Ο Νέλσον Μαντέλα και οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννου .ΠΗΓΗ....
Με αφορμή το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα κυκλοφόρησε από ορισμένους κύκλους ότι ο μεγάλος Αφρικανός Πολιτικός και παγκόσμιο σύμβολο της ισότητας και της ειρήνης υπήρξε Τέκτονας . Μάλιστα αφορμή υπήρξε ένα γραμματόσημο το οποίο είχε κυκλοφορήσει στη Νότια Αφρική και παρουσίαζε τον Μαντέλα με ενδυμασία του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη . Αμέσως , ταυτίστηκε με τον γνωστό βαθμό του τύπου της Υόρκης. Η Αλήθεια όμως είναι άλλη. Ο Νέλσον Μαντέλα είχε τιμηθεί στο παρελθόν από το Βρετανικό Στέμμα με το βαθμό του Ιππότη του Αγίου Ιωάννη το οποίο όμως αποτελεί τάγμα του Βρετανικού Στέμματος και δεν έχει καμία σχέση με τον Τύπο της Υόρκης. Πρόκειται για ένα Τάγμα με ιστορία 900 ετών και έχει φιλανθρωπική δράση σε περισσότερες από 42 χώρες του κόσμου. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Τάγματος έχει αναρτηθεί μάλιστα και αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον μεγάλο Μαντίμπα. Αυτά για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους και να μη βλέπουν κάποιοι τον ίσκιο τους για .....μπόι τους. Γιατί ακούσαμε από κάποιους ότι όποιος παίρνει το βαθμό του Ιππότη της Μάλτας ουσιαστικά είναι το ίδιο με το να ανήκει στο Ιπποτικό Τάγμα του Βρετανικού Στέμματος!!!!!! πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΑΝ!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!!!! Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ!!!
Η Μασονία έχει την αρχή της σε οργανώσεις που δημιουργήθηκαν τους τέσσερεις πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες και αναβίωσαν τα Μεσαιωνικούς χρόνους, με το περίβλημα των ιπποτικών ταγμάτων.
Μπορεί να ενταχθεί σε μία ευρύτερη κατηγορία που περιλαμβάνει οργανώσεις (τάγματα), όπως λ.χ. οι Ροδόσταυροι, οι ιππότες της Μάλτας, οι Αγγελικοί Αδελφοί, οι Ιππότες Καδώς, οι Ναΐτες ιππότες, Καλατράβα κ.ο.κ., αλλά και στο Ισλάμ οι Ασασσίνοι είχαν ιεραρχία και τάξεις.
Στις τάξεις τους υπηρετούσαν αριστοκράτες και ευγενείς, που διοικούσαν, ιερατείο, το οποίο προέρχοταν από τις ίδιες τάξεις και οι στρατιώτες, οι οποίοι εστρατολογούντο από τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, υπηρετούσαν χωρίς αντιρρήσεις, το τάγμα τους. Η κοινωνική αδικία που επικρατούσε το Μεσαίωνα ωθούσε το λαό προς τα ιπποτικά τάγματα. Έθελγε, άλλωστε, τα άτομα λαϊκής προέλευσης, το γεγονός ότι αποκτούσαν δύναμη ως μέλη των ιπποτικών ταγμάτων με κοινοβιακή ζωή, με επίφαση ισότητας των μελών, με μυστικές τελετουργίες και διδασκαλίες, με ανώτατη ιεραρχία κάτω από τη σιδηρά διοίκηση του Μεγάλου Διδάσκαλου, του Μάγιστρου, ή Μεγάλου Ποντίφηκα.
Ακόμη και σήμερα ατόμα, μεσαίων ή κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, εντυπωσιάζονται από το γεγονός, ότι μυούμενα στη μασονία, γίνονται αυτόματα «αδελφοί» αριστοκρατών και υψηλόβαθμων στελεχών της κοινωνίας.
Οι Στοές φέρουν βαρύγδουπα ονόματα, μεταξύ των οποίων Στοά της Βασιλικής Αψίδας, η οποία, σε διάφορες εποχές είχε ονόματα όπως Αγία Στοά, Ιερά Στοά και Βασιλική Στοά.
Η τεκτονική παράδοση διδάσκει, ότι:
Η Αγία Στοά ιδρύθηκε σε σκηνή στην έρημο και προήδρευσαν διαδοχικά ο Μωυσής, ο Αχολιάβ (ή Ελιάβ) και ο Βεζαλεήλ (ή Βεσελεήλ). Η Ιερά Στοά ιδρύθηκε στο όρος Μορία στη διάρκεια της ανοικοδόμησης του πρώτου Ναού. Στην Ιερά Στοά προήδρευσαν ο βασιλέας του Ισραήλ Σολομών και ο βασιλέας της Τύρου Χιράμ. Η Βασιλική Στοά ιδρύθηκε ανάμεσα από τα ερείπια του ναού του Σολόμωντα. Στη διάρκεια της ανοικοδομήσεώς του προήδρευσαν ο Ζουρεββάβελ, ο Χαγκάι και ο Ιοσούας. Ο Ιωάννης ο βαπτιστής, θεωρείται προστάτης των συντεχνιών λιθοξόων, που έδρασαν ως αδελφότητες στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας στην Αγγλία, αλλά καθιερώθηκε στα 1717 ως προστάτης της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας. Ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, τιμάται κυρίως από τις σκωτικές στοές. Άλλοι χρησιμοποιούμενοι άγιοι είναι ο Άγιος Ανδρέας, ο Παύλος, ο Απόστολος Πέτρος κ.λπ..