Quantcast
Channel: ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ: ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 8271

ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙ@@ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ??ΕΒΡΑΪΚΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!!

$
0
0

Εβραϊκό και όχι ελληνικό έθιμο τα καρναβάλια που «γιορτάζουμε» και στην Ελλάδα!

Αναδημοσιεύουμε το αποκαλυπτικό άρθρο που είχαμε βάλει πέρυσι, τέτοιες ημέρες «καρναβαλιών». Διότι, με αφορμή την έκκλησή μας να σταματήσουν οι γελοίες αυτές φιέστες ακολασίας, πορνείας, ναρκωτικών και κατασπατάλησης εκατομμυρίων, μας επιτέθηκαν κάποιοι λέγοντας πως «δεν μπορείτε να τα βάζετε με ελληνικότατα έθιμα και μάλιστα αρχαία»!!! Τους αφιερώνουμε λοιπόν τα παρακάτω:alt Γράψαμε πρόσφατα πως τα σύγχρονα Καρναβάλια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και τον ένδοξο αρχαιοελληνικό πολιτισμό: Κάποιοι μας λοιδώρησαν, αλλά με τη σημερινή μας αποκάλυψη θα...βουλώσουν πολλά στόματα και θα μάθει ο κόσμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την αλήθεια! Αναγνώστης λοιπόν, μας επισημαίνει τα εξής: Τον περασμένο αιώνα ξεκίνησαν από κάποιους Μασώνους στην Πάτρα τα καρναβάλια και σιγά - σιγά μετά από δεκαετίες απλώθηκε το πράγμα σε όλη την Ελλάδα. Προβλήθηκε μάλιστα ως αναβίωση παλαιών δικών μας αρχαίων εθίμων!!! Τα καρναβάλια σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο είναι αρχαία γιορτή, πράγματι!! ΠΟΙΟΥ ΛΑΟΥ ΟΜΩΣ αφού δεν είναι δικά μας;;;!!!!!!! Λοιπόν...δώστε στην αναζήτηση την λέξη PURIM, διαβάστε και δείτε εικόνες κι αφού τσιτώσει λίγο η πίεσή σας θα καταλάβετε! (Τι να μη μας λένε μετά συνωμοσιολογους!! Εδώ, εγώ τα διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου!!!)ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (τον ΙΔΙΟ ΜΗΝΑ μάλιστα, τον Φεβρουάριο!) ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ PURIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!  alt

Αυτά γράφει στο ιστόλογιό του ο Χριστιανόπληκτος Σωτηρόπουλος!!Πήγα και έψαξα τι γιορτάζουν οι Εβραίοι στη γιορτή τής PURIM!!Να θυμίσω στον Χριστιανό απολογητή ότι οι Έλληνες προϋπήρχαν των Εβραίων!!Μιλάνε για φιλοΕΒΡΑΪΣΜΟ  οι Εβραιολάτρες Χριστιανοί που έχουν Εβραίους προπάτορες Εβραίους ψευτοθεούς και Εβραϊκά ήθη και έθιμα!! ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ!!!

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Πουρίμ ( Εβραϊκά : Σχετικά με αυτόν τον ήχο δΌΥΌθ΄Ωέ Πουρίμ " πολλά ", από τη λέξη pur δΥθ, [3] που σχετίζονται με Akkadian πυώδους) είναι μια εβραϊκή αργία που τιμά την απελευθέρωση του εβραϊκού λαού στην αρχαία Περσική Αυτοκρατορία όπου ένα οικόπεδο είχε σχηματιστεί για να καταστρέψει τους. Η ιστορία καταγράφεται στο βιβλικό βιβλίο της Εσθήρ (Megillat Ester ή"Ωάκ Πακθ σε εβραϊκά ).

Σύμφωνα με το βιβλίο της Εσθήρ, Αμάν , βασιλικό βεζίρη στον βασιλιά Ασσουήρη (που θεωρείται ότι είναι ο Ξέρξης I της Περσίας]] [4] [5] [6] ), που έχει προγραμματιστεί να σκοτώσει όλους τους Εβραίους στην αυτοκρατορία, αλλά τα σχέδιά του ήταν ματαιωμένο από Μαροδοχαίον και υιοθετημένη κόρη του Esther ο οποίος είχε αυξηθεί για να γίνει βασίλισσα της Περσίας. Η ημέρα της απελευθέρωσης έγινε μια μέρα γλέντι και χαρά.

