Τα σημερινά ντοκουμέντα εκθέτουν το ιερό ράσο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος και επιβεβαιώνουν όλα όσα λέγονταν, συζητούνταν αλλά δεν ανακοινώνονταν και δεν δημοσιοποιούνταν εδώ και δεκαετίες, για την ανάμειξη και τη συμμετοχή- αλλά και την δραστηριοποίηση- κορυφαίων Μητροπολιτών στις Ελληνικές Τεκτονικές Στοές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του 1999, ο τότε δεσπότης Διαυλείας κ.Δαμασκηνός, χοροστατεί εν μέσω πλήθους Τεκτόνων και εκπροσώπων κορυφαίων Στοών της Ελλάδος σε επιμνημόσυνη δέηση για τον θεμελιωτή της Ιδρυτικής Τεκτονικής Στοάς της Νεώτερης Ελλάδος, της Φιλικής Εταιρείας.
Στις 28 Μαρτίου του 1999 στο Α' Νεκροταφείο(διαβάζουμε από τον «Πυθαγόρα» που δημοσίευε τα Τεκτονικά Δελτία), ο Άγιος Δαμασκηνός τελεί υπό την αιγίδα της «ΣΤ' Στοάς Όσιρις» και της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Φιλικού Εμμανουήλ Ξάνθου. Στη συνέχεια εκφωνούνται λόγοι και Υψηλοί Τέκτονες της κορυφαίας Μασονικής Στοάς της χώρας πηγαίνουν και αποτίουν φόρο τιμής στον έτερο Τέκτονα της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Μπορεί να ανασείσει από τη μνήμη του το εν λόγω γεγονός ο Άγιος Δαμασκηνός και να μας πει τι δουλειά είχε ένας κορυφαίος ιερωμένος της Ελλάδος στον τάφο Μασόνων, περιστοιχισμένος από Μασόνους; Μάλιστα μετά το πέρας του Τεκτονικού Μνημόσυνου-όπως διαβάζουμε-υπήρξε καφές και παξιμάδι αλλά και γεύμα επί του Τεκτονικού Μεγάρου. Το ερώτημα είναι ποιοι παρευρέθησαν εκεί και εάν παρέστη και ο τότε Μητροπολίτης Διαυλείας.
Ως γνωστόν ο Σεβασμιότατος κ. Δαμασκηνός (Μηνάς), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Φοίτησε στην Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Το επάγγελμα του δικηγόρου άσκησε για δυο περίπου χρόνια.
Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη την 1 Φεβρουαρίου 1985. Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Μεγάρων κ. Βαρθολομαίο στις 23 Μαρτίου 1985 και Πρεσβύτερος στις 14 Σεπτεμβρίου 1987 από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ. Υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της Οδού Ακαδημίας. Διατέλεσε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου από το 1985 έως το 1990 και Αρχιγραμματέας από το 1990 έως το 1998. Στις 25 Ιανουαρίου 1995, εξελέγη βοηθός Επίσκοπος Διαυλείας. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 27 Ιανουαρίου 1995, της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δράμας Διονύσιος με την παρουσία πολλών αρχιερέων.
Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 12 Οκτωβρίου 2009 και ενθρονίστηκε στο Διδυμότειχο στις 19 Νοεμβρίου.
Φαίνεται ότι η στέψη, η συνεχής(και πραγματικά συνεπής ως προς τα ιερατικά του καθήκοντα διαδρομή)επέβαλε την δολιχοδρομία μέσα από τις «ευλογίες» των εν Ελλάδι Μασόνων. Ή δεν είναι έτσι Άγιε Διδυμοτείχου; Κάθε άποψη σας επί του θέματος, σεβαστή και όλα τα ντοκουμέντα βεβαίως στη διάθεση σας.
Στις λίστες και ο Χριστόδουλος!
Τεράστια έκπληξη προκαλεί ότι στις λίστες που διέρρευσαν προφανώς από πρώην Τέκτονες και περιήλθαν στην κατοχή του ιστορικού Σωτήρη Ασημακόπουλου, υπάρχει και το όνομα του Μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Του Ελληνολάτρη και πολέμιου της Παγκόσμιας Τάξης Ιεράρχη.
