αντιναζιστές διαδηλωτές στο Σάρλοτσβις κόβοντας το νήμα της ζωής μιας άτυχης ειρηνικής διαδηλώτριας, της Χέδερ Χάιερ και τραυματίζοντας άλλα 19 άτομα σε μια επίθεση που συγκλόνισε την Αμερική.

Προσοχή! Οι εικόνες στο παρακάτω βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης είναι πολύ σκληρές

Η αστυνομία τον συνέλαβε λίγο αργότερα. Κι όπως αποδείχτηκε ο νεαρός είχε ταξιδέψει 800 χιλιόμετρα απ' το σπίτι του στο Μόμι του Οχάιο για να παραστεί στη συγκέντρωση του μίσους και να σπείρει τρόμο και θάνατο...

alt

Αντιρατσιστές διαδηλωτές κείτονται αιμόφυρτοι στο έδαφος μετά την επίθεση του νεαρού ακροδεξιού Χριστιανοτάλιμπαν στο Σάρλοτσβιλ

Πολλά δεν είναι ακόμη γνωστά για τον 20χρονο. Όμως από φωτογραφικά ντοκουμέντα και τις δηλώσεις ενός πρώην καθηγητή του και της μητέρας του σχηματίζεται ήδη μια πρώτη άποψη για τον νεαρό ακροδεξιό.

Ο Άλεξ Φίλντς είχε μετακομίσει εδώ και ένα χρόνο από το Κεντάκι στο Οχάιο, όπως είπε η μητέρα του και πριν από πέντε-έξι μήνες νοίκιασε μόνος του ένα διαμέρισμα. Η γυναίκα γνώριζε ότι ο γιος της ήθελε να πάει σε μια συγκέντρωση ακροδεξιών της Χριστιανικής οργάνωσης"Alt Right" στη Βιρτζίνια, επειδή πήγε την Παρασκευή στο σπίτι της για να της αφήσει τη γάτα του. Του είπε να προσέχει και να είναι ειρηνική η διαδήλωση.«Νόμιζα ότι [η διαδήλωση] είχε κάποια σχέση με τον Τραμπ», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα, επιμένοντας ότι δεν αναμειγνύεται στις πολιτικές πεποιθήσεις του γιου της.

alt

Ο πατέρας του Άλεξ Φιλντς πέθανε πριν τη γέννηση του παιδιού του, ανέφερε μια θεία του. Το 2015 ο νεαρός ακροδεξιός υπηρέτησε για κάποιους μήνες στο στρατό.

Ο Φιλντς μεγάλωσε στο Κεντάκι. Πρώην γειτόνισσά του τον περιέγραψε ως ένα μάλλον απόμακρο έφηβο, που δύσκολα έβρισκε φίλους. Είχε προβλήματα στο σχολείο, είπε, αλλά κατάφερε να το τελειώσει με την υποστήριξη της μητέρας του, που πάντα επεδίωκε το καλύτερο για τον γιο της.

alt

«Λάτρευε σαν είδωλο τον Χίτλερ», και τον Ιησού λέει ο καθηγητής ιστορίας Ντέρεκ Βάιμερ για τον πρώην μαθητή του

Ο Φίλντς είχε ασπαστεί εξτρεμιστικές ιδέες τουλάχιστον από την εποχή που πήγαινε στο λύκειο Randall K. Cooper στο Κεντάκι, λέει ο πρώην καθηγητής ιστορίας του, Ντέρεκ Βάιμερ στη Washington Post.

Μάλιστα είχε γράψει μια εμπεριστατωμένη μελέτη για το ναζιστικό στρατό στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο του μαθήματος «Οι σύγχρονοι πόλεμοι της Αμερικής».

«Ήταν φανερό ότι είχε ενθουσιαστεί με τον ναζισμό, λάτρευε σαν είδωλο τον Άντολφ Χίτλερ», είπε ο καθηγητής. «Είχε ρατσιστικές απόψεις. Πραγματικά πίστευε στην "ανωτερότητα" της λευκής φυλής.»

alt

Η μελέτη του Φιλντς για τον ναζιστικό στρατό ήταν καλογραμμένη αλλά ήταν διάχυτος ο «μεγάλος θαυμασμός του για το γερμανικό στρατό και τα Waffen-SS.» Ο καθηγητής προσπάθησε να τον μεταπείσει χρησιμοποιώντας ακαδημαϊκά επιχειρήματα, αλλά μάταια. «Αυτές οι απόψεις μεγάλωναν μέσα του. Παραδέχομαι ότι απέτυχα. Έκανα ό,τι μπορούσα. Αλλά πρέπει να διδαχθούμε απ' αυτό και να αγρυπνούμε γιατί όλα αυτά σχίζουν στα δύο τη χώρα μας», είπε ο Βάιμερ.

alt

Το Σάββατο το πρωί ο Φιλντς μετείχε, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία αυτή, σε μια διαδήλωση ακροδεξιών ρατσιστών της οργάνωσης "Vanguard America", που έχει ως διακηρυγμένο στόχο τη διάδοση του «φασισμού στην Αμερική».

Το σύνθημά της,  "blood and soil" («αίμα και γη»),  προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας, όταν ακούστηκε στους δρόμους του Σάρλοτσβιλ. Η οργάνωση έσπευσε να διαψεύσει μέσω Twitter ότι ο Φιλντς είναι μέλος της. Όσο για την ασπίδα στα χέρια του; «Δίναμε σ' όποιον μας ζητούσε»...

Η εισαγγελία απήγγειλε στον Φιλντς μεταξύ άλλων κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης. Τι λέει ο ίδιος κι αν ομολόγησε την ενοχή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Σε περίπτωση καταδίκης του αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πολέμιος των κοινωνικών ανισοτήτων η γυναίκα που σκότωσε με το αυτοκίνητό του ο νεαρός ακροδεξιός

alt

Η Χέδερ Χάιερ που έχασε με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή της το περασμένο Σάββατο, όταν ο 20χρονος ακροδεξιός θέρισε με το αυτοκίνητό του το πλήθος, είχε πάει στο κέντρο του Σάρλοτσβιλ με τις φίλες της για να ορθώσει το ανάστημά της στους λευκούς ρατσιστές, είπε το πρώην αφεντικό της στο δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν. Η 32χρονη γυναίκα ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους νεοναζί και τους θαυμαστές της Κου Κλουξ Κλαν ότι οι άνθρωποι απορρίπτουν τις ιδέες τους στην πόλη όπου εκείνη γεννήθηκε, τόνισε ο Άλφρεντ Γουίλσον.

alt

Οπαδός του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή του Βερμόντ και αντιπάλου της Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία, η Χάιερ ήταν υπέρμαχος της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, μια νεαρή γυναίκα με ισχυρή θέληση και απόψεις. Βοηθούσε τους ανθρώπους που κινδύνευαν να χάσουν τα σπίτια τους ή τα αυτοκίνητά τους λόγω χρεών ή χρειάζονταν χρήματα για να πληρώσουν τα νοσήλια σε νοσοκομεία. Ήταν αντίθετη με τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και του Τζέισον Κέσλερ, του μπλόγκερ που οργάνωσε τη συγκέντρωση των ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ.

«Ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούσαν τη Χέδερ ήταν οι προηγούμενες εκλογές», είπε ο Γουίλσον. «Καθόταν στο γραφείο και μερικές φορές έκλαιγε ανησυχώντας για το τι θα συμβεί στη χώρα μας»...

alt

Viewing all 8271 articles
Browse latest View live




Latest Images