Με βάση τα συμπεράσματα της Βιβλίο της Εσθήρ Εσθήρ 9:22 ): «[...] ότι θα πρέπει να κάνουν ημέρες συμποσίου και ευφροσύνης, και της αποστολής μερίδες ο ένας στον άλλο, και δώρα στους φτωχούς" Πουρίμ, επομένως, γιορτάζεται από :

    Ανταλλαγή αμοιβαία δώρα των τροφίμων και ποτών είναι γνωστή ως mishloach Manot . Δωρεές φιλανθρωπία στους φτωχούς γνωστή ως mattanot la-evyonim. [7] Τρώγοντας ένα εορταστικό γεύμα γνωστή ως se'udat Πουρίμ ». Δημόσια απαγγελία, συνήθως σε συναγωγή , του Βιβλίο της Εσθήρ είναι γνωστή ως kriat ha-megillah. Απαγγελία προσθήκες στις καθημερινές προσευχές και το χάριτος μετά τα γεύματα είναι γνωστή ως Al HaNissim . Άλλα έθιμα περιλαμβάνουν οινοποσία, φορώντας μάσκες και κοστούμια, και η δημόσια γιορτή. [8]

Πουρίμ γιορτάζεται κάθε χρόνο σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο για την 14η ημέρα του Εβραϊκού μήνα της Αδάρ (και Αδάρ II στα εβραϊκά δίσεκτα έτη που λαμβάνουν χώρα κάθε 3 έως 4 χρόνια), την επομένη της νίκης των Εβραίων πάνω από τους εχθρούς τους. Στις πόλεις που προστατεύονται από μια ευρύτερη τοίχο κατά την διάρκεια του βιβλικού Joshua , Πουρίμ αντίθετα γιορτάζεται στις 15 του μήνα Αδάρ σε αυτό που είναι γνωστό ως Σούσα Πουρίμ , δεδομένου ότι αγωνίζονται στην εντός των τειχών πόλη Σούσα συνεχίστηκε μέχρι την 14η ημέρα Αδάρ. [9] Σήμερα, μόνο η Ιερουσαλήμ γιορτάζει Πουρίμ στις 15 Αδάρ. Οπως βλέπετε καμια σχέση με το Ελληνικό καρναβάλι!! ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ!!

Οι ρίζες του καρναβαλιού στην αρχαία Ελλάδα

alt24grammata.com/ αρχαιότητα/ λαογραφία Οι ρίζες του καρναβαλιού στην αρχαία Ελλάδα

Αυτό το άρθρο είναι μια μικρή μελέτη σχετικά με την προέλευση των καρναβαλικών εθίμων των ημερών μας, που εντοπίζονται στον Ελλαδικό χώρο.Οι ρίζες των εθίμων αυτών εντοπίζονται στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Διονυσιακές εορτές όπως τα Ανθεστήρια, εορτές της Θράκης κτλ.

Ανθεστήρια: Αττική Διονυσιακή εορτή

Τα Ανθεστήρια ήταν ετήσια γιορτή της αναγέννησης της φύσης και γιορτή των νεκρών προς τιμή του Λιμναίου Διονύσου και του Xθόνιου Eρμή. Γίνονταν στην Aθήνα κατά τον μήνα Aνθεστηριώνα (τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου) επί τρεις ημέρες. Tο όνομα της γιορτής πιθανολογείται από το ανθέω και το σχετίζουν με το έθιμο της δεύτερης μέρας των χοών να στεφανώνουν τα τρίχρονα αγόρια με λουλούδια.

