Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας, αν και η ονομασία της, που πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη alloeh, σημαίνει «πικρή και γυαλιστερή ουσία». Είναι από τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, όχι μόνο από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και σε διαφορετικές εποχές.
Τελικά, πόσο «θαυματουργό» είναι το φυτό αυτό που στις μέρες μας κοσμεί τα μπαλκόνια και τις αυλές πολλών σπιτιών;
Η χρήση της αλόης ξεκινά περίπου το 2200 π.X. με τα οφέλη της να είναι γνωστά στην Περσία, στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, στην Ινδία και στην Αφρική. Σύμφωνα με μύθους, υπήρξε το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης, ενώ ο Νικόδημος τη χρησιμοποίησε για την περιποίηση του λειψάνου του Χριστού!!!!!Τι μαθαίνει κανείς από μια αθώα ανάρτηση!!Ο Νικόδημος άλειψε το λείψανο του Ιησού με ..αλόη!!Ξέρετε τι σημαίνει λείψανο καλά μου προβατάκια??Το πτώμα, το νεκρό σώμα πολλών ημερών .μηνών ετών!!Κάποιος χριστιανός απολογητής ας μας δώσει μια εξήγηση!!
Μια ιστορία 5.000 χρόνων!! ΙΩΑΝΝΗΣ Κεφ: 19
39 Ήλθε δε και ο Νικόδημος, όστις είχεν ελθεί προς τον Ιησούν διά νυκτός κατ' αρχάς, φέρων μίγμα σμύρνης και αλόης έως εκατόν λίτρας. Ιω 3:1, Ιω 7:50 40 Έλαβον λοιπόν το σώμα του Ιησού και έδεσαν αυτό με σάβανα μετά των αρωμάτων, καθώς είναι συνήθεια εις τους Ιουδαίους να ενταφιάζωσιν. 41 Ήτο δε εν τω τόπω όπου εσταυρώθη κήπος, και εν τω κήπω μνημείον νέον, εις το οποίον ουδείς έτι είχε τεθή. 42 Εκεί λοιπόν έθεσαν τον Ιησούν διά την παρασκευήν των Ιουδαίων, διότι ήτο πλησίον το μνημείον. ΕΔΩ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΟ!! Read more: http://www.proionta-tis-fisis.info/aloi-ena-farmakio-se-glastra.html#ixzz2qYlhqARr