«Παρασκευαϊδης Χριστόδουλος(Χρήστος) Γέννηση-θάνατος:17/1/1939-28/1/2008,πρώην αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος,απόφοιτος νομικής και θεολογίας,διδάκτωρ θεολογίας,πρώην διάκονος,πρώην πρεσβύτερος,πρώην ιεροκήρυκας,πρώην γραμματέας της Ιεράς Συνόδου,πρώην μητροπολίτης Δημητριάδος,ιδρυτής της οργάνωσης <<Αλληλεγγύη>>,ιδρυτής της υπηρεσίας Διαδικτύου», διαβάζουμε και μένουμε άναυδοι.
Νέα ονόματα
Από την συγκεκριμένη λίστα διακρίνουμε πλήθος άλλων αδημοσίευτων ονομάτων, όπως:
Τεγόπουλος Χρήστος Γέννηση-θάνατος:1920-29/11/2006,ιδρυτής της εφημερίδας <<Ελευθεροτυπία>>,ιδρυτής της εφημερίδας <<Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,πρώην μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Ε.Δ.Ν.Ε,πρώην δημοσιογράφος στην εφημερίδα <<Αυγή>>,πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ,κδότης της εγκυκλοπαίδειας <<Δομή>>, εκδότης του λεξικού <<Τεγόπουλος-Φυτράκης>>,μέτοχος του Mega
Τζαμαλούκα Παναγιώτα ροταριανή,κάτοικος Πάτρας,δικηγόρος,πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος
Τζούμας Παναγιώτης ροταριανός Τοπάλης Ιωάννης πρόεδρος ροταριανού ομίλου Πατρών 1939-1941,εφοπλιστής
Τσακίρης Γεώργιος πρόεδρος ροταριανού ομίλου Πατρών 1945-1951
Τσαλδάρης Αθανάσιος Γέννηση-θάνατος:1921-1997,απόφοιτος νομικής,πρώην βουλευτής με την ΕΡΕ,πρώην βουλευτής με τη ΝΔ,πρώην υφυπουργός κοινωνικών υπηρεσιών,πρώην υφυπουργός συγκοινωνιών,πρώην υφυπουργός προεδρίας,πρώην πρόεδρος της Βουλής,πρώην υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας,πρώην γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ
Τζαμπάζης Γιάννης πρόεδρος ροταριανού ομίλου Κομοτηνής 2006-2008 Τσάτσου Ιωάννα Γέννηση-θάνατος:1909-2000,απόφοιτος νομικής,ποιήτρια,συγγραφέας,πήρε το μετάλιο <<εξαίρετων πράξεων>>,πήρε τον <<χρυσό σταυρό της εποποιίας>>,πήρε και τον <<μεγαλόσταυρο του τάγματος της αξίας>>
Τσέλιος Δημήτρης Γέννηση:1967,πρόεδρος ροταριανού ομίλου Πατρών 1982-1983,απόφοιτος μαθηματικών,μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην τεχνιτή ευφυϊ'α,πρώην βοηθός του διευθυντή Ευρωπαϊκών έργων Έρευνας & Ανάπτυξης για λογαριασμό ελληνικής εταιρείας στην Αθήνα,ανέλαβε σύσταση γραφείου ελληνικής εταιρείας Πληροφορικής στην πρωτεύουσα της Ευρώπης,ιδρυτής δικής του εταιρεία παροχής Υπηρεσιών Διαχείρισης Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Αθήνα,πρώην μέλος των Οικολόγων Πράσινων,υποψήφιος βουλευτής Α'Αθήνας με τη <<Δημιουργία Ξανά>>
Τσερώνης Διονύσης Γέννηση-θάνατος:1915-1999,πρόεδρος ροταρινού ομίλου Πατρών 1962-1964,απόφοιτος νομικής,πρώην δήμαρχος Πάτρας
Όλη τη λίστα με τα 450 ονόματα θα τη δημοσιεύσουμε πιθανόν αύριο.
Aπό την εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"