Eπειδή τα Aνθεστήρια δεν ήταν γιορτή των λουλουδιών είχε υποστηριχθεί παλαιότερα η άποψη πως και το όνομα Aνθεστήρια της όλης γιορτής δε σχετίζεται με τα άνθη, αλλά με το ρήμα «αναθέσσασθαι» που σημαίνει την ανάκληση των ψυχών (όμως η συγκοπή της πρόθεσης ανά δεν είναι χαρακτήρας της ιωνικής διαλέκτου) και σχετίζουν την ετυμολογία με την τρίτη ημέρα της γιορτής που ήταν αφιερωμένη στις ψυχές των νεκρών.

alt Συνοπτικά τα δρώμενα των τριών ημερών των Ανθεστηρίων ήταν τα εξής:

1η μέρα Πιθοίγια

* Άνοιγαν τους πίθους με το νέο κρασί * Συνήθιζαν να φέρνουν το πρώτο κρασί στο εν Λίμναις ιερό του Διονύσου * κάνανε σπονδές έξω από το κλειστό ιερό του θεού, προς τιμή του ευχόμενοι να καταναλώσουν αίσια την καινούρια παραγωγή * δοκίμαζαν οι ίδιοι το κρασί και χόρευαν και τραγουδούσαν ευχαριστώντας το Διόνυσο * την ημέρα εκείνη καθώς και την επόμενη, οι Αθηναίοι, επέτρεπαν στους δούλους να πίνουν μαζί τους.

alt2η μέρα Χόες

* γινόταν η πομπική είσοδος του Διονύσου στην πόλη πάνω σε καράβι με τροχούς * πάνω στο καράβι υπήρχαν μεταμφιεσμένοι σε ακόλουθους του Θεού Διονύσου. Αυτοί οι μεταμφιεσμένοι ήταν οι Σάτυροι και πείραζαν τον κόσμο με τις βωμολοχίες δημιουργώντας κέφι και χαρά και κωμική διάθεση. * Οι μεταμφιεσμένοι Σάτυροι φορούσαν προσωπείο - μάσκα. Οι μάσκες αυτές ήταν πήλινες και όμοιες μεταξύ τους. * Άλλοι Σάτυροι φορούσαν δέρματα ζώων, άλειφαν το πρόσωπό τους με την τρυγία (κατακάθι του κρασιού) και στεφανώνονταν με κισσό, το αειθαλές ιερό φυτό του Διόνυσου. * Οι Σάτυροι προσπαθούσαν να μοιάζουν με με τράγους, και χαρακτηριστικό των τράγων είναι η μεγάλη ροπή προς τα αφροδίσια. * Οι Σάτυροι χοροπηδούσαν γύρω από το τροχοφόρο καράβι του Διονύσου χτυπώντας την γη με τα πόδια τους. (ίσως από εδώ βγήκε και η λέξη καρναβάλι αφού καρναβαλλίζω σημαίνει βαλλισμός των κάρνων δλδ πηδηχτός χορός των βοσκημάτων. Κατά Ησύχιο καρνος· φθειρ. βοσκημα, προβατον). Το βόσκημα γενικά μπορεί να είναι τράγος, γίδα, πρόβατο. * γινόταν ο «ιερός γάμος» του θεού με τη σύζυγο του άρχοντος βασιλέως, την βασσίλινα, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ιερατείου και όλων των θρησκευτικών αξιωματούχων της Aθήνας. * Γίνονταν αγώνες οινοποσίας * Tο απόγευμα των Xοών συνηθίζονταν στους δρόμους «αι εκ των αμαξών λοιδορίαι», δηλαδή πειράγματα εναντίον διαβατών που συνηθίζονταν και στην εορτή των Ληναίων.

