ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ!!ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΙ' ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ!!ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ!!
Σίνδει
Περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια μετά το σχηματισμό της Γης, μια πρωτόγονη μικροβιακή γλίτσα κάλυπτε τα βράχια ενός αρχαίου, παράκτιου οικοσυστήματος. Ο μικροβιακός τάπητας άφησε ίχνη στα αρχαιότερα πετρώματα του πλανήτη, ίχνη που είναι πιθανότατα οι αρχαιότερες ενδείξεις ζωής, εκτιμούν ερευνητές στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Αρχαία ίχνηΟι σχηματισμοί που βρέθηκαν σε πετρώματα της Αυστραλίας έχουν ηλικία 3,48 δισεκατομμυρίων ετών, δημιουργήθηκαν δηλαδή σχετικά σύντομα μετά το σχηματισμό της Γης πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Τα αρχαία ίχνη, ή «μικροβιακοί ιζηματογενείς σχηματισμοί» είναι ουσιαστικά τα αποτυπώματα που άφησαν στα βράχια μικροβιακές αποικίες που σχημάτιζαν κάποτε ένα στρώμα αρχέγονης γλίτσας. Ακόμα και σήμερα, βακτήρια, μύκητες και άλλοι οργανισμοί σχηματίζουν μικροβιακούς τάπητες στο βυθό λιμνών, ποταμών και ρηχών θαλασσών. Οι τάπητες αυτοί είναι συχνά εξαιρετικά ανθεκτικοί, ενίοτε όμως μπορεί να παρασυρθούν από τα ισχυρά ρεύματα, οπότε το κομμάτι που αποσπάται μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό. Οι ιζηματογενείς σχηματισμοί που βρέθηκαν στη Δυτική Αυστραλία, πάνω σε ορισμένα από τα αρχαιότερα πετρώματα του πλανήτη, έχουν τη μορφή απολιθωμένων ρολών και διατηρήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου επειδή οι αρχαίοι μικροβιακοί τάπητες είχαν ενσωματώσει κόκκους άμμου. Τα ίχνη, αναφέρει η διεθνής ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση «Astrobiology», είναι 300 εκατομμύρια χρόνια αρχαιότερα από τους αμέσως νεότερους μικροβιακούς ιζηματογενείς σχηματισμούς. Είναι επίσης αρχαιότερα από κάθε άλλη μακροσκοπική ή μικροσκοπική ένδειξη ζωής που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα.
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά και ο Ολλανδός ερευνητής Παλαιοντολογίας Ντικ Μολ θα λάβουν το Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca» στο Βατικανό για τη συμβολή τους στις έρευνες και τις ανασκαφές στη Μηλιά Γρεβενών, εκεί όπου ανακαλύφθηκαν οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5,02 μέτρων!
Οι χαυλιόδοντες, που ανήκουν σε προβοσκιδωτό τριών εκατομμυρίων ετών, είναι οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως και καταχωρήθηκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Όπως αναφέρει το seleo.gr η κ. Τσουκαλά οργάνωνε παλαιοντολογικές έρευνες και ανασκαφές στα Γρεβενά επί 20 χρόνια. Αυτή τη στιγμή φοιτητές και συνεργάτες της πραγματοποιούν έρευνες και ανασκαφές σε πέντε σημεία: Γρεβενά, Αλμωπία, Καλαμωτό (Καλίνδοια), Θερμοπηγή Σιδηρόκαστρου, Κρυοπηγή Κασσάνδρας και Πλατανιά Δράμας.
Τα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca» είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως!! Καλά η Βίβλος δεν λέει ότι η γης έχει ζωή 5.000 ετών???Ξυπνήστε Ρωμιοί!!