alt 3η μέρα Χύτροι

* μαγείρευαν τα πολυσπόρια (πανσπερμία, κόλλυβα), που τα αφιέρωναν στο χθόνιο Eρμή, τον ψυχοπομπό. Η παράδοση που εξηγεί την πανσπερμία είναι πως όσοι σώθηκαν από τον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, μαγείρεψαν «χύτραν πανσπερμίας». * Την ημέρα των Χύτρων πίστευαν ότι οι ψυχές ξαναγύριζαν στον επάνω κόσμο και βρίσκονταν αόρατες ανάμεσα στους ζωντανούς. * Πίστευαν ακόμη πως ανάμεσα στις ψυχές υπήρχε και παρουσία πονηρών πνευμάτων που ανέβαιναν στη γη με το άνοιγμα του Άδη και μόλυναν τους ανθρώπους και τις τροφές. * έβαζαν γύρω από τα ιερά τους ένα κόκκινο νήμα που λειτουργούσε αποτρεπτικά και εμπόδιζε τα πνεύματα να εισέλθουν. * Επίσης για να τα εμποδίσουν να μπουν στα σπίτια τους άλειφαν τις πόρτες με πίσσα και μασούσαν ράμφους. * Τα βλαβερά πνεύματα του κάτω κόσμου, που μαζί με τις ψυχές έμπαιναν στα σπίτια από το βράδυ των Xοών και έμεναν με τους ζωντανούς την ημέρα των Xύτρων, τις έδιωχναν την επόμενη ημέρα με τη γνωστή φράση: «Θύραζε Καρες, ουκ ετ' Ανθεστήρια», δηλαδή «φύγετε ψυχές των νεκρών, τα Aνθεστήρια τελείωσαν πια». * Τα Υδροφόρια ήταν μια γιορτή που γινόταν την τρίτη μέρα των Aνθεστηρίων σε ανάμνηση όσων πνίγηκαν κατά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα: "Yδροφόρια, εορτή πένθιμος Aθήνησιν επί τοις εν τω κατακλυσμώ απολομένοις". Κατά τη γιορτή αυτή έριχναν άρτους από σιτάρι και μέλι σε ένα χάσμα που υπήρχε μέσα στο ναό του Oλυμπίου Διός γιατί από το χάσμα εκείνο πίστευαν ότι η Γη είχε απορροφήσει τα νερά του κατακλυσμού.

alt Στις μέρες μας αυτά τα έθιμα έχουν διασωθεί αλλά μεταλλαγμένα ας τα δούμε ένα - ένα: Σύγχρονη εποχή     Αρχαία εποχή Οι μεταμφιέσεις και οι άσεμνες παραστάσεις     Σάτυροι τραγόμορφοι ροπή προς τα αφροδίσια, βωμολοχίες Καλόγεροι, Κούκερος ή Χούχουτος ή Σταχτάς ή Μπέης ή Κιόρμπεκς     Σάτυροι Μασκαράδες, Κουδουνάτους, γιανίτσαρους, κουκούγερους, μούσκουρους, κουμουζέλε, καρνάβαλους, προσώπεια     Ακόλουθοι Θεού Διονύσου με προσωπεία πήλινα Κύριοι στοιχείο του καρναβαλιού είναι ο χορός: Τα χτυπήματα της γης με τα πόδια.     Ο βαλλισμός των κάρνων, βαλλισμός = πηδηχτός χορός, κάρνος = βόσκημα (τράγος, γίδα, πρόβατο) Οι παράδοξοι χοροί των μεταμφιεσμένων και τα ποδήματά τους, πρεσβεύει η λαογραφία, πώς παρίσταναν την διέλευση των πνευμάτων της βλάστησης.     Αποτροπή των κακών πνευμάτων του Άδη, (Κάρες) Καλοπέραση, φαγητό, οινοποσία.     Οινοποσίες πρώτη μέρα Πιθοίγια Η θύμηση των νεκρών, που πρέπει να εξευμενισθούν, για να δώσουν καρπό στην γη - σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω παγανιστικές αντιλήψεις - και να επιτρέψουν το ξεφάντωμα στους ζωντανούς. Έτσι εξηγούνται και τα Ψυχοσάββατα στην διάρκεια της αποκριάς     Θύμηση των νεκρών της εποχής του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα, τρίτη μέρα Υδροφόρια. Επίσης, γνώρισμα της αποκριάς είναι και οι φωτιές: Ανάβονται στα τρίστρατα σταυροδρόμια το βράδυ της παραμονής της 1ης Μαρτίου στην Θράκη ή το βράδυ της τελευταίας αποκριάς στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία, έχουν καθαρτήριο, σύμφωνα με την λαογραφία     Καθάρσεις από τα κακά πνεύματα του Άδη στα τρίστρατα της Εκάτης alt  Η βασσιλίνα, η γυναίκα του καρνάβαλου.     Η ιερογαμία της γυναίκας του άρχοντα με τον Θεό Διόνυσο Καρνάβαλος     Θεός Διόνυσος Άρμα του καρνάβαλου.     Το τροχοφόρο καράβι του Θεού Διόνυσου.

Αυτα για να μαθαίνεις ανιστόρητε Σωτηρόπουλε ασχολήσου με την Εβραϊκή Θρησκεια σου δεν το κατέχεις το Ελληνικο!!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 8271

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>